IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от coolice
    .............
    Хе-хе - първото и най-важно за мен доказателство е собствената ми глава - този човек и идея си няма от базисни икономически понятия, популист е и четивата му са сбор от тривиализми и недоказани хвалби за собственото си преуспяване като бизнесмен. Линкът на Рийд е само улеснение - вместо аз да чета и пресявам глупостите и нелогичните му твърдения, някой друг го е направил вместо мен Нямам нито време, нито желаниие да си губя времето с икономисти-недоучки.Пък и в крайна сметка - няма защо - човекът явно си има много фенове и си изпълнява целите успешно - а те са да забогатее от наивността и глупостта на милиони Нито е първият, нито ще е последен в това

Това, че е продаваем, изобщо не е за чудене

А иначе - credibility на интернет източници е наистина доста трудна работа за установяване

А теб щом те кефи Киосаки - за трети път ти казвам - свободен си да си го четеш и да му вярваш, колкото си искаш Не смятам повече да разговарям с теб по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Колега и да не си (. . . . .) , доста добре се справяш определено

Ъм, обощавам накратко какво мисли моята Руса главица, понеже ако четеш Милото, ще останеш представям си с какво мнение за моите т.нар. теория, а тя накратко е:

В БГ-то пазара на имотчета е почти нерегулиран, с тотални нарушения / административни, проектантски, изпълнителски и в последствие с частни "досамоусавършенстваници". Непрозрачен и с активна държавна политика да го държи в "сивия" сектор замръзен като цяло. От статистическа гледна точка непълен, манипулативен и подвеждащ, законово ориентиран по-скоро към тия с престъпни намерения, отколкото защитаващ реалните собственици.

От демографка гледна точка - по-скоро негативна, от етническа също, от социална също - липсва ориентация като класи и социален статут, като инфраструктура .... да не коментирам.

От тая гледна точка, аз не бих се хванал на 30 годишно външно финансиране, ако не съм сигурен, че ще си видя "инвестицията" в 5-6 г. макс. обозрим и предсказуем срок.

Надявам се Милото да е от печелившите, но не възприемам някой от частния си случай да извежда общи икономически принципи, колкото и доходоносен да е той.

За доста хорица, няма да е печеливш този модел, а дори напротив заробващ.

Забелязал съм, че когато на масата се даде възможност да ползват кредитен ресурс, повечето превръщат живота си във финансов кошмар, а дано аз да греша.

Наздраве, мастър Зарко

marandi - ч, не търся икономическа логика и доказване на пазарни тези в конкретният пример. Както се убедихме вече - пазарът трудно се прогнозира, а ние правим своите изводи на база минал опит, което може да се окаже доста погрешно. Всъщност - хрантутниците, които ни показват "логиката" на пазара - разчитат единствено на късата памет - човешка... ...

Заробващ ефект би имал моделът, единствено ако кредитополучателят е неплатежоспособен, т.е. - ако същият не е преценил правилно риска да оперира с определена сума под формата на договорна ипотека с конкретни клаузи.

Отделен въпрос е влагането на средства в недвижими имоти през различни периоди от състоянието на пазара: от вида - "свръхкупен" или "свръхпродаден", колкото и относително да е тълкуването на тия характеристики. Такава инвестиция - както всички останали - не се подчинява на логиката на масовия спекулант. Оказва се, че наистина такава инвестиция е заробваща за някои (!), които копират поведението на играчите на пазара, без да съпоставят реално възможностите си с тия - на големите играчи! Основно - настоящият инвеститор - с ипотеката - се натоварва (отчел- или - не риска), но поколението, което го следва по петите - ще прибира дивидентите: няма да има жилищни проблеми - и ще се развива в някаква посока, ще получава някакъв доход и т.н.....

Горе - не разбрах - на мястото на червеното многоточие - каква думичка си мислил да напишеш ("колега-колежка", "прав-крив", или нещо друго... ...), но това е без значение... ))

Ха наздраве и от мен! ))
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
        Първоначално изпратено от marandi
        ...

