IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Четох, четох и ми се зави свят:

Та

1. Какво правим с Вече произведения реактор?
    2 .Какво всъщност включва реактора като оборудване?
    3. Какъв тип е реактора?
    4. Що е това генератор и какво правим с него?
    5. Що е това парогенератор?
    6. Що е това охладителен кръг и платен ли е?
    7. Какво всъщност е платено и каква част от оборудването е договорена?
    8. Въпросите са много, консултанти господ също дал, зависи кой плаща и кой поръчва музиката?!!!
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Извади си калкулатора и сам смятай. Не е необходимо да си инженер. И осми клас стига.

Аз приемам, че цената на която ще се продава тока е 87,59 лева на мегаватчас, което прави 8,7 стотинки на киловат. Казано по европейски 4,48 евроцента за киловат

Изходни данни.
      1. Годишно производство на АЕЦ Козлодуй повече от 15 милиона мегаватчаса. Данните ТУК Толкова и на АЕЦ Белене.
      2. Цена на продажба от АЕЦ Белене 87,59 лв за мегаватчас Колкото е средната за шестте най-големи производители БЕЗ АЕЦ Козлодуй. Данните ТУК
      3. Печалбата на Козлодуй е 100 милиона лева годишно. Твърди го Иван Костов. Приемам да е 50 млн евро. Това при продажна цена от 42.30 лева за мегаватчас.
      4. Цената на АЕЦ Белене с всички лихви и оскъпяване е 10.350 милиарда евро. Твърди го доклада.

И ето ти сметките
      сметките ти са криви,защото цената на която АЕЦ продава на защитени клиенти по цена на ДКЕВР едва покрива себестойността му.Печалбата идва от продажби на свободния пазар.Нямам сега време да ти опровергавам "матурата " по математика,но ако имаш желание ще препрочетеш назад в темата какво съм ти казвал-само лихвата по привлечените средства /аз скромно го пресмятах 8млрд евро
      при 5% е .......за 8 клас
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
        Градска прокуратура е образувала досъдебно производство за безстопанственост в особено големи размери по доклада за АЕЦ „Белене” ...
        Разбира се, Стамболов. Който е крал или е спал и е допуснал такава разсипия, трябва да го отнесе.

...което не променя факта, че АЕЦ е значително по-чист, устойчив и с предвидими показатели източник на енергия, в който разходът за енергоносител е в пъти по-нисък и практически, почти не се отразява на цената. Пак питам, след поскъпване на кюмюра /въпросът е не "дали", ами кога точно/ любимите на някои тук душегубки ще са в пъти по-скъпи от дори скъпия АЕЦ.
        А вашите сметки вече сме ги виждали

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          ‎02.06.2011 - Крадливи легенди и митове в българската ядрена енергетика. АЕЦ Козлодуй няма печалба за да си плаща сам ремонтa! http://borsi.blog.bg/politika/2011/0...rgetika.758541
          Ако АЕЦ Козлодуй има печалба ИЗОБЩО, значи, не може да няма пари за ремонт. Печалбата е онова, което остане след всички други разходи /преди-след данъци/, Jay Досега, ДКЕВР е извивала ръцете им в полза на паразитите от ЕРП-тата. Някой /ах, негова мама дърта! / услужливо е подставил нашите сметки в негова полза и, затова, сметка трябва да се дири. Нито ти, нито аз сме ходили да им бъркаме в медеца, така че...

Коментар

• Градска прокуратура е образувала досъдебно производство за безстопанственост в особено големи размери по доклада за АЕЦ „Белене”
            25 април 2012 | 16:36 | Агенция "Фокус"

Начало / Съдебна власт
            София. Софийска градска прокуратура е образувала ново досъдебно производство за умишлена безстопанственост в особено големи размери по доклада за АЕЦ „Белене”на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Това съобщиха за Агенция “Фокус” от пресцентъра на Прокуратурата.
            По първоначална информация - става дума за щети в размер на около 200 милиона евро.
            Досъдебното производство е образувано срещу двама бивши изпълнителни директори на Националната електрическа компания (НЕК).
            Според констатациите на доклада на АДФИ – допуснати са множество нарушения на Закона за обществените поръчки и на Устава на НЕК.
            Констатациите са, че тези нарушения са допуснати по допълненията на Споразумението, сключено през 2006 г., между НЕК и „Атомстройекспорт” за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на блоковете в АЕЦ „Белене”.
            Според констатациите на АДФИ - след провеждане на обществената поръчка, не се е стигнало до сключване на окончателен договор, а е било сключено Споразумение.
            В периода между 2005 – 2009 година към това Споразумение са сключвани множество допълнителни споразумения. Не малка част от тях не са били предоставяни за одобрение на Съвета на директорите на НЕК, което нарушава Устава на компанията. Друго нарушение, според констатациите на АДФИ, е че за тези споразумения не е била приложена процедурата по Закона за обществените поръчки.
            В рамките на образуваното ново досъдебно производство Прокуратурата ще проверява констатациите на АДФИ и ще ги преценява от правна гледна точка.
            Ще бъде назначена комплексна технико-икономическа експертиза, която, след като се запознае с документацията по делото, ще трябва да даде отговор за допуснатите нарушения по Закона за обществените поръчки и да конкретизира размера на щетите.
            Разследването по досъдебното производство ще бъде провеждано от специализираните екипи за борба с корупцията.
            Първоначално докладът на АДФИ е бил приложен към старото дело за АЕЦ „Белене”, но след анализ на информацията, която се съдържа в него, е преценено, че е необходимо да се образува ново, различно досъдебно производство – уточниха от Прокуратурата.

