IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Миломов - искаш да кажеш, че няма пари за Белене ли? Изкарваш цената на 8 000 000 000 еврокинта, ок.
    А аз казвам, че пари има достатъчно. Просто управляващите нямат топки да спрат да ги пилеят за идиотии. Белене трябва да е Българска поне на 75%, иначе утре чуждите собственици могат да ни диктуват цената на токът и дотам с енергийната независимост.
    Императоре, дали са наши или чужди собственици, цените се диктуват вътре в страната и от Държавна комисия за енерго и водно регулиране. Е.ОН в момента е собственост на ТИМ които стоят реално зад „Енерго-Про“. Не съм забелязал да са свалили цените
    Last edited by Jay Gould; 11.02.2012, 15:49.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Миломов - искаш да кажеш, че няма пари за Белене ли? Изкарваш цената на 8 000 000 000 еврокинта, ок.

А аз казвам, че пари има достатъчно. Просто управляващите нямат топки да спрат да ги пилеят за идиотии. Белене трябва да е Българска поне на 75%, иначе утре чуждите собственици могат да ни диктуват цената на токът и дотам с енергийната независимост.
      бях предложил-да вдигнат цената на тока от Козлодуй-1ст на квт/ч са 150млн лв годишно-4ст-600млн-така без заеми ,могат да построят Белене-
      обаче какво става с тока за населението.
      Цунг-цванг
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Миломов - искаш да кажеш, че няма пари за Белене ли? Изкарваш цената на 8 000 000 000 еврокинта, ок.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Най-тъпото е, че американците отдавна са вън от пазара, а се натискат. За да построиш АЕЦ се искат работещи заводи, квалифицирана работна ръка и квалифицирани проектанти. Една проста проверка може да покаже кой сега е на пазара и кой има шансове да спечели поръчка за строеж на нова АЕЦ някъде по света. За технология "водо-водни под налягане" реактори това са Русия, Франция и Южна Корея. Японците след Фукушима си имат други проблеми, китайците се занимават със себе си. Американците и англичаните не са пускали нов реактор от години, а германците са окончателно аут. Вече нямат нито инфраструктура, нито специалисти. Така че какъвто и нов проект да има в България, ще трябва да избираме от първите три държави.
          Тук разглеждат процеса на възстановяване,след технологична деградация:
          "Корпоративная память и обратная контрабанда". kорпоративная память бывает двух видов: люди и документация. Люди помнят, как вещи работают, и знают, почему. Иногда они записывают эту информацию куда-нибудь и хранят свои записи где-нибудь. Это называется «документация». Корпоративная амнезия действует точно так же: люди уходят, и документация исчезает, гниёт или просто забывается.http://govorilkin.livejournal.com/462751.html

Коментар

• 1.от НЕК казват ,че 2020г ще харчим 42млрд квт/ч ток
            2.АЕЦ Козлодуй произвежда 15млрд/годишно/тази година герои-15,5/
            3.Ако построим беле-не -още 15млрд-остават 12млрд за всички др.производители
            Някои ще кажат износ,затова да видим ,за колко ще произвежда беле-не
            Да направим допускания/обществено известни/
            1.Цена 6,3млрд евро блокове
            2.1млрд инфраструктура
            3.0,5млрд УорлиПарсънс
            Допускаме,че ББ като същински Батман намаля стойността на централата на 7млрд евро крайна цена//
            Допускаме,че компанията строител взема заем 20г с 5г гратисен период /нито главница,нито лихва/ на 3%/сферата на фантастиката/-по кредитния калкулатор около 600 млн евро годишно.
            Според МАЕ себестойността на 1квт/ч сега е от 1,5-2,5 евроцента-гориво,поддръжка ,заплати-избираме най-ниското-1,5ец=3ст-следователно 450млн лв-220млн евро.
            Трябва и да се плаща за застраховка и за фондовете за извеждане от експлоатация
            Трябва и да се генерира поне малка печалба-все пак толкова вложени пари-а рентабилността да е някаква/никаква/-примерно 2%-годишно 140млн евро
            всеки може да сметне колко ще струва тока от беле-не-и това при идеални условия, а те съм сигурен,че ще бъдат по-лоши.
            Представете си само една година забавяне-600млрд евро, Годишен процент на разходите (ГПР): 1.8991% и т.н.
            Беле-не трябва да стане международен проект-с акционери съседните страни,които да се задължат да изкупуват дял от енергията/осигурен пазар/
            пък ако може и с генератори по1200МВт,както предложи енергийния експерт ББ
            http://milom.blog.bg/

Коментар

Товар 6100, производство 6000. Това приблизително тази сутрин. Между другото на сайта на ЕСО има достатъчно данни за междусистемните потоци по часове, за да се убедиш, че за днес е било планирано да сме на "нула", за разлика от предишните дни, когато сме били нетен износител. Утре ще излязат реалните данни за днес и ще се види какво и как. За малко е било, но днес сме били нетен вносител. Като отминат проблемите в Гълъбово, нещата ще се оправят, но засега ....
              Да сме на нула е нещо доста по различно от да внасяме.Освен това има договори между нас и съседните държави за които ти не знаеш които координират паралната работа на ЕЕС на съответните страни..Въобще нещата са много сложни и не могат да бъдат обяснени във форум.А освен това и не бива.Щото после ще пиша много обяснения на едно място което е меко казано неприветливо и не харесвам.А може и земеделието да ми стане основен източник на доход.Радвам се че проявяваш интерес към моята професия и ти желая успех в опитите да разбереш някои неща.И разбира се че е планирано.Винаги има план прогнози а договорите за износ или внос са ясни.Ролята на вторичното регулиране е да поддържа честотата и салдото със съседните ЕЕС.

Коментар

Джей, маани я тая разработка. На същия сайт ги има и планираните потоци и реалните данни по дни и часове. За днес реалните данни за междусистемните потоци още не са публикувани.
                Аз исках Бат Пешо да питам дали е същото което спомена долу, че ми стана интересно.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Джей, маани я тая разработка. На същия сайт ги има и планираните потоци и реалните данни по дни и часове. За днес реалните данни за междусистемните потоци още не са публикувани.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://www.tso.bg/uploads/file/bg/Re...012_tso_bg.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Това просто не е вярно.
                      Товар 6100, производство 6000. Това приблизително тази сутрин. Между другото на сайта на ЕСО има достатъчно данни за междусистемните потоци по часове, за да се убедиш, че за днес е било планирано да сме на "нула", за разлика от предишните дни, когато сме били нетен износител. Утре ще излязат реалните данни за днес и ще се види какво и как. За малко е било, но днес сме били нетен вносител. Като отминат проблемите в Гълъбово, нещата ще се оправят, но засега ....

Коментар

Че кой ти каза, че информацията за превишението на потреблението спрямо вътрешното производство съм я взел от нета? Не ми трябва да чета книжки за да разбера информация, която всеки ден идва служебно .... Много добре знам какво съм написал - днес потреблението превиши производството.
                        Това просто не е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Спиране на износа е едно второ е по няколко електропровода да внасяш трето е по други няколко да изнасяш а четвърто е потреблението да превишава производството.Незнам дали в нета има материали за първично вторично и третично регулиране на честота но ако се интересуваш от това потърси.Или иди в ТУ там между първи и втори блок има книжарница.Потърси една книжка която е озаглавена Режими на ЕЕС.Автори Димо Стоилов и Кирил Янев.
                          Че кой ти каза, че информацията за превишението на потреблението спрямо вътрешното производство съм я взел от нета? Не ми трябва да чета книжки за да разбера информация, която всеки ден идва служебно .... Много добре знам какво съм написал - днес потреблението превиши производството.

Коментар

Не разбирам от управлението на ЕЕС, но имам данните всеки ден. Днес потреблението е превишило вътрешното производство. Факт. Причините са в Гълъбово, но това няма значение - днес за първи път от началото на 90-те години на миналия век се е наложило да внасяме. А спирането на износа от 0:00 часа (т.е. от преди 17 и половина часа) бе широко оповестено от медиите. Има заповед на Трайчо за това.
                            Спиране на износа е едно второ е по няколко електропровода да внасяш трето е по други няколко да изнасяш а четвърто е потреблението да превишава производството.Незнам дали в нета има материали за първично вторично и третично регулиране на честота но ако се интересуваш от това потърси.Или иди в ТУ там между първи и втори блок има книжарница.Потърси една книжка която е озаглавена Режими на ЕЕС.Автори Димо Стоилов и Кирил Янев.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ами не харесва на американските агенти. Начело с ДСБ и СДС.

Има ли някой да мисли, че хамериканците искрено са се загрижили за нашата "енергийна независимост"? Та пращат Хилари и след два дни още един агент на ЦРУ. И всичките загрижени за "дивесификацията"
                              Хайде бе!

Ама явно ЦРУ е научило, че Бойко окончателно е решил да продължава строежа. Та се навървиха американските агенти...
                              Най-тъпото е, че американците отдавна са вън от пазара, а се натискат. За да построиш АЕЦ се искат работещи заводи, квалифицирана работна ръка и квалифицирани проектанти. Една проста проверка може да покаже кой сега е на пазара и кой има шансове да спечели поръчка за строеж на нова АЕЦ някъде по света. За технология "водо-водни под налягане" реактори това са Русия, Франция и Южна Корея. Японците след Фукушима си имат други проблеми, китайците се занимават със себе си. Американците и англичаните не са пускали нов реактор от години, а германците са окончателно аут. Вече нямат нито инфраструктура, нито специалисти. Така че какъвто и нов проект да има в България, ще трябва да избираме от първите три държави.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                +1
                                Стига с това финансиране на проекта....
                                Руснаците предложиха - "строиме с наши пари и след това 20г вземаме 50% от произведената енергия"..... След този срок централата е наша и още 20-30 г ще се ползва.....Какво не ни харесва, не вдявам ..?
                                Парите не миришат....енергията също....

Питката ( брат пит...) ще свърши своето дело - ще даде централата на американски фонд и ще забегне в щатите.....
                                Ами не харесва на американските агенти. Начело с ДСБ и СДС.

Има ли някой да мисли, че хамериканците искрено са се загрижили за нашата "енергийна независимост"? Та пращат Хилари и след два дни още един агент на ЦРУ. И всичките загрижени за "дивесификацията"
                                Хайде бе!

Ама явно ЦРУ е научило, че Бойко окончателно е решил да продължава строежа. Та се навървиха американските агенти...
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X