IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Борисов: Белене е лъжа, балкански трик
    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...belene_tova_e/

Aко е имало противник на АЕЦ "Белене", това е било правителството на тройната коалиция и Сергей Станишев, ние просто приключихме това, което те умишлено са направили. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов на дебатите по проекторешението за спиране на строителството на АЕЦ "Белене".

Борисов добави, че "Синята коалиция" не може да си припише успех за нестроителството на ядрената централа в Белене. Истинската заслуга за нестроителството на АЕЦ "Белене" е на БСП, на тяхното правителство, което не е пожелало да строи "Белене", каза още той.

"Защо не сте подписали и защо не сте започнали този необратим процес", попита премиерът депутатите от левицата. По думите му, ако предишното правителство е искало да строи наистина централата, е щяло да подпише договор и да вземе заем от Русия. Така проектът щеше да е необратим, обясни Борисов.

Според него АЕЦ "Белене" е лъжа и балкански трик, който не минава никъде и затова не може да се намери стратегически инвеститор. И повтори, че проектът е възстановен без конкурс, защото може да бъде довършен от този, който го е започнал.

Борисов подкрепи и президента Росен Плевнелиев, че санирането на 770 000 панелки на хората е по-важната задача.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      Я ми обясни за този инвестиционен кредит
      че аз съм теглил няколко и лихвите пак по същия начин се трупат
      Първо вземете проиграйте вариантите на сухо-кредитни калкулатори,колкото искаш-сложи гратисен период,сложи каквато лихва искаш-аз на 4 и 5% съм го смятал-не излиза
      виж не съм се сетил за някоя ислямска -без лихва,че Мохамед не дава
      В единия вариант лихвата е част от печалбата

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение

И когата Боко срича на икономически теми, няма ли кой да му обясни че кредита за Белене е инвестиционен и сметките са малко по-различни от сметките на купилия си Телевизор на кредит........
        Я ми обясни за този инвестиционен кредит
        че аз съм теглил няколко и лихвите пак по същия начин се трупат
        Първо вземете проиграйте вариантите на сухо-кредитни калкулатори,колкото искаш-сложи гратисен период,сложи каквато лихва искаш-аз на 4 и 5% съм го смятал-не излиза
        виж не съм се сетил за някоя ислямска -без лихва,че Мохамед не дава
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Днес платените американски агенти от българския парламент извършиха национално предателство като гласуваха решение за спиране строежа на АЕЦ "Белене". Същевременно сложиха ламаринката на задника на пожарникаря. Сега никой не може да каже че еднолично е решил това.
          Аз просто не мога да си представя как заради шепа долари можеш да оставиш децата и внуците си без бъдеще?

И забележете! НИКОЙ от правителството не се позова на доклада на банката, че АЕЦ ще е нерентабилен. Очевидно знаят, че изводите са положителни за АЕЦ.
          Бойко Борисов, ГЕРБ и сините са национални предатели.
          Затова и децата ни ще се чупят от тази тъпня, наречена България!
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Краят на АЕЦ Белене е край и на енергийната ни независимост! Не само че сме васална държава на Вашингтон и Брюксел, но вече ще бъдем пряко зависими и от Анкара и Букурещ. Защото там хората си строят АЕЦ и ще ни продават ток след някоя друга година. Надявам се да бъдат милостиви румънците и турците и да не ни свалят по две кожи! Е... може да се наложи да отстъпим на Румъния част от българската екватория на Черно море, но електроенергията си има цена нали?
            Точно така, даже има колеги във Форума, които повтарят като папагали на Плевнята щуротиите за алтернативни инвестиции в стиропори по сградите.....

Алтернатива на Белене, масовото саниране на сградите от хора с празни хладилници...

И когата Боко срича на икономически теми, няма ли кой да му обясни че кредита за Белене е инвестиционен и сметките са малко по-различни от сметките на купилия си Телевизор на кредит........

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Е, човек, нали говорим за крайната цена на киловатчас енергия? Тук само горивото, към момента, е 9-10 стотинки на влизане в централата - като вдигнеш консумацията и станеш зависим от доставките, мислиш ли, че с това можеш да договаряш по-ниски цени в свят на изчерпващ се ресурс?
              ДНЕС е 9-10 стотинки, утре ще е 12, след година-14, след 10-20стотинки...
              САМО горивото.
              -Защо не се научите първо да смятате?
              Пирамиде,писа,че си електроинженер,не знам къде си го учил,как си го учил,но по енергетика си бягал от лекции

АЕЦ Е БАЗОВА-а нашата система няма нужда от нова базова-има нужда от газова ,за да регулира товарите и тя е нужна заради ВЕИ-МЪРДАНЕ НЯМА
              Газова ще се строи,не заради това ,че се спира АЕЦ.
              А тока,че ще става луксозна стока,заради сбъркана енергийна политика съм го писал още преди няколко години и съм давал съвет,кой както може да става все по-електронезависим.Хайде живи и здрави

Коментар

Ресурс винаги има. Въпрос на проритети е. Приоритет трябва да имат онези проекти, които ще ти помогнат след време да имаш ресурс! Такъв проект бе АЕЦ Белене... Боковото правителство се провали, като с това провали и няколко бъдещи поколения все още неродени българи.

