IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Е да, ама не. Според данните в петък, събота и неделя сме нетни износители. Много шум за нищо. Дори и при екстремни ситуации пак имаме излишък.
    Този път нямахме излишък.А как можеше да се наакаме ако аварира блок в АЕЦ.Става нещо като с руския газ.Кой ще разчита на нас в тежки условия.От медиите научих че в Сърбия е имало режим.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Ако ми обясниш, къде е отишла положителната разлика на "внос" минус "износ" за определен интервал от един час, съответно откъде се взема допълнителната енергия в случай на отрицателна разлика, ще ти бъда много благодарен и ще се призная за победен Доколкото ми е известно електрическа енергия в ЕЕС не може да се складира (изключвам ПАВЕЦ).

Между другото сега видях, че или аз не съм смятал правилно, или данните са се променили в сравнение със сутринта. И това за петъка и уикенда. Много странно, обикновено не греша в сметките .....
      Mежата ето ти за петък 10 февруари
      има едни 4 мегавата разлика между потоците към нас и от насмежду 6 и 7 часа.Ти на това внос ли му викаш?Сега пък данните се променили.Ако си джентълмен ще почерпиш кога дойда у София да се заредя с култура

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Мрежата ти чувал ли за си термина синхронно време?Казах ти вече какво приемам за доказателство но ти нямаш.Иначе си боец кефиш.И да знаеш от мен това че примерно фирмата х внася ток за фирмата y съвсем не означава че държавата България внася и потреблението превишава производството.
        Ако ми обясниш, къде е отишла положителната разлика на "внос" минус "износ" за определен интервал от един час, съответно откъде се взема допълнителната енергия в случай на отрицателна разлика, ще ти бъда много благодарен и ще се призная за победен Доколкото ми е известно електрическа енергия в ЕЕС не може да се складира (изключвам ПАВЕЦ).

Между другото сега видях, че или аз не съм смятал правилно, или данните са се променили в сравнение със сутринта. И това за петъка и уикенда. Много странно, обикновено не греша в сметките .....
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• И в крайна сметка , какво казват звездите : Ще има ли АЕЦ Белене;

Коментар

Е, Бате Пешо, вече ги има данните за петък на сайта на ЕСО. Съвсем ясно се вижда, че сме внасяли ток. Същото се отнася и за събота и неделя.

За това, че излязох прав, очаквам през лятото да ми пратиш кило домати от твоите за салатка. Ама съм много капризен на домати, да знаеш ....
            Е да, ама не. Според данните в петък, събота и неделя сме нетни износители. Много шум за нищо. Дори и при екстремни ситуации пак имаме излишък.

Коментар

Данните за междусистемните потоци по часове.Но не само КЪМ нас, а и ОТ нас. И не само по един далекопровод, а по ВСИЧКИ. Не ме мисли за толкова загубен, та да си мисля, че като тече от Румъния към нас, значи внасяме. .....

Та като теглиш калема на вход/изход на всички електрически граници и се получава, че за съответния период в страната влиза повече енергия, отколкото излиза. И пак да повторя - аз твърдях, че от онзи ден товарът е повече от производството и горното го показва. Дали това го наричаш "внос" или просто е "изравняване" и някой ни връща ток, който преди това е получил, аз не знам и не ме интересува. Тия работи ги пише в договорите, както ти казваш.

Факт е, че в посочения период от време (петък, събота и неделя) през електрическите граници на България е влязла повече енергия, отколкото е излязла.
              Мрежата ти чувал ли за си термина синхронно време?Казах ти вече какво приемам за доказателство но ти нямаш.Иначе си боец кефиш.И да знаеш от мен това че примерно фирмата х внася ток за фирмата y съвсем не означава че държавата България внася и потреблението превишава производството.

Коментар

Мрежата страшен си.Знаеш си твоето и те тва е.Казах ти вече че внос не е имало.Това че по даден електропровод потока е към нас не означава внос.Та чакам доказателстовото ти за вноса.Само не ми посочвай потоци по междусистемни връзки към нас щото това не е доказателство за внос.Има неща за които не мога да говоря казах ти вече.За доказателство приемам договор за внос между чужда фирма и НЕК за посочения от теб период.Казах ти вече че нещата са много сложни и не за всичко може да се говори.Не искам после да пиша обяснения на едно място което не харесвам.Та чакам доказателствата ти.Иначе може да съм прав и пак да ти пратя домати.
                Данните за междусистемните потоци по часове.Но не само КЪМ нас, а и ОТ нас. И не само по един далекопровод, а по ВСИЧКИ. Не ме мисли за толкова загубен, та да си мисля, че като тече от Румъния към нас, значи внасяме. .....

Та като теглиш калема на вход/изход на всички електрически граници и се получава, че за съответния период в страната влиза повече енергия, отколкото излиза. И пак да повторя - аз твърдях, че от онзи ден товарът е повече от производството и горното го показва. Дали това го наричаш "внос" или просто е "изравняване" и някой ни връща ток, който преди това е получил, аз не знам и не ме интересува. Тия работи ги пише в договорите, както ти казваш.

Факт е, че в посочения период от време (петък, събота и неделя) през електрическите граници на България е влязла повече енергия, отколкото е излязла.
                Last edited by netware5; 13.02.2012, 13:55.

Коментар

Е, Бате Пешо, вече ги има данните за петък на сайта на ЕСО. Съвсем ясно се вижда, че сме внасяли ток. Същото се отнася и за събота и неделя.

За това, че излязох прав, очаквам през лятото да ми пратиш кило домати от твоите за салатка. Ама съм много капризен на домати, да знаеш ....
                  Мрежата страшен си.Знаеш си твоето и те тва е.Казах ти вече че внос не е имало.Това че по даден електропровод потока е към нас не означава внос.Та чакам доказателстовото ти за вноса.Само не ми посочвай потоци по междусистемни връзки към нас щото това не е доказателство за внос.Има неща за които не мога да говоря казах ти вече.За доказателство приемам договор за внос между чужда фирма и НЕК за посочения от теб период.Казах ти вече че нещата са много сложни и не за всичко може да се говори.Не искам после да пиша обяснения на едно място което не харесвам.Та чакам доказателствата ти.Иначе може да съм прав и пак да ти пратя домати.

Коментар

Да сме на нула е нещо доста по различно от да внасяме.Освен това има договори между нас и съседните държави за които ти не знаеш които координират паралната работа на ЕЕС на съответните страни..Въобще нещата са много сложни и не могат да бъдат обяснени във форум.А освен това и не бива.Щото после ще пиша много обяснения на едно място което е меко казано неприветливо и не харесвам.А може и земеделието да ми стане основен източник на доход.Радвам се че проявяваш интерес към моята професия и ти желая успех в опитите да разбереш някои неща.И разбира се че е планирано.Винаги има план прогнози а договорите за износ или внос са ясни.Ролята на вторичното регулиране е да поддържа честотата и салдото със съседните ЕЕС.

Коментар

• Според мен Белене не е изгоден проект, при положение, че вече имаме действаща електроцентрала, е глупаво и малоумно да строим друга, вместо да използваме пълния капацитет на първата, само и само да угодим на капризите на едни или други. Не знам дали ще успеем да си извоюваме истинска независимост без да се поддаваме на натиска и откровените изнудвания на американци и руснаци. Дано успеем поне веднъж в историята да не сме дупедавци.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                        Вашингтон иска да ни трови с шистов газ, вместо да довършим „Южен поток”

Днес, 9 февруари пристигна специалният пратеник на Хилари Клинтън Ричард Морнингстар, който щял да говори за шистовия газ с външния министър Николай Младенов, съобщи американското посолство пред БНР, а не Министерство на външните работи!

http://lubamanolova.info/analizi/201...k#comment-2293
                        Без да оправдавам никого:
                        1. Шистовият газ не е по-отровен от "конвенционалния".
                        2. Пука им на щатите за нас, та да "искат да ни товят". По-скоро, една независима от руските доставки България би била по-послушна към посланията на Чичо Сам, затова го правят.
                        Горното не значи че, ако и ние искаме по-голяма независимост и по-ниско енергийно бреме, следва като рибоци да захапем по-лъскавата примамка. Защото, тя си остава примамка. На нея се хващат риби /балъци/ и някой ги схрусква. Умни политици биха се възползвали от търканията между великите сили, но...
                        - Къде ти у нас умни политици? Просто, дребни тарикати на едро, нищо повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          A замисляли ли сте се,че енергетиката ни е като черноморският ни туризъм-3месеца използване на пълен капацитет,а през останалото време работи с половин капацитет,следователно нерентабилно.
                          Дали няма да е по-рентабилно,вместо да се дават пари за нова мощност,да се субсидира преминаване на домакинствата към газифициране,към малки и ефективни топлоцентрали и т.н.,казва се ,че ако се санират сградите у нас ще се спести мощност около 800Мвт.
                          Не е точно така.През последните години и през лятото товарите не са малки.Климатиците бичат яко.Освен това на гръцката ЕЕС максималните товари са точно през лятото.Лошото е че тази зима се издънихме с доставките.Станахме като Руснаците.А и ремонтната програма има.През пролетта когато товарите са най малки се правят ремонти.Да ремонтираш котли и турбини не е като да ремонтираш кола.

Коментар

• Вашингтон иска да ни трови с шистов газ, вместо да довършим „Южен поток”

Днес, 9 февруари пристигна специалният пратеник на Хилари Клинтън Ричард Морнингстар, който щял да говори за шистовия газ с външния министър Николай Младенов, съобщи американското посолство пред БНР, а не Министерство на външните работи!

http://lubamanolova.info/analizi/201...k#comment-2293

Коментар

• A замисляли ли сте се,че енергетиката ни е като черноморският ни туризъм-3месеца използване на пълен капацитет,а през останалото време работи с половин капацитет,следователно нерентабилно.
                              Дали няма да е по-рентабилно,вместо да се дават пари за нова мощност,да се субсидира преминаване на домакинствата към газифициране,към малки и ефективни топлоцентрали и т.н.,казва се ,че ако се санират сградите у нас ще се спести мощност около 800Мвт.
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• NRC одобри строителство на първите 2 нови ядрени блока с АР-1000 в САЩ
                                http://bulenergyforum.org/energy-blo...E%D0%B2%D0%B8/
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X