Първоначално изпратено от fant0mas
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо лихвите по ипотечните кредити в Евро България не падат?
Collapse
X
-
marketleverage, малко си поизместил фокуса на отговора ми -> идеята беше, че само с пестене няма как да стане и рано или късно трябва да се набиеш при банкера, а за период от 15-20-30 години ще има и хубави, и лоши години за изплащането, нали ;-)
С една дума, за средностатистическото семейство, което не иска да живее при мама и тате, а иска бебоци и пр. вземането на кредит е оптималната опция... за съжаление си е и набутвация, де! ;-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от turandotАми нека да цитирам Левон Хампарцумян: Взимането на кредит НЕ Е изконно човешко право. Отиваш в банката - виждаш какви са условията, четеш договора и ако си съгласен взимаш кредит. Договорил си се, съгласисил си се на тези условия. Хайде стига с тея глупости за равнопоставеност на страните.
Никой не те карал насила да вземеш ипотечен кредит - що не си спестявал, бе? Ако спестяваше пари за да си купиш жилище щеше да си ок с високите лихви по депозитите.
А, бамките пускат стандартни бланки -> ако не ти харесва, вярно е, че можеш да се чупиш, но нали от някъде трябва да се вземат стотинките за жилище и все при някоя банка ще трябва да клекнеш!
Първоначално изпратено от marandiНай-скъпото нещо в целия Свят е времето! Затова някои мерят едни индекси и за Англия да кажем той е 4.5 годишни дохода на чиляк, а в БГ-то имаме рядката "дарба" да 10-15 годинки да ги нямаме за нищо или на "избивка" от имотна инвестиция 20-35 години да се смята за "добра" сделка.
Коментар
-
Dreamer, ти си един истински Dreamer
Май пропусна основното в заглавието "АКО"
И за да е по ясно - не сме си купили още от новите домати с 1.5% по ниска цена.
Дянков: Ако издаваме облигации, лихвата ще е около 6%
05.08.2009 13:51
„От изборите досега политическият и финансовият риск на страната се е понижил с 1,5% и ако България реши да се издава облигации, те може сега да бъдат с лихва около 5,5-6%“, заяви пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков.
„Това означава, че външният свят смята, че с новото правителство България е по-малко рискова като инвестиция“, коментира Дянков, цитиран от БТА. „Намаляването на риска е заради консервативната фискална политика, която ще следваме“, допълни той.
Засега не се предвижда емитиране на вътрешен дълг, но е възможно да се емитира външен дълг, без това да е на дневен ред, допълни той.
Според него след три-четири месеца ресурсът, който чуждите банките дават на своите клоновете в България, ще бъде по-евтин и съответно лихвите на банките у нас ще спаднат
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0masЗащо цената на доматите през зимата не пада?
Дянков: Ако издаваме облигации, лихвата ще е около 6%
„От изборите досега политическият и финансовият риск на страната се е понижил с 1,5% и ако България реши да се издава облигации, те може сега да бъдат с лихва около 5,5-6%“, заяви пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков.
Коментар
-
Много ми е чудно следното - значи всички роптаят, щото заради по-високите лихви били им станали по-високи вноските. Ми продай си апартамента - нали не си ги изял и изпил тия пари - стои ти собственост зад тоя кредит. Да... ама цените на имотите паднахаааа - ми ходи се оплаквай на стоителя, че си си купил скъпо жилище от него, на което му е паднала цената. А той с твоите кинти сега БЕЗГРИЖНО си кара джипче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от psycoholicПървоначално изпратено от turandotАми нека да цитирам Левон Хампарцумян: Взимането на кредит НЕ Е изконно човешко право. Отиваш в банката - виждаш какви са условията, четеш договора и ако си съгласен взимаш кредит. Договорил си се, съгласисил си се на тези условия. Хайде стига с тея глупости за равнопоставеност на страните.
Никой не те карал насила да вземеш ипотечен кредит - що не си спестявал, бе? Ако спестяваше пари за да си купиш жилище щеше да си ок с високите лихви по депозитите.
А, бамките пускат стандартни бланки -> ако не ти харесва, вярно е, че можеш да се чупиш, но нали от някъде трябва да се вземат стотинките за жилище и все при някоя банка ще трябва да клекнеш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от turandotАми нека да цитирам Левон Хампарцумян: Взимането на кредит НЕ Е изконно човешко право. Отиваш в банката - виждаш какви са условията, четеш договора и ако си съгласен взимаш кредит. Договорил си се, съгласисил си се на тези условия. Хайде стига с тея глупости за равнопоставеност на страните.