Коментар

• ‎02.06.2011 - Крадливи легенди и митове в българската ядрена енергетика. АЕЦ Козлодуй няма печалба за да си плаща сам ремонтa! http://borsi.blog.bg/politika/2011/0...rgetika.758541
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Предложението за АД-то ми допада Бих гледал с интерес 'набирането на капитал'
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Jay, цената, която е посочена, Е ИЗКУПНАТА.
                  Основните лакомии са ЕРП-тата. И, като казахме, защо те не си посвият задниците? Защо всички гледаме само как на тях да угодим? Колко лева са вложили в инфраструктура напоследък /че и изобщо/, милите? Не беше ли Варна един от най-засегнатите региони, в който, освен да изнасят, изродите така и не си оправиха бакиите с години, да не би в друг град така масаво и продължително да горяха електроуреди заради ниско качество на захранващата енергия?
                  Хайде, стига сте се карали. НЕ Е ЧАК ТАКЪВ проблем цената на тока от АЕЦ. Проблемът се казва постоянен слугинаж на чуждите инвеститори, наречени ЧЕЗ, EVN и E.ON /сега Енерго-някакво-си/. Ами, нека пустата ДКЕВР си размърда тлъстите задници и ги натисне малко - та те печелят поне по няколко стотинки на всеки kWh и, от 39-40 GWh всяка година изнасят от БГ по няколко стотин милиона, за Бога!
                  - И, ако някой ме просвети какво толкова са свършили тези хиени, освен да са основен бодбудител почти ежегодно за вдигане на цените, ще съм признателен.
                  Тъй де, да знам какво още ме чака...
                  Last edited by Pyramid; 25.04.2012, 15:27.

Коментар

Чукча!
                    Ти въобще не си прочел нищо от това дето го написах. Да не говорим да вземеш САМ да сметнеш
                    АЕЦ Козлодуй формира 50 млн евро печалба при продажна цена 42,30 лв.
                    Аз приемам цена от АЕЦ Белене 87,59 лева. И обясних защо.
                    Така печалбата от Белене ще бъде 397 млн евро годишно.
                    Престани да показваш, че си тъп. Просто прочети предния ми пост, вземи сметалото и смятай.
                    И от къде ги изкара тия 87,59 лева и ако ще ми продават тока по-скъпо от Козлодуй за какво сте ми?! Ама да приемем, че имате двойно по-голяма печалба.. Пак ще са ви нужни 110 години да си изплатите само централата. Куцо пиле е вашето Белене. Пиле столетник!

Ясно ми е, че искате да крадете, ама на мен ми е от едния крачол в другия за вас, а ти тъпако, като дойдеш ми платиш сметката за тока, тогава пускай квалификации!
                    Last edited by Jay Gould; 25.04.2012, 13:54.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

А така - А сега сметни колко пъти по 50 милиона евро са нужни, за да станат 10-11 милиарда, което е минималната цена за Белене. Тост, колко години?
                      Чукча!
                      Ти въобще не си прочел нищо от това дето го написах. Да не говорим да вземеш САМ да сметнеш
                      АЕЦ Козлодуй формира 50 млн евро печалба при продажна цена 42,30 лв.
                      Аз приемам цена от АЕЦ Белене 87,59 лева. И обясних защо.
                      Така печалбата от Белене ще бъде 397 млн евро годишно.
                      Престани да показваш, че си тъп. Просто прочети предния ми пост, вземи сметалото и смятай.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

3. Печалбата на Козлодуй е 100 милиона лева годишно.
                        4. Цената на АЕЦ Белене с всички лихви и оскъпяване е 10.350 милиарда евро..
                        И ето ти сметките
                        А така - А сега сметни колко пъти по 50 милиона евро са нужни, за да станат 10-11 милиарда, което е минималната цена за Белене. Тост, колко години?

Коментар

След като обяснявате разпалено, че е на печалба, посочете ми поне годишния оборот в лева на Козлодуй сам да си я сметна. Или не знаете колко е оборота дори на Козлодуй?
                          Приятелю, затруднявам се в лева. Истина ти думам.
                          Обаче, виж, в Десна, ще изрека, каквото ме е осенило:
                          Накратко, ДКЕВР ги натискат надолу - имат си политическа поръчка - и така, ги държат безумно ограбени. В същото време, същата тази ДКЕВР е основно загрижена за печалбите на едни други инвеститори, викат им ЕРП-та /макар че, от години нищо не строят, а само помпат печалби от тук и ги изнасят/ и в кюмюрени смърдилници. Затуй, пак ще препоръчам, пречупи печалбата на АЕЦ през печалба за страната: Износ /все още, изгоден тук и там/ и спестени на гражданите и фирмите свръхвисоки разходи, пък тогава, твърдИ, че не било изгодно. Централите не се правят, за да печели основно операторът а, балансирано, да има за всички. Не само да излиза национален продукт /едни пари/ от БВП, и да влиза в американска, чешка, немска и руска икономики, АМИ ДА ОСТАВА ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ У НАС.
                          ТАКА СЕ ПРАВИ ПЕЧЕЛИВША , СИЛНА ИКОНОМИКА.

