IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
    Колега,пак те питам :
    1.От къде идва тока,когато нЕма вЕтЕр ?
    2.Колко перки са нужни,като бройка ми кажи,за да заместят една ядрена мощност от 1000 МВт/ч ?
    3.Колко са средните доходи там и у нас ?

пс колко работни места генерира строежа на един ветроеенергиен парк,а така също и колко са заетите по-късно,отново сравнение с АЕЦ,може ли ?

Поздрави
    1.Винаги има микс, от който идва тока като нема ветър. В нашия микс АЕЦ и сега е от най-високите в света. Може да се наложи нощем токът от Белене да го изхвърляме срещу пари или да го продаваме по 2 ст на Македония, което правим понякога още сега.
    2.(1000 * 0.85) / (3 * 0.25) = 70 перки (това пък какво ли значение има)
    3.Ами и ти ги знаеш, ама знаеш ли защо. Един тук долу дето и до интервю в немска фирма не е ясно ще се докопа ли, а ако се докопа с още 50 специалиста от цял свят ще види колко е малък, прозрял че скоро на всички тъпи немски инженери ще им дойде акъла. Не е ли малко малоумно? Не беше ли редно да се запита първо защо техните заплати и тяхната производителност на труда са винаги по-високи от нашите в пъти и защо те мислят по-различно за АЕЦ. И като са ни малки заплатите е редно да не се пускаме на скъп ядрен ток и на такава огромна рискова инвестиция дето може да ни докара още един "преход". В Япония със скъпия ядрен ток правят скъпа продукция, а у нас циганите зимата ще се греят безплатно на климатици и ще затънем съвсем.

пс. Ти сериозно ли говориш за отварянето на работни места с 20 милиарда? Надявам се, че се шегуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
      Защо питаш колко са заплатите в Дания? Не разбра ли вече, че токът от вятър е по-евтин от тока от нов АЕЦ? Кажи ми откъде ти е набито толкова дълбоко в главата, че токът от АЕЦ е евтин, та не може никой да ти го избие от главата и аз ще ти отговоря на още въпроси. Токът от нови АЕЦ през 2012-та е скъп - това си набии в главата. Ако не обичаш ВЕИ, поне научи че е по-скъп от тока от ТЕЦ.

Турция строи АЕЦ защото нямат ток, нищо че токът от АЕЦ е скъп. Пък и не строи - това са лъжи, няма и един кубик бетон излят още на тези АЕЦ-ове, кога и дали ще станат не е ясно. Още по-голяма лъжа каза Първанов, че реакторите им били като тези на Белене (техните са по 1200МВ) и че били по-скъпи от тези на Белене.

Една нова перка е често 3 МВ. Количеството на ток от перки и слънце е вече доста сериозно. Германия прави вече доста повече ток от тях, отколкото ние от Козлодуй.

При перките има проблем, когато нямаш вятър, при АЕЦ когато правиш ток, а нямаш потребители - идеално няма. А разпределението на ток е много сложна задача да се обясни тук. Германия и Дания правят ли го обаче? Да.

Колега,пак те питам :
      1.От къде идва тока,когато нЕма вЕтЕр ?
      2.Колко перки са нужни,като бройка ми кажи,за да заместят една ядрена мощност от 1000 МВт/ч ?
      3.Колко са средните доходи там и у нас ?

пс колко работни места генерира строежа на един ветроеенергиен парк,а така също и колко са заетите по-късно,отново сравнение с АЕЦ,може ли ?

Поздрави

Коментар

OK,а как стоят при липсата на вятър ? А колко перки са нужни,за да се достигне мощността на един ядрен реактор ? А само с перки,без друга базисна мощност,колко е цената на тока ? А в страните с много перки-Нидерландия и Дания,колко са им доходите ? И все в тоя ред на мисли...
        Защо питаш колко са заплатите в Дания? Не разбра ли вече, че токът от вятър е по-евтин от тока от нов АЕЦ? Кажи ми откъде ти е набито толкова дълбоко в главата, че токът от АЕЦ е евтин, та не може никой да ти го избие от главата и аз ще ти отговоря на още въпроси. Токът от нови АЕЦ през 2012-та е скъп - това си набии в главата. Ако не обичаш ВЕИ, поне научи че е по-скъп от тока от ТЕЦ.

Турция строи АЕЦ защото нямат ток, нищо че токът от АЕЦ е скъп. Пък и не строи - това са лъжи, няма и един кубик бетон излят още на тези АЕЦ-ове, кога и дали ще станат не е ясно. Още по-голяма лъжа каза Първанов, че реакторите им били като тези на Белене (техните са по 1200МВ) и че били по-скъпи от тези на Белене.

Една нова перка е често 3 МВ. Количеството на ток от перки и слънце е вече доста сериозно. Германия прави вече доста повече ток от тях, отколкото ние от Козлодуй.

При перките има проблем, когато нямаш вятър, при АЕЦ когато правиш ток, а нямаш потребители - идеално няма. А разпределението на ток е много сложна задача да се обясни тук. Германия и Дания правят ли го обаче? Да.

Коментар

• Дааа...
          Турция строи (с руски строители) 4 руски реактора по 1200МВ и провежда нов конкурс за още толкова...( до нашата граница.....и до морето....) ЗАЩО ЛИ...????
          Може би за да ни продава "евтин ток".....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            За мен продължава да е мистика..
            Е те така решава Германия проблема
            http://www.forbes.com/sites/jamescon...-plain-stupid/

Това в момента е доста гореща тема за дискусии в Германия. Та толкова по въпроса за точните разчети.
            А по въпроса за достъпността, в момента заводите от добивната индустрия не плащат добавката за "Зелена енергия" за да не фалират и по тази причина останалите предприятия се чувстат ощетени и съдят държавата. А бе интересен експеримент...

