IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Виждаш, и аз я карам с добро, не мож ме обвини, че току те наритвам...
    Не можеш да си представиш колко яко риташ във въздуха човек... ама много яко!

Вече почвам да си мисля че работиш за ТЯХ !!!

Затова казвам че те разбирам
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
      Ами Човек, най-вече в Китай няма не-искам да си в концлагера... другаде, преди да те вкарат поне те питат

Понеже тук сме на път да ги задминем... напълно те разбирам
      Виждаш, и аз я карам с добро, не мож ме обвини, че току те наритвам...

Коментар

П.С.
        Види се, ти не искаш. То, тогава, и Господ да слезе, все тая.
        Ами Човек, най-вече в Китай няма не-искам да си в концлагера... другаде, преди да те вкарат поне те питат

Понеже тук сме на път да ги задминем... напълно те разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs
          И аз гласувах против Белене на референдума. Не виждам смисъл в това. За същите пари може да се изградят много по големи мощности от възобновяеми енергийни източничи. И по този начин избчгваме риска от ядрена катастрофа и пак си имаме ток колкото ни се иска.
          Ами не е точно така: Риск от ядрена авария със или без Белене съществува и в Козлодуй, и при комшиите от север и от юг. По тази линия нищо не печелим. За вятъра митници няма, знаеш. А за по-големи ВЕИ-мощности с близки разходи у нас, трябват места по поречията, по ветровитите места /основно, вече заети/ и места за ФЕЦ но пък, там така беше натиснат браншът, че оптимизмът намаля рязко. Отделно, и ти не знаеш, какво да правим, когато няма слънце, вятър или настане суша.
          Естествено, донякъде, имаме налична енергия...за сметка на редовно обгазяване, постоянно радиоактивно замърсяване от ТЕЦ но, нали там определението "ядрена" го няма та, все едно, не се случва, налЭ ?

Коментар

Ясно човек, разбрах!

Поздрави и Успехи!

П.С. Никога няма да стане!
            П.С.
            Види се, ти не искаш. То, тогава, и Господ да слезе, все тая.

Коментар

• Само първия е полезен. Белене ще ни носи само главоболия.

Коментар

Не точно. Надявам се ТИ да настоиш да ти проведат ток или, поне, да си сложиш хенератор.
                -Нали си печен?

Или - как можах да забравя, въй-въй! - че от тебе нищо не зависело?
                Ясно човек, разбрах!

Поздрави и Успехи!

П.С. Никога няма да стане!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ретров, нали за да има растяща икономика (истинска, не строеж на молове) и растящо население (но хора, не мангали) - трябва да се създадат условия за това?
                  Съгласен Импе.....

Ние се нуждаем от еФтин ток, за да плащаме на Циганите и за потребление......

Остави я нашта икономика, Ний сме непредвидими... ние трябва да произведем не толколкова домати колкото можем да изядем, а колкто можем да продадем

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Ретров, нали за да има растяща икономика (истинска, не строеж на молове) и растящо население (но хора, не мангали) - трябва да се създадат условия за това?
                    Е и, точно АЕЦ-Белене ли ще ги създаде??!! Що ли не ми се вярва....

Коментар

• Ретров, нали за да има растяща икономика (истинска, не строеж на молове) и растящо население (но хора, не мангали) - трябва да се създадат условия за това?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Определено, по-аргументиран отговор. Приемам го.

Коментар

"Пазар няма" е констатация към момента.
                          И тя е също толкова валидна, колкото и "пари няма".
                          Малко упражнение по теория на вероятностите:
                          Имаме два действащи реактора. Две равновероятни събития, с независима вероятност 50% са продължаване и непродължаване експлоатационния им срок след изтичане проектните реактор-години.
                          /абстрахираме се от усиления неутронен поток, предвид претоварването им последните години/
                          Ха изчисли, каква е вероятността да останем без един, без два и каква-с два работещи реактора за следващия период
                          Айде и от мен малко теория на вероятностите.
                          За да имаме все повече нужда от електроенергия,означава ,че трябва да имаме и растяща икономика и нарастващо население,които ще се нуждаят от нея.
                          "А дали е така....Кой,кой ще ми каже......".
                          Да приемем и да се надяваме,че това,бавно и полека почне да се случва.
                          Ако това започне да се случва,то задължително трябва да имаме и модернизация на технологичния ни парк,което да доведе до снижаване на разходите за единица продукт.
                          ("Бизнесът в България изразходва с 50% повече електроенергия от фирмите в останалите европейски страни")
                          http://news.expert.bg/n332232
                          Значи,за да стане българският бизнес по-конкурентоспособен,той трябва да намали с до 50% разхода си за електроенергия,т.е.,това ще освободи достатъчно енергийни мощности за създаване на нови бизнеси...
                          " Битовите потребители пък консумират с 40 на сто повече."
                          http://news.expert.bg/n332232
                          Ако икономиката почне да дърпа и стане по-конкурентоспособна,това ще доведе до увеличаване и на доходите.Моите лични наблюдения са ,че напоследък българина става все по-практичен(то му се и налага да бъде такъв) и види ли се с малко парички настрани,почва да сменя дограми,да прави разни изолацийки,да си купува климатици с бая А-та,само и само да си намали разходите за ток...Или,българинът има един 40 %-ов потенциал да намали разходите си за електроенергия,т.е да освободи мощности за нарастващото(Дай Боже!) население..

Дайте първо да сложим коня,пък и на каруцата ще и дойде времето......

Коментар

• Не точно. Надявам се ТИ да настоиш да ти проведат ток или, поне, да си сложиш хенератор.
                            -Нали си печен?

Или - как можах да забравя, въй-въй! - че от тебе нищо не зависело?

Коментар

- Дали наистина? А не си ли прекален оптимист ти в случая? А, ако анализът на стоманата покаже фосфор на ръба, например? Сигурен ли си, че не са отливани по време на някой ленински съботник, например ?

...И мен изкарваш "неправилно" мислещ.
                              ДАВАМ ПРИМЕР:
                              Значи ти ми предлагаш за да се чувствам по-добре да си купя огромен 60'' LED HDTV, въпреки че нямам прекаран ел.ток и да се надявам да ми го прекарат, защото с времето вероятността това да стане се увеличава ?

Абе - ти да не продаваш телевизори

Коментар

и на 5,000 да ги отваряме - няма никакъв смисъл и значение

- от нас нищо не зАвИси !!
                                Сериозно? И ти не гласува на референдума, така ли?

Коментар

Working...
                                X