IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
    Малка е вероятността, ама кво ша праим ако се случи тук?
    А кво ше праим ако Слънцето избухне или пък Луната падне върху Земята?...

Аварийте в ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове по света за взели неизброимо по-голям брой жертви отколкото аварийте в АЕЦ. Да не говорим що жертви са дадени в каменовъглените мини при добива на въглища за ТЕЦ!...
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от tarantula Разгледай мнение
      трябва да си болен олигофрен за да не го разбереш това първо рудата не се добива в бг,2ро не се обогатява в бг,3 бг няма строително ноухау за стоеж на централа -нямаме строителна компания която да реализира строежа,4 то нямаме енергети4но атомно машиностроене 5 нямаме и финансов ресурс и него го внасяме .е как при това условие да произведеш накрая е с конкурентна продуктова себестоиност електри4ество.не подценяваи форума 4е има заблудени талибани има ама 4ак пък толкова.
      България наистина няма много от тези неща - някои ги затвориха, други ги забравиха, трети няколко поредни правителства упорито работиха, за да бъдат унищожени...
      Обаче, и Бангладеш ги няма тези неща. И Индия още не ги е развила, и Китай чисто и просто ползва услугите на руснаци, французи, американци...
      Значи, може. По първото ти изречение ще си затрая, защото виждам, опетваш да бъдеш обективен...
      Обаче, на този тук nezaetoime, в тон на неговата изява по мой адрес, ще река:
      - Дъртьо, не си познал. И, където и да си работил, бадева ще да е било, щом единственият "плюс" при теб е, че се по-дърт, а елементарни неща не виждаш или си завираш главата в гъза, за да не ги видиш.
      А, да: Споко, не съм учил в Габрово /макар че, знам хора, които са учили там и в много отношения, превъзхождат болния ти мозък. Хеле пък за твоите пари, и на ум не ми идва да си играя с тях - въпреки всичко, не съм от смрад като теб, а съм почтен човек и не бих им посегнал, защото, види се, ти не си нито грамотен, нито си достатъчно способен да направиш с тях нещо по-смислено, отколкото да ги вложиш на сметка в банката. Те такива ти и твърденията, и сметките - левашки...
      Нито веднъж не съм изрекъл, че "искам да работя с парите на народа" (пък и "nezaetoime" не е народ, а нек'ъф навлек) а, с прости думи, обясних, че си заслужава да бъде изградена АЕЦ-2 , дори и на кредит. Имаше инвеститори /а те много добре са си направили изчисленията/ но, малоумното ни правителство ги разгони, обаче...
      А на IvanG отново ще препоръчам да се огледа внимателно, преди да пише емоционално:
      Ннякои /и дори, мнозина/, опитвайки, да вървят в потока, да правят като другите, и да ипотекират, наистина, са се опарили яко. Въпреки това, и 100% зает капитал за АЕЦ е много по-надеждно обезпечен. Защо ли?
      Ами, първо, това са различен клас инвестиции - жилището често е пасив /предвид отрицателния нетен паричен поток, който генерират/ а производствените мощности са именно актив с положителен баланс от "реални" и "фантомни" парични потоци.
      Второ, с остаряването на дома, неговият баланс /предвид увеличаващи се разходи по поддръжката/ става все по-негативен, докато генериращите мощности, предвид своята амортизация /изплащане, не износване/ увеличават плюса в приходната си част по-бързо от минусите си.
      Трето, за управлението на такива активи като АЕЦ ВИНАГИ работят колективи от специално обучавани експерти, докато за частните домове, много често, собственикът няма никаква идея за нещо повече от биричка в хладилника, рибка в тигана и булка под чаршафите - естествено, и резултатите са, каквито ги виждаме...
      Last edited by Pyramid; 09.04.2012, 00:15.

Коментар

• piramid аец белене никога не може да е пе4еливш проект

трябва да си болен олигофрен за да не го разбереш това първо рудата не се добива в бг,2ро не се обогатява в бг,3 бг няма строително ноухау за стоеж на централа -нямаме строителна компания която да реализира строежа,4 то нямаме енергети4но атомно машиностроене 5 нямаме и финансов ресурс и него го внасяме .е как при това условие да произведеш накрая е с конкурентна продуктова себестоиност електри4ество.не подценяваи форума 4е има заблудени талибани има ама 4ак пък толкова.

