If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
То първо не е ясно въобще има ли газ.След тва е още по неясно как ще се вади,колко ще струва,в какви количества и т.н.Другото е,че в днешно време ГАЗец са малки и се включват само в час-пик.Колко ще ни струва строежа на нещо,което да е сравнимо с Белене,колко ще му е потреблението на суровина и продажната цена на тока ?И все в този ред на мисли...а и отделно фракинга е много спорна тема.
...и КПД - то на ГАЗец е доста по-ниско ок.40-45%, в сравнение с 60-80% на ТЕЦ /след котела/ и т.н., което допълнително оскъпява, в комбина с постоянното яко потребление /по време на работа/ но, какво ни пука на нас, налЭ ?
Има. Защото, някои си въобразяват че, видиш ли, "евтиният газ" наистина е "евтин" и, още, че някой някога някак си би могъл да замрази цените на АЕЦ та, когато опре яйцето до гъза, нали се сещаш, да ни я построят ей така, без пари. И, доколкото да се заблуждаваш е човешко, и Джейката се е хванал. Иначе, убеден съм, човекът е съвършено добронамерен. Нещо такова.
То първо не е ясно въобще има ли газ.След тва е още по неясно как ще се вади,колко ще струва,в какви количества и т.н.Другото е,че в днешно време ГАЗец са малки и се включват само в час-пик.Колко ще ни струва строежа на нещо,което да е сравнимо с Белене,колко ще му е потреблението на суровина и продажната цена на тока ?И все в този ред на мисли...а и отделно фракинга е много спорна тема.
Има. Защото, някои си въобразяват че, видиш ли, "евтиният газ" наистина е "евтин" и, още, че някой някога някак си би могъл да замрази цените на АЕЦ та, когато опре яйцето до гъза, нали се сещаш, да ни я построят ей така, без пари. И, доколкото да се заблуждаваш е човешко, и Джейката се е хванал. Иначе, убеден съм, човекът е съвършено добронамерен. Нещо такова.
Връщат се към село Нане и Вуте от пазар, секи с по некакви пари в джебата, е, и подпийнали.
И, сега, Нане вижда едно жабе до пътя и казва на Вуте:
- Беки изручаш това жабе, че ти дам 5 лева!
Вуте гледа жабето, нещо не му е кеф - ама 5 лева суха пара!
Е, изручал го, глътнал го... Зел петте лева...
Ама нещо го яде отвътре, не му е кеф баш.
Е, върват, върват, и той видел още едно жабе до пътя - и казва на Нане:
- Е па сега беки и ти изручаш това жабе - и язе ти давам 5 лева!
Нане, след като дал петте лева, се натъжил за тех - та веднага се съгласил!
Изручал и Нане жабето, зел и петте лева.
И си ходат приятелите, секи с по едно жабе в корема, достигат дор до село...
... и се споглеждат... Е па що ручааме жабетата??!
Та вицът е за шопите.
Но защо дебелогъзите "европейци" ни хранят силом с жабета - това вече е друга попара.
Холандска провинция забранява вятърните турбини
05 септември 2012 | 19:29 | Агенция "Фокус"
Амстердам. Северна Холадния е забранила строителството в бъдеще на вятърни генератори за електроенергия, съобщава АФП.
Провинцията е обявила, че е изпълнила квотата си за електроенергия от възобновяеми източници и не желае по-нататъшно строителство на ветрогенератори. Причината е, че те са твърде големи по размер и шумни, като освен това създават предпоставки за отвличане на вниманието на шофьорите, заявяват официални представители на провинция Северна Холандия.
„Борбата на Северна Холандия против вятърните турбини е борба срещу бъдещето”, коментират еколози решението на холандската провинция.
На тези вече им дойде акъла в главата. Сега да видим кога ще се усетят и германците. След някоя и друга година палачинката ще се обърне и ние българите ще се бием по главата и ще викаме "а оти ручааме жабетата....?"
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Цинична злоупотреба с пряката демокрация
Избирателите се подвеждат да вземат грешното решение за АЕЦ „Белене“
Куп изтъркани лъжи
Защо инициаторите на референдума не питаха избирателя преди да налеят стотици милиони в проекта?
