Първоначално изпратено от Flanker
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеЧовек,идея си нямам.Беше възмутена,защото източи бойлера,а каза,че била свикнала да прекарва по мин. 2 ч. в банята.Явно освен постоянна,тая топла вода там е и безплатна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеИмам предвид, че винаги се налага да се правят разни профилактики и ремонти, не само на тръбите, а и на първоначалния източник на топлина - ТЕЦ, АЕЦ, или каквото е там. Тези реактори нали се спират от време на време заради презареждане? Тая твоя позната ако не получава редовно топла вода и това е извън периода на презареждането на 6-ти блок, да вземе да се оплаче в местната ТоплофЕкация или както там се казва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеСлучката не е от София.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
Е това не го знаех.Ма тая явно беше от частта с тръби.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеПоловината Козлодуй се отоплява от АЕЦ-а. Другата половина не се отоплява от него поради много проста причина - липса на тръби .
Е това не го знаех.Ма тая явно беше от частта с тръби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеА това възможно ли е ?Питам съвсем сериозно,че имах среща с една от Козлодуй,дет се учуди на липсата на постоянна топла вода.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеПирамид, разбира се че имаш задни мисли. Искаш от белене да топлофицираш Плевен и Русе, след като те отрезаха за София от Козлодуй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениетемата се казва "Изгодни ли са за България..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТъйййй, да се издумам, че много станало, доде ме нямало:
Масата хора се интересуват от цената на тока на Белене, която ще е 5 пъти тази на тока от Козлодуй. Всяко пропускане на този факт е чиста манипулация на избирателите в което ти май обвини други. Не е ли малко като "аз като го правя си имам добри причини, друг като го прави е престъпление"
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеВпрочем защо наричаш презентацията на един модел - доклад на HSBC?
HSBC са написали в този доклад, че цената на тока от Белене трябва да е между 150 и 300лв и да се продаде всичкия за да има файда. Това знаем дотук. Наши политици и медии няка как да са изопачавали цифрите, дори те споменават винаги минимума - 150лв, на което се чува "е-е, много скъпо, ядрената енергия е най-евтина". Ами скъпо е. Аз само смятам и не мога да ти нагодя числа каквито ти се искат.
HSBC имаше в договора да търси и инвеститор, т.е. тя имаше сметка проекта да се сбъдне да вземе още пари, а не както ти го представи - да няма Белене.
Коментар
-
Тъйййй, да се издумам, че много станало, доде ме нямало:
1.Факушка, прав си както никога. Само задни мисли имам.
2.Незаетият, като се изсили и ...няма удържане. Та, в тази бързаница, е забравил /колко удобно/ че темата се казва "Изгодни ли са за България..." а не "каква ще бъде цената на тока". Моите сметки показват горе-долу същото за пуста цена, но...с ВКЛЮЧЕНА печалба /изплащане на инвестицията/ и с включен ДДС и с включена лихва.
Освен това,
3. Както правилно спомена Гигов, става подмяна на едно с друго. нито "докладът" дето го сочи Незаетия, е ДОКЛАД, нито парите за такъв актив се дават накуп, нито лихва тече върху цялата сума поради горното и т.н.
4.Пак да спомена, че перките току забравят: Парите поевтиняват. Та, дори и цената да не е съвсем ниска, постепенно, тя става все по-приемлива, поради поевтиняването на парите.
5.Нека не забравяме, че крайната цена до клиент е ЗА МИКСА, а не най-високата за момента. Щото, ако беше така, още преди години би трябвало токът да се харчи по 72,8 стотинки, както изкупуваха на ФЕЦ. Скъпо и прескъпо, факт. Но, стигна ли ТАЗИ стойност? Разбира се, че не.
6.Пак да попитам същия този Незаетия: Ами, ако кризата продължи, кюмюрът скочи на 500-600 лв/тон, газът мине хилядарката, а руснаците откажат продължаване лиценза на 5. и 6. блок на Козлодуй? Тогава, всички ще търсят ток по 20 стотинки, ама нъцки, ще гони 30 че и горница.
7.Няма да подмина и маниашките твърдения на незаетия, че с парите за АЕЦ щели сме да построим хиляди перки. Той сигурно си има някакво паркче и жали, че му смъкнаха изкупните цени, разбирам го. Но когато го питат, е редно да отговаря: къде, аджеба, ще ги инсталира?
8.Много се говори за преминаване на електромобили. И тук е просто великата далавера на Белене: за да премине на ел.тяга само половината автотранспорт у нас, са потребни около 2000 MW - какъв е проблемът? В момента, автомобилите ползват енергията на цени по над 30 стотинки kWh, че и нагоре, до към 40 - те ти булка Спасов ден, както се казва.
9. На въпроса какво правим, ако токът стане 1 стотинка малко се затрудних, защото ме налегнаха едни мечти.
Както и да е, пих една вода /студена/ и се сетих, че определен кръг хора четат растежа на икономиката само като БВП /сума от всички транзакции в икономиката и т.н./, изразен само в пари. И си спомням чудесните времена по Виденово, когато в джоба ми бъкаше от хилядарки...Без да може да си купиш с тях нищо особено.
Такива работи. който има очи ще види, който има мозък-ще осъзнае.Last edited by Pyramid; 15.09.2012, 23:22.
Коментар
Коментар