Коментар

• [QUOTE=nezaetoime;1059243399]
          Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          Момко, -Е кой си пък ти бе?
          Ти от Горна Оряховица ли си? Сигурно си и инженер от Габрово. Ако ми беше казал нямаше и да споря. Само помни - не си играй с моите пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            ...а то се вижда, докъде ни докараха "СТЪЛБОВЕТЕ" туризъм и земеделие. СЪвършено съгласен съм, че дали СК или зает капитал, не е от значение за проекта. От значение е мениджмънтът...а той, наистина, у нас куца.
            За справка, пак вижте Франция - и там има капитализъм, и там, нещата се правят главно със зает капитал.
            За България основен проблем е корупцията, наистина. И какво направи Боко, за да реши проблема "негативно отражение на корупцията върху националната икономика"?
            Ами, ритва столчето на икономиката и "есть экономика-есть проблема-нет экономики-и проблемы нет".
            Егати сталиниста.
            Еми да..няма администрация - няма и корупция. Ама няма администрация - няма и избиратели
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение

Виж не искаш да признаеш следното.... Един проект може да бъде успешен, без значение какво е финансирането, кредит или СК.
              Това никога няма да го призная. Единственото спасение на проект със 100% заем е инфлацията, която изкувствено се поражда от централните банки в името на икономически растеж.
              В истинска конкуренция такъв проект винаги ще загуби. За жалост вече се гледа на инфлационния фактор като на нещо естествено и природно.

Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              А Белене е единствения проект, последния шанс БГ да бъде индустриална държава, останалите стълбове са туризъм и земеделие.
              Така казваха и тези които си взеха 30 годишни ипотеки с 90% заем - това е последния ни шанс един ден да имаме собствен дом. Сам виждаш каква е реалността сега. Защо си мислите, че с този АЕЦ ще бъде по-различно. Или това е шанса да осигурим ток на тези, които не могат да печелят от туризъм и земеделие ??

Коментар

• Във фитнеса тренирам с един доктор по икономика, той казва че можем да видим началото на края, когато медиите почват да се обръщат срещу управляващите, конкретно Боко....

Това е сигнал за мишките, да почват вече да напускат кораба........

Коментар

• [QUOTE=Pyramid;1059243360]Момко, -Е кой си пък ти бе?
                  А за Франция правилно каза, "почти няма нов реактор" както виждаме тук. /QUOTE]

Браво, бе тъпигьос, открил си единствения реактор във Франция по който се прави нещо от Electricite de France, дето стоят без работа по нови проекти. А я виж другите им реактори кога са строени.
                  И не ми викай момко и не ме питай кой съм аз. Като гледам си ми под годините, работил съм дълго сериозна работа в доста западни държави, всичко съм постигал сам и да слушам някакъв просташки селски език от някакъв с разплути мазнини нарекъл се "инвеститор", "иноватор", имал книжки за АЕЦ и имащ се за интелигентен и желаещ да работи с парите на народа защото няма свои или не може да работи с тях, ми звучи сташно грозно. Ти си едно нищо отвсякъде, бе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    ...а то се вижда, докъде ни докараха "СТЪЛБОВЕТЕ" туризъм и земеделие. СЪвършено съгласен съм, че дали СК или зает капитал, не е от значение за проекта. От значение е мениджмънтът...а той, наистина, у нас куца.
                    За справка, пак вижте Франция - и там има капитализъм, и там, нещата се правят главно със зает капитал.
                    За България основен проблем е корупцията, наистина. И какво направи Боко, за да реши проблема "негативно отражение на корупцията върху националната икономика"?
                    Ами, ритва столчето на икономиката и "есть экономика-есть проблема-нет экономики-и проблемы нет".
                    Егати сталиниста.
                    Слави Бинев по НТВ, това трябва да се гледа

Арабската пролет - полковник, нуждаем се от Европейска пролет - генерал........ Да бъдем Европейци, да се освободим от тиранина, да скъсаме оковите........

Коментар

• ...а то се вижда, докъде ни докараха "СТЪЛБОВЕТЕ" туризъм и земеделие. СЪвършено съгласен съм, че дали СК или зает капитал, не е от значение за проекта. От значение е мениджмънтът...а той, наистина, у нас куца.
                      Егати сталиниста.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                        Не викам на бялото черно. След като един проект за милиарди се влачи с години и не може да започне, мислиш ли че някаква фалирала банка ще знае по-добре от собствениците му дали е изгодно или не да го правят.

