IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    пример:
    взимаш кредит 4 % лихва от Европа
    депозираш ги за 7 % в БГ банка . до тук добре. мислиш ,че имаш 3 % чиста печалба?помисли пак
    Мисля, мисля, мисля... И пак същото...
    Там 1 евро е 1 евро. И тук 1 евро пак е 1 евро!

Олтрейдъров, ти днес пи ли си хапчетата?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      олтрейдъров, разсейваш се... Чети по-внимателно. Казах къде ще харча печалбата, а не депозита!

Печалбата, олтрейдъров, в нашия случай е разликата между платената лихва по кредита и получената от депозита! За каква инфлация бълнуваш???
      парите , които ти седят на депозит се обезценяват. в зависимост от това колко е инфлацията в дадена държава може и да си на минус. може и да нямаш печалба , която да харчиш. пример:
      взимаш кредит 4 % лихва от Европа
      депозираш ги за 7 % в БГ банка . до тук добре. мислиш ,че имаш 3 % чиста печалба?помисли пак

Коментар

• Forex Master написа:

Липсват ти умения, както сам си призна, затова не избързвай с "очевидните" изводи!

Ето и един светъл пример на държава от ЕС със собствена монетарна политика...
        http://www.investor.bg/news/article/109704/332.html

Това че не мога да изтегля кредит в Германия и да депозирам парите тук не означава че нямам умения.А извода е очевиден и ти много добре го знаеш.
        А иначе с примера за съжаление си прав.Най вероятно ако нямахме борд положението в кьопавата ни държавица щеше да е катастрофално.Аз споря по скоро на принципната тема за цената на ресурса и само си мечтая да имаме управници които да могат да провеждат самостоятелна политика без да се осерат

Коментар

щом можеш да харчиш депозирани пари начи си Хари Худини
          олтрейдъров, разсейваш се... Чети по-внимателно. Казах къде ще харча печалбата, а не депозита!

Печалбата, олтрейдъров, в нашия случай е разликата между платената лихва по кредита и получената от депозита! За каква инфлация бълнуваш???
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнение
            Мисля че е очевидно кой е в по изгодна позиция.
            Липсват ти умения, както сам си призна, затова не избързвай с "очевидните" изводи!

Ето и един светъл пример на държава от ЕС със собствена монетарна политика...
            http://www.investor.bg/news/article/109704/332.html

Коментар

• Forex Master написа:

Изкривява на дедо ти цървулите...

Твоите основни търговски партньори са държавите от еврозоната. Тяхната валута е еврото. Твоята също! Когато ЕЦБ провежда монетарна политика, това се отразява и на лева защото лева е вързан за еврото... Какви изкривявания, кави 5 лева?

Ако си искал да си запазиш съотношението с други държави и конкурентните "предимства" да не си ставал член на ЕС!

Аз произвеждам стоки,които изнасям за еврозоната.Цената на която ползвам привлечен ресурс тук е 8%,а цената която ползва моят конкурент в Европа е 3%.Мисля че е очевидно кой е в по изгодна позиция.
              И политиката на ЕЦБ не се отразява достатъчно на лева защото Цеко Минев,ТИМ и Цветан Василев не могат да се рефинансират там(което и вдигна цената на ресурса тук)

Коментар

А че, какво ми пречи спечелените тук пари да ги харча в Германия?
                еми харчи си където искаш .
                нали въпросът беше ,че как да спечелиш от разликата в %-тите спрямо нас и другите . като теглиш кредит там , тук трябва да ги депозираш. щом можеш да харчиш депозирани пари начи си Хари Худини

Коментар

• Аз хеджирах срещу инфлацията, като си купих 1 тон моркови, 3 тона картофи, 500 кг. телешко, 1 тон свинско, 600 кашона вино, 3 тона ечемик, домашна пивоварна и фючърси върху петрол. Изобщо не ми дреме за инфлацията нито на лева, нито на еврозоната!

Коментар

Твоите основни търговски партньори са държавите от еврозоната. Тяхната валута е еврото. Твоята също! Когато ЕЦБ провежда монетарна политика, това се отразява и на лева защото лева е вързан за еврото... Какви изкривявания, кави 5 лева?

Ако си искал да си запазиш съотношението с други държави и конкурентните "предимства" да не си ставал член на ЕС!
                    как се отразява на лева викаш?

Коментар

1. нали ще ги вкараш тук на депозит бе приятел . тук инфлацията е по -висока от Германия последните години
                      А че, какво ми пречи спечелените тук пари да ги харча в Германия?

Коментар

Това "изкривява" съотношението на България с другите държави и отнема наши конкурентни предимства

Коментар

Пак смехории...
                          1. нали ще ги вкараш тук на депозит бе приятел . тук инфлацията е по -висока от Германия последните години
                          2. не това имах предвид , но да ще трябва да го обезпечиш с нещо тоя кредит . я с пари , я с имот
                          3. приспадни си инфлацията и ще видиш ,че печалбата ти е много малка или даже може и да я няма в зависимост от % на инфлация
                          Last edited by all_trader; 14.12.2010, 14:49.

Коментар

• Forex Master написа:

Като не можеш, не давай акъл...

Аз не давам акъл, щото не съм в позиция да давам акъл а и никой не ми го иска,а изказвам мнение.И то е:Цената на парите зависи от две компоненти:пазарна компонента и монетарната политика на Централните банки.Понеже в България сме в борд "монетарната" компонента не работи.Това "изкривява" съотношението на България с другите държави и отнема наши конкурентни предимства

Коментар

• Пак смехории...
                              Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              1. за да го направиш ти трябват солидно количество пари аааааа, значи за да вземеш кредит от Германия трябва да докажеш на банката там, че нямаш нужда от тях, защото си имаш солидно количество пари, които може би ще се наложи да дадеш като депозит в банката като обезпечение за кредита?!2. инфлацията ти яде спеставанията . е нали това няма да са моите спестявания. нали ще съм ги взел на 3-4% кредит?! за мен ще е само печалбата от 2-3%!

Коментар

Очевидно е защо:защото не мога.
                                Като не можеш, не давай акъл...

Първоначално изпратено от gogogogo Разгледай мнение
                                Но моите умения не променят по никакъв начин макроикономическата рамка
                                Ако се съберат няколкостотин хиляди човека с твоите умения, това променя макроикономическата рамка... Както се и получава на практика в България.

Коментар

Working...
                                X