IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
    И? Първичното регулиране е промяна на мощността на блока с до 10 МВт за 60 сек норматив при големите блокове при ГЧС. Целта е при много консуматори да се запази мрежата, защото при падане/увеличаване на честотата, блочните защити могат да изключат блока си. Затова са и кратковременните прекъсвания на тока, за да се компенсира моментен недостатък на електроенергия. По отношение на вторичното регулиране, големите блокове се управляват директно по задание на мощност от ЕСО. Но и това едва ли си виждал.
    Въобще си нямаш и грам понятие какво говориш, тебе ще питам!
    А проблемът в момента е, че са наблъскали толкова много мощности със задължително изкупуване, че за останалите на пазара няма място. А кредити са теглили всички, съответно енергетици, миньори и т.н. са изправени пред възможността да останат и без работа, а само ВЕИта не са достатъчни. Това е проблемът в момента.
    Не ми обяснявай неща които не разбираш.И не ми говори от гледна точка работник в електрическа централа или даскал в ТМЕТ.Като много знаеш я вземи да ми кажеш колко е резерва за първично регулиране?И мени ли се?И от какво зависи?Щото то не е само на един блок.И изобщо целта на противоаварийната автоматика и регулирането на честотата е да запази устойчивата работата на ЕЕС и да предотврати разпада.Когато имаме недостиг на производство честотата пада а при свръх производство се вдига.При ниска честота има системна автоматика но при висока няма.Освен това вследствие на изключване на електропроводи или работещи централи могат да станат най различни аварии.А това с ЕСО как ме разсмива но ако реша ще ти кажа защо

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
      Пирамиде, ти от кога от измамник стана индустриалец че не разбрах
      Боже , боже, покай се грешнико за спекулациите които бълваш на нетрезва глава
      Идеята е да не се концентрират само в един обект, комуто моят не се харесва, драги ми Дохтуре. И май нетрезвият си ти а, от тебе тук, досега, основно въздух под налягане и чекии в/у мокър пясък се ръсят. Съвсем рядко, по някой свестен, уравновесен коментар /аз затова ги и отбелязвам с почести / .
      Ти можеше да узнаеш повече, когато те каних, ама, нА, нали си "велик" /въздухар/ и току се цепиш на публични места. ВЪЗ-ДУ-ХАР.
      За разлика от мен, дето представям наистина, нещо читаво. Друг въпрос, че сериозна част от публиката тук също предпочита да прелива основно от пусто в празно и да копира без капка мисъл /някъде, при някого, някакси сработили/модели...за което, Господ ги наказва. През оная ми работа е твоята ирония, нея нито с ръка, нито с крак може да я пипне човек, нито да я продаде. Тя си съществува ей така, в пространството на чавките.

Коментар

• Преди 2-3 години от Дневник ми дадоха бан, заради такива коментари за фотоволаици, а сега цяло интервю на министър по темата с измамите правят.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
          Щом зимата работят 32 часа в денонощието, а лятото колко ли.....?
          Газдов ей сега ще ни обясни в Германия как е
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            .. има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от дененощието на ден... http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04...i_po_32_ch_na/
            Щом зимата работят 32 часа в денонощието, а лятото колко ли.....?

Коментар

• .. има фотоволтаични централи, които през февруари са работили със слънцегреене 32 часа в денонощието. Тоест те са открили някакъв начин да минават през времето напред и назад и да произвеждат с осем часа повече от дененощието на ден... http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/04...i_po_32_ch_na/

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Между другото, нали разбрахте за голямото земетресение в Иран? Треснало ги е 6.5 по Рихтер само на 90 километра от АЕЦ Бушер. Е, нищо и няма на централата. Руски технологии .... стари били, лоши били .....
                ДА! Тук е истината в руската технология и дано да видим и новото поколение реактори В-320 с повече пасивни защити за безопасност построени в България. С две думи ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА няма алтернативен заместител и тя е била независимостта на България и ще бъде, ако продължава да се развива, а не да се ограбва от политиците. Недопустимо е. Затова и България е в това състояние.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Хаа-хааа-ееееххаааа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Да попитам dddd дали повече ВЕИ мощности означава по-голям дял, за начало.
                    И после, да обясня нещо на онези с /многото/ ВЕИ-мотивация:
                    - Скъпи приятели, не от днес и не само сега ви се обяснява, ала няма кой да чува: Губите баланса, увлечени от имагинерни интереси.
                    Ако искате винаги да печелите от ВЕИ, инвестирайте В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЗИ ИНСТАЛАЦИИ, А НЕ В ТЯХНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ /ИНСТАЛИРАНЕ/.
                    Защото, потреблението на енергия /виждате/ може и рязко да се свива /ама МНОГО РЯЗКО/ докато нуждата от нови и нови ВЕИ мощности се мени значително по-слабо и е предвидима. Сега страдат тези, които, от лакомия, се нажабиха с ФЕЦ, ВетрЕЦ, ВЕЦ и, при промяната в потреблението, губят пари. НЯМА КАК ДА НЕ ГУБЯТ, и Бате Пешо и Мрежата ви обясниха, цащо.
                    АКО се бяха свързали тези хора /не само/ с мен, а и с други индустриалци в сферата, сега нямаше да врещят като настъпани котараци. Има средства, които може да ви спестят много бели коси и да ви генерират много нови постъпления - повече, отколкото за година-две в отрасъла - а вие продължавате, като овце, с главите надолу и - напред.
                    Извадете си главите от за*ниците, отворете си очите и няма да сгрешите. ТОВА, КОЕТО СТАВА СЕГА, Е РЕЗУЛТАТ ОТ ОВЧИЯ ВИ /СТАДЕН/ ИНСТИНКТ. - Види се, инвеститор да си, не те прави непременно умен.
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Между другото, нали разбрахте за голямото земетресение в Иран? Треснало ги е 6.5 по Рихтер само на 90 километра от АЕЦ Бушер. Е, нищо и няма на централата. Руски технологии .... стари били, лоши били .....
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                        Пускай пасивните САОЗ-и (ако се налага ще го разшифровам) !
                        Айде нема нужда .... Между другото, след Фукушима всички се чалнаха на тема осигуряване на краен поглътител на топлина и осигуряване на резервно захранване. И има защо, като се има предвид какви ги забъркаха японците. Нашият АЕЦ е добре - освен блочните дизели то не беше общостанционен, па мобилен .... Та артезиански кладенци, Шишманов вал, ръбчето на "крива 8" .... Но въпреки всичко, трябва да сме нащрек - сиреч, диспечерите да си знаят работата, че АЕЦ-а е No.1 !!! Щото по-добре да не опираме до дизелите. Преди доста години един американски колега ми разправяше действителен случай как при пълно обезточване тръгнал само един дизел и нещо и той бил леко нефелен, та той разбрал, че в близкото градче имало пътуващ цирк и отишъл та се спазарил с шефа на цирка да докарат дизела на цирка и да го подключат ..... Не се майтапя, действителен случай е.

Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                        Тя темата е друга, но тука се заформи диалог. Нещо интересно!
                        http://pressadaily.bg/publication/12...A%D0%BD%D0%BE/
                        Хе, хе .... Нищо интересно няма в коментара на Вушев, а пък и отдолу оня лудия ги плещи едни .....
                        Last edited by netware5; 10.04.2013, 01:45.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Тя темата е друга, но тука се заформи диалог. Нещо интересно!
                          http://pressadaily.bg/publication/12...A%D0%BD%D0%BE/

Коментар

Бате Пешо,

Точно на мен няма нужда да ми обясняваш тия работи . Напротив, аз трябва да ти обяснявам какво става с реактора, когато остане без захранване. , май забрави какво и къде работя . Мисля, че не си прочел внимателно какво написах - а именно, че АЕЦ е ПОТРЕБИТЕЛ НОМЕР 1 като приоритет, именно от съображения за безопасност. И да, трябва да знаеш, че има "регулируеми" реактори, но нашите и въобще повечето, не са такива. Френските АЕЦ са такива - могат да следят товара в рамките на около 20%. Французите просто нямат друг изход при 70% ядрена компонента в производството. По-добре вземи обясни на пишман "специалистите" на форума как се управлява ЕЕС и какво се случва при разбалансиране на товарите. И как диспечерите се справят с такива проблеми, как се стига до разпадане на ЕЕС и как се възстановява след това. В тази област си специалист
                            Ами шефа на диспечерите вече се справи с проблема. Напусна. Явно много му е дошла в последно време идиотията.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Бате Пешо,

Точно на мен няма нужда да ми обясняваш тия работи . Напротив, аз трябва да ти обяснявам какво става с реактора, когато остане без захранване. , май забрави какво и къде работя . Мисля, че не си прочел внимателно какво написах - а именно, че АЕЦ е ПОТРЕБИТЕЛ НОМЕР 1 като приоритет, именно от съображения за безопасност. И да, трябва да знаеш, че има "регулируеми" реактори, но нашите и въобще повечето, не са такива. Френските АЕЦ са такива - могат да следят товара в рамките на около 20%. Французите просто нямат друг изход при 70% ядрена компонента в производството. По-добре вземи обясни на пишман "специалистите" на форума как се управлява ЕЕС и какво се случва при разбалансиране на товарите. И как диспечерите се справят с такива проблеми, как се стига до разпадане на ЕЕС и как се възстановява след това. В тази област си специалист
                              Пускай пасивните САОЗ-и (ако се налага ще го разшифровам) !
                              Last edited by radon222a; 10.04.2013, 00:54.

Коментар

• До Бате Пешо

Поздрави за добрите познания в енергетиката.Малко за АЕЦ:
                                За да се поддържа реакторът в критично състояние (под критично разбирай стабилно , т.е работа на реактора на определена мощност пр. 70 %, 80 % или 100% ) е необходимо да се компенсира изгарянето на горивото, тъй като при работа на реактора намалява количеството на делящите се елементи. При един ядрен разпад на уран-235 се отделя енергия около 200 МеV,която загрява топлоносителя в първи контур, през парогенератор, турбина, генератор и после в ЕС.
                                По време на работа на реактора при смяна на мощността се получават ксенонови колебания ( така наречените "отравяния" от 135Хе, 149Sm ). Те предизвикват неравномерно разпределение на неутронния поток в активната зона, което е много неблагоприятен ефект, затрудняващ стабилизирането на мощността и влошаващ режима на работа на вътрешнокорпусните устройства и на топлоотделящите елементи.
                                Мощността на ядрения реактор се контролира чрез промяна интензивността на ядрената реакция.

Коментар

Working...
                                X