IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Що бе, братле? Нима вярваш, че двуногите са разумни и рационални ?
    - Шегуваш се.
    Еее, батка, донекъде знам колко не знам.

Народно допитване за мен е полезно при въпроси, за които всеки българин има личен опит, та да даде лично мнение.
    Например: Трябва ли да има монополии (така наречени "естествени", но не знам защо) в снабдяването на хората с вода, ток и топлинна енергия/ресурси. Тук всеки е почувствал на гърба си и може да даде мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
      Аз съм с висше химическо, пък пак не мога да имам мнение.

Да, познавам ядрените реакции, но не разбирам от ядрена енергетика, от енергетика, от икономика, от общополезна демагогия и от световна политика, за да се чувствам във възможност да дам мнение по въпроса в някое народно допитване.
      Що бе, братле? Нима вярваш, че двуногите са разумни и рационални ?
      - Шегуваш се.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Референдума е лоша идея. Форумни тъпанари, овчари и малограмотни цигани нямат капацитета да вземат такова важно решение.
        Референдумът, добър или лош, е единствената мярка, резултатът от която не подлежи на оспорване и от парламента. Затова и днешните, и вчерашните, и предните управляващи се страхуват от нея - защото, тя закрепя линия на национално поведение, за която всеки следва да отговаря...а именно отговорност /за разлика от куфарчета с кинти/ ама никак, не им се носи.
        Ако се проведе референдум, глас имат ВСИЧКИ - включително, умни, малоумни, изявяващи се или неизявяващи се тук, във форумите. Всички. И, ако не се бояхте, че ще изгубите, не виждам, защо, се противопоставяте.
        -Освен, ако не възнамерявате винаги да национализирате загубите и да приватизирате печалбите...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Референдума е лоша идея. Форумни тъпанари, овчари и малограмотни цигани нямат капацитета да вземат такова важно решение.
          Аз съм с висше химическо, пък пак не мога да имам мнение.

Да, познавам ядрените реакции, но не разбирам от ядрена енергетика, от енергетика, от икономика, от общополезна демагогия и от световна политика, за да се чувствам във възможност да дам мнение по въпроса в някое народно допитване.

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
            Да, набии си го в главата, че НЕ ДАВАМ и ти нямаш право да правиш бизнес с парите ми насила.

Ако искате събирайте се, ти, Богломил Манчев, Душана Здравкова, Гоце, Р.Овч. (те имат много крадени пари), всички с плакати от Белене, събирайте си 51% акции и си правете Белене АД. После не ви искам евтиния ток, продавайте ми го, "евтиният ядрен ток" на скъпите пазарни цени, а големите печалби си ги слагайте в джобовете. Само не забравяйте по никакъв начин да не усвоявате мои пари за инвестиции, без да съм казал "да"

Между другото Франция почти няма нов реактор от 20 години, Турция не е почнала АЕЦ, не се знае дали ще я направи някога и токът й е за вътрешна консумация, а не за износ като при Белене. Тези факти ги пише по официциалните страници на WNA и подобни, за 5 мин. се проверяват с гугъл. Ще ти дам точен линк, ако не може да ги намериш. Стига сме повтаряли лъжи тука.
            Момко, не съм тръгнал да правя бизнес с твоите пари. Бизнес правят доставчици, изпълнители...и онези, които сега спряха строежа. По-скоро, основно последните, доколкото, инвеститор си има и само Боковци цуцат от бюджета. От нашите пари. И с тях ни закопават. Супер.
            Още, евтината енергия е косвена но, сериозна подкрепа за твоя шибан живот но, това си е твоя шибана работа, щом именно ти поиска скъп ток само и само, някой да не направел инвестиция, за която не бил питал теб. ТЕБ?!?
            -Е кой си пък ти бе? Та, ти постоянно си противоречиш, нормално е такива да не ги питаш, та за тях угодия няма...

А за Франция правилно каза, "почти няма нов реактор" както виждаме тук. От последното се вижда, че и във франция, цената скача от 3,3 на 6 милиарда евро, строежът се забавя но, французите не се отказват. Защо ли? - Сигурно, са некомпетентни, сигурно са прости, та дават с техни пари бизнес да се прави?
            Или "глупавите" французи са осъзнали, че това е форма на щедрост към нацията, от която тя /Франция/ като цяло, и те, всеки един, в частност, печели?
            Не очаквам смислен отговор. Не точно от теб, демагог нещастен.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Не спират 10, а спират 52.......
              Но НЕ ГИ СПИРАТ, А ГИ ПРОВЕРЯВАТ...като ги проверят , пак ще ги пуснат ........:

Глас народен , глас божи....
              Само с референдум бих се съгласил да се откажем от АЕЦ....
              Разни тъпанари, дето преди 6 месеца са били на едно мнение, вчера на друго а днес на трето, не трябва да вземат съдбоносни за нацията решения.....

