IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    АЕЦ Белене ще струва минимум 11 млрд. € . АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. от което следва, че подобна централа (АЕЦ Белене) на цена от 11 млрд. € ще се изплати за около 220 години. http://borsi.blog.bg/novini/2012/04/...-belene.945681
    Не си прав, няма такава цена от 11 млрд евра. лихвите се капитализират до въвеждане в експлоатация, след това вече влизат в ОПР-то, като разход... свалил съм си отчета на АЕЦ-а за 2011, утре ще систематизирам данните и ще ги постна...

Нямам представа, каква част от ДМА-то е руски продукт и каква част е СМР, но цените в строителството много са паднали. Значи частта от построяването на Белене, която е местен продукт е с по-ниска цена......
    Публичната информация, че проекта през 2006г. е струвал 4 млрд...
    РосАтом е предложила 6,3млрд, за мен това е максималната цена, при условие че цените в строителството са се сринали

Цената е Договор!... Обаче това не могат да го разберат Пилешките глави, които не мислят, а дъвчат дъвката изплюта от Боко ФАЛЦЕТА

Коментар

• А за изгодна ще е изгодна за някои ( които взима комисионните ) за други не. Въпросите са ми е къде ще изнасяме тока и без това имаме излишък, кой ще плати цената и какво печелим ние?

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
        Да бе само 11млрд. А мойто къде е ? И да не съм само аз

Забравяте къде живеете и с какви хора"абе то хора ли са?"
        Толкова, толкова... това е със ТВОЙТО ... сметнато е!
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          АЕЦ Белене ще струва минимум 11 млрд. € . АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. от което следва, че подобна централа (АЕЦ Белене) на цена от 11 млрд. € ще се изплати за около 220 години. http://borsi.blog.bg/novini/2012/04/...-belene.945681
          Да бе само 11млрд. А мойто къде е ? И да не съм само аз

Забравяте къде живеете и с какви хора"абе то хора ли са?"
          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• АЕЦ Белене ще струва минимум 11 млрд. € . АЕЦ Козлодуй е със 106 млн. лв. печалба за 2011 г. от което следва, че подобна централа (АЕЦ Белене) на цена от 11 млрд. € ще се изплати за около 220 години. http://borsi.blog.bg/novini/2012/04/...-belene.945681
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Все повече почвате да ме кефите.

...И 'що ли не са изпоожених за вазе?
              Пирамид, ти като инженер можеш ли така да се каже, екстраполираш резултата от южен поток върху белене? Щот при този коефициент на промяна там от над 1.81, приложен към цената от накъм 6 млрд се получава реалната цена според скромното ми мнение...

Коментар

• Все повече почвате да ме кефите.

...И 'що ли не са изпоожених за вазе?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                  Странна работа, инвестора е икономически сайт, може би най популярен в Бг, а не се знае следното: Цената е Договор и е напълно нормално да се различава от стойността на изпълнение на проекта
                  Да де,то и аз като по-прост това се питам:
                  Щом цената поДоговор на АЕЦ Белене е 6 300 254 567,07 Евро,
                  колко ще е стойността на изпълнение на проекта???

Коментар

Странна работа, инвестора е икономически сайт, може би най популярен в Бг, а не се знае следното: Цената е Договор и е напълно нормално да се различава от стойността на изпълнение на проекта
                    продължавай да мислиш - в правилната посока си
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                      За любителите на точните цени при мегапроектите:

""Газпром" оскъпява "Южен поток" до общо 29 млрд. евро

Предишната оценка на проекта е за цена от 16 млрд. евро, но компанията има нужда от още средства за привеждане на мрежата си към нуждите на газопровода"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...d-evro,146100/

Имам смътен спомен за една чалга-певица,дето пееше:
                      "...Аз искам и още,и още,и още........."

А Белене......

Коментар

• За любителите на точните цени при мегапроектите:

""Газпром" оскъпява "Южен поток" до общо 29 млрд. евро

Предишната оценка на проекта е за цена от 16 млрд. евро, но компанията има нужда от още средства за привеждане на мрежата си към нуждите на газопровода"

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...d-evro,146100/

Имам смътен спомен за една чалга-певица,дето пееше:
                        "...Аз искам и още,и още,и още........."

А Белене......

Коментар

• Аз също не знам всички детайли на новите достижения в сферата, също питам. Як товар, дължина над 400 км, под вода...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Има ли кабели за работа под солена вода, на 2000 метра дълбочина, сечение 350мм2 при 400 kV ? Само питам
                            Не знам, не разбирам... Поста ми е провокиран от докада на банката консултант 18 страница

Коментар

Очаквана цена на 600 МВт интерконекторен кабел по дъното на Черно море, който да свърже Румънската електро мрежа с Турция е 400-500млн. евра, според доклада на HSBC..... Така че аргументите за локация в Козлодуй са силно преувеличени
                              Има ли кабели за работа под солена вода, на 2000 метра дълбочина, сечение 350мм2 при 400 kV ? Само питам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Някои хора, за да се харесат на господарите са готови на всякакви мерзости и низости. Погледнете го само какъв език държи това човече... а и какви безумия говори - нямало начин 5 и 6 блок на Козлодуй (строени всъщност от същата "комунистическа клика") да спрат да работят... тоя да е чувал за експлоатационен срок? Въобще да виждаш един смислен довод в цялото му запенено плюене? Прилича на някое от пцетата на бойкоборисов - само че - пипнало бяс...
                                Не ми е ясно тоя енергиен циркаджия откъде го изкопаха медиите.Гамизов е енергиен експерт колкото аз шампион по фигурно пързаляне

Коментар

Working...
                                X