На вота ЕвроРома ще подкрепим енергийната независимост на България.Имаме нужда от много енергия. Очаква се излизане от кризата и ръст на енергийното потребление.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеКолега,нали за собствени средства лафехме ?Ония дет ща търсят,те ще ползват и безрисковия % в с-те.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеВпрягаш каруцата пред коня Ако аз кажа 3 а банката 5 да идат в банката. Ама ако след година изкарам 11 ;-)
...Акционери не се набират по телефона с обещания. Акционерът те намира, анализира, преценява.. Нали за това е борсата. Говорим в чистия вариант де...Та затова са успелите инвеститори - те сами търсят активи които носят повече от обещаното.
Колега,нали за собствени средства лафехме ?Ония дет ща търсят,те ще ползват и безрисковия % в с-те.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеКолега,разбери ме така-ако ти си финансовия мениджър на една компания и на ОСА-та предложиш на акционерите да инвестират,те ше питат кво им даваш-дивидент или ръст,за да реализират капиталова печалба.Та ако ти им предложиш например 3 %,а банката им даде - 5 % Ей това ти казвам,че дори и със собствени средства,винаги се търси определена възвращаемост,иначе никой няма да иска да прави бизнес и да инвестира.
...Акционери не се набират по телефона с обещания. Акционерът те намира, анализира, преценява.. Нали за това е борсата. Говорим в чистия вариант де...Та затова са успелите инвеститори - те сами търсят активи които носят повече от обещаното.
Разбира се че със СК е по-лесно отколкото със заемен...Абе - я пробвай да харчиш спестени пари и да харчиш кредит от чужди пари..Малко едно такова...дргуго си е ..Last edited by IvanG; 16.09.2012, 01:03.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеКолега - ние в момента пишем труд. Нас някой ще ни чете ли Ако кажат по телевизията, че в двора ми вали дъжд, а аз гледм през прозореца слънце... ще ми се да вярвам на второто Та гледам реалността преди всичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеКолега,тезите за безрисковия процент и дъра-бъра ги има във достатъчно трудове.Ако не ми вярваш-провери...Ся тва,че реалността не е по учебник е др тема.
пс напоследък в некои държави се оказа обратното.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНяма такова нещо безрисково - зад ДЦК-ато стои хазната, зад влога - търговската банка. Естествено че второто ще е по-рисково. Но пак има и ДЦК на Гърция и на Норвегия. Зависи как разпределиш риска....
пс напоследък в некои държави се оказа обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеАко ти притежаваш пари,ще бъдеш ли съгласен да ги дадеш срещу по-ниска възвращаемост от безрисковия /по ДЦК/ % или по банковите влогове ?
Рискът е свързан с доходността,а не с ОЛП.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТъйййй, да се издумам, че много станало, доде ме нямало:
9. На въпроса какво правим, ако токът стане 1 стотинка малко се затрудних, защото ме налегнаха едни мечти.
Както и да е, пих една вода /студена/ и се сетих, че определен кръг хора четат растежа на икономиката само като БВП /сума от всички транзакции в икономиката и т.н./, изразен само в пари. И си спомням чудесните времена по Виденово, когато в джоба ми бъкаше от хилядарки...Без да може да си купиш с тях нищо особено.
Такива работи. който има очи ще види, който има мозък-ще осъзнае.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеКак така се търси 'минимален % на възвращаемост' Аз искам да е максимален. Рабира се тук се калкулира риска, но и той е базиран на ОЛП ( предвид това да си нахакаш кеша в трежърита отколкото да рискуваш с инвестиции)...
Рискът е свързан с доходността,а не с ОЛП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеВсъщност това не е точно така.Реално дори и със собствени ресурси,разбирай на акционера/рите,пак се търси определен минимален процент на възвръщаемост... Но,естествено,не е както при заемния капитал,защото там имаш договорено възнаграждение/лихва/ за получените пари...и няма голямо мърдане.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеОставям на въображението на тукашните "специалисти" да кажат защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеЕ как ще е близка - имаш лихвен процент. Ако си от търговските банки които взимат неограничено от печатницата на 0.0хх% цената ще ти е близка. Ако ти е 7% пробвай да го върнеш лесно. Вземи милион - на година имаш 70 хил лихва. Това да са ти заплати на 4 човека. Пробвай да накараш персонала ти да изработва и техния труд да си конкурентен на ония дето може да си позволи 4 човека повече за по-качествен труд и по-благоприятни условия на работа. Аз бих заложил на втория.
Та ако студента след диплома излезе със 30к заеми (толкова е средно в момента за САЩ) и банките му виснат на врата - ще се хване на първата хамалска работа да си връща борча...5 години хамалогия и всичките му идеи от образованието ще са изветрели. След години ще има - аз исках едно, мислех да направя това..ама нямах избор щото имах да връщам пари. И така - вече второ поколение...Тъжна работа
Всъщност това не е точно така.Реално дори и със собствени ресурси,разбирай на акционера/рите,пак се търси определен минимален процент на възвръщаемост... Но,естествено,не е както при заемния капитал,защото там имаш договорено възнаграждение/лихва/ за получените пари...и няма голямо мърдане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЗа пореден път-финансирането няма никакво значение, дали е СК или заемен капитал, когато проекта е добър, важното е да е достатъчно.... Има ли значение за един студент дали ще завърши образованието си с парите на баща му или ще вземе студентски кредит.... Ако студента е теле и в двата случая са отишли на вятъра... Обикновено цената на собствения и заемния капитал е много близка, бих я сравнил с маржа на привлечените и отпуснатите средства, при който работят банките...
Та ако студента след диплома излезе със 30к заеми (толкова е средно в момента за САЩ) и банките му виснат на врата - ще се хване на първата хамалска работа да си връща борча...5 години хамалогия и всичките му идеи от образованието ще са изветрели. След години ще има - аз исках едно, мислех да направя това..ама нямах избор щото имах да връщам пари. И така - предприемаческия дух отива в разнасяне на хартия вече второ поколение...Тъжна работаI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАбе не е безплатна, ама е много, много евтина. Най-евтиното парно и топла вода в България са в Козлодуй. Оставям на въображението на тукашните "специалисти" да кажат защо. Всъщност в Козлодуй потребителите на практика плащат само разходите за поддръжка на тръбата и разпределението на топлината. Първоизточникът им е безплатен, щото иначе тая топлина ще се изхвърля в Дунава ....
Коментар
Коментар