IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На вота ЕвроРома ще подкрепим енергийната независимост на България.Имаме нужда от много енергия. Очаква се излизане от кризата и ръст на енергийното потребление.
    ЕВРОРОМА е най-голямата политическа партия, ангажирана с ромската проблематика.
    http://www.euroroma-bg.org/

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
      Колега,нали за собствени средства лафехме ?Ония дет ща търсят,те ще ползват и безрисковия % в с-те.
      Какво е това безрисков - къде няма риск ? Под дюшека има риск, в банката има риск, в акциите има риск, в ДЦК-ато има..
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
        Впрягаш каруцата пред коня Ако аз кажа 3 а банката 5 да идат в банката. Ама ако след година изкарам 11 ;-)

...Акционери не се набират по телефона с обещания. Акционерът те намира, анализира, преценява.. Нали за това е борсата. Говорим в чистия вариант де...Та затова са успелите инвеститори - те сами търсят активи които носят повече от обещаното.

Колега,нали за собствени средства лафехме ?Ония дет ща търсят,те ще ползват и безрисковия % в с-те.

Коментар

Колега,разбери ме така-ако ти си финансовия мениджър на една компания и на ОСА-та предложиш на акционерите да инвестират,те ше питат кво им даваш-дивидент или ръст,за да реализират капиталова печалба.Та ако ти им предложиш например 3 %,а банката им даде - 5 % Ей това ти казвам,че дори и със собствени средства,винаги се търси определена възвращаемост,иначе никой няма да иска да прави бизнес и да инвестира.
          Впрягаш каруцата пред коня Ако аз кажа 3 а банката 5 да идат в банката. Ама ако след година изкарам 11 ;-)

...Акционери не се набират по телефона с обещания. Акционерът те намира, анализира, преценява.. Нали за това е борсата. Говорим в чистия вариант де...Та затова са успелите инвеститори - те сами търсят активи които носят повече от обещаното.

Разбира се че със СК е по-лесно отколкото със заемен...Абе - я пробвай да харчиш спестени пари и да харчиш кредит от чужди пари..Малко едно такова...дргуго си е ..
          Last edited by IvanG; 16.09.2012, 01:03.

Коментар

Колега - ние в момента пишем труд. Нас някой ще ни чете ли Ако кажат по телевизията, че в двора ми вали дъжд, а аз гледм през прозореца слънце... ще ми се да вярвам на второто Та гледам реалността преди всичко.
            Колега,разбери ме така-ако ти си финансовия мениджър на една компания и на ОСА-та предложиш на акционерите да инвестират,те ше питат кво им даваш-дивидент или ръст,за да реализират капиталова печалба.Та ако ти им предложиш например 3 %,а банката им даде - 5 % Ей това ти казвам,че дори и със собствени средства,винаги се търси определена възвращаемост,иначе никой няма да иска да прави бизнес и да инвестира.

Коментар

Колега,тезите за безрисковия процент и дъра-бъра ги има във достатъчно трудове.Ако не ми вярваш-провери...Ся тва,че реалността не е по учебник е др тема.

пс напоследък в некои държави се оказа обратното.
              Колега - ние в момента пишем труд. Нас някой ще ни чете ли Ако кажат по телевизията, че в двора ми вали дъжд, а аз гледм през прозореца слънце... ще ми се да вярвам на второто Та гледам реалността преди всичко.

Коментар

Няма такова нещо безрисково - зад ДЦК-ато стои хазната, зад влога - търговската банка. Естествено че второто ще е по-рисково. Но пак има и ДЦК на Гърция и на Норвегия. Зависи как разпределиш риска....
                Колега,тезите за безрисковия процент и дъра-бъра ги има във достатъчно трудове.Ако не ми вярваш-провери...Ся тва,че реалността не е по учебник е др тема.

пс напоследък в некои държави се оказа обратното.

Коментар

Ако ти притежаваш пари,ще бъдеш ли съгласен да ги дадеш срещу по-ниска възвращаемост от безрисковия /по ДЦК/ % или по банковите влогове ?
                  Рискът е свързан с доходността,а не с ОЛП.
                  Няма такова нещо безрисково - зад ДЦК-ато стои хазната, зад влога - търговската банка. Естествено че второто ще е по-рисково. Но пак има и ДЦК на Гърция и на Норвегия. Зависи как разпределиш риска....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Тъйййй, да се издумам, че много станало, доде ме нямало:
                    9. На въпроса какво правим, ако токът стане 1 стотинка малко се затрудних, защото ме налегнаха едни мечти.
                    Както и да е, пих една вода /студена/ и се сетих, че определен кръг хора четат растежа на икономиката само като БВП /сума от всички транзакции в икономиката и т.н./, изразен само в пари. И си спомням чудесните времена по Виденово, когато в джоба ми бъкаше от хилядарки...Без да може да си купиш с тях нищо особено.
                    Такива работи. който има очи ще види, който има мозък-ще осъзнае.
                    Извинявай трябваше да доразвия с още два реда. Тъй като всички са наясно, че 'пари нема ама има заеми', та какво ще стане в държавата ако от понеделник АЕЦ-а заработи на 1 ст, но трябва да се връщат кредити на там каквато лихва (примерно 5%). Т.е. за да ти подскажа още малко - как ще се организира връщането на кредита

