IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв срив на недвижимите имоти очаквате...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аааа, не само там. Има и един работещ цех, и пари. От онези, които наричат кеш. А два от имотите са за бизнес. Цех и магазин, в който продавам производството си. Е, не е само този магазин, ама другите са под наем.
    А, да не забравя. Като бивш военен, получавам и пенсия.
    Честно да ви кажа, в онази криза производството ме измъкна. Когато произвеждаш нещо, все по нещо остава.
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Ровър, само една отметка -хубаво го писа -" в диверсификацията му е майката".
      Ама защо само в имоти си инвестирал...

Коментар

• Не знам какво си чел за първата депресия , но въобще не стоят така нещата и разлика с Виденовата няма.Оцеляват тези които имат кеш !!!дрън..дрън , какви са тези глупости ?
        ================================================

Кеш къде? В бурканите ли? Доларов кеш ли?

Оцеляват тези, които са диверсифицирали. Още помня как през 1998 срещнах един лекар от Варна, който бе закупил две плетачни машини по 200 000 марки едната. Та той тогава ми каза - колега, аз цял живот съм бил корабен лекар в БМФ. Преди да стане инфлацията закупих един 25 тонен прицеп с прежда и я качих на тавана на едно училище. Като отмина зора с тази прежда направих сума пари. Ако си бях държал доларите в банката, нямаше да имам нищо. Ако ги бях държал в буркани - почти нищо.
        Та след като съм преживял 1997 година ( в бизнеса съм от 1991), съм си направил някои изводи.Повечето от хората тука теоретизират. А аз от 1998 г купих пет имота.

Коментар

• Mуза, когато писах за Голямата депресия, имах предвид някои данни за безработицата и ниските доходи на работещите ( съотнесени към тогавашните цени), както и някои други данни. Не помня вече подробностите, но тогава като направих сравнение с 1996-7 година, си казах - ха, че у нас беше много по-зле.

Явно българинът е по-държеливо добиче и това, което за американецът е мизерия, за нас си е нормално състояние. Но тогава и в САЩ не са живели кой знае колко по-добре.
          Не ми пука за това, че някои са скачали отвисоко тогава. Когато японецът си прави сепуко, българинът си прави секуро.
          Много хора тук се впускат в сложни анализи. Е, вярно е, че сега кризата е по-глобална за разлика от 1929, че хората са с кредити ( за разлика от 1997). Но вярно е и това, че българинът все още има запазено семейство и семейни отношения. Повечето родители не бих могли да си представят, че децата им ще загубят имот, пък те ще гледат спокойно отстрани.

Бих искал някой който се занимава с банково дело да ми каже, дали е възможно например, един кредит, който се обслужва с месечна вноска от 500 лева да стане обслужван с 1300 например. До какво ще доведе това и възможно ли е банките да отнемат имотите на 70% от кредитополучателите. Дали няма да се случи нещо друго преди това.

Коментар

• Muza

Не знам какво си чел за първата депресия , но въобще не стоят така нещата и разлика с Виденовата няма.Оцеляват тези които имат кеш !!!дрън..дрън , какви са тези глупости ?
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
              европейците ги чакат ОГРОООООМНИ проблеми,и тва,дето става в сащ ще ви се види като пролет след време......

================================================== ===

За европейците не знам, но какви толкова големи проблеми ни чакат нас, българите? Всички цитират 1929 г., но лично аз преди време се заинтересувах какво толкова е станало тогава. Ами нищо не е станало като случка и икономически показатели, в сравнение с това, което стана у нас при Виденов. Какво ми дреме на мен, че светът на някакви си борсови играчи и спекуланти ще се разруши?

От глад няма да умра и стандартът ми няма да се понижи. Голям праз - Армагедон, Апокалипсис.... Защо не поспрете?
              Rover,
              Нали твоят дядо е имал 2 къщи? Другите не ти повярваха, но по описанията, които даде за стената....Мислех, да те помоля да споделиш някаква информация.

Както и да е, следва че дядо ти е бил богат човек, следователно е бил предприемач.
              Не знам, кого си питал, но съвременниците на Голямата депресия не са между живите.
              Техните живи наследници или не са били родени, или са били малки или достатъчно млади, за да могат да дадат по-точна информация.
              Аз отдавна се ровя, за да намеря някакви факти.
              С няколко думи, ситуацията е била следната: имало е предприемачи (фабриканти, търговци...), за се развият, са теглили кредити във време, когато нищо не подсказвало за каквато и да е било криза, още по-малко пък депресия.
              Когато идва (депресията), част от тях се озовават в ситуацията: имат кредит, имат стока, нямат оборот, нямат пари. Банката не иска тяхната стока, вместо месечната вноска по кредита. И така, стигат до фалит. Оцеляват 2 групи предприемачи:
              -които нямат кредит;
              -които имат кредит, но имат и кеш !

Тогава, това се е случило с предприемачите -те са теглили кредити.
              Сега, кредити имат и предприемачи, и хора на заплата.
              Каква част от горните имат кеш и ако имат, дали е достатъчен?

Виденовото време, с мед да го намажеш -кризата беше не повече от година, беше само в Бг, нямаше кредити (имаше, но не в сегашния им вид), по-голямата част изгубиха пари, но до там. Фалити и семейни драми нямаше.

Сега, много са се "набалбукали" с кредити и то в евро, с месечна вноска, явяваща се неразумно голям процент от приходите, с обезпечение, което в един момент ще стане по-малко пт кредита, с вихреща се световна криза в банковия
              сектор, с последваща криза в реалната икономика, в Бг - крайно нестабилно финансово състояние на макро ниво, с криза при кадрите, с изтеглящи се пари, производства.....

Нямам идея как се излиза от такова нещо.

Ако може, всички заедно, НИЕ и ВИЕ......защото агресията на никого няма да помогне!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
                Сега нямам много време да драскам... но това са принципно стъпките на настоящата криза!
                Без значение на мястото на проявяването й!

1. Writedowns of assets
                2. Capital raising
                3. Job cuts
                4. Bankruptcies
                5. Ratings changes
                6. Managerial changes
                7. Earnings reports
                8. Lawsuits
                9. Significant stock price changes

А за отписванията: What is a credit writedown? - It is a reduction in the value of an asset as it is carried on a firm's balance sheet. As these losses must also be reflected on the income statement, credit writedowns result in massive losses.
                хе,аз преди 3 месеца им писах тук,че освен от новата за тях думичка-декапитализация,ще трябва да вкарат и още нови думички в речника на УНССовцата....например райтдаун и райтофф......време е вече и за тях....райтофф във хаус екути вече трябва да се сещат кво значи......а райт даунс и тях вече ги има ,ама са ТАЙНА......тва е следствие от така наречените в бг инвестиции в процедура.......лоши ипотеки,които не са лоши,но само на хартия........а следствието от тях ще се нарича райтдаун,ама бг банкерите още не знаят.......

Коментар

• Сега нямам много време да драскам... но това са принципно стъпките на настоящата криза!
                  Без значение на мястото на проявяването й!

1. Writedowns of assets
                  2. Capital raising
                  3. Job cuts
                  4. Bankruptcies
                  5. Ratings changes
                  6. Managerial changes
                  7. Earnings reports
                  8. Lawsuits
                  9. Significant stock price changes

А за отписванията: What is a credit writedown? - It is a reduction in the value of an asset as it is carried on a firm's balance sheet. As these losses must also be reflected on the income statement, credit writedowns result in massive losses.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
                    И тъй като обичам спора... ще взема да ударя едно рамо на твоята теория!

Така и на мен да ми е по-интересно!

Европейците ги чакат ОГРОООООМНИ проблеми!

"Ако се сравни БВП на страните в които се помещават европейските банкови гиганти с активите на компаниите се вижда, че ситуацията е коренно различна от тази в САЩ. Например всяка от трите най-големи банки в Белгия и Люксембург има активи в размер между 100% и 254% от БВП на двете страни взети заедно. В Холандия двете най-големи банки имат активи между 120% и 290% от БВП, а в Швейцария между 290% и 484% от БВП.

В най-големите европейски икономики ситуацията е по-добра, но все пак много далеч от цифрите в САЩ. Активите на най-големите местни банки за съответно 86% от БВП на Германия и 104% от БВП на Франция. В Обединеното кралство трите всяка от най-големи банки има активи с размер между 94% и 126% от БВП. В Италия, най-голямата местна банка има активи в размер на 80 на сто от БВП, а в Испания 131% от БВП.

В случая с Fortis беше необходимо съвместното сътрудничество на три държави, тъй като Белгия сама изпитваше затруднения да реши проблема, същото стана и с Dexia. Така възниква въпросът, дали за разлика от САЩ, в Европа проблемът не е, че основните банки са твърде големи, за да бъдат спасени, без да поставят под дългосрочна заплаха публичните финанси на държавите, в които се намират централите им."

ами в сащ къв е проблема?от падането на имотите ,сащ влезе в ипотечна криза.
                    ипотечната криза удари банките и се превърна в кредитна.
                    вече се направиха 2 години от началото на падането в имотите.

европа?
                    ами едва в началото на тази година започнаха да падат имотите.....ами тва е посточнен процес,който аскеларира кредит кризата в ЕС.
                    кво ще стане в ес след като се направят 2 години от падането?

сащ изкараха повече от година падане,без да се разбере,че е засегната банковата система......
                    в ЕС още една година няма и трише вече е вкарал сигурно близо 1000 милиарда в системата.....ами след година?

Коментар

• И тъй като обичам спора... ще взема да ударя едно рамо на твоята теория!

Тъкмо и на мен да ми е по-интересно! Че иначе скука...

И така, твоята теория е, че: Европейците ги чакат ОГРОООООМНИ проблеми!

Малко факти в полза на това!

"Ако се сравни БВП на страните в които се помещават европейските банкови гиганти с активите на компаниите се вижда, че ситуацията е коренно различна от тази в САЩ. Например всяка от трите най-големи банки в Белгия и Люксембург има активи в размер между 100% и 254% от БВП на двете страни взети заедно. В Холандия двете най-големи банки имат активи между 120% и 290% от БВП, а в Швейцария между 290% и 484% от БВП.

В най-големите европейски икономики ситуацията е по-добра, но все пак много далеч от цифрите в САЩ. Активите на най-големите местни банки за съответно 86% от БВП на Германия и 104% от БВП на Франция. В Обединеното кралство трите всяка от най-големи банки има активи с размер между 94% и 126% от БВП. В Италия, най-голямата местна банка има активи в размер на 80 на сто от БВП, а в Испания 131% от БВП.

В случая с Fortis беше необходимо съвместното сътрудничество на три държави, тъй като Белгия сама изпитваше затруднения да реши проблема, същото стана и с Dexia. Така възниква въпросът, дали за разлика от САЩ, в Европа проблемът не е, че основните банки са твърде големи, за да бъдат спасени, без да поставят под дългосрочна заплаха публичните финанси на държавите, в които се намират централите им."

Коментар

• http://www.rusenews.eu/news,1,19971.htm имоти и данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                          Първоначално изпратено от INSIDER-A
                          Асене, преди малко даваха по телевизията колко са зле разносчиците на пици в хАмериката :-) Е как си?
                          ами тук,разносвачите на пици сме зле-нямаме работа и си убиваме времето със залагания.
                          има в момента залози на пицарията,която държава ще фалира първо-българия,литва или латвия.....познай аз за коя съм заложил.....
                          България няма да е със сигурност.

Коментар

• acen1975
                            Я провери дали има залог - дали до 5 г. ще национализират федералния резерв.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                              Асене, преди малко даваха по телевизията колко са зле разносчиците на пици в хАмериката :-) Е как си?
                              ами тук,разносвачите на пици сме зле-нямаме работа и си убиваме времето със залагания.
                              има в момента залози на пицарията,която държава ще фалира първо-българия,литва или латвия.....познай аз за коя съм заложил.....

Коментар

• европейците ги чакат ОГРОООООМНИ проблеми,и тва,дето става в сащ ще ви се види като пролет след време......

================================================== ===

За европейците не знам, но какви толкова големи проблеми ни чакат нас, българите? Всички цитират 1929 г., но лично аз преди време се заинтересувах какво толкова е станало тогава. Ами нищо не е станало като случка и икономически показатели, в сравнение с това, което стана у нас при Виденов. Какво ми дреме на мен, че светът на някакви си борсови играчи и спекуланти ще се разруши?

От глад няма да умра и стандартът ми няма да се понижи. Голям праз - Армагедон, Апокалипсис.... Защо не поспрете?

Коментар

Working...
                                X