IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kod123
    Заглавието на темата е абсолютна глупост за всеки, който поне малко разбира от счетоводство. Още в първия урок по счетоводство се учи, че всяко нещо , което може да се пипне е актив. Така, че всичко останало е излишно да се коментира п отза итма, ако разбираш счетоводството.
    И аз това си помислих, щом видях заглавието
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Сори, ама не успях да изчета, какво сте написали. Няма лошо, че има време за писане. Ако е казано вече - извинявайте !

Тук има инвеститори и е нормално да се предполага, че много хора са се докосвали до проблемите на стопанската дейност и до счетоводството. Раздумката върви основно в друга плоскост.
      Редно е се отбележи, че Р.К. си измисля едни свои дефиниции, които са по-скоро близо до ежедневния и битов смисъл на думите. Може да кажем също и журналистически.
      Актив - това е нещо ХУБАВО (полза, доход, преимущество), което ше донесе някакви ползи на лицето, което го притежава.
      Пасив е обратното - това е нещо ЛОШО, което ше донесе някакви негативи на лицето, което го притежава (основно разход).
      След като е намерил начин да си измисля дефиниции и да ги продава на разни лица, които са готови да дадат пари за тях - аз лично не виждам голям проблем. То е почти същото като да продаваш художествена литература.

Нека все пак да отбележим, че е редно да съобразяваме и обстоятелството, че от много отдавна под Актив и Пасив се разбират двете страни на счетоводния баланс.
      Това са два погледа (от различен ъгъл) или ако искате два различни разреза на едно и също нещо.
      Актив - материал, право, ресурс . Отразени според стопанските им и материални и др. характеристики.
      Пасив - показващ източника (произхода) на средствата, с които е формиран същия този по-горе актив.

В заключение да споделя, че въпросът: Имотът актив или пасив е ? маи е леко нонсенсусен :-))))
      Но кой съм аз та да споря с Р.К. Никой няма да си купи моя книга :-((((((

Коментар

• Заглавието на темата е абсолютна глупост за всеки, който поне малко разбира от счетоводство. Още в първия урок по счетоводство се учи, че всяко нещо , което може да се пипне е актив. Така, че всичко останало е излишно да се коментира п отза итма, ако разбираш счетоводството.

Коментар

• Демокрация в мисленето и диктатура в работата.
          И тъй като Вие май ще "работите".... КАЗВАМ:
          Маранди - вземай синъото хапче, Иванке оправяй леглото...
          (Маранди цитирай Робърт Бърнс и тя е твоя до покачването на НИ - поне 5г).
          И айде малко спокойствие по темата...
          Рози и ...

Коментар

• ne go 4etete toz mo6ennik kiosaki vijte kvo se sly4i s obiknovennia amerikanetz deto go 4ete dosta predi vas.toz pisatel e plateno ky4e za da razdyva o6te balona.stiskaite ke6a sega ne moment za nikakvi investitzii

Коментар

• Императоре, аллах да удължи дните ти,направо съм втрещен и разочарован от тия твои човеконенавистни писания.. Кажи , че не го мислиш наистина

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan

Начи, жилишето с ипотека е актив по текушата си пазарна стойност и пасив в размера за дълга за него (outstanding debt). Т'ва е.
                Добре, имота е актив по текушата си пазарна стойност от да кажем 100 000 лева и пасив за дълга за него, който е 80 000 лева

Да предположим, че по едно време през годината пазарната стойност стане 50 000 лева.

Дълга обаче за него си остава 80 000 лева, защото такъв е договорът с банката.

В такъв случай имотът пасив ли е, след като ни докарва 30 000 лева загуба

Коментар

Много лиготии тая вечер, 'начи ......

Ай стига вече - за к'во всъщност говорехме - а, да, за активите и пасивите....

Начи, жилишето с ипотека е актив по текушата си пазарна стойност и пасив в размера за дълга за него (outstanding debt). Т'ва е. Ако Киосаки има друго мнение по въпроса, да иде да се изучи, пък тогава да пише

А всички, които не могат да вдянат как така едно нещо е едновременно и актив, и пасив, да идат на 1 месечен курс по счетоводство
                  Мхм,

така ще да е

Затова световните корпорации мятат разни търговски марки като невинния хамбургер например на Макдоналдс, а зад него си върви алъш-вериша с имотчетата.

Само Милото още проповядва ипотеката на физическо лице, както я е сричала в букварите на УНСС-то, понеже "теорията" така е казала, налЕ?

Други имотни дружества пък гледам си набират капитала през борсите, даже не денсят със собствени средства или поне кредитния ресурс, който ползват е относително малък и т.н. мога да давам примери до утре.

Кофтито е, че те са в разрез с теорията на нет уорт-а, който е чела Милото

Всяка партия ще те наеме Мило, идеална си за популизма, който струи от тИбя.

Само за протокола, както каза мастър Асен, на сметките ти няма да им излезе едно животно ... демография, ама това след 10-15 годинки ще го "забележиш".

П.П. Те и ЕйАйДжи затова влязоха в БГ-то заради телефоните, а не заради имотите и т.н.

Важното е, че теорията казва да се теглят ипотечки ръиш ли, че утре ще са по-скъпи, понеже никога не падат имотчетата, особено тези в обезлюдяващи се градове, фалирали отрасли, малцинствата, които не знаят какво правят, а си се самонастаняват и разграбват и т.н.

А, забравих най-важното само в Софето ще е вечен ЪП и на Милото ипотеката нивгиж нЕма падне и свръхликвидна по определението й за актив. Мда ...

Коментар

Много лиготии тая вечер, 'начи ......

Начи, жилишето с ипотека е актив по текушата си пазарна стойност и пасив в размера за дълга за него (outstanding debt). Т'ва е. Ако Киосаки има друго мнение по въпроса, да иде да се изучи, пък тогава да пише

А всички, които не могат да вдянат как така едно нещо е едновременно и актив, и пасив, да идат на 1 месечен курс по счетводство
                    в унсс
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Много лиготии тая вечер, 'начи ......

А всички, които не могат да вдянат как така едно нещо е едновременно и актив, и пасив, да идат на 1 месечен курс по счетоводство

Коментар

• АХАХХАХХАХАХ.......НЕМОГА ДА СЕ ОТЛЕПЯ ОТ КОМПА ЗАРАДИ ТИЯ ДВАМАТА СИМПАТЯГИ........МНОГО ВЕСЕЛО СИ ПРЕКАРВАТ......ПИШЕТЕ ОЩЕ

Коментар

Първоначално изпратено от marandi
                          Това какво общо има в принципната постановка, т.е. частните случаи?

Може да имам, може и да нямам или си търсиш някой, за да си експирементираш любителската психология?

Не съм решил, не съм те изманипулирал и теб да ти направя едно русо бебче, нищо че аз ще си го гледам - хихихи
                          Ами да ти кажа - от своя опит знам, че тези, които имат визии и стратегии, обикновено нямат деца - щото те визиите и стратегиите ги поглъщат изцяло - затова така се получава А децата искат цялото внимание за себе си.

А сериозно, мисля, че твърде много надценяваш малцинствата - тези процеси при тях са несъзнателни - майката-ромка няма нито образование, нито възможност да изкарва пари по друг начин. Също и бащата. В момента, в който започне да има тези неща, престава да ражда на килограм. Същото е за всички малцинства. Затова ти посочих тези линкове със заключенията на ООН.

И никакви стратегии и концепции за работа в екип няма да променят това. Жената, която е образована и независима, не може да си позволи да има много деца - факт.

П.П. И да знаеш, че мен не мож ме изманипулира - щото съм недоверчива и ще си викам - абе тоя обещава, ама де го договора с нотариалната заверка и как утре аз ще си търся правата......

Ай стига сме се лигавили вече. Фактите са си факти, обяснения си имат и т'ва е.

Наздраве

Ъм, замисляла ли се защо т.нар. "демокрации" имат едни как да го нарека ... любопитни закони за детето?

Понеже то от малко кибичи пред ТВ-то, пълнят му главата с реклами и само реве .... ИСКААААААААМ и горките мама и тате не могат с пръст да го пипнат, защото по закон може да им го вземат.

Та, предполагам подобен закон скоро ще се появи и в БГ-то с цел "демократизиране" на консуматорското общество и съответните ползи, за когото си трябва.

Или пак бълнувам според тИбя?

Това за лигавото наздраве ми хареса

Коментар

• я си вземете стая
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                              Та, като заговорихме за манипулиране, ако съм те разбрал правилно:

Ти не искаш мъжът ти да прасне едно дете, защото ще те "закотви" у вас, а той ще ходи да си хойка под претекс, че работел.

В същото време, ти предлагаш варианта / или т.нар. компромис / от теб, той да е "на котва" у вас с детето, а ти да ходиш да "работиш", демек да носиш кинтите в семейството.

После реши разни неща за мИня, които верни/неверни са частен случай, но от тях извади глобални заключения, които пак да ти се наместят на тезата.

Според тИбя теоретично не е ли възможно да налетиш някой ден на някой с "опит" и да си му като "прочетена" книга и тъй както ти гледам постовете има само 2 варианта за тИбя:

1. Невъзможно / аз съм най-хитрата / и мога да си "връткам" всеки както си искам.
                              2. Минаваме на фаза "Гроздето е кисело", т.е. и да ги има теоретично, бягам оттам, защото ще се провали точка 1.

П.П. Предполагам, че си с черна коса, носиш си пръстените на палец, показалец, среден пръст.

Някой друг път, ако съм на кеф, може да ти вкарам още някое "предположение"
                              Студено, студено, та чак ледено

Само исках да ти посоча, че винаги може да се работи в екип, когато 1) всички в екипа правят компромиси или 2) целият екип се подчинява на един човек.

Демокрация или диктатура А на практика нещата са далеч по-сложни и забъркани

Наздраве и успех със стратегиите и визиите

Коментар

• Та, като заговорихме за манипулиране, ако съм те разбрал правилно:

Ти не искаш мъжът ти да прасне едно дете, защото ще те "закотви" у вас, а той ще ходи да си хойка под претекс, че работел.

В същото време, ти предлагаш варианта / или т.нар. компромис / от теб, той да е "на котва" у вас с детето, а ти да ходиш да "работиш", демек да носиш кинтите в семейството.

После реши разни неща за мИня, които верни/неверни са частен случай, но от тях извади глобални заключения, които пак да ти се наместят на тезата.

Според тИбя теоретично не е ли възможно да налетиш някой ден на някой с "опит" и да си му като "прочетена" книга и тъй както ти гледам постовете има само 2 варианта за тИбя:

1. Невъзможно / аз съм най-хитрата / и мога да си "връткам" всеки както си искам.
                                2. Минаваме на фаза "Гроздето е кисело", т.е. и да ги има теоретично, бягам оттам, защото ще се провали точка 1.

П.П. Предполагам, че си с черна коса, носиш си пръстените на палец, показалец, среден пръст.

Някой друг път, ако съм на кеф, може да ти вкарам още някое "предположение"

Коментар

Working...
                                X