Освен лицемерна, инициативата за този референдум е и цинична. Авторите й първо ласкаят избирателя с твърдението, че е компетентен да се произнесе по всякакви въпроси, след което съзнателно го подвеждат да вземе грешното решение. Като, разчитайки на рефлекторните му емоции и страхове, го затрупват с куп откровени и отдавна опровергани лъжи. Без АЕЦ „Белене" България щяла да бъде „обречена на енергиен глад". Това била „единствената алтернатива за енергийна независимост” и за „сравнително евтин ток за българските домакинства и бизнес”.
Всъщност, нещата стоят точно обратното. България въобще няма нужда от „Белене” и без нея ще продължи да произвежда много повече, отколкото потребява. „Белене” няма да ни освободи, а ще ни вкара в още по-голяма енергийна зависимост от Русия. Заради „Белене” токът няма да поевтинее, а ще поскъпне в пъти. Впрочем, това вече става. Защото сегашното драстично поскъпване на тока в голяма степен се дължи на необходимостта да бъде спасявана държавната Национална електрическа компания (НЕК), изправена пред неплатежоспособност заради взетия именно от инициаторите на референдума първи заем за „Белене”. А, ако проектът бъде продължен, този заем ще е само първа, „малка” вноска в бездънната яма, която всички ние ще трябва да запълваме с парите си.
Целта – пари и власт
С референдума неговите инициатори имат програма максимум и програма минимум. Програмата максимум е възобновяването на проекта АЕЦ „Белене”, което означава нови милиони по сметките на свързаните с Русия партийно-енергийни лобита. Ролята на избирателите ще е първо с гласа си да поемат отговорността за продължаването на една катастрофална икономическа авантюра, а после – десетилетия да плащат нейната цена.
Теб не те знам, аз правя разликата между далаверите на бе-се-пе-то и националния интерес. В един момент, и двете съвпадат и няма как тарикундерите да не опитат да се присламчат. Само че, ако се състои референдумът, няма да ида да упълномощавам някой пореден сив, зелен или пембян "кардинал" да аванти на воля. Ще ида да отстоявам правото си на по-чист въздух, на стабилно потребление, на оставане печалбата /колкото и да е тя/ в националната ни икономика, а не у чужди /къде за кюмюр, къде за газ и т.н./. Какво съм виновен аз, че някои току бъркат боба с боя, верица тяхна поганска?
ПП. Недоразуменията като Седянков си мислят, че печалбата от АЕЦ е само на компанията, която я държи. И много се лъжат. При закупуване на енергия отвън, от икономиката се източват средства към тази на вносителя. И, дали ще е директно електричество или въглища, все тая: Ти /тоест, всички с щепсели/ плащаш на някой друг да добие, произведе и достави едни мегаджаули от там тук.
Цинична злоупотреба с пряката демокрация
Избирателите се подвеждат да вземат грешното решение за АЕЦ „Белене“
Куп изтъркани лъжи
Защо инициаторите на референдума не питаха избирателя преди да налеят стотици милиони в проекта?
Освен лицемерна, инициативата за този референдум е и цинична. Авторите й първо ласкаят избирателя с твърдението, че е компетентен да се произнесе по всякакви въпроси, след което съзнателно го подвеждат да вземе грешното решение. Като, разчитайки на рефлекторните му емоции и страхове, го затрупват с куп откровени и отдавна опровергани лъжи. Без АЕЦ „Белене" България щяла да бъде „обречена на енергиен глад". Това била „единствената алтернатива за енергийна независимост” и за „сравнително евтин ток за българските домакинства и бизнес”.
Всъщност, нещата стоят точно обратното. България въобще няма нужда от „Белене” и без нея ще продължи да произвежда много повече, отколкото потребява. „Белене” няма да ни освободи, а ще ни вкара в още по-голяма енергийна зависимост от Русия. Заради „Белене” токът няма да поевтинее, а ще поскъпне в пъти. Впрочем, това вече става. Защото сегашното драстично поскъпване на тока в голяма степен се дължи на необходимостта да бъде спасявана държавната Национална електрическа компания (НЕК), изправена пред неплатежоспособност заради взетия именно от инициаторите на референдума първи заем за „Белене”. А, ако проектът бъде продължен, този заем ще е само първа, „малка” вноска в бездънната яма, която всички ние ще трябва да запълваме с парите си.