А, бамките пускат стандартни бланки -> ако не ти харесва, вярно е, че можеш да се чупиш, но нали от някъде трябва да се вземат стотинките за жилище и все при някоя банка ще трябва да клекнеш!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Ами нека да цитирам Левон Хампарцумян: Взимането на кредит НЕ Е изконно човешко право. Отиваш в банката - виждаш какви са условията, четеш договора и ако си съгласен взимаш кредит. Договорил си се, съгласисил си се на тези условия. Хайде стига с тея глупости за равнопоставеност на страните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от СикоВзимането на ипотечен кредит не е като купуването на баничка или кафе сутрин. Прави се много рядко и последиците са дълготрайни. Омръзна ми всезнайковците да казват да не си подписвал, а каква реална алтернатива има един човек с нужда от кредит. Тук идва ред на държавата, да се погрижи за условията на кредитиране. Разбира се, държавата я няма никаква. Ако кафето някоя сутрин не ми хареса, на другия ден няма да си взема от там, с кредитите не е така. При всички договори не се спазва принципа на равноспоставеност на двете страни. Защо има неустойки при предсрочно погасяване, а няма неустойки при 'предсрочна' промяна на условията и лихвите? Клиента не търпи ли вреди от промяната на условията? С безконтролното отношение на държавата към тези договори ще фалират повече кредитополучатели, а банките ще продължават безгрижния си бизнес.
Коментар
-
Взимането на ипотечен кредит не е като купуването на баничка или кафе сутрин. Прави се много рядко и последиците са дълготрайни. Омръзна ми всезнайковците да казват да не си подписвал, а каква реална алтернатива има един човек с нужда от кредит. Тук идва ред на държавата, да се погрижи за условията на кредитиране. Разбира се, държавата я няма никаква. Ако кафето някоя сутрин не ми хареса, на другия ден няма да си взема от там, с кредитите не е така. При всички договори не се спазва принципа на равноспоставеност на двете страни. Защо има неустойки при предсрочно погасяване, а няма неустойки при 'предсрочна' промяна на условията и лихвите? Клиента не търпи ли вреди от промяната на условията? С безконтролното отношение на държавата към тези договори ще фалират повече кредитополучатели, а банките ще продължават безгрижния си бизнес.If you're not sure - google it!
Коментар
-
Аааааа тея кредити в швейцарските франкове навремето Биохим ги пусна, помня ги аз, на 2% май бяха. Но тогава ценовата война беше в посока кой ще даде по-ниска лихва...
Никой не може да те изнуди насила да преподпишеш договора си, и аз това казвам. Но ако имат право на увеличение - плащаш и не мрънкаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от turandotКолега, nns
Още като си си подписал договора за кредит си се съгласил, че банката има право да промени лихвата при промяна на пазарните условия. Някой да не би да твърди сега, че няма промяна на пазарните условия?!?!?!?!
Много ми е интересно, ако беше обратно - ако ти сваляха лихвата: тогава пак ли щеше да говориш същото.
И да ти обясня популярно - да, ти си взел кредит при други условия - тогава цената (т.е. лихвата е била формирана при условията към момента). Голямата разлика, за която не си даваш сметка, е че ти не си го върнал при онези условия. Връщаш го сега и ще продължиш да го връщаш още известно време. Те точно в настоящия момент нещата са се променили и цената вече е различна. Ей, богу - дано разбереш сега.
Коментар
-
Колега, nns
Още като си си подписал договора за кредит си се съгласил, че банката има право да промени лихвата при промяна на пазарните условия. Някой да не би да твърди сега, че няма промяна на пазарните условия?!?!?!?!
Много ми е интересно, ако беше обратно - ако ти сваляха лихвата: тогава пак ли щеше да говориш същото.
И да ти обясня популярно - да, ти си взел кредит при други условия - тогава цената (т.е. лихвата е била формирана при условията към момента). Голямата разлика, за която не си даваш сметка, е че ти не си го върнал при онези условия. Връщаш го сега и ще продължиш да го връщаш още известно време. Те точно в настоящия момент нещата са се променили и цената вече е различна. Ей, богу - дано разбереш сега.
Коментар
Коментар