Това, че ти си се нагърмяла с ипотека на физ. лице в специфичния пазар - бай енд рент и досега си имала успех, не е гаранция, че си открила вечна печеливша рецепта.

marandi - ч, не зная дали е истина (и не ме интересува) това, което твърдиш за Joan - цитирано горе..., няма да играя и адвокат на красавицата, но - съвсем определено - не мисля, че имаш основания в едно такова категорично твърдение. Както знаем - въпрос на бъдеще е - да бъде доказана, или отхвърлена от практиката твоята теза - за атрактивен имот.

Моето неангажиращо мнение е, че ти губиш в твърдението си, независимо от кога е ипотеката, а и не мисля, че някой (най-малко Joan) ще се забие в някое селце с ипотекиран имот в полза на банка...
        Колега и да не си, доста добре се справяш определено

Ъм, обощавам накратко какво мисли моята Руса главица, понеже ако четеш Милото, ще останеш представям си с какво мнение за моите т.нар. теория, а тя накратко е:

В БГ-то пазара на имотчета е почти нерегулиран, с тотални нарушения / административни, проектантски, изпълнителски и в последствие с частни "досамоусавършенстваници". Непрозрачен и с активна държавна политика да го държи в "сивия" сектор замръзен като цяло. От статистическа гледна точка непълен, манипулативен и подвеждащ, законово ориентиран по-скоро към тия с престъпни намерения, отколкото защитаващ реалните собственици.

От демографка гледна точка - по-скоро негативна, от етническа също, от социална също - липсва ориентация като класи и социален статут, като инфраструктура .... да не коментирам.

От тая гледна точка, аз не бих се хванал на 30 годишно външно финансиране, ако не съм сигурен, че ще си видя "инвестицията" в 5-6 г. макс. обозрим и предсказуем срок.

Надявам се Милото да е от печелившите, но не възприемам някой от частния си случай да извежда общи икономически принципи, колкото и доходоносен да е той.

За доста хорица, няма да е печеливш този модел, а дори напротив заробващ.

Забелязал съм, че когато на масата се даде възможност да ползват кредитен ресурс, повечето превръщат живота си във финансов кошмар, а дано аз да греша.

Наздраве, мастър Зарко

Коментар

• Хората най-много се дразнят когато някои им показва картината на тях самите и тя не е толкова розова колкото им се иска... Масовката ще реагира контра и само една малка част ще седне и ще замисли над това което им казваш...

Джоан написах ти да си сравним източницте ти си продължваш с този john treed а това което прави на сайта си в моя бранш му викаме linkbait кълвеш на маректингов трик само защото те успкоява че не си сбъркала

Link bait is any content or feature within a website that somehow baits viewers to place links to it from other websites. Matt Cutts defines link bait as anything "interesting enough to catch people's attention."[7] Link bait can be an extremely powerful form of marketing as it is viral in nature.

и ето го сравнението на източниците

Първоначално изпратено от coolice
          Първоначално изпратено от Joan
          На заяждането ти на дребно постнах километри цитати от WSJ и SmartMoney, а също и от други източници, които твърдят, че е икономически некомпетентен популист. Но това не ти пречи да повтаряш като папагал "троловете от инвестора".....

Аз изразявам личното си мнение, но го подкрепям и с мнения от други, публични източници. Така или иначе, всеки е свободен да има мнение и да го изразява. На теб щом ти допада, си напълно и абсолютно свободен да го четеш и да му вярваш
          заяждане на дребно щеше да е ако те посочех диркетно теб вместо троловете но на два пъти се въздържам...

аз също изразявам личното си мнение. И го подкрепям и с мнения от други, публични източници.
          В единият случаи клипчето му с доналд тръмп (най голмата акула в бизнеса с имотите)

http://www.youtube.com/watch?v=pWLq4ThP_yc

които го изгледа ще разбере мнението на тръмп за киосаки а спора тръгна от това че не разбирал от имоти....

