IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi
    Това какво общо има в принципната постановка, т.е. частните случаи?

Може да имам, може и да нямам или си търсиш някой, за да си експирементираш любителската психология?

Не съм решил, не съм те изманипулирал и теб да ти направя едно русо бебче, нищо че аз ще си го гледам - хихихи
    Ами да ти кажа - от своя опит знам, че тези, които имат визии и стратегии, обикновено нямат деца - щото те визиите и стратегиите ги поглъщат изцяло - затова така се получава А децата искат цялото внимание за себе си.

А сериозно, мисля, че твърде много надценяваш малцинствата - тези процеси при тях са несъзнателни - майката-ромка няма нито образование, нито възможност да изкарва пари по друг начин. Също и бащата. В момента, в който започне да има тези неща, престава да ражда на килограм. Същото е за всички малцинства. Затова ти посочих тези линкове със заключенията на ООН.

И никакви стратегии и концепции за работа в екип няма да променят това. Жената, която е образована и независима, не може да си позволи да има много деца - факт.

П.П. И да знаеш, че мен не мож ме изманипулира - щото съм недоверчива и ще си викам - абе тоя обещава, ама де го договора с нотариалната заверка и как утре аз ще си търся правата......

Ай стига сме се лигавили вече. Фактите са си факти, обяснения си имат и т'ва е.

Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
      Първоначално изпратено от marandi
      Ти сега сваляш ли ме? - хихихихи
      Не, бе - просто искам да ти помогна като на другарче Виждам, че визия и стратегия имаш, ама деца - йок.....

Нали специално за теб написах пояснението - намери дамата и й предложи, каквото ти казах, пък ако откаже - я прати при мен
      Това какво общо има в принципната постановка, т.е. частните случаи?

Може да имам, може и да нямам или си търсиш някой, за да си експирементираш любителската психология?

Не съм решил, не съм те изманипулирал и теб да ти направя едно русо бебче, нищо че аз ще си го гледам - хихихи

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
        ВЕЧЕ РАЗБРАХ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА......ВРЕМЕ Е ДА ОТВОРЯ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА....ЗНАЧИ АЗ ЩЕ ГЛЕДАМ ХЛАПЕТАТА СРЕЩУ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ КОМИСИОННА ЗА УСИЛИЯТА ПЪК ВИЕ ХОДЕТЕ НА РАБОТА ........А МОЖЕ И ДА ГИ РАЖДАМ АМА ПОСЛЕ ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ И АНТИЦЕЛУЛИТНИТЕ МАСАЖИ
        Човече, не знаеш с какво се захващаш...... Ама то така е винаги с новобранците

Коментар

Не, бе - просто искам да ти помогна като на другарче Виждам, че визия и стратегия имаш, ама деца - йок.....

Нали специално за теб написах пояснението - намери дамата и й предложи, каквото ти казах, пък ако откаже - я прати при мен

Коментар

• ВЕЧЕ РАЗБРАХ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА......ВРЕМЕ Е ДА ОТВОРЯ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА....ЗНАЧИ АЗ ЩЕ ГЛЕДАМ ХЛАПЕТАТА СРЕЩУ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ КОМИСИОННА ЗА УСИЛИЯТА ПЪК ВИЕ ХОДЕТЕ НА РАБОТА ........А МОЖЕ И ДА ГИ РАЖДАМ АМА ПОСЛЕ ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ И АНТИЦЕЛУЛИТНИТЕ МАСАЖИ

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
              Май и двамата говорите предимно в бъдеще време.
              Ъм, цикличността на всякакъв род събития поражда необходимостта да се говори винаги в бъдещо време, което при форсмажори може да се провали, но принципа е по-скоро печеливш, т.е. цел/тайминг/цена - това за всеки и за всичко е различно и зависи от приоритетите, ценностната система и т.н. ... но по-простичко не мога да го синтезирам

Наздраве!

Коментар

• Децата - не би трябвало да се включват механично.
                Ако се възпитават правилно и имат добро образование, си е актив.
                Факт е, обаче,както coolice отбеляза, че приемствеността става през поколение, изразена не толкова до приход, разход, а по-скоро в нагласата за предприемчивост. Не изразходва повече, отколкото са приходите, но и не прави нищо или почти нищо за увеличаване на приходите.

Коментар

А, ти продължавай да ръсиш само негативни неща, да говориш за разделение, че няма как да стане това и т.н.
                  Ха сега де!

Аз знам как ше стане - като и двете страни в екипа направят компромиси Даже ти казах как ще стане това при теб, негативна съм била.... Пробвай и да видиш как ще се получи и работата в екип, и дългосрочното партньорство с дамата на сърцето ти

Иначе е лесно да се говори и да се чертаят визии и стратегии, трудно е да се направи на практика

Коментар

• Май и двамата говорите предимно в бъдеще време.

Коментар

А, ти продължавай да ръсиш само негативни неща, да говориш за разделение, че няма как да стане това и т.н.
                      Ха сега де!

Аз знам как ше стане - като и двете страни в екипа направят компромиси Даже ти казах как ще стане това при теб, негативна съм била.... Пробвай и да видиш как ще се получи и работата в екип, и дългосрочното партньорство с дамата на сърцето ти

Иначе е лесно да се говори и да се чертаят визии и стратегии, трудно е да се направи на практика

К'ви различия, к'ви потоци, бе човек, данните недвусмислено сочат спад в раждаемостта и застаряване на населението с увеличаване на жизнения стандарт. И дори при развиващите се страни с развитието им се наблюдават аналгоични процеси.

