IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не аз се напъвам, ИваноФФ. Напъват се печатничките на централните баМки-печатат ли, печатат, печатат, печатат... Къде видя да твърдя, че искам да променим (2) чрез (1) ? Нищо такова не съм нито казвал, нито писал, нито мислил. Опитваш да подменяш моите с твои мисли и става мазало.
    Защото, доколкото (2)води до(1), (1) ще бъде преодоляно СЛЕД като оправим (2). Изобщо, четеш хем накриво, хем на обратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Всъщност, пари днес има повече от вчера. И от оня ден, и т.н. Друг въпрос, когато не знаем как да ги вземем и не желаем да се научим. (1) Така ще е, докато решения се вземат под политически натиск от некомпетентни и безотговорни "държавници". (2)
      Ха честито !!

Абе ти наистина много си противоречиш... не че не съм ти го казвал и преди !!

То ще излезне или зависимост или комплекси ... както и да е!

Сега конкретно - като приемеш за вярно (2), защо се напъваш за (1) ???

Ти сам казваш:
      (1) е следствие от (2)

- Тогава, защо искаш да коригираш (2) ЧРЕЗ (1) ??????????

- Ей тук сбъркано мислене не мога да разбера ???????????

- затова реших че ти плащат... ама ще излезнат малко ресурси накрая

- образованието не компенсира ресурсите

Много поздрави !!

П.С. В твой интерес е да не ми отговаряш
      Last edited by iivanoff; 08.02.2013, 15:03.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        Колкото повече се напъваме, толкова повече позволяваме...

Намалете темпото бе хора... нем няма пари, хем се чудите колко да похарчите

... а запрете се малко !!
        Всъщност, пари днес има повече от вчера. И от оня ден, и т.н. Друг въпрос, когато не знаем как да ги вземем и не желаем да се научим. Така ще е, докато решения се вземат под политически натиск от некомпетентни и безотговорни "държавници".

Коментар

Ами така ще е, докато позволяваме.
          Колкото повече се напъваме, толкова повече позволяваме...

Намалете темпото бе хора... нем няма пари, хем се чудите колко да похарчите

... а запрете се малко !!
          Last edited by iivanoff; 08.02.2013, 14:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
            Демек, шибат ни и в двете посоки !!

БРАВО за откровенността !!
            Ами така ще е, докато позволяваме.

Коментар

Да беше казал "не мога да ти проследя мисълта", направо. Вярно, не е лесно смилаема, изисква се напрежение - все пак, /уж/ не пиша като за идиоти...Ама де да знам, животът продължава да ме изненадва. Турция е доста напред с газификацията, доколкото знам та, за нуждите на преобразуване в топлина, успешно ползват газ на доста по-ниски цени за kWh. За това, кой за какво произвежда ток, не се наемам да твърдя - правят го по-умните от мен, такива като теб, дето не могат да ме четат Факт е, обаче, че са се ориентирали и те към ядрени източници и не мога да приема, че не са си направили сметката. Дали от въглища енергията ни тъпва по-евтино - само на пръв поглед и само за кратко, без никакви гаранции занапред. Пуши, трови, унищожава територии и разбалансира химически околната среда със сигурност, обаче. Унищожава ценна хим.суровина за поколенията напред - също. Отживелица от преди 200-300 години /катко топлоизточник/ - отвсякъде. Но, трябва да храним разни господа с тлъсти пачки, дето основно, живеят зад граница, а ние тук да гълтаме пушилката. И що? Щото /уж/ било "евтино". А ти давал ли си си сметка, че много неща, които са валидни за една среда, не са за друга? Май не си. Как да ти помогне човек, тогава?
              Демек, шибат ни и в двете посоки !!

БРАВО за откровенността !!

А кога ще стигнеш до моя извод... в смисъл не кога, а дали

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                бях се зарекъл да не ти отговарям
                защото имаш много несвързана мисъл
                и пишеш фермани от които нищо не се разбира
                или е такъв буламач...за последно:
                никой не произвежда ток за да го изнася
                турската централа е точен пример ,колко струва тока-офертата
                от типа ВОТ-Build-Operate-Transfer
                руснаците построяват централата,после оперират 15 години
                и след това я предават на турската държава.
                Като говориш за износ на ток,знаеш ли защо сега не изнасяме за Турция
                ,като там има дефицит от много години
                а ние свръхмощности
                Да беше казал "не мога да ти проследя мисълта", направо. Вярно, не е лесно смилаема, изисква се напрежение - все пак, /уж/ не пиша като за идиоти...Ама де да знам, животът продължава да ме изненадва. Турция е доста напред с газификацията, доколкото знам та, за нуждите на преобразуване в топлина, успешно ползват газ на доста по-ниски цени за kWh. За това, кой за какво произвежда ток, не се наемам да твърдя - правят го по-умните от мен, такива като теб, дето не могат да ме четат Факт е, обаче, че са се ориентирали и те към ядрени източници и не мога да приема, че не са си направили сметката. Дали от въглища енергията ни тъпва по-евтино - само на пръв поглед и само за кратко, без никакви гаранции занапред. Пуши, трови, унищожава територии и разбалансира химически околната среда със сигурност, обаче. Унищожава ценна хим.суровина за поколенията напред - също. Отживелица от преди 200-300 години /катко топлоизточник/ - отвсякъде. Но, трябва да храним разни господа с тлъсти пачки, дето основно, живеят зад граница, а ние тук да гълтаме пушилката. И що? Щото /уж/ било "евтино". А ти давал ли си си сметка, че много неща, които са валидни за една среда, не са за друга? Май не си. Как да ти помогне човек, тогава?

Коментар

Ще рече, хората са преценили, че за тях има къде да продават, нали? Въпрос такъв: Щом за тях има, а ние сме между Румъния и Турция, нещо ли ми убягва, или какво? Щото това, което виждам, е нарочно отстъпление от едни пазари, на които можем да се наредим първи да продаваме...а, вместо това, ще ни наредят последни да купуваме. Щото не вярвам, който строи подобни обекти, да го прави без консултанти от ранга на HSBC, например.
                  Н'ел' тей, MILOM, КМЕТЕ и др. колеги опоненти? А, за АЕЦ Аккую, доколкото си спомням от преди две години едно предаване на РТЛ1, бяха договорили една изкупна цена от 20 цента...Така коментираха от Росатом ТОГАВА. Аз опитвам да си представя, какво би било, ако цената беше в стотинки...
                  Излиза, това турци, румънци, че е сръби, мАкедонци и т.н. са простаци, а ние сме уникалните умници на региона, че и на Европата. И...
                  ...и никакъв отговор защо, аджеба, сме най-бедни. Никакъв.
                  Види се, сънувам
                  бях се зарекъл да не ти отговарям
                  защото имаш много несвързана мисъл
                  и пишеш фермани от които нищо не се разбира
                  или е такъв буламач...за последно:
                  никой не произвежда ток за да го изнася
                  турската централа е точен пример ,колко струва тока-офертата
                  от типа ВОТ-Build-Operate-Transfer
                  руснаците построяват централата,после оперират 15 години
                  и след това я предават на турската държава.
                  Като говориш за износ на ток,знаеш ли защо сега не изнасяме за Турция
                  ,като там има дефицит от много години
                  а ние свръхмощности

http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    В доклада на HSBC, цитат: "В тази насока са и плановете на страните в региона да пуснат между 2015 и 2025 г. в експлоатация до 3350 MW нова електропреносна способност чрез далекопроводи до Италия и Турция, откъдето вече се отварят нови възможности за връзки с други енергийни мрежи и доставки на ток"

Ето нещо, което потвърждава казаното в доклада...
                    http://www.standartnews.com/biznes/p...ni-120033.html
                    Ще рече, хората са преценили, че за тях има къде да продават, нали? Въпрос такъв: Щом за тях има, а ние сме между Румъния и Турция, нещо ли ми убягва, или какво? Щото това, което виждам, е нарочно отстъпление от едни пазари, на които можем да се наредим първи да продаваме...а, вместо това, ще ни наредят последни да купуваме. Щото не вярвам, който строи подобни обекти, да го прави без консултанти от ранга на HSBC, например.
                    Н'ел' тей, MILOM, КМЕТЕ и др. колеги опоненти? А, за АЕЦ Аккую, доколкото си спомням от преди две години едно предаване на РТЛ1, бяха договорили една изкупна цена от 20 цента...Така коментираха от Росатом ТОГАВА. Аз опитвам да си представя, какво би било, ако цената беше в стотинки...
                    Излиза, това турци, румънци, че е сръби, мАкедонци и т.н. са простаци, а ние сме уникалните умници на региона, че и на Европата. И...
                    ...и никакъв отговор защо, аджеба, сме най-бедни. Никакъв.
                    Види се, сънувам

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                      .Цитат:
                      България има свръхмощности, чието производство може да се реализира само чрез износ в региона
                      .
                      В доклада на HSBC, цитат: "В тази насока са и плановете на страните в региона да пуснат между 2015 и 2025 г. в експлоатация до 3350 MW нова електропреносна способност чрез далекопроводи до Италия и Турция, откъдето вече се отварят нови възможности за връзки с други енергийни мрежи и доставки на ток"

Ето нещо, което потвърждава казаното в доклада...
                      http://www.standartnews.com/biznes/p...ni-120033.html

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                        Е Тесла моторс и Fisker отдавна ги знаят всички които се интересуват от примиъм коли... говоря за коли, които са в масовия сегмент
                        Добри пари направихме на IPO-то на Тесла. Елън Мъск е голям!
                        И разбира се, самият Никола Тесла е велик!!!
                        Last edited by Fiscalist; 07.02.2013, 23:54.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                          Е Тесла моторс и Fisker отдавна ги знаят всички които се интересуват от примиъм коли... говоря за коли, които са в масовия сегмент

http://tommytoy.typepad.com/tommy-to...nal-20000.html

http://www.burgasutre.bg/2012/11/14/...made_in_burgas

А честит ти избор, хаирлия да е...

А да, забравих, и ако купиш да почерпиш
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                            Я си изплакни очите и погледни тесламоторс карат по 550-600 км с едно зареждане а Бургаските тарикати сертифицираха китайска електричка за европа само за "20 000"лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Милом този анализ съм го чел в доклада на HSBC, публикуван от БалканЛийкс и Бивол... Ами за мен фактите са позитивни за АЕЦ Белене...

АЕЦ Белене е най добрия регионален проект, най рано ще бъде въведен в експлоятация, енергийния пазар ще расте, предстои либерализация-в смисъл че единствения производител, които продава под цената на свободния пазар е АЕЦ Козлодей... Нормативната среда ще се подобрява и т.н.
                              България има свръхмощности, чието производство може да се реализира само чрез износ в региона
                              .
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

Съвсем накратко:
                                Нито една от двете страни не работи само с факти /защото те още не са се състояли/ а с прогнози. И едните, и другите, имат своите основания.
                                Повечето прогнози, обаче, са положителни /в полза на АЕЦ - ІІ / , което се доказа от референдума...измежду 20,22% от гласувалите. Останалите сами са се изключили от процеса на гласуване и нямат правото на претенции по въпроса, доколкото, това е техен съзнателен избор.
                                Точка.
                                Кой ти работи с факти, всичко е за пари и то МНОГО!!!

http://www.youtube.com/watch?v=E7uR74JYUlA
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Working...
                                X