в другяит случаи най голмято списанието за предприемачеството в сащ го публикува и пише за него

http://www.entrepreneur.com/magazine...er/169174.html
          http://www.entrepreneur.com/magazine...er/198022.html

Demographics:
          Average Age: 42
          Average HHI: $185,060
          Avg. Net Worth: $467,000
          Avg. Value of Household Assets: $1,356,178
          62.8% plan to start new/additional business in the next 12 months
          89% involved in purchase decisions

от твоите източници уолстриит джърнал са били длъжни да са по критични защото да кажем че не е голм фен на инвестициите на борсата и особено взаимните фондове доста ги плюе... а те го плюят че не разбира от имоти в тваоят цитат май за акции щеше да им подхожда повече да го плюят ако ставаше дума за акции защото това им е силната страна на тях не имотите
          http://online.wsj.com/article/SB1160...y_page_left_hs

източника от които търгна днешният спор няма да го коментирам ти подкрепи мнение от там а тоя сайт менко казано неструва
          http://johntreed.com/
          Business as Usual

Коментар

...

Това, че ти си се нагърмяла с ипотека на физ. лице в специфичния пазар - бай енд рент и досега си имала успех, не е гаранция, че си открила вечна печеливша рецепта.

marandi - ч, не зная дали е истина (и не ме интересува) това, което твърдиш за Joan - цитирано горе..., няма да играя и адвокат на красавицата, но - съвсем определено - не мисля, че имаш основания в едно такова категорично твърдение. Както знаем - въпрос на бъдеще е - да бъде доказана, или отхвърлена от практиката твоята теза - за атрактивен имот.

Моето неангажиращо мнение е, че ти губиш в твърдението си, независимо от кога е ипотеката, а и не мисля, че някой (най-малко Joan) ще се забие в някое селце с ипотекиран имот в полза на банка...
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
              Първоначално изпратено от marandi
              И как разбра дали харесвам/изповядвам Кийосаки или който и да е? Някъде го написах ли или пак ти зароботи женската фантазия?
              Ами говореше ми жилището актив ли е или пасив и като ти обясних, че е и двете, се фръцна и рече, че е само пасив - ала Киосаки. После ми обянсяваше как жилището с ипотека било записано в актива на банката - пак ала Киосаки.

И двете му твърдения са неверни, а ти ги застъпваш. Което ми е доста необяснимо, тъй като счетоводство всякакво се учи в курсовете на специалност "Финанси" навсякъде по света.
              Ами, думам ти аз, че има някои неща в това число и имотчетата, където има нюанси в неговите теории понеже щатския пазар си има други специфики от родния, ама ти продължаваш да се самонавиваш да я докараш на твоята си

Пак ми вадиш мои думи от целия контекст и поднесени така, звучат меко казано манипулативно.

Свикнах ти вече, общо взето от прекалено взиране в "дреболиите" изпускаш фундаментите, ама ... не очаквам и да се извиниш за определени простотии, които си писала. Продължаваш да отричаш, че нещата тотално се промениха и подготовката ти едва ли е актуална към настоящите/бъдещи условия.

Или, ако те питам различни ли са нещата от времето, когато са ти дали кетапа, ще кажеш предполагам "ДА", а ако те питам ти промени ли си отношението към промяната - отговорът ще е "НЕ".

А съм сигурен, че ако не беше инвестирала в това, щеше да си най-върлата анти-привърженичка за подобен модел.

Та .. всичко е субективно и с икономическите теории и с хората и печелившите бизнес модели / минали, настоящи и бъдещи /.

Коментар

Ами, за съжаление доста съм попрочел и продължаввам да го правя, това ми е работата, а ти май си спряла след заветната диплома и дотам
                Вземи прочети Талеб и не се излагай Не че съм съгласна с всичко и при него, и не че и той не гони печлабата, но поне е умен, образован, има голям опит като quant и има върху какво да се дискутира

Коментар

Освен нея група да вкараме и свободните професии и те недолюбват бизнес-притежателите и инвеститорите, ако ще даваме цитат от конкретна негова книга, налЕ?

