IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм, трудно ми е да преценя доколко може да се вярва на Кийосаки, но на мен лично няколкото негови книжки, дето прочетох, ми бяха от полза.

Прекалено американски е за моя вкус (на моменти много дразни) и доста от съветите му у нас не важат, обаче... истина е, че училищата не дават абсолютно никаква финансова грамотност на децата. Имам колеги на по 25-6 години, дето ми спорят, че е по-изгодно да си купят поредната джаджа на изплащане за 1 година, вместо да пестят малко 2 месеца и да я имат без кредит.
    Грухсфера

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal
      Първоначално изпратено от IVO_
      Пак опираме до унифицирането на хората ! Чел ли си "1984* на Оруел ?
      Има ли еталон за акъл и възпитание ? Според мен няма - иначе всички щяхме да сме много еднакви като роботчета ! Сивата тълпа ! Е аз винаги съм се отличавал и така ми е гот.
      Т.е. според теб ако дъня чалга, не си поддържам апартамента, правя си каквото си искам без да се съобразявам с околните съм герой и готино различен анти-сив-робот ?

п.п. И какво ти пречи ако искаш да слушаш силна музика да отидеш на диско, кръчме и т.н. или просто да си сложиш слушалки?
      Ами погледни кои успяват в живота ! Точно тези , които не се съобразяват с никой и си гледат интереса ! Имам едни съседи , които непрекъснато вдигат шум и какво като всички ги мразят !? Правеха им забележки , викаха полиция , но полза никаква - ония си живеят живота и не им пука !

Коментар

• Само да добавя - ако пък знаете децата какъв пасив са..... Направо ти затриват всякави активи

Ама това не е така за нашите ромски братя Те умеят да превръщат децата в актив по определението на Р.К. - тоест в нещо, което ти носи положителен паричен поток. Но понеже са умни, не искат да ни отварят и нас на врътката, затова не пишат книги за това

Не че нашите деди не са го знаели как става номера, де Ама ние вече сме прости и не го можем.....

Коментар

• Добро утро !!! Тази книжка е настолна за всеки начинаещ инвеститор - аз я купувам на приятелките си - основно на тия, които не са на възраст между 14 и 22 години.
          Не че Боб не е прав - огледайте около себе си - колко самотни пенсии гладуват и мизерстват в апартаменти на стойност стотици хиляди еврота?
          Жилище необходим пасив, щото човекът да живее някъде трябва, но въпросът е да гледаме умно на него - да го броим именно за пасив !!!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
            Има ли еталон за акъл и възпитание ? Според мен няма - иначе всички щяхме да сме много еднакви като роботчета ! Сивата тълпа ! Е аз винаги съм се отличавал и така ми е гот.
            Т.е. според теб ако дъня чалга, не си поддържам апартамента, правя си каквото си искам без да се съобразявам с околните съм герой и готино различен анти-сив-робот ?

п.п. И какво ти пречи ако искаш да слушаш силна музика да отидеш на диско, кръчме и т.н. или просто да си сложиш слушалки?
            We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Re: усложнявате

Първоначално изпратено от Cash Runner

Актив е всяко нещо, което генерира положителен паричен поток - към вашия джоб. Пасив, съответно, е всяко нещо, което генерира отрицателен паричен поток - вади парите от джоба ви.
              Кратко и ясно само да допълня един актив можве да стане пасив и обратното завси от пазара...

а асен описа схемата от която е направила най-много хора милионери в сащ ...

Иначе относно кинижките виждам че купилите с ипотека нямат голямо мнение за тях.... За сметка на това съм я виждал при две несвързани едно с друго богати семеистава (с легален несвързан с държавата, имоти или еврофондове бизнес) дадена на децата за четене... така че си правете извода...
              Business as Usual

Коментар

• Аз доколкото схванах какво прави той като му прочетох книжките - купува подценени имоти и ги препродава - като преценява къде би имало търсене в бъдеще или къде има потенциал да го продаде изгодно. Като натрупва пари почва да участва в някакви техни си правителствени програми - там държавата дава голямо съфинансиране ако строи жилищни сгради където има нужда - нещо като общински жилища се получава ми се струва... И от това много е печелил...
                За жилището и пасива - много зависи според специфичните нужди и възможности на човека - иначе по принцип недвижимостите са по ниско ликвидни и не толкова волатилни като цени - ерго - с по ниски възможности за бързи печалби в сравнение с акции...
                Интересни са книжките но като развлекателно четиво по скоро...

