If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Звучиш конспиративно.... Ние правим Опростен модел, като данните вземаме от ГФО на АЕЦ Козлодуй за 2011г., за да определим каква е баницата, а как ще се разпредели и кой ще Блажи е друга тема.......
още по-интересният момент е, че и двамата сте от едната страна на "барикадата"
Нима си мислите че сферите на влияние в БГ не са разпределени!
Енергетиката в газовия сектор е на Русия, базите на САЩ, сега борбата е за Атомното развитие демек за ЯЕЦ , разпределят се едни 500 милиарда бре ора !
Звучиш конспиративно.... Ние правим Опростен модел, като данните вземаме от ГФО на АЕЦ Козлодуй за 2011г., за да определим каква е баницата, а как ще се разпредели и кой ще Блажи е друга тема.......
Нима си мислите че сферите на влияние в БГ не са разпределени!
Енергетиката в газовия сектор е на Русия, базите на САЩ, сега борбата е за Атомното развитие демек за ЯЕЦ , разпределят се едни 500 милиарда бре ора !
Всяко положение на нещата е предпоследно. ще рече, ВСИЧКО може да бъде преразгледано. Друг въпрос, че никой няма да се радва да ти го подари, например...
няма такъв филм-как да го обясня никой досега не е построил реактор за 3 или 4 години
печалния опит показва друго
Не ми се иска много да те разочаровам но Википедия казва малко по-различни неща... Вземам последните 4 реактора пуснати от китайците (то сега май почти никой друг не строи). Та викито казва следното:
Ling'ao 2-1 CPR-1000 938 / 990 December 15, 2005 July 15, 2010
Qinshan 2-3 CNP-600 610 / 642 March 28, 2006 August 1, 2010
Ling'ao 2-2 CPR-1000 1,000 / 1,080 June 15, 2006 May 3, 2011
Qinshan 2-4 CNP-600 610 / 650 January 28, 2007 November 25, 2011
Може да не са 3-4, но 4+ си изглежда като стандартно изпълнение...
Имаме консенсус за цената.
Не съм съгласен че това е песимистичен вариант. Той е много по-лош според мен и много по-вероятен. Но все пак се опитваме да намерим нещо с недостатъчни данни.
Не бих използвал ебидта, но добре. С итерес ще проследя сметките ти.
Смет ни продажби САМО на свободен пазар. Разбира се, не можеш да отчетеш как ще се отрази внезапното появяване на голяма мощност на балканите, но - давай.
Ще има неща които ще питам, но искам да те уверя, че няма да те атакувам, т.е ще имаш градивна критика.
Успек!
ПП
И да не лъжеш, ей!
Ха-ха-ха, нали работим заедно, никога не лъжа човека, с когото работим заедно. За 2011г. данните са следните
Нетна енергия: 8 765 320 МВтч за 136 069 хил.лв.
Брутна разполагаемост: 9 361 522 МВтч за 257 690 хил.лв.
Общо продажби на регулиран пазар: 393 759 хил.лв.
ами показах фрапантна грешка
минимума за построяването на един блок по договор и то е 60 месеца
а няма един реактор в света -дори в китай построен
в договорения срок
И това е така.
Аз искам да достигнем до цена която и привърженисите признават.
Дотук срока за изплащане само е малко висящ, но повече от 20 години е фантастика.
Споделям.
Но нека намерим консенсусна цена, и тогава ще се впуснем в тия дебри.
ами показах фрапантна грешка
минимума за построяването на един блок по договор и то е 60 месеца
а няма един реактор в света -дори в китай построен
в договорения срок
Не съм съгласен че това е песимистичен вариант. Той е много по-лош според мен и много по-вероятен. Но все пак се опитваме да намерим нещо с недостатъчни данни.
Смет ни продажби САМО на свободен пазар. Разбира се, не можеш да отчетеш как ще се отрази внезапното появяване на голяма мощност на балканите, но - давай.
Ще има неща които ще питам, но искам да те уверя, че няма да те атакувам, т.е ще имаш градивна критика.
Успек!
ПП
И да не лъжеш, ей!
дал съм какво се строи на балканите
и риска да няма пазар е 99 %
Коментар