IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ъм, Мило той Кийосаки, ако прочете един ипотечен договор в БГ-то и ще си резне вените надълго от ужас

Ако пък сравни и врътките по договорите със Застрахователите .... направо ще се метне от някой по висок връх.

Ама ти понеже си "вътре" в нещата, нЕма да ти разбивам мечтите пък сЯ

Продължаме да мИчтаИм, налЕ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
      Първоначално изпратено от marandi
      Мдам,

Милото работела по модел за прогнозиране цената на имотчетата с тайминг 1 годинка само, но иначе охотно съветва да се "доверяваме" на 30 годишни ипотечки, включващи клаузи едностранно в полза на баМката.

Мисля, че и тя вече посъбра материал за една книга с "шедьоври" да напише

П.П. Аз ще искам само 10% за идеята Мило, нЕма да ти гледам безучастно възхода, налЕ?
      А, не така Никого не карам да купува с ипотека, само отбелязах, при това мисля, съвсем справедливо, че при сегашаната ситуация в развития свят (към който с известни условности се числи и БГ) това е едиснтвения начин за средния човек (не за единиците милионери с положителен net worth ) да има собствено жилище. Ако го иска. Ако не го иска - може да си живее под наем до края на живота си. Всеки си има право на избор. Но ако изборът е "собствено жилище", той в 99 % от случаите минава през ипотека. Разбира се, много хора се надяват да са в останалия 1 процент - всеки е свободен да мечтае и да се надява
      Тъй де,

точно по твоя net worth 99% от ипотекарите са милионери .... като задължения към баМките.

П.П. И само за протокола, баМковите системи в УСА и в БГ-то са различни като предимството за ипотекаря не е в наша полза за съжаление.

Нищо не каза за скромните ми 10%, ще ме "обгрижиш" ли с тях да има за някоя биричка да ти прошепвам наздраве всеки ден - хихихии

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
        Мдам,

Милото работела по модел за прогнозиране цената на имотчетата с тайминг 1 годинка само, но иначе охотно съветва да се "доверяваме" на 30 годишни ипотечки, включващи клаузи едностранно в полза на баМката.

П.П. Аз ще искам само 10% за идеята Мило, нЕма да ти гледам безучастно възхода, налЕ?
        А, не така Никого не карам да купува с ипотека, само отбелязах, при това мисля, съвсем справедливо, че при сегашаната ситуация в развития свят (към който с известни условности се числи и БГ) това е едиснтвения начин за средния човек (не за единиците милионери с положителен net worth ) да има собствено жилище. Ако го иска. Ако не го иска - може да си живее под наем до края на живота си. Всеки си има право на избор. Но ако изборът е "собствено жилище", той в 99 % от случаите минава през ипотека. Разбира се, много хора се надяват да са в останалия 1 процент - всеки е свободен да мечтае и да се надява

П.П. Аз пък чак сега се светнах ти защо ми пишеше тъпотии за жилището като актив и пасив - то било щото си чел Киосаки - ама за разлика от други чели го, си му и повярвал

И много ви моля - самото жилище с ипотека НЕ фигурира в активите на банката, която е отпуснала кредита. Това , че Киосаки го е написал, не го прави автоматично вярно. Той беше написал още и за произхода на думата "real estate", ама това, оето беше написал, беше върховна глупост

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic

:-) Абе, като гледам, май всички сме я прочитали! А другаря Р.К. едва ли е генерирал особени приходи от Родината, тъй като тук масово се четат pdf-ки ;-)
          Ами аз я започнах и на 3 стр. се отказах - нямам време за губене с тъпотии - точно на pdf-ка

Но продадени 26 милиона книги си е добро постижение - а това, че Родината ни не е допринесла за него, е много хубаво, според мен

Коментар

• IVO_

Пак ръсиш глупости , вземи използвай тая глава на раменете си да мислиш и недей само я разкарва подире си да ти тежи и да изразходваш енергия
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
              Да ! Помните ли лафа от филма "Жега" ? Без да го цитирам , ставаше дума , че човек трябва да може да се отърве за 30 сек. от всичко , което притежава щом усети жегата ! Много добре казано ! Грешка е , че се привързваме към имоти , вещи и хора ! Така ставаме емоционално зависими и може лесно да ни манипулират !
              А ти помниш ли какво стана с героите? Освен Вал Килмър, който се измъкна на косъм тежко ранен?