Коментар

Абе личи се , че е свършил конгреса на столетницата и всички пенсионери допълзяхте във форума да ми четете морал ! Аз съм свободен човек и ще си правя каквото си искам !
                  Свободен си от акъл и елементарно възпитание - а опитай така да живееш "свободно" някъде навън да видиме за колко време ще те изселят обратно в катуна.
                  А за свободата да те светна -
                  "Свободата на един човек свършва където започва свободата на другите."
                  Помедитирай върху това ...

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                    Първоначално изпратено от Joan
                    Nikola,

Сега разбра ли защо и как една абсурдна книга може да направи автора си милионер?
                    ееее, не е абсурдна ама ич! таргетира огромната част от населението (нас включая, очевидно ни е влязла в полезрението) с лесно-смилаеми и съвсем логични принципи за гет-рич-като-пич-схеми :-) Умник е Р.К.
                    Книгата му е за "инвесторите" това, което е "101 начина да му отровиш живота" за недоволната домакиня - пилешка супа за душата! ;-)
                    Не мога да не се съглася

По съвсем аналогичен начин Барбара Картланд и Даниел Стийл станаха милионерки

Коментар

• Твърдението от заглавието на темата никога няма да намери почва в България. Всичко е народопсихология. Иначе има доста аргументи защо наемът за средностатистическия човек е по-добър от покупката на жилище. Аз лично гласувах с ДА.

Коментар

• В случая този е добър търговец /не само той/с удоволствие бих ги забухал по главата с книгите
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

Абе личи се , че е свършил конгреса на столетницата и всички пенсионери допълзяхте във форума да ми четете морал ! Аз съм свободен човек и ще си правя каквото си искам !
                          Свободен си от акъл и елементарно възпитание - а опитай така да живееш "свободно" някъде навън да видиме за колко време ще те изселят обратно в катуна.
                          А за свободата да те светна -
                          "Свободата на един човек свършва където започва свободата на другите."
                          Помедитирай върху това ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                            Nikola,

Сега разбра ли защо и как една абсурдна книга може да направи автора си милионер?
                            ееее, не е абсурдна ама ич! таргетира огромната част от населението (нас включая, очевидно ни е влязла в полезрението) с лесно-смилаеми и съвсем логични принципи за гет-рич-като-пич-схеми :-) Умник е Р.К.
                            Книгата му е за "инвесторите" това, което е "101 начина да му отровиш живота" за недоволната домакиня - пилешка супа за душата! ;-)
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Абе жилището си е заробване ! Подръжка , ремонти - това е най-малкото !
                              Да оставим и сметките към разни монополисти ! Най-досадни са разни съседи , които все се опитват да ти дават тон на живота ! Слушал си ислна музика , мъкнел си мацки , колата ти им пречела и т.н. !
                              Ти за възпитание чувал ли си ? Никой не е длъжен да ти търпи простащината и да ти слуша "музиката" !
                              Като искаш да си дъниш музика бегай в циганския катун ! Там и за колата няма да ти правят проблеми

Коментар

Абе жилището си е заробване ! Подръжка , ремонти - това е най-малкото !
                                Да оставим и сметките към разни монополисти ! Най-досадни са разни съседи , които все се опитват да ти дават тон на живота ! Слушал си ислна музика , мъкнел си мацки , колата ти им пречела и т.н. !
                                Ти за възпитание чувал ли си ? Никой не е длъжен да ти търпи простащината и да ти слуша "музиката" !
                                Като искаш да си дъниш музика бегай в циганския катун ! Там и за колата няма да ти правят проблеми

Коментар

Working...
                                X