...Ама на кого му пука, чудя се вече. Всеги взема да лапа, да лапа, да лапа... Е, как не им присяда, да ги Еба в широките гърла ?!?

Коментар

1. Ако ядрената енергия бе толкова изгодна, защо само преди година-две директорът на Козлодуй искаше пари от държавата за ремонт?

2. Колко лева оборот годишно прави централата в Козлодуй от продажба на ток? За миналата, по-миналата и още по-миналата година?

Като се извади от оборота чистата годишна печалба, може да се види, за колко години би се изплатила една нова централа. Всичко останало е ала-бала!
                            Извади си калкулатора и сам смятай. Не е необходимо да си инженер. И осми клас стига.

Аз приемам, че цената на която ще се продава тока е 87,59 лева на мегаватчас, което прави 8,7 стотинки на киловат. Казано по европейски 4,48 евроцента за киловат

Изходни данни.
                            1. Годишно производство на АЕЦ Козлодуй повече от 15 милиона мегаватчаса. Данните ТУК Толкова и на АЕЦ Белене.
                            2. Цена на продажба от АЕЦ Белене 87,59 лв за мегаватчас Колкото е средната за шестте най-големи производители БЕЗ АЕЦ Козлодуй. Данните ТУК
                            3. Печалбата на Козлодуй е 100 милиона лева годишно. Твърди го Иван Костов. Приемам да е 50 млн евро. Това при продажна цена от 42.30 лева за мегаватчас.
                            4. Цената на АЕЦ Белене с всички лихви и оскъпяване е 10.350 милиарда евро. Твърди го доклада.

И ето ти сметките
                            Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            ОК

Хайде пак сухата математика.

При цена 42,30 лв за мегаватчас и при продадени 15 милиона мегаватчаса АЕЦ Козлодуй има приходи годишно от 634,5 милиона лева. Или 324,41 млн ЕВРО.
                            Значи приходът е 324,41 млн, а печалбата е 50 млн евро. Тоест 15,41% печалба.
                            Следователно от цената 42,30 лв 15.41% е печалбата, а 84,59% са разходите. Тоест 35.78 лв са разходите за производство на един мегаватчас ток
                            Приемаме същите разходи и за АЕЦ Белене.
                            Както писах по-долу ще продаваме тока от Белене на цена на сегашен микс (средна от 6 централи) от 87,59 лв
                            Тогава при разходи 35,78 лв и цена 87,59 лв ПЕЧАЛБАТА от един мегаватчас ще е 51.81 лв.
                            При продажба годишно на 15 млн мегаватчаса ПЕЧАЛБАТА от АЕЦ Белене ще е 777,15 милиона лева. Или 397.35 милиона ЕВРО . ПЕЧАЛБА ГОДИШНО.
                            Сега делим цената 10,350 милиарда евро на печалбата 397,51 милиона или 0.397 милиарда и получаваме срок за пълно изплащане на АЕЦ Белене при заплащане на всички текущи разходи 26 години.

Повтарям за неразбралите

АЕЦ Белене може да се изплати напълно за 26 години. При пълно покриване на всички разходи.

И после да работи още минимум 34 години. И да ни донесе печалба от 13.315 милиарда евро. Нищо общо със двестате милизрда на Р.Овч. но все пак е нещо.
                            Това разбира се при положение, че след 60 години цената на тока си е същата.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              сега пък ти ... с калкулатора я сметна Р.Овч. и я докара до 200 милиарда ..как да не му повярва човек ...
                              Ами не знам, но като се съди по печалбите, то значи Белене ще се изплати за около 220 години. Това ако си искаме обратно в касичката тия 11 милиарда евро. След 220 г. Белене ще се е изплатила напълно. На мен ми се струва, че Румен Овчаров, дето щерка му си вее гъза на Хаваите е объркал годините с милиардите. Предвид и това, че на времето тоя като министър на икономиката при посещение във фондовата борса в Ню Йорк мислеше, че е на стоковата борса, това е очаквано.
                              Last edited by Jay Gould; 25.04.2012, 13:00.

Коментар

Белене ще струва минимум 11 млрд. евро. АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. Това са 53 млн. евро, което прави по 530 млн. евро за 10 г. Така и не ми стана ясно за какви 200 милиарда приказват някой хора. Че тя Белене за 30 години няма да плати дори единия си блок!
                                сега пък ти ... с калкулатора я сметна Р.Овч. и я докара до 200 милиарда ..как да не му повярва човек ...

Коментар

Working...
                                X