Коментар

• тук ви зададоха и започнахте да спорите кое е актив и кое пасив
                Р.К. май не случайно е продал толкова копия
                за негово щастие не се е родил в бг, защото тук на никой не му пука за актива "авторски права'
                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
                  Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                  Първоначално изпратено от IVO_
                  Навремето гледах един сериал , в който се разказваше за войната между някакви богаташи в Австралия ( не помня как се казваше ) ! Там имаше един пич ерген много богат , който живееше в хотел ! Докато тези , с които се мереше имаха голямо имение ! Стори ми се много удобно да се живее в хотелски апартамент - пича си водеше мацки и щом му потрябвапе нещо звънеше на рум сервиза - кеф ти ядене и пиене , кеф ти да ти почистят ! Още тогава си мислех , че ако някога забогатея никога не бих се вързвал с имоти и коли ! Всичко може да се вземе под наем - жена също !
                  Ти за това си си станал такъв бохем.
                  Да ! Помните ли лафа от филма "Жега" ? Без да го цитирам , ставаше дума , че човек трябва да може да се отърве за 30 сек. от всичко , което притежава щом усети жегата ! Много добре казано ! Грешка е , че се привързваме към имоти , вещи и хора ! Така ставаме емоционално зависими и може лесно да ни манипулират !
                  Хе,Иво,тва е само филм бе!!

Скотове ли шъ ставаме,отшелници ли?

пп
                  филма е хубав,ноооо,тва е само филм!
                  "Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                    Joan, аз се чудя защо защитаваш ипотеките, а то ако направиш огледален образ на първата буква от никът ти и излиза Loan

Мдам,

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                      Навремето гледах един сериал , в който се разказваше за войната между някакви богаташи в Австралия ( не помня как се казваше ) ! Там имаше един пич ерген много богат , който живееше в хотел ! Докато тези , с които се мереше имаха голямо имение ! Стори ми се много удобно да се живее в хотелски апартамент - пича си водеше мацки и щом му потрябвапе нещо звънеше на рум сервиза - кеф ти ядене и пиене , кеф ти да ти почистят ! Още тогава си мислех , че ако някога забогатея никога не бих се вързвал с имоти и коли ! Всичко може да се вземе под наем - жена също !
                      Ти за това си си станал такъв бохем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                        Първоначално изпратено от Negramoten
                        И деца - също...
                        Деца под наем пък са най-чистата работа. Кеф ти с деца, кеф ти без деца.
                        Питай Майкъл Джексън...

Коментар

• Joan, аз се чудя защо защитаваш ипотеките, а то ако направиш огледален образ на първата буква от никът ти и излиза Loan

Коментар

• Първоначално изпратено от Nia
                            Първоначално изпратено от josif
                            Първоначално изпратено от Bobi75
                            Идеята на Кийосаки е, че когато купуваш жилище и го изплащаш и най-общо приходите от него са по-малки от разходите за него, то жилището е пасив.

Както казва той: "Това жилище се намира в страната на активите на финансовата организация, на която го изплащате. Значи за вас е пасив. "
                            не мога да се съглася напълно със теб ...защото най-малкото на
                            нотариалния акт пише моето име ...а в актива на банката е вписана
                            само ипотеката.
                            Аха, и затова притежаваш един условен актив и в момента на неизпълнение по договорната ипотека собствеността леко се прехвърля на банката и можеш леко да си избършеш...с НА, на който пише ТВОЕТО име.
                            Бе не е съвсем така.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от josif
                              Първоначално изпратено от Bobi75
                              Идеята на Кийосаки е, че когато купуваш жилище и го изплащаш и най-общо приходите от него са по-малки от разходите за него, то жилището е пасив.

Както казва той: "Това жилище се намира в страната на активите на финансовата организация, на която го изплащате. Значи за вас е пасив. "
                              не мога да се съглася напълно със теб ...защото най-малкото на
                              нотариалния акт пише моето име ...а в актива на банката е вписана
                              само ипотеката.
                              Аха, и затова притежаваш един условен актив и в момента на неизпълнение по договорната ипотека собствеността леко се прехвърля на банката и можеш леко да си избършеш...с НА, на който пише ТВОЕТО име.
                              Да не говорим, че докато не се издължиш имаш тежест върху имота и можеш да го продадеш само като прехвърлиш задължението към новия собственик, естествено, ако не си го изплатил предварително...
                              NIAMAM KIRILICA V OFICCEa molia, budete tolerantni...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                                И деца - също...
                                Деца под наем пък са най-чистата работа. Кеф ти с деца, кеф ти без деца.

Коментар

Working...
                                X