Първоначално изпратено от lidmon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПирамиде, ти от кога от измамник стана индустриалец че не разбрах
Боже , боже, покай се грешнико за спекулациите които бълваш на нетрезва глава
Ти можеше да узнаеш повече, когато те каних, ама, нА, нали си "велик" /въздухар/ и току се цепиш на публични места. ВЪЗ-ДУ-ХАР.
За разлика от мен, дето представям наистина, нещо читаво. Друг въпрос, че сериозна част от публиката тук също предпочита да прелива основно от пусто в празно и да копира без капка мисъл /някъде, при някого, някакси сработили/модели...за което, Господ ги наказва. През оная ми работа е твоята ирония, нея нито с ръка, нито с крак може да я пипне човек, нито да я продаде. Тя си съществува ей така, в пространството на чавките.
Коментар
-
Преди 2-3 години от Дневник ми дадоха бан, заради такива коментари за фотоволаици, а сега цяло интервю на министър по темата с измамите правят.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеЩом зимата работят 32 часа в денонощието, а лятото колко ли.....?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение.. има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от дененощието на ден... http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04...i_po_32_ch_na/
Коментар
-
.. има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от дененощието на ден... http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04...i_po_32_ch_na/http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеМежду другото, нали разбрахте за голямото земетресение в Иран? Треснало ги е 6.5 по Рихтер само на 90 километра от АЕЦ Бушер. Е, нищо и няма на централата. Руски технологии .... стари били, лоши били .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеПирамиде, ти от кога от измамник стана индустриалец че не разбрах
Боже , боже, покай се грешнико за спекулациите които бълваш на нетрезва глава
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДа попитам dddd дали повече ВЕИ мощности означава по-голям дял, за начало.
И после, да обясня нещо на онези с /многото/ ВЕИ-мотивация:
- Скъпи приятели, не от днес и не само сега ви се обяснява, ала няма кой да чува: Губите баланса, увлечени от имагинерни интереси.
Ако искате винаги да печелите от ВЕИ, инвестирайте В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЗИ ИНСТАЛАЦИИ, А НЕ В ТЯХНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ /ИНСТАЛИРАНЕ/.
Защото, потреблението на енергия /виждате/ може и рязко да се свива /ама МНОГО РЯЗКО/ докато нуждата от нови и нови ВЕИ мощности се мени значително по-слабо и е предвидима. Сега страдат тези, които, от лакомия, се нажабиха с ФЕЦ, ВетрЕЦ, ВЕЦ и, при промяната в потреблението, губят пари. НЯМА КАК ДА НЕ ГУБЯТ, и Бате Пешо и Мрежата ви обясниха, цащо.
АКО се бяха свързали тези хора /не само/ с мен, а и с други индустриалци в сферата, сега нямаше да врещят като настъпани котараци. Има средства, които може да ви спестят много бели коси и да ви генерират много нови постъпления - повече, отколкото за година-две в отрасъла - а вие продължавате, като овце, с главите надолу и - напред.
Извадете си главите от за*ниците, отворете си очите и няма да сгрешите. ТОВА, КОЕТО СТАВА СЕГА, Е РЕЗУЛТАТ ОТ ОВЧИЯ ВИ /СТАДЕН/ ИНСТИНКТ. - Види се, инвеститор да си, не те прави непременно умен.
Боже , боже, покай се грешнико за спекулациите които бълваш на нетрезва главаДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеПускай пасивните САОЗ-и (ако се налага ще го разшифровам) !
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеТя темата е друга, но тука се заформи диалог. Нещо интересно!
http://pressadaily.bg/publication/12...A%D0%BD%D0%BE/Last edited by netware5; 10.04.2013, 01:45.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Тя темата е друга, но тука се заформи диалог. Нещо интересно!
http://pressadaily.bg/publication/12...A%D0%BD%D0%BE/
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеБате Пешо,
Точно на мен няма нужда да ми обясняваш тия работи . Напротив, аз трябва да ти обяснявам какво става с реактора, когато остане без захранване. , май забрави какво и къде работя . Мисля, че не си прочел внимателно какво написах - а именно, че АЕЦ е ПОТРЕБИТЕЛ НОМЕР 1 като приоритет, именно от съображения за безопасност. И да, трябва да знаеш, че има "регулируеми" реактори, но нашите и въобще повечето, не са такива. Френските АЕЦ са такива - могат да следят товара в рамките на около 20%. Французите просто нямат друг изход при 70% ядрена компонента в производството. По-добре вземи обясни на пишман "специалистите" на форума как се управлява ЕЕС и какво се случва при разбалансиране на товарите. И как диспечерите се справят с такива проблеми, как се стига до разпадане на ЕЕС и как се възстановява след това. В тази област си специалистНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеБате Пешо,
Точно на мен няма нужда да ми обясняваш тия работи . Напротив, аз трябва да ти обяснявам какво става с реактора, когато остане без захранване. , май забрави какво и къде работя . Мисля, че не си прочел внимателно какво написах - а именно, че АЕЦ е ПОТРЕБИТЕЛ НОМЕР 1 като приоритет, именно от съображения за безопасност. И да, трябва да знаеш, че има "регулируеми" реактори, но нашите и въобще повечето, не са такива. Френските АЕЦ са такива - могат да следят товара в рамките на около 20%. Французите просто нямат друг изход при 70% ядрена компонента в производството. По-добре вземи обясни на пишман "специалистите" на форума как се управлява ЕЕС и какво се случва при разбалансиране на товарите. И как диспечерите се справят с такива проблеми, как се стига до разпадане на ЕЕС и как се възстановява след това. В тази област си специалистLast edited by radon222a; 10.04.2013, 00:54.
Коментар
-
До Бате Пешо
Поздрави за добрите познания в енергетиката.Малко за АЕЦ:
За да се поддържа реакторът в критично състояние (под критично разбирай стабилно , т.е работа на реактора на определена мощност пр. 70 %, 80 % или 100% ) е необходимо да се компенсира изгарянето на горивото, тъй като при работа на реактора намалява количеството на делящите се елементи. При един ядрен разпад на уран-235 се отделя енергия около 200 МеV,която загрява топлоносителя в първи контур, през парогенератор, турбина, генератор и после в ЕС.
По време на работа на реактора при смяна на мощността се получават ксенонови колебания ( така наречените "отравяния" от 135Хе, 149Sm ). Те предизвикват неравномерно разпределение на неутронния поток в активната зона, което е много неблагоприятен ефект, затрудняващ стабилизирането на мощността и влошаващ режима на работа на вътрешнокорпусните устройства и на топлоотделящите елементи.
Мощността на ядрения реактор се контролира чрез промяна интензивността на ядрената реакция.
Коментар
Коментар