IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Joan
    ...

Заплащането в натура при тези добре развити икономически отношения в 21 век не е актуално Има си измислени еквиваленти за целта

Колкото до потенциалната аудитория - що пък само жените да ме четат - само жените ли искат да са стройни и привлекателни? И само жените ли обичат да им се казва, цитирам дословно, "че винаги вземат правилните решения, безпогрешни са в преценките си за всяка ситуация, а мъжете (тука смени с "жените") са им пределно ясни - напълно прозрачни - в своите домогвания" ? Абсолютно съшото може да се каже за мъжете

Така че не мисля да ограничавам потенциалната аудитория и ще се постарая да насоча книгата и към двата пола

Хубав ден и на теб

Joan, намесването - априори - на парични еквиваленти от най-новата ни история, би провалило инициативата още в самото й начало (лично усещане) - това е по отношение на творческото начало - въртя - суча - все на моята нагласа я докарвам - по отношение на съмнителните приоритети в разменните отношения на 21 век...

Нали виждаш какви сривове са? Ще кажеш - 10% са си все толкова (вероятно и цените ще мърдат с някакви темпове, но не мога да разчитам само на някакви предположения), а натуралният еквивалент, избран по взаимно съгласие - си остава винаги 100% - пак намесих непреходното емоционално изражение - като еквивалент на хоноруването МИ... Joan, дори да има някаква инфлация и тук (напълно вероятно е - да си намериш по-продуктивна идея със съответния неин - още по-продуктивен създател - каквото и да означава това... ...) , но - ти все ще си на далавера, дори - по-голяма от паричните 10%-ни еквиваленти... , щот - бестселърът ти ще е вечно актуален и ще се продава и след стотици години...))

Това с твоето допълнение - жени - мъже - също е в подкрепа на тезата за екипното начало (справка - г-жа Кийосаки), ЩоТ - всеки от нас мисли, че познава И противният пол по-добре от самия себе си (това - в самокритичен дух, независимо, че не съвпада с твоите виждания) - изобщо би се получило една дифузия на идеи и мнения в съседни ареали.... Успехът е по петите ни! ))

... все пак - не те изнудвам, де - работи си сама (няма да предявявам претенции за СЪавторство ) - или си открий сътрудник по твой тип - имаш моята благословия... Можеш да ми поставиш автограф на първите 5 копия, защото след време това ще се харчи на баснословни цени. На корицата постави диви теменужки и посвещение - чувАл съм, че са символ на успеха... )) Успех! ))
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
      Ех тая Joan! )) Всички мъже за теб са под ножа! Кви са тия 10%, де - момиче? КВи 5 лева са те патили теб? )) Авторският колектив с мен ще ти излезе доста скъпо, но (може би) си струва...

Доста смислен пълнеж (безсмислен, който имитира ангажираност с конкретните лични проблеми) - бих могъл да предам на твоята идея с малко повече фантазия, с необходимите обяснения, мотивация и четкане на егото на дамите - бъдещите твои читателки, де Joan... ))

На прима виста: жените обичат да им се повтаря, че винаги вземат правилните решения, безпогрешни са в преценките си за всяка ситуация, а мъжете са им пределно ясни - напълно прозрачни - в своите домогвания, а това пък зависи от някои видове тонизиращи движения (ще уточняваме тия движения по-натам... ...), а жизненият тонус - е единственото важно условие, което генерира горните качества... за поддържащата своята форма жена...

В тоя ред на мисли - стигнах до въпроса за 10-те % приходи, които предлагаш (това не е малко, предвид очакваната еуфория и разграбване на тиражите като топъл хляб...). Не ми е в кръвта тоя грубо-материалистичен подход за оценка на моят принос - аз не съм така прагматичен - тВа си е... Затова ти казвам, че споразумението ни се отлага, поне докато не вземеш решението за някаква форма на плащане в натура, разбира се - приемлива за мен... )) Форма, при която да съчетаем полезното с приятното - както се казва...

