Няма заяждане, но просто спомена тия квартали които меко казано са непривлекателни поне за мен заради едното им местоположение на 10-15 мин от работата ти. И пак зависи къде бачкаш. Знаеш, че не е само това критерии. За спадове не се и ангажирам да коментирам, разни хора с разни идеали
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от JekataПървоначално изпратено от assignПървоначално изпратено от JekataКогато Люлин и Надежда са ги асфалтирали, Лозенец още си е бил замислен за бунище. А в сегашното гето Лозенец няма нужда.
Виж ако живее човек в Манастирски ливади...чувам, че вече има леки разправии жителите оттам да идват с втори чифт обувки на работа. Буквално звучи виц, ама де да беше
Въпросът е кой от живущите там е толкова сбъркан и побъркан, че да се прецака, само защото некви хапльовци се пънат в медиите, че видите ли цената му щяла да падне под 500 е/квм ...
Консито обясни какви калища били по въпросните крайни квартали. Затова направих това сравнение. Да, Лозенец си е гето,разпитай за бунището
Незнам кое точно имаш предвид старата част - надали обаче е тази около Баучър, нито надолу към Хладилника. Там буквално могат да си подават мед и масло през прозореца. Вероятно за тази под Семинарията, но аз имах предвид за частта над баира. Не че и там и цъфнало - постоянните задръствания, липсата на площадки, добре че има 2-3 училища да компенсират поне това. За Манастирските така съм чувал просто, не слагам всичко под един знаменател.
Що се отнася до 500-те евро - никой не говори за такива цени там, но все пак не е и Манхатън
Отделно, че в тия сносните части на Лозенец, а именно най-старите са и обитавани от стари хора. Надали са се разбързали да продават, въпреки че нямат с какво парното да платят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jounnns до 3 месеца банките може и да опуснат кредитите ама икономическата обстановка не ми прилича на тая от преди 1 година, незнам дали ще има желаещи за тях (и на мен ми трябват още малко парички ама)
Коментар
-
Първоначално изпратено от assignПървоначално изпратено от JekataКогато Люлин и Надежда са ги асфалтирали, Лозенец още си е бил замислен за бунище. А в сегашното гето Лозенец няма нужда.
Виж ако живее човек в Манастирски ливади...чувам, че вече има леки разправии жителите оттам да идват с втори чифт обувки на работа. Буквално звучи виц, ама де да беше
Въпросът е кой от живущите там е толкова сбъркан и побъркан, че да се прецака, само защото некви хапльовци се пънат в медиите, че видите ли цената му щяла да падне под 500 е/квм ...
Консито обясни какви калища били по въпросните крайни квартали. Затова направих това сравнение. Да, Лозенец си е гето,разпитай за бунището
Незнам кое точно имаш предвид старата част - надали обаче е тази около Баучър, нито надолу към Хладилника. Там буквално могат да си подават мед и масло през прозореца. Вероятно за тази под Семинарията, но аз имах предвид за частта над баира. Не че и там и цъфнало - постоянните задръствания, липсата на площадки, добре че има 2-3 училища да компенсират поне това. За Манастирските така съм чувал просто, не слагам всичко под един знаменател.
Що се отнася до 500-те евро - никой не говори за такива цени там, но все пак не е и Манхатън
Отделно, че в тия сносните части на Лозенец, а именно най-старите са и обитавани от стари хора. Надали са се разбързали да продават, въпреки че нямат с какво парното да платят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TomyПървоначално изпратено от konsПървоначално изпратено от TomyЯсно или си нервен лрокер или бесен строител, дето не е продал на зелено Както и да е твой проблем!
на Въпрос 2, ще преглътнеш калищата и ужаса на крайните квартали??!! Ми по-добре си стой на село
Има квартали в София, които няма да загубят повече от 10-15% и то за 1-3 години от този момент нататък, ама няма да ти казвам кои, ти така или иначе там не можеш да си позволиш да си купуш! (не са само Лозенец и Иван Вазов, има още много други)
Виж за квартали и там съм на ясно къде купуват простолюдието и новобогаташите дето меькат там и пари да ми даваш няма да ида! Мразя да ми мирише на цървул N-jf поколение
ако искаш дай да ги говорим конкретно за квартали и цени, в рамките на определено време, за да не изглежда, че си чешем езиците!
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975не е повторение,а по скоро борсата е предизвестие.
цирка на БФБ още не е свършил......тепърва почва.
БГ ще я пишат в учебниците по икономика-от една година го разправам.
ти какво мислиш,че ще стане,при рекорден за целия свят дефицит,при рекордно за целия свят задлъжняване,при комунисти,.които управляват икономика чрез манипулации в пресата,25 милиярда дълг за последните 4 години,които са влезли в тухли и бетон..........
защо си учуден?мислиш,че олигуфренията на матрьошките няма да се материялизира след време,защото бог е българин?чудо ли някакво смяташ,че ще стане?
