Да, комуникативно е - бъже с кола до център се стига, а и метро не много далеч. Действително - кажи де точно място.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за ж.к Разсадника
Collapse
X
-
Става въпрос за нова сграда която мои приятели започват да строят.Тя не е обявена за продажба и само няколко човека знаем.Предполагам че само приятели ще купим там.Обезщетени са собствениците и от свободните апртаменти аз си избирам първи.На мен ми харесва мястото но не съм живял там.Според мен е много комуникативно в смисъл близо до центъра с удобни улици на север и на юг.Иначе пространството между блоковете е занемарено малко мръсно ми се видя.То къде ли в София е чисто и междублоковите пространства поддържани.Благодаря за мненията ако има някой който да живее и да е израсъл там ще ми е интересно да чуя неговото мнение
Коментар
-
Пешо, защо вместо към Разсадника, не се насочиш към Света Троица, Западен парк/долната част/ или Гевгелийски? С по-добра инфраструктура са, повече зеленина в квартала, до парк, по близо до метрото и Новият булевард. Има и доста тухлени сгради, а Западен парк целият е тухлен и с огромни междублокови зелени площи. Разстоянието от центъра е почти същото като на Разсадника, но с по-удобен транспорт, пък и няма роми, и изглеждат значително по-благоустроени като квартали.
Коментар
-
Позволявам си да вметна някои мисли. Карето, или по-точно триъгълникът Стамболийски, Вардар и улицата със сфетофара, която излиза на пазар Кр. Поляна е едно място, с над средните показатели за панелен квартал. Това са едни от най новите панели. Точно около Т. Киркова е едно от най добрите места, естествено и покрай Стамболийск - близост на метрото. Поликлиника, пазар, училища, малко по-далече Арена, ІІІ гр. болница, за транспорт няма какво да се говори. Изобщо, стара София. Голяма част от хората са родени там, но наистина има позападнали тревни площи и парцели. Циганите не са проблем - вероятно близостта на домовете им ги кара там да не се изявяват. Останалите стари къщи по Стамболийски и при Булстрад до 3-4 години ще се превърнат в 10, респ. 5-етажни блокове. Аз искам да си купя още нещо, но просто няма - не се продава както в другите квартали. Този район - Трета градска, Илинден и Разсадника, без да е атрактивен, е едно място за живеене с по-добри показатели от средните за София.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоТази Татарлъ махала за която говорите на кои улици е.От Константин Величков навътре към квартала ли е или към центъра към Зона б-19
Абе, това е малка махалица, не бой се, скоро някой ще я купи и ще я махне.
Коментар
-
Циганите не ми пречат стига да не са много наблизо и да пускат маанетата силно щото на такава музика издивявам и хващам калашника.Ако са кротки и не създават проблеми наистина не ми пречат.Факултето е далече не може да се чува музика от там.Но да не забравяме че има българи и то с висше образование които са по гадни и крадливи и от циганите.Пречат само лошите хора.Тази Татарлъ махала за която говорите на кои улици е.От Константин Величков навътре към квартала ли е или към центъра към Зона б-19
Коментар
-
Mястото има много плюсове. На половин час пеш от центъра, по търговски улици, има много зеленина, не е презастроено и е запазило щедрата соц-планировка. Вярно, има много панелки, но има също и стари малки блокчета, и дори къщи наоколо.
Кварталът има своя чар.
Минусите са близките цигански квартали (но това е повсеместно) и по-специално перманентният цигански купон около "Тина Киркова" и самият пролетарски дух на някогашната Коньовица - там никога не е имало нещо престижно и централно. Но това са и минуси в цените наоколо.
На източната граница на кварталът са циганите от Татарлъ маалаА на далечния запад е легендарният Факултето.
В интерес на истината, всички там се оплакват от циганите, но не съм чул някой нещо да е пострадал от тях. Просто са им неприятни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от жоркоВие сте луди да живеете там....Татарлъ махала....не знам си кво....
Аз по на запад от Мол София не отивам...Там е резерват. ;-)
Коментар
Коментар