Ето затова няма да работим в екип с теб - защото приемливото за теб - е неприемливо за мен - и обратно. Няма вариант за решение на дилемата - "И вълкът сит - и агнето цяло!" - един от двамата ще бъде изяден! Разбира се, ако ......не се изпоизядат взаимно! ))

Приятен ден! ))
      Хъм - ок... Аз мислех да съм справедлива и да ти дам тези 10 % само защото ме наведе на добра идея Не съм и мислела да те вземам за сътрудник или съавтор Ама щом ги отказваш - ок - няма да те насилвам

Заплащането в натура при тези добре развити икономически отношения в 21 век не е актуално Има си измислени еквиваленти за целта

Колкото до потенциалната аудитория - що пък само жените да ме четат - само жените ли искат да са стройни и привлекателни? И само жените ли обичат да им се казва, цитирам дословно, "че винаги вземат правилните решения, безпогрешни са в преценките си за всяка ситуация, а мъжете (тука смени с "жените") са им пределно ясни - напълно прозрачни - в своите домогвания" ? Абсолютно съшото може да се каже за мъжете

Така че не мисля да ограничавам потенциалната аудитория и ще се постарая да насоча книгата и към двата пола

Хубав ден и на теб

Коментар

Zarco, ти си гениален В темата за писач на бестселъри ми даде идея как и аз да преуспея като него - виждам, че за Русото бебе преуспяването в тривиалния смисъл на думата (тосест натрупването на парични знаци в определен набор от валути на стойност над 10 на степен 6 ), е най-важното - не някакъв си интелект или знания, или опит. Нищо не струват те, ако не можеш да ги кешираш Ценностна система - как да възразиш?!

Та, на идеята - ще взема да обяснявам как да отслабнем без диета и без фитнес - изобщо без да си тормозим физиката и от там - психиката. И даже за разлика от Киосаки, ще имам и реален, не измислен, личен опит в темата, на който да мога да стъпя

10 % от приходите за теб, за Русото бебе - една бира

П.П. А който не успее да отслабне и го направи на въпрос, ще му обясня, че повредата си е в неговия телевизор

Ех тая Joan! )) Всички мъже за теб са под ножа! Кви са тия 10%, де - момиче? КВи 5 лева са те патили теб? )) Авторският колектив с мен ще ти излезе доста скъпо, но (може би) си струва...

Доста смислен пълнеж (безсмислен, който имитира ангажираност с конкретните лични проблеми) - бих могъл да предам на твоята идея с малко повече фантазия, с необходимите обяснения, мотивация и четкане на егото на дамите - бъдещите твои читателки, де Joan... ))

На прима виста: жените обичат да им се повтаря, че винаги вземат правилните решения, безпогрешни са в преценките си за всяка ситуация, а мъжете са им пределно ясни - напълно прозрачни - в своите домогвания, а това пък зависи от някои видове тонизиращи движения (ще уточняваме тия движения по-натам... ...), а жизненият тонус - е единственото важно условие, което генерира горните качества... за поддържащата своята форма жена...

В тоя ред на мисли - стигнах до въпроса за 10-те % приходи, които предлагаш (това не е малко, предвид очакваната еуфория и разграбване на тиражите като топъл хляб...). Не ми е в кръвта тоя грубо-материалистичен подход за оценка на моят принос - аз не съм така прагматичен - тВа си е... Затова ти казвам, че споразумението ни се отлага, поне докато не вземеш решението за някаква форма на плащане в натура, разбира се - приемлива за мен... )) Форма, при която да съчетаем полезното с приятното - както се казва...

Ето затова няма да работим в екип с теб - защото приемливото за теб - е неприемливо за мен - и обратно. Няма вариант за решение на дилемата - "И вълкът сит - и агнето цяло!" - един от двамата ще бъде изяден! Разбира се, ако ......не се изпоизядат взаимно! ))

Приятен ден! ))
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Zarco, ти си гениален В темата за писач на бестселъри ми даде идея как и аз да преуспея като него - виждам, че за Русото бебе преуспяването в тривиалния смисъл на думата (тосест натрупването на парични знаци в определен набор от валути на стойност над 10 на степен 6 ), е най-важното - не някакъв си интелект или знания, или опит. Нищо не струват те, ако не можеш да ги кешираш Ценностна система - как да възразиш?!

Та, на идеята - ще взема да обяснявам как да отслабнем без диета и без фитнес - изобщо без да си тормозим физиката и от там - психиката. И даже за разлика от Киосаки, ще имам и реален, не измислен, личен опит в темата, на който да мога да стъпя

10 % от приходите за теб, за Русото бебе - една бира

П.П. А който не успее да отслабне и го направи на въпрос, ще му обясня, че повредата си е в неговия телевизор

Коментар

Първоначално изпратено от zarco
            Joan, АКО си близо до истината, би трябвало зад червеното многоточие да се крие "адвокат - на Joan" - което за мен би било много стимулиращо въображението - предположение, защото много нови факти научавам от теб - не го казвам за първи път.

Много мога да взаимствам и по отношение на диалога, дебатите, психическият тормоз, пълно унищожаване на опонента и сгромолясване на противните тези - до пълното заличаване на противника в твоите регистри... Като те чета си те представям като Свободата - на барикадите - с развяти от бурите коси, безстрашна, устремена..., с разголена гръд във вихъра на победата... Ех, мечтииии! ))

Жалко, че не съм адвокат, нито пък - твой (от: "твой адвокат") ... ... тогава и хонорарите ти сигурно ще са баснословни. Успехи в инвестиране в бъдещето си (ако това е точното определение - щото гърмя напосоки, де)! ))
            Zarco, да си имаме уважението това "АКО" ме обижда При мен няма "ако", има "като"

Ти си само за писател от времената на романтизма Абе тази Мариана на Делакроа е малко дебеличка за сегашната мода - ние, днешните Мариани, се поддържаме по-фини Ама иначе не падаме по-долу от френската мадама

Хубав ден и приятно мечтане

П.П. Мисля, че най-впечатляващата съвременна Мариана е Катрин Деньов.

...не съм и помислял да правя сравнение с физиката на идеалите на Дьо Лакроа, де, Joan - а само в целеустремеността и волята за победа. Но - жената винаги си остава жена - със своята вродена и съзнателно САМОвъзпитавана суетност, де... )) Знаем, че си супер - гадже - а котировкитеднес са важни за влизането през утрешният и следващите дни... (все пак - инвестиционен форум е тВа - не е шега работа... ...)...))

Виж кВо ся, Joan - забрави туй - дет СТЕ се поддържали били... Ако не му е на човек в гена - както и да се поддържа - ще си трупа килограмчетата, ако ще и от фитнеса да не излиза..., а диетите - не втора - а първа природа да са му... ))

Денят - наистина беше хубав, а мечтите вече не са онова, което са били... (интерпретация на някаква реклама - колкото и неуспешна да е тя). Мечтите отстъпват вече на реализма ( както се казва - ръка да пипне) ... Важно е човек да вярва в правилността на онова, което върши, а АКО-тата са част от нашите съмнения - чрез които се капсуловаМЕ срещу превратностите и разочарованията в живота...

marandi - като спец в застраховането - сигурно би заменил капсуловането с друг термин - застраховане, независимо срещу какво - било то - и срещу разочарованията в живота..., но да не навлизам в чужди сфери на компетенции - мисля, че той ще ти обясни по-добре нещата, Joan.

(тук - относно АКО-то - ми се искаше да напиша, че всеки може да греши, но няма да го напиша, защото някой може да се обиди... ))...)

Те - тВа е! В този стил - цяла вечер мога да редя отвлечени мисли, но има и по-приятни неща, де ... Приятна вечер!

Коментар

• всички сме пасив

Коментар

Първоначално изпратено от marandi
                .......
                Та, едва ли ще ми разбереш някога "теорията", понеже ти си типичната РИБА, Мило, която яко кълве на емоционална стръв.
                .....................
                Ех, Русото бебе, "где уж нам, дуракам, чай пить"

Айде със здраве и успехи в бизнеса - че твоят е доста свързан с банките и застрахователите
                Ъм, аз тренирам, бре - румба в кофа, ча-ча-ча ... , трябва да се преквалифицирваме, налЕ? Свиря и на пиано, щото на трезво не мога и така - хихихи

Иначе моята Руса главица си мисли да си гледате бизнеса и когато е в подем, и не се очакват до 2-3 годинки трусове да се оглеждате за някое имотче. Така си мисля, пък може и да не съм прав за т.нар. активи и пасиви

Коментар

• Джоан, винаги ми е забавно, като почнете да си хортувате с Русото, трайкам си и се забавлявам! :-) Е, чета и внимателно.
                  Но на израза
                  Ама иначе не падаме по-долу от френската мадама Smile[quote]
                  не издържах - доста атрактивно! :-)
                  Иначе не знам дали е актив или пасив жилището, ама баба ми (средата на миналия век) казваше "имане"...
                  Дай Боже всекиму!
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                    .......
                    Та, едва ли ще ми разбереш някога "теорията", понеже ти си типичната РИБА, Мило, която яко кълве на емоционална стръв.
                    .....................
                    Ех, Русото бебе, "где уж нам, дуракам, чай пить"

Айде със здраве и успехи в бизнеса - че твоят е доста свързан с банките и застрахователите

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                      Joan, АКО си близо до истината, би трябвало зад червеното многоточие да се крие "адвокат - на Joan" - което за мен би било много стимулиращо въображението - предположение, защото много нови факти научавам от теб - не го казвам за първи път.

Много мога да взаимствам и по отношение на диалога, дебатите, психическият тормоз, пълно унищожаване на опонента и сгромолясване на противните тези - до пълното заличаване на противника в твоите регистри... Като те чета си те представям като Свободата - на барикадите - с развяти от бурите коси, безстрашна, устремена..., с разголена гръд във вихъра на победата... Ех, мечтииии! ))

Жалко, че не съм адвокат, нито пък - твой (от: "твой адвокат") ... ... тогава и хонорарите ти сигурно ще са баснословни. Успехи в инвестиране в бъдещето си (ако това е точното определение - щото гърмя напосоки, де)! ))
                      Zarco, да си имаме уважението това "АКО" ме обижда При мен няма "ако", има "като"

Ти си само за писател от времената на романтизма Абе тази Мариана на Делакроа е малко дебеличка за сегашната мода - ние, днешните Мариани, се поддържаме по-фини Ама иначе не падаме по-долу от френската мадама

Хубав ден и приятно мечтане

П.П. Мисля, че най-впечатляващата съвременна Мариана е Катрин Деньов.

Коментар

• Според мен жилището като актив/пасив въобще не трябва да се разглежда в счетоводния контекст на думите.

Коментар

• Добро утро, бебета сладки! Днес денят ще е прекрасен! - Урааааааааа .....

Милото пак разглежда нещата само от нейната си "камбанария" с цел да се изфръцка колко е "в час". Браво, дай си бележника, Мило

Бре, рожбо, той и Кийосаки уж за добро ги писал тия книжлета, па тя каква станала, налЕ? Отделно, ако си го чела ще видиш, че той разглежда жилището и като пасив и актив, демек зависи и дава някои насоки как да не се изпада в ситуация да е пасив.

Понеже Чилякът и хабер си няма за нашата баМкова система, затова имам няколко забележки към неговото творчество точно в имотната му част в случай ползване на кредитен ресурс.

Та, накратко случката в БГ-то беше следната, тръгва ти някакво баМково проникване, после кредитна експанзия, преди това предвидиливо е лобирано, където си трЕбе и закончето едностранно пази по-платежоспособната страна, в случая баМката. Кредитополучателят има право да се жалва на арменския поп.

После от централите почват да бият таргети на служителите си месечни/годишни, после вкарваш една скоур систем, за да стане продукта от конвейерен тип, после баМковите служители "умело" започват да се "борят" с несъвършенствата на софтуера с цел ...... ако си мислиш да са доволни кредитополучателите .... ще те разочаровам - с цел да си изпълнят плана, защотото после нЕма премии като внимават и да не го преизпълняват с много понеже догодина от "лошата" централа ще им го набият като норматив, а това значи повече бачкане, налЕ?

После грабваш една стока, която звучи скъпо / в случая жилище /, тя пък и подсъзнателно "бие" по една камара нежни човешки сруни, запряташ ръкави и се развихряш в името на заветната цел - пазарен дял.

Сега може ли едно въпросче? Не са ли баМките тия, които трябва да прецизират възможностите на 'орицата, т.е. да определят кредитния риск, понеже тяхната подготовка предполага това? А, какво стана на практика?

Мисля, че конфликт на интереси се води това!

От една страна, ако не раздаваш кредити кат' див ще те накажат и изкарат некадърник и може да те изгонят, а от другата страна те чакат сладки бонусчета. Това трая 4-5 годинки.

Затова и няма как да ти сравня нещата с Кийосаки, защото фундамента е различен в УСА и в БГ-то.

Сега спокойно можеш да оплюеш и двама ни на воля, разрешавам ти - хихихии

П.П. Колега, да, това имах предвид

Поздрави! И по-добър можеш да си, недей го "стиска" най-доброто от себе си, все пак това е Милото

Коментар

Zarco, Marandi е имал предвид "адвокат" с многоточието Мерси за оценката и подкрепата

Коментар

• Лъвски скок на данък сгради
                              За тристаен в София догодина може да броим 700 лева
                              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=257369
                              Говорим си за активи и пасиви

Коментар

• Zarco, Marandi е имал предвид "адвокат" с многоточието Мерси за оценката и подкрепата

Русото бебе, от цялата ти пледоария разбрах само, че се мъчеш да се измъкнеш от твърденията си Понеже е напълно безсмислено да убеждавам някого, най-малкото пък човек със заявено образование по икономика, в базисни и очевидни неща, смятам да приключа. Киосаки не заслужава и 1/10 от енергията, която заради теб му отделих - бих се радвала да можеш да оцениш един такъв жест

Колкото до моите лични дела - никога не съм отстъпила от правилото да не ги излагам във форум. И сега няма да го направя. Само ще ти кажа, че Zarco проявява доста по-голяма проницателност от теб

Лек и успешен ден на всички.

Коментар

Working...
                                X