Все едно да питаш какъв е риска изведнъж АЕЦ Козлодуй да стане губеща? Такъв риск няма. Рискът АЕЦ Белене да се окаже губеща е НУЛА! От електроенергия ВИНАГИ ще има нужда и всеки който няма ще плаща всяка цена за да я има! Това си пролича тази зима, когато се наложи да се спре износа на ток, защото всички включиха ток за да се отопляват. Изключително изгодни оферти за износ на ток в съседни държави бяха отклонени само и само да няма режим на тока в България и да не лъсне голия задник на властта и смехотворноста на аргументите против Белене.
                ОК - може би губеща не е точната дума. Но - първо ние сме се предали още 1999-а като се отрекохме от валутата си. От там нататък могат да ни извиват ръцете както си искат.

Няма ресурс т.е. няма капитал. Доколкото разбирам искали са да я строят изцяло на кредит - нещо като 100% ипотечен заем ..Би ли се съгласил, че това не е много финансово разумно ?
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Не правим нищо щото няма ресурс
                  Ресурс винаги има. Въпрос на проритети е. Приоритет трябва да имат онези проекти, които ще ти помогнат след време да имаш ресурс! Такъв проект бе АЕЦ Белене... Боковото правителство се провали, като с това провали и няколко бъдещи поколения все още неродени българи.

Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Ами ако след 10-15 години се окаже, че АЕЦ-а е нерентабилен по-добре ли ще е
                  Все едно да питаш какъв е риска изведнъж АЕЦ Козлодуй да стане губеща? Такъв риск няма. Рискът АЕЦ Белене да се окаже губеща е НУЛА! От електроенергия ВИНАГИ ще има нужда и всеки който няма ще плаща всяка цена за да я има! Това си пролича тази зима, когато се наложи да се спре износа на ток, защото всички включиха ток за да се отопляват. Изключително изгодни оферти за износ на ток в съседни държави бяха отклонени само и само да няма режим на тока в България и да не лъсне голия задник на властта и смехотворноста на аргументите против Белене.
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Краят на АЕЦ Белене е край и на енергийната ни независимост! Не само че сме васална държава на Вашингтон и Брюксел, но вече ще бъдем пряко зависими и от Анкара и Букурещ. Защото там хората си строят АЕЦ и ще ни продават ток след някоя друга година. Надявам се да бъдат милостиви румънците и турците и да не ни свалят по две кожи! Е... може да се наложи да отстъпим на Румъния част от българската екватория на Черно море, но електроенергията си има цена нали?
                    +1111111
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Виж как тези тук и сега бетонират комунизма след един мандат. Ами когато излязат от строя маса ТЕЦ-ове а, след това, и Козлодуй - тогава, с какъв хуй ще работи индустрията бе, смешници? "Само 600-700 MW, и то-балансираща ВЕИ" централа няма да стига. Пък и така да е, тя ще гълта "само 3 пъти по-малко", сиреч, към 1 милиард кубика на година. Днес, това са 750 милиона лв. И 500 да са, утре как ще се харчат? Вечно ще молим Русия "да се разделим приятелски"? И тя вечно ща ни напомня, кой сам е предал националните си интереси, бъдете сигурни. Безотговорно изгаряме химическата суровина за бъдещите поколения, някой да се замисля за това? "Смелият" Борисов закотви и така мразените от вас руснаци тук, като им даде още един лост да ни ръчкат - цената на газа вече стана съвсем неуправляема от българска територия. Не искаше да поеме истинската отговорност, да "гради България", и се зае да ГРАБИ България.
                      Малка "подробност": След такова грабене, няма да има какво да вземе - всичко ще са харизали на руснаците. Не са лоши хора, ама даваш им такава власт - защо да не се възползват?
                      За какво да поздравяваме премиера, че ни го е нахлузил до врата ли?
                      - Май да, за такива трябва да го поздравяват някои. Особено, Дядо Иван, който ще прибира паричките.