в сащ вече гърмят банки,спасяват ги но бернанки още не е имал смелостта да намали МРЗ. в бг от 12%,станаха 5%?????????да му имам самочувствието на искров.
имотите са последната грижа в момента ,повярвай ми.
вече става следващия стадий-балона в имотите прелива в реалната икономика.ей тва си е ебало майката.
Очаквам развитието на прогнозата ти? ... макар да мисля, че ще останеш разочарован в немалка степен.
А на колегата, който пък прогнозира раздвижване при банките до 3 месеца, бих казал, че е прекалено голям оптимист
Раншко им е.
Коментар
-
Re: Ей, прекалено апокалиптично мислите
Първоначално изпратено от DreamerКато пуснах темата очаквах меко приземяване, а то я направихте прекалено апокалиптична. Ако се повтори спада на БФБ (над 85% от върха), то направо да си затваряме държавата .....
Но и със скромната ми обща култура виждам, че да се градят сериозни изводи за пазара на НИ върху информация от това, което се случва на бфб, е малко несериозно.
Макар и свързани, двата вида инвестиции са коренно различни, съответно механизма на търсене и предлагане е коренно различен ...
Да не говорим, че в общия случай движението на борсата съдържа в себе си очакванията за бъдещо развитие, а не единствено и само реалното състояние на фирмите, които се листват.
И както вече съм споменавал - точно пък бфб ли ще ми бъде единствената и достоверна база за получаване на автентична инфо за това дали да инвестирам в един бизнес? ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от JekataКогато Люлин и Надежда са ги асфалтирали, Лозенец още си е бил замислен за бунище. А в сегашното гето Лозенец няма нужда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JekataКогато Люлин и Надежда са ги асфалтирали, Лозенец още си е бил замислен за бунище. А в сегашното гето Лозенец няма нужда.
Не съдете прибързано
П.С. Аз например ходя на гости там, и хич не ми идва наум да се оплача, че се качвам кален в колата Но наистина някои райони там са под секва критика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroЕми набързо са. И са доста осреднени. Едва ли е подходящо тук да почнем да смятаме арматура, тухли, изкопи и т.н. и т.н. Факт е че така дадените цени като средни стойности никой не ги оспорва. Дори строителите. Просто те смятат, че 300-400% печалба е нормалнa. А аз смятам че е безумие. Тъй като момента е такъв и повечето хора вече се осъзнаха, колко са били преебани да купуват на 1200Е, сега идва ред на фалитите. Което е съвсем здравословно, защото не е правилно 90% от заможните хора да са строители и всеки втори да почва да строи.Всичко се компенсира все някога.
Но съм съгласен с теб за мераците на част от строителите за свръхпечалби (при това визирам проценти над посочените от теб 400 ...) ...
Точно такива се надявам най-накрая да разберат, че мястото им не е вече на този пазар. Условията се промениха, следователно на тях също ще им се наложи да се променят - ако не, просто ще трябва да се разкарат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroСебестойността е 250Е на м2 ако ти го строи фирма, ако се мъчиш сам е около 200Е м2.Още 100Е м2 ти е парцела. Следователно максималната стойност за класическо нелуксозно строителство е 350Е м2. Това е в София! За това и смятам , че всичко над 500Е продажна цена е обир и хрантутене на строителя.Скоро като всички го раберат, алчните строители ще фалират, а другите ще продават на 500Е с бонус гараж.
350 евро на квадрат себестойност в момента е немислимо за строеж върху среден софийски парцел - освен ако не е до тец-а в обеля, макар че и там се съмнявам
Мда, би било вярно и ако точно сега започнеш купиш парцелец и хванеш понижените цени на суровините - ама нека първо да намериш продавач, който иска да ти пусне на 100.
Нали се сещаш, че точно онези, които държат малкото останали свободни парцели ХИЧ ПЪК НЯМА ЗАКЪДЕ ДА БЪРЗАТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско"От компанията за недвижими имоти "Центри 21", препоръчват спад на цените на жилищата с 14,85%, за да може пазарът да се съживи."
Хубаво е че има специалисти които знаят. Не е препоръка за покупка на акции на въпросната компания.
Потресающо!
Тва, без да коментирам ..,85% ))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от luboilАма някои като почнат да делят България на градове са ми много смешни. А бе пич, я виж на картата кво е България! Че тя е по-малка от един среден щат!
Ама много тъп пост.
ти и расист взе че се оказа.
Ти какво искаш бе, апартейд ли да има в БГ?
И аз не боготворя щатите, а просто искам да кажа, че трябва да си знаем мястото и каква е реалността. Ама явно като си тъп и едни преговори за един кепав апартамент не можеш да проведеш и гледаш само обяви по имоти.нет и тем подобни - е па това си е твой проблем.
Очевидно е, че си последовател на "материала".
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboilАма някои като почнат да делят България на градове са ми много смешни. А бе пич, я виж на картата кво е България! Че тя е по-малка от един среден щат!
Ама много тъп пост.
Коментар
Коментар