Първоначално изпратено от sel4o
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Стамболов, всичко е въпрос на приоритети.
Аз искам да дам пари (т.е. данъците които плащам) за строежът на АЕЦ, защото тя ще произвежда точец.
Не желая да давам пари за развъждане на мангалите, защото те произвеждат само престъпления, мръсотия и нови мангали... но борисов не ме пита дали желая.
Не желая да давам пари за угояване на свините на Цветанов, защото те, вместо да пазят имота и живота на тия, дето ги хранят, пазят незаконните палати на "цар" киро... а през останалото време произвеждат само л.йна.... но борисов не ме пита дали желая.
Не желая да давам пари за стотиците хиляди държавни чиновници, защото те освен хаос, друго не произвеждат... но борисов не ме пита дали желая.
Не желая да давам пари за да изкупувам на космически цени точецът от фотоволтаиците на к.рвата на борисов... но той, разбира се, не ме пита дали желая - все пак аз не съм му любовница.
Искам също да изразя волята си на референдум, което е мое конституциоинно право - и на милиони Българи - също. И борисов да не се прави на тарикат, защото цената на тоя референдум е равна на парите, които той дава на циганорите само за три дни. Дано се съобрази с нашето желание, защото в един момент ние ще му духнем под куйрукът... в най-добрият случай само това... и няма да го питаме дали желае или не да се махне.
Надявам се, че съм се изразил, достатъчно ясно, "стамболов"?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Важен е въпроса дали да се строи АЕЦ Белене, но българина би трябвало да го интересува повече въпроса за демонополизацията на доставчиците на ел. енергия!
Това е голям въпрос дори за референдум за да се усетят малко управляващите , но коя сила би могла да събере толкова подписи? Аз съм убеден в резултата на гласуването, но коя е тази личност или политическа партия която ще последва народа за подобен референдум?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеСтамболов, какво значи НЕ?
НЕ, ЗНАЧИ ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ АЕЦ БЕЛЕНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ
http://www.focus-news.net/?id=f21905
БОЙКО БОРИСОВ:
Сега – добре, референдум! Ние сме за референдум, ние подкрепяме. Ако им трябват подписи допълнително, ГЕРБ ще им даде. За няколко месеца по-рано – след 30 години, тя не е правена от 30 години, може за няколко месеца да зачака тоя референдум.
Ако сега го направим, са 30-40 милиона. Ако го направим с изборите, няма да струва нищо, защото ще плащаме целите избори. Затова това предлагаме.
Не на последно място, пак да обясня. Ако каже защо на изборите – 30 години и нещо не е направена, така че за няколко месеца не е проблем. Така че сме за, но в условията за Белене – една хубава, дълга бюлетина ще бъде – за това можем да се преборим с тях, дългата бюлетина, и те не би трябвало да имат против – обяснение: „за” означава това, това, това, това – 22 милиарда, за толкова години, с тоя риск, с тоя риск; „не” означава това, за енергийна ефективност, за еди какво си, за еди какво си, като алтернатива. И хората поглеждат и казват: Аз съм за, пишат за. Ако референдумът даде резултата, който иска, на другия ден отиваме, задължаваме държавата с една огромна банкова гаранция, взимаме и почваме да строим. Толкова! Глас народен. Много ми е интересно какво приказва пред посланиците Станишев като го питат за Белене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеКрасен Станчев, Институт за пазарна икономика
http://www.mediapool.bg/съгласни-ли-...ews195168.html
...................
Затова твърдо НЕ на референдум за АЕЦ "Белене”.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеСъгласни ли сте да дадете свои пари за АЕЦ "Белене”?
Красен Станчев, Институт за пазарна икономика
Съгласни ли сте да дадете свои пари за магистрала, а за "подпомагане" на сирийските "бунтовници", а за заплати на българските наемници в Афганистан, а за закупуване на хеликоптери Кугар, които не могат да прелетят над Стара планина, а за закупуване на белгийска фрегата втора ръка, а 500 хил. долара всяка година за подпомагане на правителството в Афганистан?...
Ега ти тъпанарите се навъдиха...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеСтамболов, не си на площада пред тълпа от лумпени, борчета, каратистчета, и бивши и настоящи милиционери. Намираш се във форум, посещаван от хора с интелигентност значително превишаваща тази на посочените по-горе лица. Та по тоя случай те съветвам да престанеш с елементарните манипулации. Къде видя "ревностна защита"? Аз само задавам някои въпроси но никой от милиционерската партия не се осмелява да отговори на тях:
1. Къде е пълният доклад на банката?
2. Какво пише в него?
3. Ако наистина има проблеми с икономическата изгода, защо не се построи само един блок в Белене, тъй като така или иначе по-голямата част от него е платена и основното оборудване вече е произведено? Как става така, че един и същи блок в Белене е неизгоден, а в Козлодуй - изгоден. И моля, не ми отговаряй с приказките за липсващата инфраструктура в Белене и наличната такава в Козлодуй, защото хората от бранша направо Му се подиграват за тия изявления.
Такива ми ти работи Стамболов .... Нищо не защитавам, а просто като специалист нормално интелигентен човек не искам да ме правят на глупак. Ако Той излезе и каже пред всички каква е истинската причина за отказа от Белене, ще го приема. Но да се крие зад брадати лъжи и манипулации - не, няма да приема. В момента милиционерската ви дружинка се държи по същия начин, както една група "политици" при отказа от малките блокове в Козлодуй. На всички беше ясно, че има сделка - 4-те блока срещу членство в ЕС, но никой не се осмели да излезе пред хората и да каже "Ей, вижте какво, губим толкова и толкова (пари, работни места и т.н.), но печелим толкова и толкова (пари, работни места и т.н.), затова сделката си заслужава". Вместо това се опитаха да изкарат малките блокове опасни. Гнус ме е от такива хора.
П.С. И какво "почтено и честно" има според теб в това да се представяш за "енергиен експерт", без да си такъв?
Красен Станчев, Институт за пазарна икономика
http://www.mediapool.bg/съгласни-ли-...ews195168.html
Ако има референдум по повод строежа на АЕЦ "Белене", всъщност въпросът трябва да е "съгласни ли сте да дадете лични средства за построяването на АЕЦ "Белене” и ако "да” – колко?”
Преди време бившият министър-председателят г-н Симеон Сакскобурготски беше казал: "Хубаво ще бъде да си имаме още една АЕЦ”. Защо – не обясни. От къде ще се вземат пари и какво ще я правим след като я имаме – също. Сега същото прави г-н Сергей Станишев с няколко свои колеги по партия и кабинет.
Сигурно си спомняте, че първият забърка кашата около възстановяването на проекта за АЕЦ "Белене”. БСП я досвариха – има площадка, за която според тях всички сме платили – има, няма около 1.5 милиарда лева. Между другото, плащането е през сметките за ток и данъците. И сега трябва, пак според тях, ние другите да дадем още 20 милиарда, за да може някой друг да разполага с, да управлява и да продава на нас самите електричеството от АЕЦ "Белене”. Това било нужно, за да остане България в най-престижния клуб на държавите с ядрена енергетика.
Не Ви ли прилича на вица за циганина, копчето и балтона – имам копче, искам да му пришият балтон? Държави като Австрия, Италия, Полша, вече и Германия, които се отказаха от ядрената енергетика и без са членове на ядрения клуб вървят напред и гражданите им живеят по-добре от нас. Ние, гордият член на този клуб от още 1972 г. сме най-бедната страна в Европа и ако продължаваме с такава неразумна политика, няма изгледи да се откъснем скоро от дъното. Още повече, ако дадем допълнително още 20 милиарда за нещо, което не ни е нужно даже след 2025 г. Доказаха го HSBC, ние от ИПИ и други сериозни анализатори и правителството спря изграждането на централата. Спря го, но не съвсем. Защото не обърна внимание именно на обстоятелството, че нови реактори не са нужни нито на площадката в Белене, нито на тази в "Козлодуй” до 2025 г.
БСП иска строителството да бъде подновено и продължено. Иска го не с аргументи, а с референдум, и то на принципа "Вярвайте ни”. От как свят светува, най-ясният аргумент в полза на мнението, че нещо трябва да се случи, е да го финансираш със собствени средства. Когато давате ваши пари, вие най-вероятно ще поискате известни доказателства, че те не ще отидат отново на вятъра и че ще имате полза от цялото начинание.
Ако някой все пак подкрепи подписката на БСП за възобновяване или не на АЕЦ "Белене”, ето защо не трябва да им се вярва:
1.Токът без АЕЦ "Белене” цял да поскъпне с една трета – кога и защо, след като от новата АЕЦ ще струва над 22 стотинки за киловатчас, а сега средната изкупна цена от електроцентралите е под 10 стотинки.
2.Ако ние не построим АЕЦ "Белене”, казват, друг (има се предвид Турция) ще построи АЕЦ и ще ни продава ток, вместо ние на нея.Ние (т.е. фирмите износителки на ток, свързани с БСП) вече 10 години продаваме ток на Турция на цена, по-ниска от тази за вътрешността на страната. Нито ние станахме богати, нито Турция обедня. Даже влезе в десетката на най-бързо развиващите се страни в света.
