IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След като дълго време никоя община не искаше да приеме боклука на София, може ли да ми кажете коя община ще се съгласи да съхранява в хранилища за 200 000 год. радиоактивните отпадъци от Белене. През 1984 г. в писмо от директора на централната лаборатория по висша геодезия се казва че от построените в света 400 атомни централи и в строеж още 300 нито една не се намира в толкова сложна сеизмична обстановка като АЕЦ Белене.
    Last edited by the money-maker; 26.01.2013, 01:01.

Коментар

• Аз нямам намерение да ви зомбирам и утре, в денят за разсъждение, затова искам да река последните си думи по въпросът сега.
      Пръво, ние трябва да гласуваме на всяка цена - просто за да покажем недвусмислено на политиците, че ние сме тия, дето вземат решения в тая държава - и че и за в бъдеще ще трябва да са готови за това и да се съобразяват с нас.
      Второ - утре не се решава само въпросът дали ще се строи някаква атомна централа. Неделя се решава какви са държавните приоритети. Дали занапред в тази страна ще се развиват някакви технологии, индустрия - и оттам - дали младите, образованите ще имат бъдеще тук - и то не като овчари и компиропроизводители, както им предлага лицето, чийто череп прилича на картоф, - или обратното - дали все така парите ни ще бъдат пропилявани за мръсномургавият платен електорат и все повече ще се превръщаме в територия без бъдеще и закони, в хъхряшкото гето на Европа. Други ден се определя накъде ще върви тази държава - ще се опита ли да се върне по пътя към бъдещето, накъдето вярвахме че вървим дори през епохата на комунизъмът, или ще продължи да потъва към мрачните дори не средновековни времена (защото всички знаем какво сме правили НИЕ през Средновековието), а към неандерталските безисторически епохи, накъдето ни тласкат Тиквата и неговата любима сган... и това, за пръв път го определяме ние. Ние избираме какво да спонсорираме с данъците си - строежът на нещо - повече или по-малко икономически изгодно - или безконтролното развъждане на тези, които разрушават всичко, построено от родителите ни.
      За мен изборът е ясен. Аз ще гласувам за благото на моето Отечество. Аз искам младите Българи да остават тук - да виждат смисъл да учат, да се развиват и създават деца в България. А това няма как да стане без икономика, технологии, производство, без енергия. Ние трябва да бъдем господари в своята страна, а не обслужващ персонал в територия без държава - и това също се решава в неделя.

Затова се събудете. Покажете, че сте граждани, за да не се обиждате утре, когато с право ви нарекат стадо.

Императорът.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
        След като преди време за няколко години цената на ядреното гориво за АЕЦ поскъпна около 14 пъти, то може ли някой да ми каже каква ще е цената му след 5г и след 20г и в тази връзка да изчисли как ще се отразява това върху печалбата на АЕЦ Белене. Коректно е да се сравнява радиактивност за един и същи район преди и след построяване на АЕЦ а не да се сравнява радиоактивност между различни райони. То и след аварията в Чернобил разправяха, че всичко било в нормата и някои от тия които повярваха на тези приказки взеха че се споминаха от рак.
        Ти пък откъде знаеш колко струва ядреното гориво, че и било поскъпнало 14 пъти .... ? Аман от разбирачи! Ти ядрено гориво виждал ли си? Имаш ли представа как се формира цената му? И предварително ти казвам да не ми отговаряш с линкове към световните метални борси. Ядреното гориво СЪДЪРЖА уран, но НЕ Е уран. Връзката между цената на урана на LME и цената на ядреното гориво е като връзката между цените на алуминия и стоманата от една страна и цената на готов самолет от друга.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://tv.dsb.bg/#/video/2013/01/12/480

Коментар

• http://tv.dsb.bg/#/video/2013/01/23/497

Коментар

• На тема тории мога да препоръчам долното видео. Само за хора с желание да си отворят очите е.
              На практика сегашната технология съществува досега единствено във връзка с правенето на бомби, инерцията на пазара и възможността да се правят колосални суми пари от едно малко, но могъщо лоби. Тая технология няма връзка с нашия референдум, но понеже се дава разни разчети за 2050 година (40 години напред), ми се струва нелепо да се прогнозира продукт на технология, която самата е на 60 години. Наивно е просто. Дълговете обаче ще си седят. ПО-сигурно е.

LFTR in 5 Minutes - THORIUM REMIX 2011

Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
              Тук е бъдещето http://forum.abv.bg/lofiversion/index.php/t102312.html
              а името на елемента с номер 90 е Торий!!!
              Централа с мощност като Белене би ни излязла към 200милиона Евро.
              Да го духат Комунягите няма да им плащам за скъпата стара руска технология. Реактори от този тип има изградени в Индия а и Китай започват да строят само такива.
              Ето още за четене.
              http://www.energyonline.bg/2012/04/%...0%D0%B0%D0%BD/
              И да гласувате с Не за измамата Белене, че няма изплащане.

Ето и още един линк http://www.thorium.tv/en/thorium_rea..._reactor_1.php

и забележете цената. Всички стари ядрени реактори да го духат.

Коментар

И какво ? казах ти, Георги Котев ми харесва, свестен е. И далавери, че е имало-имало е. Който носи отговорност, да си я носи - ако трябва, да ходи "на топло".
                Но, това няма да промени фактите, които по-долу приведох, да не се повтарям.
                Ама ти дерзай, прочее, лошо няма - колкото повече народ излезе да гласува, толкова по-добре.

Коментар

• http://tv.dsb.bg/#/video/2013/01/25/501

Коментар

След като преди време за няколко години цената на ядреното гориво за АЕЦ поскъпна около 14 пъти, то може ли някой да ми каже каква ще е цената му след 5г и след 20г и в тази връзка да изчисли как ще се отразява това върху печалбата на АЕЦ Белене.
                    Маркеров, това, което казваш е чудесно. Значи е крайно време да възобновим добивът на уранчец от нашите богати находища - ще видим на кой да го даваме да ни го обогатява и ще го складираме в бронирани и тайни хранилища. Дано продължи да поскъпва - с нашите огромни залежи на злато и уран, а и на други работи, ние, с малко държавническа воля, след 20-30 години ще сме много богата страна.

Уранчецът може да бъде копан от мангали-рецидивисти - така и така техният мръсен живот нищо не струва.

Коментар

• http://frognews.bg/news_23521/G_Kote..._gorivo_v_AETS

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Никой не полага бетон върху кал...
                        Може, бе !!!!
                        бойкоборисов може !!!

Коментар

Пимарид, може да си покажеш на всички дипломата от техникума и всички последващи дипломи след това. Открай време овцете вървят след овчаря и едва ли някога това ще се промени и никога овчаря не пита овцете дали са икономически грамотни или не, а те винаги вървят след овчаря независимо дали са икономически грамотни или не. Един човек колкото и дипломи за икономическо образование да има ако е глупак и не може да проумее за какво става въпрос никой нито ще иска нито ще може да му помогне.
                          Види се, Monkey-maker, ти вече си приел ББ за свой овчар. Лошо няма, в стадото трябва и овце да има. Аз по-долу обясних като за прости хора но, види се, някои и това не схващат.
                          И, да те открехна: когато Титаник е потънал, твърдата земя е била съвсем наблизо, само на някакви 4 км НАДОЛУ. След като се удавиш, да те питам, обаче, каква разлика има за теб, дали на 500 или на 5 метра си ?
                          А в бившето блато, преди да се строи, първо, се дренира, после, неустойчивите пластове се изгребват и, едва тогава, се слагат фундаменти и т.н. Никой не полага бетон върху кал но, това няма отношение към моята диплома. Строежите /навсякъде/ се правят не толкова някой да купи и препродаде имот, реализирайки печалба по метода "имам крава-коля я", а с цел, на това място да се живее по-добре и по-сигурно, като методът става "имам крава - заплождам я, ражда ми телета, доя я, ям телешко всяка година, пия мляко цяла година, и кравата си остава у мен, мога да я заколя по всяко време". не знам, дали схващаш, изобщо, разликата...

Коментар

• Le nucléaire divise les Bulgares

Коментар

• http://faktor.bg/obshtestvo/petak-13...-kozlodui.html

Коментар

• След като преди време за няколко години цената на ядреното гориво за АЕЦ поскъпна около 14 пъти, то може ли някой да ми каже каква ще е цената му след 5г и след 20г и в тази връзка да изчисли как ще се отразява това върху печалбата на АЕЦ Белене. Коректно е да се сравнява радиактивност за един и същи район преди и след построяване на АЕЦ а не да се сравнява радиоактивност между различни райони. То и след аварията в Чернобил разправяха, че всичко било в нормата и някои от тия които повярваха на тези приказки взеха че се споминаха от рак.
                                Last edited by the money-maker; 25.01.2013, 21:39.

Коментар

Working...
                                X