If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото съм БЯЛ !!! За мен детето е отговорност - за хъхрякът - средство за доходи !!!
Маранди - ми не се учудвам - и нашите чернокраки като надушат....
Казано с терминологията на Р.К. - защото си бял, за теб детето е пасив, а защото ромът е ром - за него детето е актив
Също като с жилищата
не защото е бял или ром а защото ромът го експлоатира като актив пращаш си детето да проси по улиците и да краде протфеили в градския транспорт важното е да изпроси/открадне повече отколкото му е дневната издръжка и ето ти актив...
Примера ми е малко брутален но Джоан е от грубите играчи тук
Зависи, също и от нагласата и на собственика.
Освен това от дом до дом има разлика. Ненужно голям, с ненужно големи, съпътстващи го разходи - чист пасив.
Ненужно голям, с ненужно големи, съпътстващи го разходи - просто по-голям пасив Въпросът е колонката с активите ( неща които носят приток на пари) да е достатъчно голяма за да можеш да си го позволиш а не да си имаш джоб (работа) и ипотека и да си мислиш че жилището ти е най големия актив ... Мисля сме се събрали в този форум да трупаме колонка с активи...
А, децата са толкова актив, колкото и жилището с ипотека
Цял живот "инвестираш" в тях и тъкмо започне някаква "вращаемост" (демек научат се най-сетне коя глава за какво служи) и вземеш, че се гътнеш.
Едно време, когато са ги правили, за да имат фамилията безплатна работна ръка, вярно са били актив
Така ами И аз това казвам - няма по-голям пасив от децата сега.
И затова казах, че нашите деди са знаели как да ги превърнат в актив А ние вече не знаем и затова чакам някой да напише книга да ни обясни като как става това точно
Проблемът е, че ние сме достатъчно глупави, да им хрантутим гнъсните чавета - откъде накъде да ги издържаме ?!? Да не говорим какви застрахователни продукти има една човекозастрахователна компания - ако хъхрещите научат масово ще почнат да си осакатяват чаветата при "злополуки" и хептен ще я фалират... затова има мангалки на 14 години, бременни с второ чаве...
Е, какво ти пречи и ти да народиш 5-6 (ок де, жена ти, ама и ти трябва да имаш принос, все пак ), да им вземаш детските, а децата да ги пратиш голи и боси да просят?
Значи, ясно ми е, че и при ромите има изходящи парчини потоци, ама при добро желание могат да бъдат минимизирани и net worth-a да е мнооого на (+)
Интересно, как Киосаки или някой друг не се е светнал да напише нещо и по този въпрос?
Защото съм БЯЛ !!! За мен детето е отговорност - за хъхрякът - средство за доходи !!!
Маранди - ми не се учудвам - и нашите чернокраки като надушат....
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
А, децата са толкова актив, колкото и жилището с ипотека
Цял живот "инвестираш" в тях и тъкмо започне някаква "вращаемост" (демек научат се най-сетне коя глава за какво служи) и вземеш, че се гътнеш.
Едно време, когато са ги правили, за да имат фамилията безплатна работна ръка, вярно са били актив
Проблемът е, че ние сме достатъчно глупави, да им хрантутим гнъсните чавета - откъде накъде да ги издържаме ?!? Да не говорим какви застрахователни продукти има една човекозастрахователна компания - ако хъхрещите научат масово ще почнат да си осакатяват чаветата при "злополуки" и хептен ще я фалират... затова има мангалки на 14 години, бременни с второ чаве...
Е, какво ти пречи и ти да народиш 5-6 (ок де, жена ти, ама и ти трябва да имаш принос, все пак ), да им вземаш детските, а децата да ги пратиш голи и боси да просят?
Значи, ясно ми е, че и при ромите има изходящи парчини потоци, ама при добро желание могат да бъдат минимизирани и net worth-a да е мнооого на (+)
Интересно, как Киосаки или някой друг не се е светнал да напише нещо и по този въпрос?
не е задължително да има принос може само да са на негово име
"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
До тук разбрах, че само Императора е чел книгите му.За това ще преразкажа в няколко думи сентенцията.
