IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за ж.к Разсадника

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Gateway,Пропуснал си да купиш когато трябваше. 2000-2001 тристайните струваха 17-18 хил. долара и то в ЕПК от 1985г./точно срещу визираният от теб Т-маркет, а от южната страна на блока имаш гледка до Витоша, Люлин планина и парка без едни блок пред теб.
    Даже през 2004 лятото без малко щях да купя и един 2-стаен-тухлен в трите 9 етажни блокчета на границата на Гевгелийски и Западен парк а цената беше 25хил евро, ама се замотах и после вече цените хвръкнаха нагоре.
    Двама мои приятели пък убедих и купиха двустаен до 135 у-ще в Западен парк през 2000г, а другият 3-стаен в блок 2 на Гевгелийски през 2005, на цени съответно 14 хил долара и 32 хил евро.
    Сега подбони се изтъргуваха съответно за 65 и 90 хил евро.
    Все още обаче наемите не са много високи там, но заради метрото, близостта до центъра парка и зелените междублокови пространства гледам че и наемите почват бързо да растът а и няма предлаггане

Коментар

• От целия западен район, най-хубавия квартал е Гевгелийски. Живея под наем там. Ето какво намирам като + и -:

- тишина, западен парк почти го обгражда, никакво движение
      - чист въздух и спокойствие. сутрин чувам птичките от парка. първите месеци не можех да повярвам.
      - метро-то е на 2 до 5 минути пеша от всяка точка на квартала
      - трамвай номер 3 - на около 5-7 минути
      - супер бърза комуникация с Люлин, Западна София и центъра
      - магазин Т-маркет, банки, банкомати няколко аптеки и магазини, тихи кафенца в центъра на самия квартал
      - болница - 3-та градска е на около 5 минути пеша
      - кино Арена - 10 минути пеша
      - 2 детски градини
      - 2 училища
      - голяма и спокойна детска площадка с едно яко бистро
      - добре озеленени и чисти междублокови простраснства
      - цигани и подобни субекти дори и не минават

Като минус мога да посоча, че няма ново строителство (а дали това е минус...?). С изключение на една горичка към метрото то няма и къде да се строи всъщност. Населението е младо и приятно. Е има и възрастни де. Читавите апартаменти според мен са в ЕПК-та. Има и панели, но живея под наем в такъв и не съм очарован много. Ако се санира и се сменят всички инсталации и дограми е ОК.

Също минус е липсата на предлагане. Всичко, което се появява се продава или дава под наем веднага.

Квартала дълго беше встрани от фокуса, но горните плюсове го направиха едно от май-предпочитаните места за живеене. Това е лично мнение де.

Коментар

• Музиката е единственото горе -долу свястно нещо което произвежда тази измет!

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
          В квартала няма много цигани, но към 80 % от хората които срещаш по улицата изглеждат така :

И някой път се чува такава музика :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ

Коментар

• В квартала няма много цигани, но към 80 % от хората които срещаш по улицата изглеждат така :

Коментар

• На гърба на 57-мо училище се пада кръстовището на улиците: Позитано, Атон и Алеко Туранджа. Там е добрата част на Разсадника и другата е в карето на Стамболийски, Вардар и Рибен буквар

Ето карта на района за който говоря:

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=7a...5a&ix=33&iy=46

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                Първоначално изпратено от Bango
                На гърба на 57-мо у-ще, където свършва ул Позитано мисля че също е прилично за живеене. а дворът на училището и футболното игрище са си пак нещо като парк.
                Маааалееее, все си мислех, че Позитано свършва докъм СДВР пък то каква била работата. Три уши и тя. На три пъти почва
                Нямаш представа Позитано колко дълга е и на колко парчета нарязана е...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Извинявайте булевардът е Вардар.Bango за коя улица говориш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango
                    На гърба на 57-мо у-ще, където свършва ул Позитано мисля че също е прилично за живеене. а дворът на училището и футболното игрище са си пак нещо като парк.
                    Маааалееее, все си мислех, че Позитано свършва докъм СДВР пък то каква била работата. Три уши и тя. На три пъти почва

Коментар

• На гърба на 57-мо у-ще, където свършва ул Позитано мисля че също е прилично за живеене. а дворът на училището и футболното игрище са си пак нещо като парк.

Коментар

• Сигур е имал предвид не Одрин, а Вардар. тина киркова не толкова близо до пазарът (100 метра), инак вярно, около нея постоянно висят хъхряци, както и мотаят по пазарът. А метрото е по-близо - аз стигам до него за под 15 минути с крака, а съм чак при пощата на красна поляна.
                        А достъпът до Военна болница в пиков час е по-бърз с крака, отколкото с кола - има чудовищни колони нагоре по баирът в южна посока.

Коментар

• taka e!

Коментар

• Пешо,нещо леко бъркаш нещата с местоположението. Пазарчето на Красна поляна е на бул Вардар и бул. Възкресение, а Одрин е на 1,5 км оттам в посока центъра. На 100 м от пазара и ул. Алеко Теранджа идва някъде около АГ Тина Киркова/Св София.
                            Значи за метрото забрави, към 15 мин пеша имаш до Станция Вардар. Иначе по уличките излизаш на Стамболийски и оттам си прилично бързо до центъра. Трамваи имаш по Стамболийски и Възкресение , но специално по втория булевард са доста пълни с цигани, т.е за транспорт само кола ти върши сигурна работа. По Константин Величков имаш излаз и към района на Военна болница. Хубави градинки или парк нямаш, с изключение на малък такъв, залепен до цинганската махала на Константин Величков. Мърлявичък си е квартала, а около пазара си е направо мизерия и мърсотия има и доста съмнителни, мотаещи се непрекъснато роми. АГ Болницата е ежедневно сборище за циганите, поради непрекъснатите раждания на циганите от околните близки махали и често има тежки мурафети по посрещането на новороденото. Точно около болницата уличките са много смотано проектирани: тесни, лъкатушещи и често задънени без изход. Има една свястна улица и тя цепи по диагонал от пазара към стамболийски при 10-та поликлиника.
                            Като плюс е близостта до центъра, и изникващите тук там прилични нови сгради. По читавата част е тази на границата на бул. Стамболийски с бул. Вардар, там няма и толкова цигани и е най-близо до метрото и има прилични заведения и магазини.

Коментар

• Есно горе-долу де. Та ще си далеч от кафявите и близко до центърът на Западна София - многото магазини, бамки и заведения.

Коментар

• Точното място не мога да кажа като адрес защото не го знам но е на 100 метра от пазарчето на красна поляна на ул Одрин навътре към квартал Разсадника.Улицата е Алеко Туранджа

Коментар

Working...
                                X