Коментар

Мхм,

точно това визирам Мило, винаги ще има "война" между бедни/богати, образовани/необразовани, мъже/жени, работник/работодател, бял/черен и т.н.

Това, което не можеш да "стоплиш" пак е, че подобни модели са обречени щом я няма системата и взаимовръзките помежду им.

Сега по-модерните думи са "работа в екип", "дългосрочно партньорство", обща визия дългосрочна и т.н.

Слаба ти е подготовката ти казах, иди и си искай да ти върнат кинтите от УНСС-то
                        Хи-хи - като се разрази кризата добре, ще видиш ти как ще работят в екип арабите и негрите в Брюксел заедно с белите там....

Ами давай де - казах - навита съм да раждам без секцио (мен не ме плаши раждането ), ама после ти да му бършеш дупето и да му сменяш памперсите, а аз да ида да си бачкам Става ли така - и не ми казвай, че още не се е намерил мацка, на която да си го предложил, а тя да не е навита

Ама иначе сме за "работа в екип", стига екипът да прави, каквото на нас ни изнася, нали така ?
                        Мило,

както сама каза не си чела Кийосаки, но в една от книгите му има една любопитна извадка за успелите да забогатеят в Света и тя е:

Без значение дали от нулата са тръгнали или са били богати, успели са тия, които са имали дългосрочна визия, целеполагали и планирали са на малки стъпки пътя, т.е. реални очаквания и търпение.

Та, сега прочети ми пак русите мисли за инвестирането като цяло:

1. Вар и киреч.
                        2. Бизнес.
                        3. Поколение.
                        4. Спестявания.

Това правят т.нар. "малцинства", търпеливо "инвестират" в поколение, понеже при съвременните форми на управление те са и електорат, който после е добре ухажван от Управляващите.

Ако си един мениджър в компания изградена на корпорейт идентити ще литнеш на пътя веднага, защото световните финансови потоци прескачат всичките различия, за които говориш ти. Но са дали т.нар. "теория" за такива като тИбя, за да си мислиш, че си "в час".

Горното ти го написах понеже Човек откакто се роди започва да манипулира и понякога се оставя да бъде манипулиран без значение дали и той е наясно дали това е прецизно предварително планирано или ... и той не знае въобще за какво го прави/не прави.

Та, малцинствата са концентрирали в точка 3 / Поколението /, малки стъпки с бърза популация и максимално ползване на облагите от действащите системи на държавно управление.

Не казвам, че и това като система, ако станат мнозинство няма да се наруши заради паразитния характер, но ... това е положението засега.

Ай, наздраве, че пресъхнах от толкова писане - хихихихихи

Коментар

• Абе то луд народ колкото щеш, и все нерабрали, та чакай да поясня:

Русото бебе, като си за работа в екип, нямаш никаква грижа - намираш мацка около теб, дето да ти харесва, и й предлагаш ръката и сърцето си - казваш й - "Мило, ще работим в екип - ти раждаш и си отиваш да изкарваш пари, аз оставям бизнеса и сядам в къши да гледам детето - а ти ми осигуряваш средстава за мен и за гледане на детето. Пък ако не си навита, Мило, може и обратното - ама тогава аз се задължавам да ти осигурявам необходимите средства да гледаш бебето и себе си".

И ако някоя ти откаже такова дългосрочно партьоирство, прати я при мен да я убедя

Коментар

Да обобщим - жилището е пасив - живейте под наем. Децата са пасив - не раждайте деца

coolice пък демонстрира завидна проницателност
                            Малко краино обобщи нали казах че си от по грубите играчи Респект

Жилището за собствена употреба е пасив, въпросът е да изградиш достатъчно голяма колонка с активи че да може да си го позволиш без да се заробваш...

децата са пасив - важно е на какво ще ги научиш за пасивите и активите за да изградят собствена колонка с активи, а не да разчитат на твоята защото според статистиката която ти обичаш толкова само 7 процента от милионерите се запазвали през поколение...

пп опредлено а не да теглиш ипотека с вноска троино по голяма от наема и да си мислиш че това е най големият актив в живота ти ... ако работиш за заплата по разумно е да отделяш сума х за наем и 2х за изграждане на колонката с активи

ппп ако ситуацията не е бетър то рент тогава се играе схемата от дългият пост на асен ....
                            Business as Usual

Коментар

Мхм,

точно това визирам Мило, винаги ще има "война" между бедни/богати, образовани/необразовани, мъже/жени, работник/работодател, бял/черен и т.н.

Това, което не можеш да "стоплиш" пак е, че подобни модели са обречени щом я няма системата и взаимовръзките помежду им.

Сега по-модерните думи са "работа в екип", "дългосрочно партньорство", обща визия дългосрочна и т.н.

Слаба ти е подготовката ти казах, иди и си искай да ти върнат кинтите от УНСС-то
                              Хи-хи - като се разрази кризата добре, ще видиш ти как ще работят в екип арабите и негрите в Брюксел заедно с белите там....

Ами давай де - казах - навита съм да раждам без секцио (мен не ме плаши раждането ), ама после ти да му бършеш дупето и да му сменяш памперсите, а аз да ида да си бачкам Става ли така - и не ми казвай, че още не се е намерила мацка, на която да си го предложил, а тя да не е навита

Ама иначе сме за "работа в екип", стига екипът да прави, каквото на нас ни изнася, нали така ?

Коментар

• ей какво ще правя с толкова много пасиви незнам

Коментар

Working...
                                X