А на другите ще им изхвръкват очите от орбитите, като Го размърда същият този Дядо Иван.
                      Когато яйцата /двете/ опрат до гъза /изотзад/, пак ще се юрнат да строят нови централи, само че, тогава цената ще е в пъти по-висока и от днешната, не знам, дали смешниците тук, го осъзнават. И не е до "рубла с/у долар (euro)". Лишиха ни от национална независимост едни бели якички.
                      Дали АЕЦ ще бъде рентабилна? - Що, да не би ТЕЦ-овете да са? Да не би водният ресурс да е станал по-достъпен, по-неограничен? АЕЦ я зареждаш веднъж на 5-7-10 години, ТЕЦ, ВЕЦ, ГазЕЦ и ветрЕЦ гълтат непрекъснато, това защо го забравяте?
                      -Предатели нещастни.
                      От недорасли политици дали остана нещо индустриално и българско?
                      За останалата част обаче си прав!
                      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                        не си разбрал или не си искал-заатооваа щее обяясняя паак-като има вятър,произвежда се ток от перката или като се покаже слънчицето от фотоволтаика също,тогава газовата турбина се изключва,дано не съм писал бързо
                        Е, човек, нали говорим за крайната цена на киловатчас енергия? Тук само горивото, към момента, е 9-10 стотинки на влизане в централата - като вдигнеш консумацията и станеш зависим от доставките, мислиш ли, че с това можеш да договаряш по-ниски цени в свят на изчерпващ се ресурс?
                        ДНЕС е 9-10 стотинки, утре ще е 12, след година-14, след 10-20стотинки...
                        САМО горивото.
                        -Защо не се научите първо да смятате?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

като ти духне и ти спира дъха....
                          Само нещо бъркаш дейностите......
                          не си разбрал или не си искал-заатооваа щее обяясняя паак-като има вятър,произвежда се ток от перката или като се покаже слънчицето от фотоволтаика също,тогава газовата турбина се изключва,дано не съм писал бързо

Коментар

• Виж как тези тук и сега бетонират комунизма след един мандат. Ами когато излязат от строя маса ТЕЦ-ове а, след това, и Козлодуй - тогава, с какъв хуй ще работи индустрията бе, смешници? "Само 600-700 MW, и то-балансираща ВЕИ" централа няма да стига. Пък и така да е, тя ще гълта "само 3 пъти по-малко", сиреч, към 1 милиард кубика на година. Днес, това са 750 милиона лв. И 500 да са, утре как ще се харчат? Вечно ще молим Русия "да се разделим приятелски"? И тя вечно ща ни напомня, кой сам е предал националните си интереси, бъдете сигурни. Безотговорно изгаряме химическата суровина за бъдещите поколения, някой да се замисля за това? "Смелият" Борисов закотви и така мразените от вас руснаци тук, като им даде още един лост да ни ръчкат - цената на газа вече стана съвсем неуправляема от българска територия. Не искаше да поеме истинската отговорност, да "гради България", и се зае да ГРАБИ България.
                            Малка "подробност": След такова грабене, няма да има какво да вземе - всичко ще са харизали на руснаците. Не са лоши хора, ама даваш им такава власт - защо да не се възползват?
                            За какво да поздравяваме премиера, че ни го е нахлузил до врата ли?
                            - Май да, за такива трябва да го поздравяват някои. Особено, Дядо Иван, който ще прибира паричките.

А на другите ще им изхвръкват очите от орбитите, като Го размърда същият този Дядо Иван.
                            Когато яйцата /двете/ опрат до гъза /изотзад/, пак ще се юрнат да строят нови централи, само че, тогава цената ще е в пъти по-висока и от днешната, не знам, дали смешниците тук, го осъзнават. И не е до "рубла с/у долар (euro)". Лишиха ни от национална независимост едни бели якички.
                            Дали АЕЦ ще бъде рентабилна? - Що, да не би ТЕЦ-овете да са? Да не би водният ресурс да е станал по-достъпен, по-неограничен? АЕЦ я зареждаш веднъж на 5-7-10 години, ТЕЦ, ВЕЦ, ГазЕЦ и ветрЕЦ гълтат непрекъснато, това защо го забравяте?
                            -Предатели нещастни.
                            Last edited by Pyramid; 29.03.2012, 11:36.

Коментар

Защото все още ме е жал за тоя народ-страдалец... Фен съм на всичко, което би подобрило положението му макар и след години!

Казват "Няма пари"... А какво правите за да има пари след 10-15 години? Нищо! Даже правите така, че след 10-15 години ще има още по-малко пари!!! Гарантирано!!!

Интересно ми е след 10-15 години, когато спомена за гербаджийската партия и костовата партийка са само мил спомен, се наложи да се субсидира цената на тока която потребява населението защото пряката вносна цена ще е непосилна, КОЙ ТОГАВА ЩЕ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ИЗВЪРШЕНО СЕГА?
                              Не правим нищо щото няма ресурс Ами ако след 10-15 години се окаже, че АЕЦ-а е нерентабилен по-добре ли ще е
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Краят на АЕЦ Белене е край и на енергийната ни независимост! Не само че сме васална държава на Вашингтон и Брюксел, но вече ще бъдем пряко зависими и от Анкара и Букурещ. Защото там хората си строят АЕЦ и ще ни продават ток след някоя друга година. Надявам се да бъдат милостиви румънците и турците и да не ни свалят по две кожи! Е... може да се наложи да отстъпим на Румъния част от българската екватория на Черно море, но електроенергията си има цена нали?
                                Last edited by Forex Master; 29.03.2012, 11:31.
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

X