IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за ж.к Разсадника

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
    Хора моля ви не се заяждайте.Спрете с тези глупости селяни и софиянци или ги преместете в друг форум.Искам просто да чета обективни мнения за квартала независимо дали са хубави или не.Ще ви бъда благодарен ако спрете простотията и заяждането.Искам да чета мненията на хора родени и отраснали там.
    Бате Пешо незнам защо реши,че ще получиш реална предтава точно от хора живеещи и родени там.По стар бг обичай българина кара най хубавата кола и живее на най хубавото място.Аз може би съм сбърканяк защото не живея в най хубавия квартал и затова до30-40дни ще го сменя,карам кола за една камара пари,ама пак не е най хубавата.Дали съм луд или критичен а?А може би избивам комплекси.Сега да ти кажа за супер квартала ,едно време едно от предимствата му беше,че нощно време се чуваше влакчето което мисля и сега се движи а пък циганите не бяха проблем даже по тошово време та сега ли, а за красна поляна понеже и там съм преспивал доста често нощно време като тръгнеха да се прибират трамвайчета в депото при повече въображение си представяш,че пеят славейчета.Надявам се,че наистина ще добиеш реална представа за квартала като пренощуваш 1-2пъти там.
    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Метахром, в картите от преди 40-50 години за парка с църква Св.П. и П. пише "Иван Боримечков" (дали беше Иван или друго малко име - може и да бъркам) Света Тр. си е в Св. Троица.
      И това ще мине ...

Коментар

• [/quote]Това е стар софийски квартал и преди да построят блоковете там имаше предимно къщи. То и сега има останали доста къщи оттатък булеварда. Татарли маала, която се намира зад парка "Боримечката" никога не е била проблем. quote]
        На това място бяха къщите на бежанците от Македония. Затова се казва Разсадника-бежанци. Терена е отпуснат от правителството на Стамболийски за да се даде възможност на хората да си направят къщи. Разбира се срещу заем. Освен на хора от Гевгели голяма част от къщите бяха на бежанци от Кукуш. Повечето точно срещу сегашната Трета градска болница. Това е Коньовица.
        Татарли е уличка до църквата Свети Петър и Павел (и градинката се казва така). До църквата където е бензиностанцията има една чешма, затапена сега, от която някога течеше топла минерална вода.
        Парка Боримечката е този в който е църквата Света тройца. Така се казваше и подстанцията до парка.

Коментар

• Хубави мнения за Гевгелийский (неслучайно най-скъпият квартал в Западна София) и на Тарикатов - който визира и Красна поляна І - едно от най-хубавите места за живеене в София - хубави къщи, тихи улици, зеленина и спокойствие.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• аз живея в Разсадника и ако изключим алармите на колите и свиренето на гуми мястото е хубаво с добри транспортни връзки. Липсва ми един по-добре уреден парк от Боримечката, както и по-скоро да започнат и свършат бившия Рамстор. Надявам се там да стане добре уредена търговска зона, макар че и мола не е далеч, а наблизо е Фантастико, Т-Маркет, малките Хали, пазара на Красна поляна и клонове на всички по-големи банки без Булбанк

Коментар

• Хора моля ви не се заяждайте.Спрете с тези глупости селяни и софиянци или ги преместете в друг форум.Искам просто да чета обективни мнения за квартала независимо дали са хубави или не.Ще ви бъда благодарен ако спрете простотията и заяждането.Искам да чета мненията на хора родени и отраснали там.

Коментар

• Първоначално изпратено от penelopa
                Разсадника е субквартал на Факултета
                Това е само малка част от предимствата му.Поне според гурутата на инвестициите,живеещи там и пишещи тук.
                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Разсадника е субквартал на Факултета

Коментар

• Първоначално изпратено от psihiatura
                    Мунчо ако баща ми или поне дядо ми беа от село,сега щеше да имам поне 100тина декара на село ама нейсе.Колкото за тощово време ,всичко се продавше във Виетнам,ама ти откъде да знаеш като тогава си търчал из стърнищата.
                    Всичко се продаваше и във виетнамските общежития дето сега дерибействат мангалите в тях.

Коментар

• Мунчо ако баща ми или поне дядо ми беа от село,сега щеше да имам поне 100тина декара на село ама нейсе.Колкото за тощово време ,всичко се продавше във Виетнам,ама ти откъде да знаеш като тогава си търчал из стърнищата.

Коментар

• Първоначално изпратено от psihiatura
                        Първоначално изпратено от Т а р и к а т
                        Много готин квартал.
                        -мунчо,мунчооооо
                        Мунчо е баща ти от село чиито опинци от нещавена свинска кожа още стоят закачени на пирона у вас. Това е стар софийски квартал и преди да построят блоковете там имаше предимно къщи. То и сега има останали доста къщи оттатък булеварда. Татарли маала, която се намира зад парка "Боримечката" никога не е била проблем. Съвсем друг е въпросът, че не и е мястото там. По времето на Живков когато нямаше деноношни магазини от мангалите се купуваха нощно време цигари и пиене. Това се продаваше на черно във всяки цигански бордей по всяко време на денонощието. Продаваха се и други неща де...
                        Квартала е тих и спокоен, не е презастроен и се намира на 20мин. път пеша от Шератон. Това според мен е може би най добрият столичен квартал въпреки прехваленият Лозенец който все повече заприличва на гето...

Коментар

• Първоначално изпратено от Т а р и к а т
                          Много готин квартал.
                          -мунчо,мунчооооо

Коментар

• разярения бик say
                            И някой път се чува такава музика
                            http://www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ
                            моля не смесвайте музиката на горан с нашенските
                            по страшно е като върви "костинбродския славей"

Коментар

• Много готин квартал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango
                                Gateway,Пропуснал си да купиш когато трябваше. 2000-2001 тристайните струваха 17-18 хил. долара и то в ЕПК от 1985г./точно срещу визираният от теб Т-маркет, а от южната страна на блока имаш гледка до Витоша, Люлин планина и парка без едни блок пред теб.
                                Даже през 2004 лятото без малко щях да купя и един 2-стаен-тухлен в трите 9 етажни блокчета на границата на Гевгелийски и Западен парк а цената беше 25хил евро, ама се замотах и после вече цените хвръкнаха нагоре.
                                Двама мои приятели пък убедих и купиха двустаен до 135 у-ще в Западен парк през 2000г, а другият 3-стаен в блок 2 на Гевгелийски през 2005, на цени съответно 14 хил долара и 32 хил евро.
                                Сега подбони се изтъргуваха съответно за 65 и 90 хил евро.
                                Все още обаче наемите не са много високи там, но заради метрото, близостта до центъра парка и зелените междублокови пространства гледам че и наемите почват бързо да растът а и няма предлаггане
                                Оххх, за жалост си много прав. Все повече се надъхвам, но няма никакво предлагане. Последно един тристаен изпуснах за 100 К евра имаше в епк-то да Т-маркета. Но докато се начудя....

Коментар

Working...
                                X