IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Макс

Зор ще видиш с тая ебидта.
    Абе много малка бе!

Коментар

• Макс

Казах че съм съгласен да смяташ продажби само на външен пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        Звучиш конспиративно.... Ние правим Опростен модел, като данните вземаме от ГФО на АЕЦ Козлодуй за 2011г., за да определим каква е баницата, а как ще се разпредели и кой ще Блажи е друга тема.......
        още по-интересният момент е, че и двамата сте от едната страна на "барикадата"

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
          Уважаеми форумци, уважаеми наивници!

Нима си мислите че сферите на влияние в БГ не са разпределени!

Енергетиката в газовия сектор е на Русия, базите на САЩ, сега борбата е за Атомното развитие демек за ЯЕЦ , разпределят се едни 500 милиарда бре ора !
          Звучиш конспиративно.... Ние правим Опростен модел, като данните вземаме от ГФО на АЕЦ Козлодуй за 2011г., за да определим каква е баницата, а как ще се разпредели и кой ще Блажи е друга тема.......

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
            Уважаеми форумци, уважаеми наивници!

Енергетиката в газовия сектор е на Русия, базите на САЩ, сега борбата е за Атомното развитие демек за ЯЕЦ , разпределят се едни 500 милиарда бре ора !
            Всяко положение на нещата е предпоследно. ще рече, ВСИЧКО може да бъде преразгледано. Друг въпрос, че никой няма да се радва да ти го подари, например...

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              няма такъв филм-как да го обясня
              никой досега не е построил реактор за 3 или 4 години
              печалния опит показва друго
              Не ми се иска много да те разочаровам но Википедия казва малко по-различни неща... Вземам последните 4 реактора пуснати от китайците (то сега май почти никой друг не строи). Та викито казва следното:
              Ling'ao 2-1 CPR-1000 938 / 990 December 15, 2005 July 15, 2010
              Qinshan 2-3 CNP-600 610 / 642 March 28, 2006 August 1, 2010
              Ling'ao 2-2 CPR-1000 1,000 / 1,080 June 15, 2006 May 3, 2011
              Qinshan 2-4 CNP-600 610 / 650 January 28, 2007 November 25, 2011
              Може да не са 3-4, но 4+ си изглежда като стандартно изпълнение...

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                Имаме консенсус за цената.
                Не съм съгласен че това е песимистичен вариант. Той е много по-лош според мен и много по-вероятен. Но все пак се опитваме да намерим нещо с недостатъчни данни.
                Не бих използвал ебидта, но добре. С итерес ще проследя сметките ти.
                Смет ни продажби САМО на свободен пазар. Разбира се, не можеш да отчетеш как ще се отрази внезапното появяване на голяма мощност на балканите, но - давай.
                Ще има неща които ще питам, но искам да те уверя, че няма да те атакувам, т.е ще имаш градивна критика.

Успек!

ПП
                И да не лъжеш, ей!
                Ха-ха-ха, нали работим заедно, никога не лъжа човека, с когото работим заедно. За 2011г. данните са следните

Нетна енергия: 8 765 320 МВтч за 136 069 хил.лв.
                Брутна разполагаемост: 9 361 522 МВтч за 257 690 хил.лв.
                Общо продажби на регулиран пазар: 393 759 хил.лв.

Свободен пазар: 6 498 824 МВтч за 441 116 хил.лв.

Общи продажби: 15 264 144 МВтч
                Цени на свободен пазар: 67,88 лв
                Цени регулиран пазар: 44,93лв
                Разлика: 22,96

Продадена е на регулиран пазар под пазарната цена 8 765 320МВтч *22,96лв=201 252 хил.лв.

Това е цената, с която трябва да увеличим ЕБИТДА за 2011г. или 201 252 хил.лв или 260 000+201 252=461 252 хил.лв.

Ако беше работила през 2011г. АЕЦ Козлодуй само на свободен пазар щеше да е продала:
                15 264 144 МВтч
                при цена 67,88лв за МВтч
                ЕБИТДА 461 252 хил.лв.

Съгласен?

Коментар

• Уважаеми форумци, уважаеми наивници!

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

И това е така.

Аз искам да достигнем до цена която и привърженисите признават.
                    Дотук срока за изплащане само е малко висящ, но повече от 20 години е фантастика.
                    ...ФАН-ТА-СТИЧ-НО ! ! !

Коментар

ами показах фрапантна грешка
                      минимума за построяването на един блок по договор и то е 60 месеца
                      а няма един реактор в света -дори в китай построен
                      в договорения срок
                      И това е така.

Аз искам да достигнем до цена която и привърженисите признават.
                      Дотук срока за изплащане само е малко висящ, но повече от 20 години е фантастика.

Коментар

• Тука кой от спорещите може да вземе решение без да се измъкне после...

http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
                        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Споделям.
                          Но нека намерим консенсусна цена, и тогава ще се впуснем в тия дебри.
                          ами показах фрапантна грешка
                          минимума за построяването на един блок по договор и то е 60 месеца
                          а няма един реактор в света -дори в китай построен
                          в договорения срок
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

дал съм какво се строи на балканите
                            и риска да няма пазар е 99 %
                            Споделям.
                            Но нека намерим консенсусна цена, и тогава ще се впуснем в тия дебри.

Коментар

Не съм съгласен че това е песимистичен вариант. Той е много по-лош според мен и много по-вероятен. Но все пак се опитваме да намерим нещо с недостатъчни данни.
                              Смет ни продажби САМО на свободен пазар. Разбира се, не можеш да отчетеш как ще се отрази внезапното появяване на голяма мощност на балканите, но - давай.
                              Ще има неща които ще питам, но искам да те уверя, че няма да те атакувам, т.е ще имаш градивна критика.

Успек!

ПП
                              И да не лъжеш, ей!
                              дал съм какво се строи на балканите
                              и риска да няма пазар е 99 %
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Макс

Успек!

ПП
                                И да не лъжеш, ей!

Коментар

Working...
                                X