Това само за протокола, че Милото пак ще ми изкилиферчи факта, който давам от книгата му за мое мнение
                  Че той самият Киосаки е със свободна професия - писач на бестселъри - досега никой не можа да даде обективни данни и числа за инвестициите му в каквото и да било - освен това, което пише самият той за себе си в книгите си, де Което трудно може да се нарече обективна информация

Също като в тоя форум

Коментар

• Още малко и темата ще трябва да я прекръстите на "Кийосаки - актив или пасив".
                    Life won't wait for you.

Коментар

Първоначално изпратено от zarco

Пък аз - с примитивно-мъжките си фантазии - харесах реализмът на откровено-сексуалните й описания - това вероятно прави романите продаваеми: мирис на пачули - като част от представите за въображаеми еротични осезания (аналогия с действието на феромоните)..., събути и сгънати на топка в джоба гащички...и т.н....

Елементарно, но - що да не се отнася (занася) човек понякога - това е част от живота ... ))
                      Препоръчвам ти Изабел Алиенде тогава Мисля, че е класи над Стийл, а мириса на пачули й е в кръвта Има даже и кулинарно-еротична книга "Афродита. Приказки, рецепти и други афродизиаци."

Благодаря за препоръките, Joan. Ще потърся нещо в тая посока. Не че кулинарията ми е страст, но - това е, защото не съм решил, че е така все още... Но - наистина - човек трябва да обръща внимание дори на най-малките подробности. ))

Коментар

И как разбра дали харесвам/изповядвам Кийосаки или който и да е? Някъде го написах ли или пак ти зароботи женската фантазия?
                        Ами говореше ми жилището актив ли е или пасив и като ти обясних, че е и двете, се фръцна и рече, че е само пасив - ала Киосаки. После ми обянсяваше как жилището с ипотека било записано в актива на банката - пак ала Киосаки.

И двете му твърдения са неверни, а ти ги застъпваш. Което ми е доста необяснимо, тъй като счетоводство всякакво се учи в курсовете на специалност "Финанси" навсякъде по света.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ
                          Разбираемо е че за хората от квадранта на наемните работници книгите на Кийосаки са боклук .
                          Наемният работник е с увредена психика на наемен работник.

С две думи " Разбира ли ти свиня от изворна вода"

Освен нея група да вкараме и свободните професии и те недолюбват бизнес-притежателите и инвеститорите, ако ще даваме цитат от конкретна негова книга, налЕ?

Това само за протокола, че Милото пак ще ми изкилиферчи факта, който давам от книгата му за мое мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco

Пък аз - с примитивно-мъжките си фантазии - харесах реализмът на откровено-сексуалните й описания - това вероятно прави романите продаваеми: мирис на пачули - като част от представите за въображаеми еротични осезания (аналогия с действието на феромоните)..., събути и сгънати на топка в джоба гащички...и т.н....

Елементарно, но - що да не се отнася (занася) човек понякога - това е част от живота ... ))
                            Препоръчвам ти Изабел Алиенде тогава Мисля, че е класи над Стийл, а мириса на пачули й е в кръвта Има даже и кулинарно-еротична книга "Афродита. Приказки, рецепти и други афродизиаци."

Коментар

• Разбираемо е че за хората от квадранта на наемните работници книгите на Кийосаки са боклук .
                              Наемният работник е с увредена психика на наемен работник.

С две думи " Разбира ли ти свиня от изворна вода"

Коментар

И Асенчо-жиголото го чета точно толкова, колкото и Киосаки

А ти какво четеш и ти допада, си е твоя работа - всеки си има вкус
                                Ами, за съжаление доста съм попрочел и продължаввам да го правя, това ми е работата, а ти май си спряла след заветната диплома и дотам

Коментар

Working...
                                X