3.Защото АЕЦ "Белене” е ключът към ВЕИ на приемлива цена и към развитието на "зелена икономика”. Това откритие явно не го знаят в Германия, защото решиха да спрат техните АЕЦ за сметка на развитието на ВЕИ. А сега – сериозно: развитието на технологиите ще изравни цената на електроенергията от ВЕИ с предполагаемата цена от АЕЦ "Белене” още през 2015 г., след което ще е по-ниска, докато от АЕЦ ще расте поради непрекъснатите изисквания за повишаване на сигурността.
4.Най-съвременната АЕЦ "Белене” щяла да създаде у нас "съвременни” работни места (колко – не се казва); всъщност, погледнато сериозно, в съвременните АЕЦ с такава мощност 200, най-много 500 специалисти.
5.С АЕЦ "Белене” българската енергетика щяла да бъде модерен отрасъл, а без нея ще бъ*де доведена до мизерно съществуване. Точно обратното. И сега, и в бъдеще – даже и след 2025 г., България (съответните фирми) ще изнася от наличните мощности и ВЕИ до 10 милиарда киловатчаса електроенергия и без АЕЦ "Белене”. А модерната енергетика, според тенденциите в развития свят, днес се основава на енергийната ефективност и възобновяемите източници.
6.Твърди се, че АЕЦ "Белене”, като всяка такава централа допринасяла за повече сигурност – да се твърди това след Чернобил и Фукушима е, меко казано, издевателство. А след като доставките на горива са само от Русия – национално предателство.
Списъкът на твърденията без потвърждения може да бъде продължен.
Че всичко около АЕЦ "Белене” произтича от БСП в съдружие с остатъците от ВМРО и АТАКА е закономерно – ретроградна партия – ретроградни идеи. Тежко и горко на българския народ, ако им повярва.
И накрая нека кажем, че г-н Р. Овчаров е прав, че с повишаването на цената на електроенергията правителството спасява НЕК от фалит, но поради неразумните и неправомерни разходи за АЕЦ "Белене” (направени при управлението на БСП).
Питаме: кой ще спасява България след изхарчването на вятъра на още 20 милиарда лева за построяване на централата? А дали искането за референдум не е опит на бившите управляващи да се спасят от наказателно преследване, каквото би трябвало прокуратурата да повдигне, предвид закононарушения*та, извършени от тях по АЕЦ „Белене”?
Затова твърдо НЕ на референдум за АЕЦ "Белене”.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеДобре, тогава какво да кажем за такива видни експерти като Румен Овчаров (Р.Овч.), Богомил Манчев, Красимир Георгиев, Ковачки и т.н.
ТИ ДАДЕ ЛИ ПАРИ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ?
Зщото аз не вънамерявам да финансирам мерцедесите S класа на гореспоменатите другари...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеДа, ще продължа де ви го навирам в очите, защото неговото мнение е почтено и честно за разлика от "експертите" Румен Овчаров (Р.Овч.) и Богомил Манчев, които организират референдум за АЕЦ Белене с единствената цел да крадат
Бих те попитал твоята ревностна защита на червения крадлив проект не е ли в конфликт на интереси с длъжността, която заемаш?
1. Къде е пълният доклад на банката?
2. Какво пише в него?
3. Ако наистина има проблеми с икономическата изгода, защо не се построи само един блок в Белене, тъй като така или иначе по-голямата част от него е платена и основното оборудване вече е произведено? Как става така, че един и същи блок в Белене е неизгоден, а в Козлодуй - изгоден. И моля, не ми отговаряй с приказките за липсващата инфраструктура в Белене и наличната такава в Козлодуй, защото хората от бранша направо Му се подиграват за тия изявления.
Такива ми ти работи Стамболов .... Нищо не защитавам, а просто като специалист нормално интелигентен човек не искам да ме правят на глупак. Ако Той излезе и каже пред всички каква е истинската причина за отказа от Белене, ще го приема. Но да се крие зад брадати лъжи и манипулации - не, няма да приема. В момента милиционерската ви дружинка се държи по същия начин, както една група "политици" при отказа от малките блокове в Козлодуй. На всички беше ясно, че има сделка - 4-те блока срещу членство в ЕС, но никой не се осмели да излезе пред хората и да каже "Ей, вижте какво, губим толкова и толкова (пари, работни места и т.н.), но печелим толкова и толкова (пари, работни места и т.н.), затова сделката си заслужава". Вместо това се опитаха да изкарат малките блокове опасни. Гнус ме е от такива хора.
П.С. И какво "почтено и честно" има според теб в това да се представяш за "енергиен експерт", без да си такъв?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеобикновеният българин бе грубо изигран, ограбен и нае.ан през изминалите 20 години ...Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНе бягай по тъча, Стамболов! Ще продължиш ли да ни навираш в очите мнението на въпросния пишман експерт? За разлика от него, първите двама от изброените от теб лица са наистина експерти, а другите двама поне имат някакъв опит в енергетиката.
Бих дал пари в едно първично публично предлагане на акции от АЕЦ Белене, но за съжаление няма как да стане - ще изпадна в конфликт на интереси. А аз съм почтен човек и спазвам законите. Затова и нямам акции в Енемона например.
Да, ще продължа де ви го навирам в очите, защото неговото мнение е почтено и честно за разлика от "експертите" Румен Овчаров (Р.Овч.) и Богомил Манчев, които организират референдум за АЕЦ Белене с единствената цел да крадат
Бих те попитал твоята ревностна защита на червения крадлив проект не е ли в конфликт на интереси с длъжността, която заемаш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеДобре, тогава какво да кажем за такива видни експерти като Румен Овчаров (Р.Овч.), Богомил Манчев, Красимир Георгиев, Ковачки и т.н.
................
Бих дал пари в едно първично публично предлагане на акции от АЕЦ Белене, но за съжаление няма как да стане - ще изпадна в конфликт на интереси. А аз съм почтен човек и спазвам законите. Затова и нямам акции в Енемона например.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеСтамболов, няма да ти мине номера - да си пускаш постингите с големите цветни букви с цел да избягаш от коментар за т.нар. "енергиен експерт" Илиян Василев.
Стамболов, този откога стана "експерт по енергийна сигурност"???
Нещо съвсем го ударихте през просото в милиционерската партия. Ако за вашите членове подобни манипулации минават, тук във форума четат и пишат интелигентни хора, които имат памет и могат да ползват интернет. Ето го вашият "експерт по енергийна сигурност":
Добре, тогава какво да кажем за такива видни експерти като Румен Овчаров (Р.Овч.), Богомил Манчев, Красимир Георгиев, Ковачки и т.н.
ТИ ДАДЕ ЛИ ПАРИ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ?
Зщото аз не вънамерявам да финансирам мерцедесите S класа на гореспоменатите другари...Last edited by X_Y; 02.08.2012, 13:29.
Коментар
-
Стамболов, няма да ти мине номера - да си пускаш постингите с големите цветни букви с цел да избягаш от коментар за т.нар. "енергиен експерт" Илиян Василев.
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеБеше посланик до 2006 г. И хайде без ад хоминем. Иначе ако започна да говоря за комунистите-русофили....
Нещо съвсем го ударихте през просото в милиционерската партия. Ако за вашите членове подобни манипулации минават, тук във форума четат и пишат интелигентни хора, които имат памет и могат да ползват интернет. Ето го вашият "експерт по енергийна сигурност":
Илиян Василев е български дипломат, посланик в Русия от 2000 до 2006 г.
Роден е на 7 юли 1956 г. Професионалното му развитие минава през различни етапи. През 1981–1990 г. по времето на комунистическия режим оглавяван от Тодор Живков заема висок номенклатурен пост в казионното БЗНС където е сътрудник в Международния отдел, по-късно – резидент-мениджър, консултант по международно строителство и развитие във фирма „Дж. Джоунс и Ко“ и представител на фирмата в България, а през 1994–1997 г. е изпълнителен директор на ДОО „Хоум сервиз“; изпълнителен директор и вицепрезидент на Българската международна стопанска асоциация, председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Основател и Почетен Председател на Българския Икономически Форум и на Икономическия Форум за Югоизточна Европа. Член на УС на Българската Асоциация за външна политика ина УС на Конфедерацията на Работодателите и индустриалците в България. От 2007 г. до април 2011 е председател на Делойт България. Заместник-Председател е на българския Реформ Юнион Клуб. Личният му блог е [1]
Секретен сътрудник на ДС с псевдоним „Сашо 11”
Из Решение № 175/ 14.12.2010 г. на Комисията по досиетата, в което се оповястяват данни за принадлежност към ДС на посланици, генерални консули и заместник-ръководители на дипломатическите мисии на Р. България.
Три имена: Илиян Драганов Василев
Място на раждане гр. София Вербувал го служител ст. лейт. Христов на 09.02.1988 г., регистриран на 09.03.1988 г. Ръководил го служител ст. лейт. Христов Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, ПГУ Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник Псевдоними Сашо-11 Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3; дело Ф1, а.е. 7553; доклад на НРС рег. № RB102101-001-04/ 12-2093/ 28.10.2010 г. Снемане от действащия оперативен отчет Публична длъжност или публична дейност Извънреден и пълномощен посланик в Москва от 04.02.2000 г. до 30.06.2006 г.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар