IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
    то вие сте си за обиждане - ква инфлация бе шматки - ти не влагаш пари ти взимаш назаем
    човека със цифри ви го обясни и пак не можете да зацепите
    взимаш заем 1000 евро връщаш 1030
    тук ги влагаш на депозит и взимаш 1060 евро
    печелиш 30 евро - а не си вложил един лев собствен - ква инфлация
    Да признавам си ако не са твои парите е така не погледнах че са кредит... но тогава и сравнение и инфлация са малко без кръчмаря тъй като парите не са твои а и кои ще ти ги даде така ти да не си банка. Ако можеш вземи и за мен...
    Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Аз обяснявам още по простичко - като вземеш 1000 евро при 3% лихва връщаш - 1030 - без значение от инфлацията - сега разбра ли или не си

Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
      Обяснявам простичко :
      1. В началото 1000
      2. На края с инфлация 1040
      3. От депозита разликата м/у 6% и 3% ти идва 30.
      4. Вътре си от инфлацията 10!!!!!!!!!!!!!!!!

Извод в България ако чакаш 1год. Ще можеш да си купиш по малко неща!!!!

Коментар

• Обяснявам простичко :
        1. В началото 1000
        2. На края с инфлация 1040
        3. От депозита разликата м/у 6% и 3% ти идва 30.
        4. Вътре си от инфлацията 10!!!!!!!!!!!!!!!!

Извод в България ако чакаш 1год. Ще можеш да си купиш по малко неща!!!!
        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          питай го и аз това се чуда . но като не иска да го разбере го остави . виж даже ,че се опитва да обижда
          то вие сте си за обиждане - ква инфлация бе шматки - ти не влагаш пари ти взимаш назаем
          човека със цифри ви го обясни и пак не можете да зацепите
          взимаш заем 1000 евро връщаш 1030
          тук ги влагаш на депозит и взимаш 1060 евро
          печелиш 30 евро - а не си вложил един лев собствен - ква инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
            Форекс защо смяташ че инфлация има само на печалбата, а главницата е защитена Хм.
            питай го и аз това се чуда . но като не иска да го разбере го остави . виж даже ,че се опитва да обижда . наистина се забавлявам с подобни хора. ем не разбират , ем не искат да научат нещо полезно , ем блещат по форуми врели-некипели. не знаех ,че нивото в БГ е паднало толкова много ....

Коментар

Не се мъчи опитай пак....
              Окзавам се тогава

като теглиш 1000 евро при 3% лихва колко ще върнеш - 1030 евро , ако ще и инфлацията да е 20 % пак ще върнеш 1030 евро - така ли е

Коментар

Форекс защо смяташ че инфлация има само на печалбата, а главницата е защитена Хм.
                Амиии... Знам го от личен опит. 1000 евро в България са точно толкова колкото са и 1000 евро в Германия!

Като вляза в някой магазин в Германия и извадя 50 евро за да платя, там не ме питат от коя държава съм и да ми "индексират" цената на стоката съобразно инфлацията в държавата от където съм ги изтеглил!

марси, и ти ли като олтрейдъров нямаш основно образование? Или сте с дипломи-калинки?
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                  Чакай да позная ти си жена ?
                  Не се мъчи опитай пак....
                  Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Чакай да позная ти си жена ?

Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение

Коментар

• Форекс защо смяташ че инфлация има само на печалбата, а главницата е защитена Хм.
                      Не се бъзи-кай !!!

Коментар

говориш за неща , които не са ти ясни .
                        Бъди великодушен и ми ги обясни...

1. Тегля 1000 евро кредит от Германия при 3% лихва.
                        2. Депозирам тези 1000 евро в България при 6% лихва.
                        3. На края на годината тегля в България депозита плюс лихвата /общо 1060 евро/ и погасявам кредита плюс лихвата в Германия /общо 1030 евро/.
                        4. Остават ми чисти 30 евро печалба!
                        5. Ако има 4% годишна инфлация в България, то реалната ми печалба ще е 30-/30*4%/=28,80 евро.
                        6. Ти казваш че аз нищо не разбирам и че инфлацията ще ми изяде цялата печалба...

Въпрос: Как 4-те% годишна инфлация на края на годината ще ми е изяла 30-те евро чиста печалбата?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Ами... чакай сега да сметнем...
                          Имам 3% чиста печалба. Имам 4% инфлация.

4% от 3 прави 0,12. Значи при номинална печалба от 3% реалната ми печалба ще е 2,88%.

Ако тези 3% печалба са 100 евро, то като приспаднем 4% инфлация те ще станат 96 евро... Е, пак да попитам. Пи ли си хапчетата днес?
                          ти не си в час и аз прекратявам диалога .
                          само не разбрах как левът точно се влияе от ЕЦБ . той понеже е свбодно конвертитуема валута нали? говориш за неща , които не са ти ясни .

Коментар

а са приспадни инфлацията в БГ , която е 3-4 % примерно , а до преди години беше 12-14% и ще видиш кой е на хапчета
                            Ами... чакай сега да сметнем...
                            Имам 3% чиста печалба. Имам 4% инфлация.

4% от 3 прави 0,12. Значи при номинална печалба от 3% реалната ми печалба ще е 2,88%.

Ако тези 3% печалба са 100 евро, то като приспаднем 4% инфлация те ще станат 96 евро... Е, пак да попитам. Пи ли си хапчетата днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Мисля, мисля, мисля... И пак същото...
                              Там 1 евро е 1 евро. И тук 1 евро пак е 1 евро!

Олтрейдъров, ти днес пи ли си хапчетата?
                              а са приспадни инфлацията в БГ , която е 3-4 % примерно , а до преди години беше 12-14% и ще видиш кой е на хапчета

Коментар

• Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнение
                                Forex Master написа:

Липсват ти умения, както сам си призна, затова не избързвай с "очевидните" изводи!

Ето и един светъл пример на държава от ЕС със собствена монетарна политика...
                                http://www.investor.bg/news/article/109704/332.html

Това че не мога да изтегля кредит в Германия и да депозирам парите тук не означава че нямам умения.А извода е очевиден и ти много добре го знаеш.
                                А иначе с примера за съжаление си прав.Най вероятно ако нямахме борд положението в кьопавата ни държавица щеше да е катастрофално.Аз споря по скоро на принципната тема за цената на ресурса и само си мечтая да имаме управници които да могат да провеждат самостоятелна политика без да се осерат
                                няма да имаме скоро такива . като гледам как се развиват нещата . не знам с този пример какво точно се цели ръмунците на същия хал като нас . объркана данъчна система , неадекватно провеждана иконмическа политика .... резултатите са налице и в двете държави. а Дянков да не знае много щото именно той искаше да увеличава ДДС-то , преди някой да посъветва Бойко ,че правят пълни глупости...
                                резултатите са налице и в двете държави ...

Коментар

Working...
                                X