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
              Забравяш, че вече почти няма консуматори на ток освен домакинствата!
              Ще трябва да се изнася - знаеш ли колко е ниска цената за износ - под себестойност е!
              Защото се изнася електроенергия, която не можеш да употребиш - по-добре да вземеш нещо отколкото нищо.
              "Файда - йок", както каваше баба ми.
              И за 100 г. няма да се изплати...
              Аз питам едно,той тръгнал да ми обяснява с назидателен тон за друго.
              Пич,аз не съм писал,че искам Белене,просто си задавам едни въпроси...

Коментар

OK,а как стоят при липсата на вятър ? А колко перки са нужни,за да се достигне мощността на един ядрен реактор ? А само с перки,без друга базисна мощност,колко е цената на тока ? А в страните с много перки-Нидерландия и Дания,колко са им доходите ? И все в тоя ред на мисли...
                Забравяш, че вече почти няма консуматори на ток освен домакинствата!
                Ще трябва да се изнася - знаеш ли колко е ниска цената за износ - под себестойност е!
                Защото се изнася електроенергия, която не можеш да употребиш - по-добре да вземеш нещо отколкото нищо.
                "Файда - йок", както каваше баба ми.
                И за 100 г. няма да се изплати...
                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Въпросите са сериозни но, уважаемият НезаетоИме сигурно ам знае отговорите

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                    Да, това са наистина недостатъци на перките. Но като имаме в предвид, че новината тук е отправена главно към пенсионерите на които им текат лигите за евтин ток от Белене, искам да обърна внимание, че в новината е пропуснат фактът, че токът от перки е доста по-евтин от този от АЕЦ, че дори и от тока от ТЕЦ.
                    Например тук http://solarcellcentral.com/cost_page.html имаме цена на перки 7.5 цента, на въглища 8 цента, на нов АЕЦ 10 цента, на фотоволтаици 15 цента. Ясно се вижда също, че само токът от ФЕЦ пада рязко и до две години сигурно и той ще е по-евтин от този от АЕЦ.
                    Хайде да не пропускаме тези важни неща, а да си казваме всичко. Иначе заблуждаваме ценните гласоподаватели, жадуващи за евтин ядрен ток.

Коментар

• За мен продължава да е мистика как така Германия се реши да се откаже от АЕЦ...явно имат сериозни анализи по линия на енергийната ефективност и ВЕИ. Имайки предвид, че са силно индустриализирана държава трябва да са много сигурни, че ще имат достатъчно енергия на разумни цени добивана от ВЕИ. Явно тези технологии ще се развиват тепърва и учените имат още козове в ръкава.

Поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Холандска провинция забранява вятърните турбини
                        05 септември 2012 | 19:29 | Агенция "Фокус"

Амстердам. Северна Холадния е забранила строителството в бъдеще на вятърни генератори за електроенергия, съобщава АФП.
                        Провинцията е обявила, че е изпълнила квотата си за електроенергия от възобновяеми източници и не желае по-нататъшно строителство на ветрогенератори. Причината е, че те са твърде големи по размер и шумни, като освен това създават предпоставки за отвличане на вниманието на шофьорите, заявяват официални представители на провинция Северна Холандия.
                        „Борбата на Северна Холандия против вятърните турбини е борба срещу бъдещето”, коментират еколози решението на холандската провинция.
                        Да, това са наистина недостатъци на перките. Но като имаме в предвид, че новината тук е отправена главно към пенсионерите на които им текат лигите за евтин ток от Белене, искам да обърна внимание, че в новината е пропуснат фактът, че токът от перки е доста по-евтин от този от АЕЦ, че дори и от тока от ТЕЦ.
                        Например тук http://solarcellcentral.com/cost_page.html имаме цена на перки 7.5 цента, на въглища 8 цента, на нов АЕЦ 10 цента, на фотоволтаици 15 цента. Ясно се вижда също, че само токът от ФЕЦ пада рязко и до две години сигурно и той ще е по-евтин от този от АЕЦ.
                        Хайде да не пропускаме тези важни неща, а да си казваме всичко. Иначе заблуждаваме ценните гласоподаватели, жадуващи за евтин ядрен ток.

Коментар

Такава базирана на знанието,която изисква все по-малко добив и изгаряне на
                          различни ресурси. То не,че и с урана е по-различно,но май засега е по-добре от ТЕЦ на въглища или газ.
                          Бе не знам, белене няма да се строи, а ще дупчат за газ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                            A каква икономика подкрепяш?
                            Такава базирана на знанието,която изисква все по-малко добив и изгаряне на
                            различни ресурси. То не,че и с урана е по-различно,но май засега е по-добре от ТЕЦ на въглища или газ.

Коментар

Не знам пич,аз само си питам.Не подкрепям идеята за газ от шисти и въобще въглеводородната икономика.Просто петрола,а доколкото знам и газа са суровини и за други индустрии,а както знаем те са ограничени ресурси и явно в бъдеще цената им ще расте постоянно,което прави интересен и процеса на прогнозиране на цената на произведената енергия.
                              A каква икономика подкрепяш?

Коментар

• Не знам пич,аз само си питам.Не подкрепям идеята за газ от шисти и въобще въглеводородната икономика.Просто петрола,а доколкото знам и газа са суровини и за други индустрии,а както знаем те са ограничени ресурси и явно в бъдеще цената им ще расте постоянно,което прави интересен и процеса на прогнозиране на цената на произведената енергия.

Коментар

Working...
                                X