Целта – пари и власт
С референдума неговите инициатори имат програма максимум и програма минимум. Програмата максимум е възобновяването на проекта АЕЦ „Белене”, което означава нови милиони по сметките на свързаните с Русия партийно-енергийни лобита. Ролята на избирателите ще е първо с гласа си да поемат отговорността за продължаването на една катастрофална икономическа авантюра, а после – десетилетия да плащат нейната цена.
От огромният ти пост , схванах 2 думи. Само, че електропреносната мрежа нямаше нужда да се приватизира. Трябва да се изкупи обратно от Държавата, след което по нея да имат право да продават колкото души искат. Така е в Германия, ако не знаеш случайно. Най - ми е итреесно, когато има утвърдени практики в ЕЗ, а тука ми обясняват, как не може да потече топла вода
Електропреносната мрежа никога не е била приватизирана.И в момента си е държавна.Скоро ще стане собственост на ЕСО и ще се отдели от НЕК.
От огромният ти пост , схванах 2 думи. Само, че електропреносната мрежа нямаше нужда да се приватизира. Трябва да се изкупи обратно от Държавата, след което по нея да имат право да продават колкото души искат. Така е в Германия, ако не знаеш случайно. Най - ми е итреесно, когато има утвърдени практики в ЕЗ, а тука ми обясняват, как не може да потече топла вода
Важен е въпроса дали да се строи АЕЦ Белене, но българина би трябвало да го интересува повече въпроса за демонополизацията на доставчиците на ел. енергия!
Това е голям въпрос дори за референдум за да се усетят малко управляващите , но коя сила би могла да събере толкова подписи? Аз съм убеден в резултата на гласуването, но коя е тази личност или политическа партия която ще последва народа за подобен референдум?!
"Демонополизация"? И как? Всеки да си пусне кабелите до този, който си го предпочете? Наивно. Както е и наивно отсега да се твърди какъв точно ще бъде резултатът от един Референдум. Но, аз съм ЗА волеизявлението на Суверена.
Вече не помня, дали тук беше или другаде но, хванах Бойко Методиев Борисов, нине - премиер на Република България, в недобросъвестна манипулация и лъжа:
Той ЛЪЖЕ за това, че уж бил за референдума, като се крие зад друга една лъжа, че уж струвал 40 милиона лв.
Защо казвам, че лъже ли?
Ами, нека проверим:
Изборите бяха /макар и най-скъпите досега/ около 20 милиона лева. С хиляди интегрални бюлетини, хиляди кандидати, огромни комисии с десетки хиляди /по няколко от всяка партия - на секция/ застъпници и т.н.
Много кандидати, сложна проверка, много хартия /големи бюлетини/ и т.н.
бюлетините бяха по-скъпи пак поради хартията /имаше цели чаршафи/, малките серии и др.такива, броенето беше скъпо поради многото квадратчета и т.н. и т.п.
сега ще имаме ЕДНА бюлетина, МАЛКА, с ЕДИН ВЪПРОС и два отговора "ДА" и "НЕ".фишовете в тотото, къде по-сложни, с електронно четене и броене, струват по 5 стотинки. По 8 /ДОРИ 8 милиона да са/ стават 400 хил.лв за тях, плюс още 10 млн за подробностите...Кого лъже Бойко Методиев Борисов?
Ами, опитва да лъже всички но, ще излъже ахмаците.
Та,
- Всеки, който повярва на премиера - Честито! Печели доказателство за слабоумие.
Важен е въпроса дали да се строи АЕЦ Белене, но българина би трябвало да го интересува повече въпроса за демонополизацията на доставчиците на ел. енергия!
Това е голям въпрос дори за референдум за да се усетят малко управляващите , но коя сила би могла да събере толкова подписи? Аз съм убеден в резултата на гласуването, но коя е тази личност или политическа партия която ще последва народа за подобен референдум?!
Тиквов - това е вярно.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар