IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
    Не са равновероятни събитията!

И ДА, ще стигнем до извода че нямаме избор
    - Дали наистина? А не си ли прекален оптимист ти в случая? А, ако анализът на стоманата покаже фосфор на ръба, например? Сигурен ли си, че не са отливани по време на някой ленински съботник, например ?

...И мен изкарваш "неправилно" мислещ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Алгоритъмът да сме винаги губещи е, основно, в нас и в решенията, които вземаме, омагьосани от едни или други влиятелни "фактори" тъй, щото, за пореден път, да пропуснем важни моменти в живот а си.
      Изходът е един:
      -да си отваряме очите не на 4, ами на 104.
      и на 5,000 да ги отваряме - няма никакъв смисъл и значение

- от нас нищо не зАвИси !!
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Алгоритъмът да сме винаги губещи е, основно, в нас и в решенията, които вземаме, омагьосани от едни или други влиятелни "фактори" тъй, щото, за пореден път, да пропуснем важни моменти в живот а си.
        Изходът е един:
        -да си отваряме очите не на 4, ами на 104.

Коментар

"Пазар няма" е констатация към момента.
          И тя е също толкова валидна, колкото и "пари няма".
          Малко упражнение по теория на вероятностите:
          Имаме два действащи реактора. Две равновероятни събития, с независима вероятност 50% са продължаване и непродължаване експлоатационния им срок след изтичане проектните реактор-години.
          /абстрахираме се от усиления неутронен поток, предвид претоварването им последните години/
          Ха изчисли, каква е вероятността да останем без един, без два и каква-с два работещи реактора за следващия период
          Не са равновероятни събитията!

И ДА, ще стигнем до извода че нямаме избор

Коментар

• "Пазар няма" е констатация към момента.
            И тя е също толкова валидна, колкото и "пари няма".
            Малко упражнение по теория на вероятностите:
            Имаме два действащи реактора. Две равновероятни събития, с независима вероятност 50% са продължаване и непродължаване експлоатационния им срок след изтичане проектните реактор-години.
            /абстрахираме се от усиления неутронен поток, предвид претоварването им последните години/
            Ха изчисли, каква е вероятността да останем без един, без два и каква-с два работещи реактора за следващия период

Коментар

Много просто:
              Твоите постове се базират на някакви данни, наистина. Но, те наистина са субективни, т.к. ги пише СУБЕКТ = "лице, извършващо действието писане".
              Още,
              1. Данни може да има само от изминал период. Дотук, сигурно, отговарят на истината. Но,
              2. Елементарна математика и логика казват и доказват, че ден станалото преди не е задължително да се повтори. достоверни са само МИНАЛИ събития, останалото са прогнози, предположения и т.н....все вероятностни явления. Никоя вероятност НЕ ГАРАНТИРА изхода от явленията. А това е обективен факт.
              3. Излиза, ти също оперираш с надежди, просто, в негативен аспект. Ти и останалите противници на идеята за АЕЦ-ІІ.
              Разбирам и уважавам МНЕНИЕТО ВИ но, ТО Е ПРОСТО МНЕНИЕ. Виж, ако беше факт, друга работа.
              А, фактите, както знаем, са в миналото...

- Дай, сега, да си Ги мерим, 'баси
              Човек, когато участваш в алгоритъм от който не печелиш, колко пъти имаш специално ТИ нужда да го превъртиш, за да разбереш дали работи ??

- аз ти описах логически каква е връзката м/у реалността и резултата.

- и ДА, всеки път можеш да си очакваш ВСИЧКО докато преминаваш през алгоритъма, но резултата ще бъде предопределен!

ТАКА ЧЕ: Измисли КАК да се прекъсне алгоритъма да сме винаги губещи

П.С. Избрал си много лош /възможно най-лошия/ времеви отрязък от "човешката история" за това!

Поздрави и Успех!
              Last edited by iivanoff; 03.02.2013, 23:22.

Коментар

Абе човек - ти с коя половина на мозъка мислиш ?

- нали си инженер ??

- нали си мъж ??

П.С. От елементарна логика и обикновенна алгебра нали разбираш? А как можеш да кажеш че постовете са ми субективни ??

То ако и математиката стане субективна, не знам какво да говоря повече ...

П.С.1 - Ти стигаш до и се уповаваш САМО на надежди !!
                Много просто:
                Твоите постове се базират на някакви данни, наистина. Но, те наистина са субективни, т.к. ги пише СУБЕКТ = "лице, извършващо действието писане".
                Още,
                1. Данни може да има само от изминал период. Дотук, сигурно, отговарят на истината. Но,
                2. Елементарна математика и логика казват и доказват, че ден станалото преди не е задължително да се повтори. достоверни са само МИНАЛИ събития, останалото са прогнози, предположения и т.н....все вероятностни явления. Никоя вероятност НЕ ГАРАНТИРА изхода от явленията. А това е обективен факт.
                3. Излиза, ти също оперираш с надежди, просто, в негативен аспект. Ти и останалите противници на идеята за АЕЦ-ІІ.
                Разбирам и уважавам МНЕНИЕТО ВИ но, ТО Е ПРОСТО МНЕНИЕ. Виж, ако беше факт, друга работа.
                А, фактите, както знаем, са в миналото...

- Дай, сега, да си Ги мерим, 'баси

Коментар

- Нима намираш констатацията си ... ОБЕКТИВНА ? За мен, тя е /без да се обиждаш/ субективна. Точно, както всяко мнение. Имаш право на това и аз не се засягам. Например, щял си да избереш ДА НЯМАШ, ако не си знаел ...ЦЕНАТА ? Аз имам най-безценното - своите деца - и без да съм калкулирал, колко ми струват, ВИНАГИ ще предпочета да ги имам, пред това, да не съм ги имал. Имам миналото с баща, твърде спорен и много скандален но, се радвам, че го имах, независимо, колко ядове сме си причинявали. Имам приятели и роднини, които никога не съм мерил с пари но, съм признателен на Господ, че са били и още са част от живота ми... Това не е наивност, друже. нали говорим за скъпи неща?
                  И защо да са "политическа наивност" всички неща, които намирам за важни, като чистия въздух, например?
                  По-тъжни констатации от твоите рядко съм чувал или чел...а, още, аз съм те "обиждал".
                  Благодаря, наистина. какъв проблем само повдигна момчето, да не се било прецакало.
                  Абе човек - ти с коя половина на мозъка мислиш ?

- нали си инженер ??

- нали си мъж ??

П.С. От елементарна логика и обикновенна алгебра нали разбираш? А как можеш да кажеш че постовете са ми субективни ??

То ако и математиката стане субективна, не знам какво да говоря повече ...

П.С.1 - Ти стигаш до и се уповаваш САМО на надежди !!

Коментар

• - Нима намираш констатацията си ... ОБЕКТИВНА ? За мен, тя е /без да се обиждаш/ субективна. Точно, както всяко мнение. Имаш право на това и аз не се засягам. Например, щял си да избереш ДА НЯМАШ, ако не си знаел ...ЦЕНАТА ? Аз имам най-безценното - своите деца - и без да съм калкулирал, колко ми струват, ВИНАГИ ще предпочета да ги имам, пред това, да не съм ги имал. Имам миналото с баща, твърде спорен и много скандален но, се радвам, че го имах, независимо, колко ядове сме си причинявали. Имам приятели и роднини, които никога не съм мерил с пари но, съм признателен на Господ, че са били и още са част от живота ми... Това не е наивност, друже. нали говорим за скъпи неща?
                    И защо да са "политическа наивност" всички неща, които намирам за важни, като чистия въздух, например?
                    По-тъжни констатации от твоите рядко съм чувал или чел...а, още, аз съм те "обиждал".
                    Благодаря, наистина. какъв проблем само повдигна момчето, да не се било прецакало.

Коментар

- Гаранции за наличие на покупателна способност на пазара ли искаш? Изразени с цифри?
                      Ако е това, наистина, се извинявам: НЕ МОГА да дам. Но, ще постъпя по еврейски, като задам контравъпрос:
                      - А ти можеш ли да гарантираш, че няма да има такава? Нито пък потребност от енергия?

А иначе, онези стотинки, дето ги писах по-долу, не отговарят ли на критерия "цифри"?
                      А инвестиционна съставка от 6,66стотинки /kWh при 15 млрд годишно и /общо/ 20 милиарда цена по Боко не отговарят ли на истината? Прочее, гледам, и от Козлодуй, изкарват по 15,5 милиарда...
                      Ох човек, исках да кажа че няма нужда да ми обясняваш с цифри нито да ме обиждаш повече, след това което написах като констатация от пледоарията ти !!

Коментар

• - Гаранции за наличие на покупателна способност на пазара ли искаш? Изразени с цифри?
                        Ако е това, наистина, се извинявам: НЕ МОГА да дам. Но, ще постъпя по еврейски, като задам контравъпрос:
                        - А ти можеш ли да гарантираш, че няма да има такава? Нито пък потребност от енергия?

А иначе, онези стотинки, дето ги писах по-долу, не отговарят ли на критерия "цифри"?
                        А инвестиционна съставка от 6,66стотинки /kWh при 15 млрд годишно и /общо/ 20 милиарда цена по Боко не отговарят ли на истината? Прочее, гледам, и от Козлодуй, изкарват по 15,5 милиарда...

Коментар

Ама си и ти негативист.
                          Освен това, никой не те кара да правиш каквото и да е без сметка. Просто, трябва да си я правиш с включване на всички параметри в системата, а не само на избрано подмножество от тях, както става обикновено. Например, фактът, че досега цените за износ са били държани /изкуствено/ ниски, далеч не означава, че и занапред ще е така. Намерили са кой да им подарява енергията гърци, мАкедонци, турци - естествено, ще се възползват. Нещата се менят, обаче, нали?
                          Освен това, защо средствата, инкасирани от продажба на СО2-квоти, да не се влеят по сметките на АЕЦ /този, който именно пести тези емисии/? Редно и морално е. И осезаемо ще снижи цената на енергията, като я направи по-конкурентна. Ако са 15 млрд kWh, при 300 млн лв от квоти, са цели 2 сj/kWh . А, най-вероятно, квотите и още ще поскъпват.
                          Дай ни само да мрънкаме.
                          Ами аз освен субективна политическа наивност друго не виждам !!

Сега интелигентно ли ще ми обясняваш с цифри или пак интелигентно ще ме обидиш?
                          Last edited by iivanoff; 03.02.2013, 22:24.

Коментар

Не работя с презумпцията, че /задължително/ ще ни крадат.

СИГУРЕН СЪМ В ТОВА !!

Това е следствие от 2 много прости поговорки:

Ако не си правиш сметката ТИ, НЯКОЙ друг задължителжо ти я прави вместо теб!

Пари не се губят - винаги НЯКОЙ ги прибира!

Демек, като ме караш да правя НЕЩО без СМЕТКА, парите няма да се загубят, просто ще ги прибере НЯКОЙ!

А в името на какво - няма значка

както и

Ако ще трябва да избирам, да имам ли нещо /колкото и да е ценно, но , без да знам колко ще платя ТОЧНО/ или да го нямам, ЩЕ ИЗБЕРА ТВЪРДО ДА ГО НЯМАМ !!!

ТОВА Е !

Всичко останало е псевдо-интелигентност

Поздрави!
                            Ама си и ти негативист.
                            Освен това, никой не те кара да правиш каквото и да е без сметка. Просто, трябва да си я правиш с включване на всички параметри в системата, а не само на избрано подмножество от тях, както става обикновено. Например, фактът, че досега цените за износ са били държани /изкуствено/ ниски, далеч не означава, че и занапред ще е така. Намерили са кой да им подарява енергията гърци, мАкедонци, турци - естествено, ще се възползват. Нещата се менят, обаче, нали?
                            Освен това, защо средствата, инкасирани от продажба на СО2-квоти, да не се влеят по сметките на АЕЦ /този, който именно пести тези емисии/? Редно и морално е. И осезаемо ще снижи цената на енергията, като я направи по-конкурентна. Ако са 15 млрд kWh, при 300 млн лв от квоти, са цели 2 сj/kWh . А, най-вероятно, квотите и още ще поскъпват.
                            Дай ни само да мрънкаме.

Коментар

Абсолютно сигурни са само свършените факти, а тук, ти работиш с предположения като това, например, че /задължително/ ще ни крадат. То не, че няма да опитат но, все пак.
                              Сметката, когато ние, като първи потребители /на място/ плащаме възможно най-добрата /за нас самите/ цена, се мултиплицира като ни оставя най-много свободен ресурс. "Данни" няма аз да ти давам, виждам, умен си, ще си намериш. Сам знаеш, че скоро нова ядрена мощност няма да заработи, разбира се, и много неща пак се прехвърлят към прогнозите с тъпия им навик току да не се сбъдват. Както за едната, така и за другата страна.

А ТЕЦ-овете така ми се ще да ги пенсионираме, от което, ще спечели и природата, и здравето на нацията ни...Обвинението в комунизъм ти го прощавам. Признавам, едно време, наистина, се бях увлякъл от това недоразумение
                              Не работя с презумпцията, че /задължително/ ще ни крадат.

СИГУРЕН СЪМ В ТОВА !!

Това е следствие от 2 много прости сентенции:

Ако не си правиш сметката ТИ, НЯКОЙ друг задължителжо ти я прави вместо теб!

Пари не се губят - винаги НЯКОЙ ги прибира!

Демек, като ме караш да правя НЕЩО без СМЕТКА, парите няма да се загубят, просто ще ги прибере НЯКОЙ!

А в името на какво - няма значка

както и

Ако ще трябва да избирам, да имам ли нещо /колкото и да е ценно, но , без да знам колко ще платя ТОЧНО/ или да го нямам, ЩЕ ИЗБЕРА ТВЪРДО ДА ГО НЯМАМ !!!

ТОВА Е !

Всичко останало е псевдо-интелигентност

Поздрави!
                              Last edited by iivanoff; 03.02.2013, 21:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                                бях намерил данни,че всъщност ,когато останаха хилядниците-се произвежда рекордно количество-направете си извод ,какво би станало,ако има още мощности
                                ако нетуера чете-да го попитам:
                                колега от Козлодуй сподели,че са направени някакви модернизации
                                и вече блоковете произвеждат по 30МВт допълнителна мощност
                                колко е вярно това
                                При определена оптимизация на процесите вътре в АЕЦ, със сигурност, биха могли да останат няколко /десетки/мегавата горница. Все пак, тези 1000, които са изписани, са за експорт, а мощността на реактора е над 3000 MW топлина. Плюс това, самите генератори, трансформатори и разпределитилни уредби понасят безпроблемно известно претоварване, от което се и възползват засега.

Коментар

Working...
                                X