Коментар

Как така се търси 'минимален % на възвращаемост' Аз искам да е максимален. Рабира се тук се калкулира риска, но и той е базиран на ОЛП ( предвид това да си нахакаш кеша в трежърита отколкото да рискуваш с инвестиции)...
                      Ако ти притежаваш пари,ще бъдеш ли съгласен да ги дадеш срещу по-ниска възвращаемост от безрисковия /по ДЦК/ % или по банковите влогове ?
                      Рискът е свързан с доходността,а не с ОЛП.

Коментар

Всъщност това не е точно така.Реално дори и със собствени ресурси,разбирай на акционера/рите,пак се търси определен минимален процент на възвръщаемост... Но,естествено,не е както при заемния капитал,защото там имаш договорено възнаграждение/лихва/ за получените пари...и няма голямо мърдане.
                        Как така се търси 'минимален % на възвращаемост' Аз искам да е максимален. Рабира се тук се калкулира риска, но и той е базиран на ОЛП ( предвид това да си нахакаш кеша в трежърита отколкото да рискуваш с инвестиции)...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Оставям на въображението на тукашните "специалисти" да кажат защо.
                          Е, при такива аргументи и на мене ми потекоха лигите да видя построен Белене. Дори вече смятам да се пренеса да живея там. Ама като не съм специалист...

Коментар

Е как ще е близка - имаш лихвен процент. Ако си от търговските банки които взимат неограничено от печатницата на 0.0хх% цената ще ти е близка. Ако ти е 7% пробвай да го върнеш лесно. Вземи милион - на година имаш 70 хил лихва. Това да са ти заплати на 4 човека. Пробвай да накараш персонала ти да изработва и техния труд да си конкурентен на ония дето може да си позволи 4 човека повече за по-качествен труд и по-благоприятни условия на работа. Аз бих заложил на втория.

Та ако студента след диплома излезе със 30к заеми (толкова е средно в момента за САЩ) и банките му виснат на врата - ще се хване на първата хамалска работа да си връща борча...5 години хамалогия и всичките му идеи от образованието ще са изветрели. След години ще има - аз исках едно, мислех да направя това..ама нямах избор щото имах да връщам пари. И така - вече второ поколение...Тъжна работа

Всъщност това не е точно така.Реално дори и със собствени ресурси,разбирай на акционера/рите,пак се търси определен минимален процент на възвръщаемост... Но,естествено,не е както при заемния капитал,защото там имаш договорено възнаграждение/лихва/ за получените пари...и няма голямо мърдане.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                              За пореден път-финансирането няма никакво значение, дали е СК или заемен капитал, когато проекта е добър, важното е да е достатъчно.... Има ли значение за един студент дали ще завърши образованието си с парите на баща му или ще вземе студентски кредит.... Ако студента е теле и в двата случая са отишли на вятъра... Обикновено цената на собствения и заемния капитал е много близка, бих я сравнил с маржа на привлечените и отпуснатите средства, при който работят банките...
                              Е как ще е близка - имаш лихвен процент. Ако си от търговските банки които взимат неограничено от печатницата на 0.0хх% цената ще ти е близка. Ако ти е 7% пробвай да го върнеш лесно. Вземи милион - на година имаш 70 хил лихва. Това да са ти заплати на 4 човека. Пробвай да накараш персонала ти да изработва и техния труд да си конкурентен на ония дето може да си позволи 4 човека повече за по-качествен труд и по-благоприятни условия на работа. Аз бих заложил на втория.

Та ако студента след диплома излезе със 30к заеми (толкова е средно в момента за САЩ) и банките му виснат на врата - ще се хване на първата хамалска работа да си връща борча...5 години хамалогия и всичките му идеи от образованието ще са изветрели. След години ще има - аз исках едно, мислех да направя това..ама нямах избор щото имах да връщам пари. И така - предприемаческия дух отива в разнасяне на хартия вече второ поколение...Тъжна работа

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Абе не е безплатна, ама е много, много евтина. Най-евтиното парно и топла вода в България са в Козлодуй. Оставям на въображението на тукашните "специалисти" да кажат защо. Всъщност в Козлодуй потребителите на практика плащат само разходите за поддръжка на тръбата и разпределението на топлината. Първоизточникът им е безплатен, щото иначе тая топлина ще се изхвърля в Дунава ....
                                Това е интересна идея,особена на фона от спомените ми тази зима...Дунав беше замръзнал мн стабилно.

Коментар

Working...
                                X