Коментар

Скапа се Фукушима, а те спират 10 реактора...вместо да се откажат от ядрената енергетика. Егати, наистина, и те са тъпи.
                -Нали така?
                Аман от умници като теб, съм рекъл.
                Не спират 10, а спират 52.......
                Но НЕ ГИ СПИРАТ, А ГИ ПРОВЕРЯВАТ...като ги проверят , пак ще ги пуснат ........:

Глас народен , глас божи....
                Само с референдум бих се съгласил да се откажем от АЕЦ....
                Разни тъпанари, дето преди 6 месеца са били на едно мнение, вчера на друго а днес на трето, не трябва да вземат съдбоносни за нацията решения.....

Коментар

Да, набии си го в главата, че НЕ ДАВАМ и ти нямаш право да правиш бизнес с парите ми насила.

Ако искате събирайте се, ти, Богломил Манчев, Душана Здравкова, Гоце, Р.Овч. (те имат много крадени пари), всички с плакати от Белене, събирайте си 51% акции и си правете Белене АД. После не ви искам евтиния ток, продавайте ми го, "евтиният ядрен ток" на скъпите пазарни цени, а големите печалби си ги слагайте в джобовете. Само не забравяйте по никакъв начин да не усвоявате мои пари за инвестиции, без да съм казал "да"

Между другото Франция почти няма нов реактор от 20 години, Турция не е почнала АЕЦ, не се знае дали ще я направи някога и токът й е за вътрешна консумация, а не за износ като при Белене. Тези факти ги пише по официциалните страници на WNA и подобни, за 5 мин. се проверяват с гугъл. Ще ти дам точен линк, ако не може да ги намериш. Стига сме повтаряли лъжи тука.
                  Колега не представляваш интерес за дискусия, нивото ти е - дъвчеш дъвката изплювана от Боко по националните медии и затова нищо не ти се разбира.......

Първо, Белене е с осигурено финансиране, така че твоя джоб си остава толкова празен или пълен.....
                  Второ, дали не трябва да се съобразиш с две трети от българите, които са за Белене...

Коментар

Умен си, и не даваш на прости като мен да ти изпилеят 20 милиарда

Коментар

• "Печалбата" от АЕЦ отива при инвеститора, нали, Умен?
                      Та, ако сега направим ГазЕЦ, ВетрЕЦ, ФЕЦ /щото много място в БГ не остана за нови ВЕЦ/ печалбата пак остава в десетина юридически лица. Предполагам, поне това, няма да оспориш.
                      Какво излиза, тогава? Явно, зорът е ти да продаваш скъпо, а масата потребители да го духат?
                      Обаче,
                      Ако те Го духат, мнозина други, които произвеждат или продават тук, също ще Го духат поради простия факт, че своите пари ще дават за извънредно скъпата енергия. Тоест, не само на теб. Повечето кинти отиват у доставчика на горивата, ТЕ СА ИНВЕСТИЦИЯ В НЕГОВАТА ИКОНОМИКА.
                      В резултат, настъпва дисбаланс на нашата икономика, и много отрасли също почват Великото Духане, докато се изнесат по чужбините...ако е останало място, където да ги искат, още. Иначе, просто загиват.
                      И това, което е останало тук, мре окончателно.
                      И няма да на кого да продаваш, и своята печалба /в средно-и дългосрочна перспектива/ също пропускаш и ще я гледаш през крив макарон. Именно лакомията на паразити, забравяши простата истина за цената на равновесието, води до периодичното разрегулиране на пазарите и поражда балони, кризи като тази, в която сме сега, сривове...Тази лакомия ни затрива цивилизацията бе, умник. А, след това, и нас няма да ни има. Хубаво скачаш тук с/у белене но, Турция ще построи своята АЕЦ до границата...Или смяташ турците за глупави? Французите, и те-глупави? Ами, апонците? Скапа се Фукушима, а те спират 10 реактора...вместо да се откажат от ядрената енергетика. Егати, наистина, и те са тъпи.
                      -Нали така?
                      Аман от умници като теб, съм рекъл.
                      Last edited by Pyramid; 08.04.2012, 10:34.

Коментар

Хайде и аз да направя една констатация, която не е обида защото е истина. Много си прост и е смешно да се правиш на интелигентен. И аз искам децата ми да живеят в богата държава и няма да позволя тъпанари като тебе и разни селяни от община Белене да пилеят 20 милиарда и от мойте пари. Събирай си пари като искаш и си прави бизнес, от твойте. Смайте пари бизнес щял да прави. Смотаняк.

Дал съм всички цифри и връзки съобразно учени от световната ядрена организация, в културен разговор бих дал още.
                        Умен си, и не даваш на прости като мен да ти изпилеят 20 милиарда, но, даваш на умни, като премиера, да те вържат и да ти изсмучат не 20, ами 90 милиарда.
                        Много си умен, личи си. Да не коментирам че, види се, си раздразнен от факта, че не умееш да смяташ прости неща /поне колкото мен прости но, неотвратими / и, воден от гнева, че сам си се изложил и прецакал, съскаш като змия...
                        Велико, дума да няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          На теб много неща не са ти ясни... Посочи ми една АЕЦ в света която работи на загуба! Няма такава!!!.
                          Сетих се и за реактори на загуба - Чернобил, Фукушима и много от тези 51 работещи реактора и 10 строящи се в Япония дето ще ги затворят.
                          Малка е вероятността, ама кво ша праим ако се случи тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            На теб много неща не са ти ясни... Посочи ми една АЕЦ в света която работи на загуба! Няма такава!!!
                            А сега да ти отговоря, за да видиш че ти си тъпата гъдулка в случая. Не знам да има АЕЦ-ове на загуба (ти откъде ли знаеш, че са все на печалба), може би няма защото за строените преди 90-та и инвестициите са им изплатени. А както и оня умник, дето научил няколко сложни термина и се прави на интелигентен каза, в АЕЦ големите пари отиват за инвестиции, после примерно 20% за гориво, заплати и т.н. Ако това ни е критерият обаче трябва да наблъскаме само перки и фотоволтаици в микса на ток, защото при тях подръжката е пък само към 2%. Пари за гориво няма и персонал почти няма. И при ВЕЦ е по-малко от при АЕЦ за поддръжка. Но мога да ти покажа АЕЦ, започнати и спрени по финансови причини, поне за САЩ знам. На връзката долу ще видиш, че има много такива (дори в Румъния), някои във връзка с Фокушима

Тези реактори за които ми говориш, че дал пари Обама са съвсем различни, още са на хартия и не виждам какво общо имат с Белене.

Защитавам тезата си по два начина:
                            1. Посочвам ти, че милиони учени по света занимаващи се с АЕЦ знаят, че АЕЦ е вече на ръба на ефективността. У нас се шири някаква аксиома набивана в главите на хората от преди 40 години, че АЕЦ дава най-евтин ток. А някакъв си дето се нарекъл по-долу "иноватор" вика майната им на тези милиони специалисти, ние пък ще си направим АЕЦ и ще печелим много за децата си.
                            2.Мога да посмятам с тебе, сметките са прости, но трябва допускания главно за цената на 1000МВ реактор и лихвата при която ще се вземе заем. Ако и на математиката не повярваш, вярвай на онези с лозунгите от община Белене и не се оплаквай, че си беден. Основно приеми, че един хилядник дава към 7.5 милиона МВтч на година за 2011 са дали по 8 милиона, за 2010-та по 7 милиона. Справка цъкни тук Може да си разиграеш сам варианти за да предцениш "неземната" печалба от Белене.

Коментар

И откъде е ясно това, щото на мене не ми е ясно.
                              На теб много неща не са ти ясни... Посочи ми една АЕЦ в света която работи на загуба! Няма такава!!!

Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                              Като гледам и в САЩ и в ЕС са спрели строителството на АЕЦ преди 1990г.
                              А сега си отвори очите и пак погледни! И като погледнеш, опитай се да погледнеш по-далече от носа си! Ето новини по темата само от последните няколко дни и то от страната която ни забрани да имаме АЕЦ Белене:

Going Nuclear

Since then, even while the regulator has been wracked by a very public internal feud, it has also moved forward, issuing the first construction and operating licenses for new U.S. nuclear reactors in almost 35 years.
                              http://www.nationaljournal.com/magaz...clear-20120405

Obama administration announces $450 million to design and commercialize U.S. small modular nuclear reactors
                              http://www.environmental-expert.com/...eactors-286482

Аман от безпросветни гъдулки...
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

1. Онова, не бяха обиди, а констатация: Види се, онези, които изказват подобни твърдения, не умеят да боравят с цифри, не разбират прости неща, и си затварят очите за страхотните пачи яйца, на които ни насаждат само и само, да угодят някому и да гушнат лев-два-или три.
                                Нещо повече, убеден съм, става дума за ПРЕСТЪПНО, УМИШЛЕНО ДЕЙСТВИЕ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ МАЩАБИ.
                                За такова, доживотна присъда е малко.
                                Хайде и аз да направя една констатация, която не е обида защото е истина. Много си прост и е смешно да се правиш на интелигентен. И аз искам децата ми да живеят в богата държава и няма да позволя тъпанари като тебе и разни селяни от община Белене да пилеят 20 милиарда и от мойте пари. Събирай си пари като искаш и си прави бизнес, от твойте. Смайте пари бизнес щял да прави. Смотаняк.

Дал съм всички цифри и връзки съобразно учени от световната ядрена организация, в културен разговор бих дал още.

Коментар

Working...
                                X