Първоначално изпратено от rogers
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?
Collapse
X
-
Аз обяснявам още по простичко - като вземеш 1000 евро при 3% лихва връщаш - 1030 - без значение от инфлацията - сега разбра ли или не си
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеОбяснявам простичко :
1. В началото 1000
2. На края с инфлация 1040
3. От депозита разликата м/у 6% и 3% ти идва 30.
4. Вътре си от инфлацията 10!!!!!!!!!!!!!!!!
Извод в България ако чакаш 1год. Ще можеш да си купиш по малко неща!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениепитай го и аз това се чуда . но като не иска да го разбере го остави . виж даже ,че се опитва да обижда
човека със цифри ви го обясни и пак не можете да зацепите
взимаш заем 1000 евро връщаш 1030
тук ги влагаш на депозит и взимаш 1060 евро
печелиш 30 евро - а не си вложил един лев собствен - ква инфлация
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеФорекс защо смяташ че инфлация има само на печалбата, а главницата е защитена Хм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеНе се мъчи опитай пак....
като теглиш 1000 евро при 3% лихва колко ще върнеш - 1030 евро , ако ще и инфлацията да е 20 % пак ще върнеш 1030 евро - така ли е
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнениеФорекс защо смяташ че инфлация има само на печалбата, а главницата е защитена Хм.
Като вляза в някой магазин в Германия и извадя 50 евро за да платя, там не ме питат от коя държава съм и да ми "индексират" цената на стоката съобразно инфлацията в държавата от където съм ги изтеглил!
марси, и ти ли като олтрейдъров нямаш основно образование? Или сте с дипломи-калинки?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеЧакай да позная ти си жена ?Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Чакай да позная ти си жена ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеговориш за неща , които не са ти ясни .
1. Тегля 1000 евро кредит от Германия при 3% лихва.
2. Депозирам тези 1000 евро в България при 6% лихва.
3. На края на годината тегля в България депозита плюс лихвата /общо 1060 евро/ и погасявам кредита плюс лихвата в Германия /общо 1030 евро/.
4. Остават ми чисти 30 евро печалба!
5. Ако има 4% годишна инфлация в България, то реалната ми печалба ще е 30-/30*4%/=28,80 евро.
6. Ти казваш че аз нищо не разбирам и че инфлацията ще ми изяде цялата печалба...
Въпрос: Как 4-те% годишна инфлация на края на годината ще ми е изяла 30-те евро чиста печалбата?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеАми... чакай сега да сметнем...
Имам 3% чиста печалба. Имам 4% инфлация.
4% от 3 прави 0,12. Значи при номинална печалба от 3% реалната ми печалба ще е 2,88%.
Ако тези 3% печалба са 100 евро, то като приспаднем 4% инфлация те ще станат 96 евро... Е, пак да попитам. Пи ли си хапчетата днес?
само не разбрах как левът точно се влияе от ЕЦБ . той понеже е свбодно конвертитуема валута нали? говориш за неща , които не са ти ясни .
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеа са приспадни инфлацията в БГ , която е 3-4 % примерно , а до преди години беше 12-14% и ще видиш кой е на хапчета
Имам 3% чиста печалба. Имам 4% инфлация.
4% от 3 прави 0,12. Значи при номинална печалба от 3% реалната ми печалба ще е 2,88%.
Ако тези 3% печалба са 100 евро, то като приспаднем 4% инфлация те ще станат 96 евро... Е, пак да попитам. Пи ли си хапчетата днес?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМисля, мисля, мисля... И пак същото...
Там 1 евро е 1 евро. И тук 1 евро пак е 1 евро!
Олтрейдъров, ти днес пи ли си хапчетата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнениеForex Master написа:
Липсват ти умения, както сам си призна, затова не избързвай с "очевидните" изводи!
Ето и един светъл пример на държава от ЕС със собствена монетарна политика...
http://www.investor.bg/news/article/109704/332.html
Това че не мога да изтегля кредит в Германия и да депозирам парите тук не означава че нямам умения.А извода е очевиден и ти много добре го знаеш.
А иначе с примера за съжаление си прав.Най вероятно ако нямахме борд положението в кьопавата ни държавица щеше да е катастрофално.Аз споря по скоро на принципната тема за цената на ресурса и само си мечтая да имаме управници които да могат да провеждат самостоятелна политика без да се осерат
резултатите са налице и в двете държави ...
Коментар
Коментар