България има нужда от капитализъм. По-скоро еврозоната тъй като ние сме безгласни без собствена валута. Като се разкарат всички корумпирани правителства и фалирари банки и се създадът условия хората да се трудят и спестяват това, което печелят. Само, че затова трябва да се въведе истинска валута. Нали всички искате да просперираме. Ами просперитет се прави с натрупване на капитал. Никой не е просперирал като е станал първо кредитен милионер или милиардер.
                        Е ти какво казваш в момента, че собствениците не знаят кого да питат или требе да слушат какво им говорят дзвездите, или да питат, докато някой им каже, каквото искат да чуят........ Коя банка няма проблеми с капиталовата адекватност. Имаше някаква статия на тема връзкарски капитализъм в инвестора, някои ще фалират, някои не, но каква връзка има това с анализа на банката.....

Виж не искаш да признаеш следното.... Един проект може да бъде успешен, без значение какво е финансирането, кредит или СК. А Белене е единствения проект, последния шанс БГ да бъде индустриална държава, останалите стълбове са туризъм и земеделие

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                          Не можеш на бялото да кажеш черно, даже и банката консултант си връща хонорара, поради тази причина......

Като свършат аргументите, почваме да говорим за рубладжиите, конспирации...... Чалгаджийска работа...

В момента България има нужда от държавник!
                          Не викам на бялото черно. След като един проект за милиарди се влачи с години и не може да започне, мислиш ли че някаква фалирала банка ще знае по-добре от собствениците му дали е изгодно или не да го правят.

България има нужда от капитализъм. По-скоро еврозоната тъй като ние сме безгласни без собствена валута. Като се разкарат всички корумпирани правителства и фалирари банки и се създадът условия хората да се трудят и спестяват това, което печелят. Само, че затова трябва да се въведе истинска валута. Нали всички искате да просперираме. Ами просперитет се прави с натрупване на капитал. Никой не е просперирал като е станал първо кредитен милионер или милиардер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Тогава защо се вълнуваш че не можело да се изчисли каква ще е цената на тока след 10 години?!... Няма значение каква ще е, защото цените на всички останали стоки и услуги ще се определят на основата на цената на тока! Това е истината.
                            Аз не се вълнувам, защото знам каква е реалността.В свят където парите са въпрос на няколко клавиша, всичко и всеки може да се купи и всяко решение е предпоследно. Аз защитавам идеята, че не може да имаш печеливша инвестиция като почнеш със 100% дълг. Още повече с държавно управление. Нали се борим уж за свобода и златен стандарт. Това, което се предлага е точно обратното и робия до дупка. Всеки кредитор при такива условия ще извива ръце и поставя условия щото знае, че тоз дето му се е вързал няма къде да ходи 30 години занапред.

Казваш, какво би било без Козлодуй. Ами тогава времената са били по-други. Парите са били "по-истински". Нямало е такива финансови безумия. Хората са били по-съвестни в работата си. Сигурно и корупцията не е била гигантска като днешната. Ако се почне проект с такива параметри в сегашната действителност нямаш си и представа какво източване ще бъде. Колко банки и консултанти ще се наредят да осребряват безмислените си услуги и всички те ще са докарани от тоя дето дава кинитите а не от тоя дето ще ги връща. И в крайна сметка от цялата работа ще лъха небрежност и немърливост и най-много да отнесем някоя еко катастрофа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Референдума е лоша идея. Форумни тъпанари, овчари и малограмотни цигани нямат капацитета да вземат такова важно решение.
                              А когато форумни тъпанари, овчари и малограмотни цигани ви избират за министър председатели може, нали така.....

Ако обичаш, коментирай тоз ЧИЛЯК.......
                              http://www.youtube.com/watch?feature...v=QSE2grkfYOk#!

Коментар

• Всъщност, за да имаш мнение, не си длъжен да имаш опит и познания...Доколкото действията на хората се водят именно от мненията им, а не от фактите.
                                Факт е, че цената на инвестицията по АЕЦ е най-висока.
                                Факт е, също така, че не я зареждаш непрестанно, за разлика от другите, с енергоносител и това прави цената на енергията възможно най-ниската достижима за момента.
                                Факт е, че страната в момента няма налични /а дали, наистина, нали имаме някакъв фискален резерв?/ сухи пари.
                                Факт е, така също, че се печелят с производство и износ на стоки с ниска себестойност и висока принадена стойност.
                                Факт е че, оскъпиш ли енергията, себестойността скача, а нормата на печалба се срива...
                                И е факт, че много от провалилите се правителства бяха избрани с наистина, най-добри намерения.
                                Затова, едно всеобщо допитване ще сложи точка на постоянните дразги и противоречия и ще обедини нацията. Сигурно, и това не влиза в сметките на разни паразити, ибо живеят според римската формула "разделяй и владей".
                                Да вземем пример от една образцова демокрация, Швейцария.

Коментар

Working...
                                X