IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
    Пирамида, стратегически обекти от такъв мащаб се строят за да носят печалба. Все едно ти да си купиш багер, за да си независим от ВиК когато решиш да си смениш тръбите в двора.
    А най смешното е цялото противоречие в поста ти.
    Значи нем не го прави за печалба, хем за да поддържа ниски разходи на иконаамиката?
    В постовете си личи само огромен мерак за белене. Някаква необяснима страст. Ми напиши и някоя цифра в защита на мнението си, не само като подточки.
    Има разлика между неистов мерак и възможности. Изглежда парите не те интересуват- стиош над това. Звучиш точно като оня мишок плъхоподобния с намси колко хиляди поста
    Виж поста на Джей, който е цитирал бившия КетърингШеф.....Аман от Неграмотни герпаджии, аман от Калинки!
    Данните за 2011 ги познавам, а за 2012г. са предполагаеми за мен, но би трябвало да са подобни, както за 2011г и така:
    2000МВт за 5 и 6 блок
    продажби за 2012г да кажем 16 млн. МВтч
    половината на регулиран пазар по 15лв на МВТч, 27лв за разполагаемост - ниски разходи на икономиката
    половината на свободен пазар около 65 лв на МВтч - продажби на регулирания пазар
    Централата е спечелила 158 млн. лева, като не броим печалбата, която е отишла за икономиката и населението, като еФтин ток

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Според директора на АЕЦ "Козлодуй" в момента цените на тока по световните борси се сриват, а на вътрешния пазар централата продава на загуба. Няма пазар за българския ток. За цялата 2012 г. печалбата на АЕЦ "Козлодуй" е 158 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Jay, когато една държава строи стратегически обекти като АЕЦ, да не мислиш, че го прави за...печалбата на самия обект? Той поддържа конкурентоспособността на икономиката като цяло, работейки на санитарен минимум печалба за себе си но,осигурявайки
      1. Стабилност и предсказуемост на доставките
      2. Ниски разходи /на същата тази национална икономика по основно перо, като енергията
      3. Определена независимост от конюнктурни фактори като цена на въглеводородите, например
      4. и т.н.
      Откъснатото разглеждане на такива обекти от цялостната картинка води до тъпните, вкарали ни в спирала на ненужно оскъпяване на националния продукт и довело ред отрасли до фактически срив.
      Умен човек си, а, сякаш, тези "дребни" подробности ти убягват. Държавата не е за всичко и навсякъде но, за много неща, по-добро, към момента, не е измислено. Та, нали тя се намеси в целия Западен свят, да го спаси от тотален провал в кризата... Повтарям: Държавата е ИНСТРУМЕНТ. Той може и да те нарани, и да те спаси. А тук, мнозина, така се втренчват в едната му страна и забравят за другата, че, пак стигат до неуравновесени изводи.
      господ да ни е на помощ, като цивилизация, ако се водим от крайности.
      Всичко е въпрос на първо място на изчисления !

Без сметки, повече от пари за чехли не РАЗРЕШАВАМ да се дават

Всякакви глупости от рода на:

"почваме и ще видим" или
      "да я направим, пък ще я мислим" или
      "може да не печелим, но ..." или още по-наглото
      "Дори и да не печелим..."

Водят само до тотално заробване! А това си е направо концлагерно мислене...
      Last edited by iivanoff; 03.02.2013, 16:09.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

. Все едно ти да си купиш багер, за да си независим от ВиК когато решиш да си смениш тръбите в двора.
        Много точно срвнение! Браво!
        Don't work hard, work smart!

Коментар

Jay, когато една държава строи стратегически обекти като АЕЦ, да не мислиш, че го прави за...печалбата на самия обект? Той поддържа конкурентоспособността на икономиката като цяло, работейки на санитарен минимум печалба за себе си но,осигурявайки
          2. Ниски разходи /на същата тази национална икономика по основно перо, като енергията
          3. Определена независимост от конюнктурни фактори като цена на въглеводородите, например
          4. и т.н.
          Откъснатото разглеждане на такива обекти от цялостната картинка води до тъпните, вкарали ни в спирала на ненужно оскъпяване на националния продукт и довело ред отрасли до фактически срив.
          Умен човек си, а, сякаш, тези "дребни" подробности ти убягват. Държавата не е за всичко и навсякъде но, за много неща, по-добро, към момента, не е измислено. Та, нали тя се намеси в целия Западен свят, да го спаси от тотален провал в кризата... Повтарям: Държавата е ИНСТРУМЕНТ. Той може и да те нарани, и да те спаси. А тук, мнозина, така се втренчват в едната му страна и забравят за другата, че, пак стигат до неуравновесени изводи.

Пирамида, стратегически обекти от такъв мащаб се строят за да носят печалба. Все едно ти да си купиш багер, за да си независим от ВиК когато решиш да си смениш тръбите в двора.
          А най смешното е цялото противоречие в поста ти.
          Значи нем не го прави за печалба, хем за да поддържа ниски разходи на иконаамиката?
          В постовете си личи само огромен мерак за белене. Някаква необяснима страст. Ми напиши и някоя цифра в защита на мнението си, не само като подточки.
          Има разлика между неистов мерак и възможности. Изглежда парите не те интересуват- стиош над това. Звучиш точно като оня мишок плъхоподобния с намси колко хиляди поста

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Според директора на АЕЦ "Козлодуй" в момента цените на тока по световните борси се сриват, а на вътрешния пазар централата продава на загуба. Няма пазар за българския ток. За цялата 2012 г. печалбата на АЕЦ "Козлодуй" е 158 млн. лв.
            4. и т.н.

Коментар

• Според директора на АЕЦ "Козлодуй" в момента цените на тока по световните борси се сриват, а на вътрешния пазар централата продава на загуба. Няма пазар за българския ток. За цялата 2012 г. печалбата на АЕЦ "Козлодуй" е 158 млн. лв.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                Факи не те знам откъде падаш, НО когато вече АЕЦ-а е в експлоатация, имаме ОПР, като: Лихвите по дълга са разход, който влиза в ОПР-то..... Друг разход това са Амортизациите ........

След като сме си покрили разходите по дълга и след като сме приспаднали годишната квота на износване на Централата, с Данъчна Амортизация на активите 25-50 годишна, остават печалба 110 млн... Демек изплатили сме си годишната част от Инвестицията, платили сме си лихвата по кредита и остава печалба 110 млн........

Искам да включа в сметките ефекта от спестените СО2 емисии, които са над 20 000 000 тона, в сравнение с конвенционален ТЕЦ на година.....

Очакваната цена на тон СО2 емисии за периода 2015-2020г е 15-20евро/тон или имаме ГОДИШЕН ЕФЕКТ 300-400 млн евро от ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ
                Абе откъде падам...
                Колко лихви изплаща кослодуй? Я кажи, дори да струва 6млрд, за 60 години дето я мислите, колко е амортизацията годишно?!? 100 млн? Колко е дълга на козлодуй?
                .......

Коментар

Ех пък и и ти пук сега: )
                  Ми 110 млн остават за изплащане на дълга, не се ли усещаш?
                  Айде чичката е малко бавен, ама ти - виден инженер да не го забележиш...
                  Факи не те знам откъде падаш, НО когато вече АЕЦ-а е в експлоатация, имаме ОПР, като: Лихвите по дълга са разход, който влиза в ОПР-то..... Друг разход това са Амортизациите ........

След като сме си покрили разходите по дълга и след като сме приспаднали годишната квота на износване на Централата, с Данъчна Амортизация на активите 25-50 годишна, остават печалба 110 млн... Демек изплатили сме си годишната част от Инвестицията, платили сме си лихвата по кредита и остава печалба 110 млн........

Искам да включа в сметките ефекта от спестените СО2 емисии, които са над 20 000 000 тона, в сравнение с конвенционален ТЕЦ на година.....

Очакваната цена на тон СО2 емисии за периода 2015-2020г е 15-20евро/тон или имаме ГОДИШЕН ЕФЕКТ 300-400 млн евро от ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ

Коментар

• ОПА-А-А - НОВО 38 !!!

Група "частни инвеститори" искат да строят АЕЦ Белене !!!

http://www.blitz.bg/news/article/179790

Кои са всъщност тия "частни инвеститори" и кой строи зад тях? Дали случайно това не е (съвсем напримерно) най-голямото враг на проектът - картофоглавият лъжец, мошшшеник и мегакрадец бойкоборисов? Нима някой разумен човек се съмнява, че той (къде сам, къде чрез любовницата си, къде чрез подставени лица) заграби колосални суми по времето на безславното и гибелното си иначе властване? Мегаломаниащината му е добре известна, а и той не е толкова тъп, колкото изглежда, макар и да е неук и прост селяндур. Защо да не си струпа една атомна централка, та като ни принудят от ЕС да затворим вонящите ТЕЦ-ове и оцелелите брокове на Козлродуй, да ни фане за гушите чрез едно ужасяващо токово робство? Нали тогава Белене ще е основният доставчик на ток, какво пречи тогава на тия "група инвеститори" да ни кажат "Точецът - 68 стинки. Ако щете !!!" - и да ни турят избор - или дранье на кожи - или парафин с конец?

Ако аз бях на мястото на този негодник и ако бях безочлив и крадлив като него, точно това щях да сторя !!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Джейка, нали не си забравил, че печалбата се формира СЛЕД всички разходи? Ще рече, шегуваш се нещо

С най-добри чувства, разбира се
                      Ех пък и и ти пук сега: )
                      Ми 110 млн остават за изплащане на дълга, не се ли усещаш?
                      Айде чичката е малко бавен, ама ти - виден инженер да не го забележиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        +111
                        Виж, Чичата, аз Джейката много добре го разбирам, какво искаше да каже и признавам, с основание е загрижен. Обаче, не можах да се сдържа.
                        И, въпреки неговите основания, виждам още по-сериозни такива за икономическата оправданост на АЕЦ-ІІ. С риск да си навлека неприязън, наистина но, все пак.

Коментар

Джейка, нали не си забравил, че печалбата се формира СЛЕД всички разходи? Ще рече, шегуваш се нещо

+111

Коментар

Виж какво, мен ме боли щепсела и за Боко и за вашия Серго. Говоря за цифри, а вие пак ми вадите някакви насрани политици. Дори да е 6,3 милиарда. А смятай сега с годишна печалба от 150 милиона, колко години ще се изплаща централата? Ок. няма да е 220 г. ама колко... Смятайте .. И що не искате частна централа без гарантирано изкупуване на тока, а ?

Коментар

Виж какво, мен ме боли щепсела и за Боко и за вашия Серго. Говоря за цифри, а вие пак ми вадите някакви насрани политици. Дори да е 6,3 милиарда. А смятай сега с годишна печалба от 150 милиона, колко години ще се изплаща централата? Ок. няма да е 220 г. ама колко... Смятайте .. И що не искате частна централа без гарантирано изкупуване на тока, а ?
                              +10

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                                Не си прав, няма такава цена от 11 млрд евра. лихвите се капитализират до въвеждане в експлоатация, след това вече влизат в ОПР-то, като разход... свалил съм си отчета на АЕЦ-а за 2011, утре ще систематизирам данните и ще ги постна... Нямам представа, каква част от ДМА-то е руски продукт и каква част е СМР, но цените в строителството много са паднали. Значи частта от построяването на Белене, която е местен продукт е с по-ниска цена...... Публичната информация, че проекта през 2006г. е струвал 4 млрд... РосАтом е предложила 6,3млрд, за мен това е максималната цена, при условие че цените в строителството са се сринали Цената е Договор!... Обаче това не могат да го разберат Пилешките глави, които не мислят, а дъвчат дъвката изплюта от Боко ФАЛЦЕТА
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X