1. Жилището може да бъде както актив така и пасив - зависи за какво го използваш и в кой момент и как си го купил. Пример: жилище купено с инвестиционна цел в периода 1998-2003г е актив, а жилище купено след 2005г е пасив. /не се подлъгвайте от това което пише в банковите документи - там пише че жилището е актив, но са забравили да уточнят че актива е на банката /
2 Това, че имате нотариален акт, не значи че сте собственик на жилището. Real estate не се превежда "реално жилище" , а "жилище на краля" /този превод идва от преди столетия, когато всичко в Испания е принадлежало на краля. Към днешна дата всички Н.И. принадлежат реално на правителството. С един закон то може да направи каквото си иска с вашият имот /пример - закона за енергийна ефективност, приет наскоро/
3. Киосаки е фен на Н.И. /нищо, че според извадения от контекста на книгата пасаж, определя Н.И. като пасив/. В книгите си описва как може да се печели от Н.И. Има издадена книга специално за Н.И. , но идеите и са 90% неприложими за България, поради космическата разлика с Щатското законодателство и устройство.
Препоръчвам книгата му "Наръчник по инвестиране" , другите му са написани като за деца. Друг е въпросът, че много възрастни не ги разбират
Актив е всяко нещо, което генерира положителен паричен поток - към вашия джоб. Пасив, съответно, е всяко нещо, което генерира отрицателен паричен поток - вади парите от джоба ви.
Кратко и ясно само да допълня един актив можве да стане пасив и обратното завси от пазара...
а асен описа схемата от която е направила най-много хора милионери в сащ ...
Иначе относно кинижките виждам че купилите с ипотека нямат голямо мнение за тях.... За сметка на това съм я виждал при две несвързани едно с друго богати семеистава (с легален несвързан с държавата, имоти или еврофондове бизнес) дадена на децата за четене... така че си правете извода...
Зависи, също и от нагласата и на собственика.
Освен това от дом до дом има разлика. Ненужно голям, с ненужно големи, съпътстващи го разходи - чист пасив.
Ами погледни кои успяват в живота ! Точно тези , които не се съобразяват с никой и си гледат интереса ! Имам едни съседи , които непрекъснато вдигат шум и какво като всички ги мразят !? Правеха им забележки , викаха полиция , но полза никаква - ония си живеят живота и не им пука !
Аха... значи "успял" в живота е човек който прави гадно на другите, те го мразят но на него не му пука...
Интересен "живот" си живеят...
We have no money, therefor we shall have to think...
Само да добавя - ако пък знаете децата какъв пасив са..... Направо ти затриват всякави активи
Ама това не е така за нашите ромски братя Те умеят да превръщат децата в актив по определението на Р.К. - тоест в нещо, което ти носи положителен паричен поток. Но понеже са умни, не искат да ни отварят и нас на врътката, затова не пишат книги за това
Не че нашите деди не са го знаели как става номера, де Ама ние вече сме прости и не го можем.....
Ъм, колега още 2005 година една водеща компания си преразгледа тотално политиката за мамалигите горе в Румъния, понеже я врътнаха с едни суми, по памет ставаше въпрос за китка / т.е. 60% трайна инвалидност / - 3 случая за 1 един месец, на първия месец от активиране на застраховката, за по 100к долара и трите. Странни "съвпадения", налЕ?
А, Милото продължава с "шедьоврите", сега пък и децата намеси
Аз понеже съм Блонди съм забелязал, че накратко повечето 'орица инвестират:
1. Вар и киреч.
2. Бизнес.
3. Поколението си.
4. Спестявания.
Всичко е условно, някои го правят и по 4-те точки, но са малцина.
Ай, наздраве, че ми се такова мамата днес от задачки да отмятам - хихихи
Мдам и ако не ги научиш на нищо а само им даваш цял живот ще са ти пасив... затова само 7 процента от милионерите успявали да са прехвърлят милионите през поколение
Само да добавя - ако пък знаете децата какъв пасив са..... Направо ти затриват всякави активи
Ама това не е така за нашите ромски братя Те умеят да превръщат децата в актив по определението на Р.К. - тоест в нещо, което ти носи положителен паричен поток. Но понеже са умни, не искат да ни отварят и нас на врътката, затова не пишат книги за това
Не че нашите деди не са го знаели как става номера, де Ама ние вече сме прости и не го можем.....
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар