Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеФаки не чувстваш ли ,че прекаляваш а??? Омръзна ми да ти повтарям ,че зад тоя ник си пиша само аз .Относно това ,че не съм ти отговарял естествено е ,че на злобни нападки които отправяш към мен ,нямам ни най -малко намерение да им обръщам внимание.И като за финал ще ти рекна ,че не си ти човека който ще ми държиш сметка как ще ми протича деня..http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеЧиче това е бот, няколко човека зад един ник. Различен стил, и забеле и - пуска партенката и изчезва.
Даже не си правят труда да коментират. Но нали не това е целта...
Пък и как е възможно да си в скандинавсите страни, не живееш все още там, и по цял ден да се ровиш в сайтовете за да изплякаш някоя партенка?
И това последното е от топ 10 - даже и р.овч не лъже толкова безобразно.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАз да попитам ?
Да не ме метнеш пак с твоите препратки и шменти - капели....!!!
Даже не си правят труда да коментират. Но нали не това е целта...
Пък и как е възможно да си в скандинавсите страни, не живееш все още там, и по цял ден да се ровиш в сайтовете за да изплякаш някоя партенка?
И това последното е от топ 10 - даже и р.овч не лъже толкова безобразно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеАми това си е публикувано отдавна. Явно е нелегално направена снимка формат pdf. Сигурно е снимано с мобилен телефон. Ама нищо. След 5-6 месеца ще го публикуваме в цялост. И тогава ще заведем дело срещу Бойко Борисов за умишлено причинени вреди на България.
НАРОДЪТ срещу Бойко Борисов!
Мутра гадна...Цитираше доклада , че няма пазар, ще е губеща, никога няма да се изплати, няма инвеститори, гьол за шарани и какво ли не......
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеАз да попитам ?
НАРОДЪТ срещу Бойко Борисов!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеУИКИЛИЙКС ПУБЛИКУВА СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД ЗА „БЕЛЕНЕ“
Уикилийкс („Wikileaks“) публикува пълния поверителен доклад на мултинационалната банка HSBS.Намира се на страницата „Болканлийкс“ („Balkanleaks“). Той представлява икономически анализ на ефективността, цената на ядрена централа „Белене“ и цената на тока, наличието на пазари и т. н. Поръчан е от правителството на ГЕРБ преди година и половина и до ден днешен беше засекретен за обществото.
До този момент бяха ясни отделни цитати от него, но вече пълната му версия е публикувана. https://www.balkanleaks.eu/media/belene/report_HSBC.pdf В доклада се дава положителна оценка от изграждането на ядрена централа „Белене“. Тя ще се изплати за 10-12 години, ще има огромен икономически смисъл и ще произвежда най-евтиният ток в България, пишат експертите от HSBS.
Линк към страницата на Уикилийкс с доклада. https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html Скоро вероятно за българската аудитория ще се появи и превод.
http://izvestnik.info/?p=1991
Коментар
-
УИКИЛИЙКС ПУБЛИКУВА СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД ЗА „БЕЛЕНЕ“
Уикилийкс („Wikileaks“) публикува пълния поверителен доклад на мултинационалната банка HSBS.Намира се на страницата „Болканлийкс“ („Balkanleaks“). Той представлява икономически анализ на ефективността, цената на ядрена централа „Белене“ и цената на тока, наличието на пазари и т. н. Поръчан е от правителството на ГЕРБ преди година и половина и до ден днешен беше засекретен за обществото.
До този момент бяха ясни отделни цитати от него, но вече пълната му версия е публикувана. https://www.balkanleaks.eu/media/belene/report_HSBC.pdf В доклада се дава положителна оценка от изграждането на ядрена централа „Белене“. Тя ще се изплати за 10-12 години, ще има огромен икономически смисъл и ще произвежда най-евтиният ток в България, пишат експертите от HSBS.
Линк към страницата на Уикилийкс с доклада. https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html Скоро вероятно за българската аудитория ще се появи и превод.
http://izvestnik.info/?p=1991Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеПомолих да не се бъркаш, но явно е неудържимо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеНай-големите разминавания са за цената на капитала. В цялата работа има нещо гнило. Банката смята при 6.5%, а росатом не споменава нищо по въпроса. Доколкото си спомням банката изхождаше од данни от руската страна за тези 6.5%.
Това е огромен по мащаби проект, и лично аз при толковамного неясноти и особено липсата на визия кой ще купува стоката на определена цена ме кара да стоя далеч от това.
Например (по-скоро за пирамидата) сега имам две коли, за мен и за жената, и няма да изплащам трета, защото видите ли - една от тях може да се скапе и да трябва да я карам в сервиз.
Коментар
-
Най-големите разминавания са за цената на капитала. В цялата работа има нещо гнило. Банката смята при 6.5%, а росатом не споменава нищо по въпроса. Доколкото си спомням банката изхождаше од данни от руската страна за тези 6.5%.
Това е огромен по мащаби проект, и лично аз при толковамного неясноти и особено липсата на визия кой ще купува стоката на определена цена ме кара да стоя далеч от това.
Например (по-скоро за пирамидата) сега имам две коли, за мен и за жената, и няма да изплащам трета, защото видите ли - една от тях може да се скапе и да трябва да я карам в сервиз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеСметките са ти от скромни по-скромни.
3% е средна стойност върху цялата сума, за целия период. Ако искаш може да смяташ 6% за 23 години с анюитетни вноски. Същия .уй. Е имаш да плащаш малко над 514848655 на година по кредита. Евро. Което е 67 лева на Мв при два работещи реактора. Само по кредита.
Кажи сега зе ебидта и другите работи и го добави.
Ако и кажеш кой ще я купува тази енергия ще ти се поклоня.
ПП
Да помоля пирамид да не взема експертно отношение, така да се каже.
Предполагаема цена на АЕЦ Белене. Досега държавата е похарчила около 1,5 млрд. лева, независимо дали капитала е собствен или заемен, предлагам стойността да му бъде 3% годишно, като ще се погасява с годишна анюитетна вноска, Демек в сметките си определям лихвен разход и върху вложените държавни пари в размер на 3%...
Последното предложени на РосАтом е 6,3 млрд. евро, според мен може да се Договори по ниска цена, Но залагам в сметките цена от 6,3 млрд.евро или в лева по 1,95583
12 322 000 х. лв.-Сегашнастойност на АЕЦ Белена
738 000 х.лв. –Годишна анюитетна вноска върху сумата от 12 322 000 х. лв., при годишен лихвен процент 3% и 23,5 годишен срок на погасяване на Целия заем.
23,5 годишни вноски умножени по 738 000 получаваме 17 343 000 х.лв.
Анюитетните вноски съдържат лихви в размер на 5 021 000 х.лв.
Допускаме че АЕЦ Белене би могъл да заработи след 3 г. от момента, следователно лихвата за 3г. трябва да се капитализира в цената на централата, останалата част от лихвата ще бъде текущ разход по време на експлоатация на АЕЦ Белене. Тъй като използваме ЕБИТДА няма да разделяме лихвата за нашите сметки."
Копвам ти част от стар пост, понеже е доста дълъг, аз считам че 3% е справедлива цена на Капитала за такъв проект.... АЕЦ Белене има по-добър кредитен рейтинг от тресящата се от скандали държава...... По памет Дянков продаде 50 млн. 10 годишни ДЦК на около 3,26% доходност при 2 пъти презаписаване... Как постига тоз чиляк такива проценти, не ми е ясно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеБанкери секюритизират слънчева енергия
http://www.investor.bg/sasht/337/a/b...ergiia,146670/
Повод за размисъл, когато говорим за финансиране, ядрената енергия има по-добри характеристики от слънчевата енергия, нали така.....
По мои скромни сметки върху прост модел, при цена на капитала 3%, при постоянна цена около 34 евро на МВтч за период от 23,5години се изплаща АЕЦ Белене.... Електроенергията е енергията на близкото бъдеще
3% е средна стойност върху цялата сума, за целия период. Ако искаш може да смяташ 6% за 23 години с анюитетни вноски. Същия .уй. Е имаш да плащаш малко над 514848655 на година по кредита. Евро. Което е 67 лева на Мв при два работещи реактора. Само по кредита.
Кажи сега зе ебидта и другите работи и го добави.
Ако и кажеш кой ще я купува тази енергия ще ти се поклоня.
ПП
Да помоля пирамид да не взема експертно отношение, така да се каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Соколски Разгледай мнениеЕй червен гьон сурат, кои допусна тия монополи в страната ни да ти кажа ли?
Виж това силно полчризирано типче: Бойко: Развалям договорите с ЕРП-та, ако се наложи
А иначе за Белене и далаверите на червените изедници има вече цяла комисия в парламента.Ти в коя реалност живееш?
Коментар
Коментар