IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До 4i4o, Бате пешо, Мрежата и няколкото още що-годе на себе си тук:
    - Не спорете с хора като monkey-maker-а. Енергия на вятъра. СЕГА, този тип "експерти" няма да ви чуят. Ще има да врякат, когато настъпят последиците. На ваше място, бих опитал с някой, който не само чете, но и вижда, не само слуша, но и чува. Ценете времето си - от тук нищо свястно няма да излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Аз не разбирам какво доказвате с тези числа ...
      Реклама на управлението на ГЕРБ ли правите...
      При съсипана индустрия, унищожена тежка промишпленост, народ с убийствени сметки за ток ( по тази причина изключени повечето ел. уреди и с по една лампа от 40W в жилището....), искате консумация и се хващате за моментно състояние на системата.....

пп Каква връзка има Белене с това...
      Руснаците казаха - построяваме го с наши пари и ще си изнасяме тока , където си знаеме.....
      Там е работата, че няма къде да се изнася, а пари така или иначе пак българските данъкоплатци трябва да дават, ако се строи АЕЦ Белене. За каква съсипана индустрия ми говориш, след като износа на България през тази година, смятано в щатски долари ще е около 2 пъти по-голям от износа на България смятан в долари през 1989. Износа на България, смятан в левове, през тази година ще бъде около 2 пъти по-голям от износа на България през 2009г. Данните за износа се отнасят за всички изнесени стоки, включително суровини.
      Last edited by the money-maker; 15.04.2013, 11:28.

Коментар

• Аз не разбирам какво доказвате с тези числа ...
        Реклама на управлението на ГЕРБ ли правите...
        При съсипана индустрия, унищожена тежка промишпленост, народ с убийствени сметки за ток ( по тази причина изключени повечето ел. уреди и с по една лампа от 40W в жилището....), искате консумация и се хващате за моментно състояние на системата.....

пп Каква връзка има Белене с това...
        Руснаците казаха - построяваме го с наши пари и ще си изнасяме тока , където си знаеме.....

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
          Тази сутрин в 5 часа, товарът на електроенергийната система в България е бил 2519 мегавата. Може ли да ми кажете, как при такъв товар ще работят едновременно АЕЦ Козлодуй с 2000 мегавата и АЕЦ Белене с 2000 мегавата, тоест общо 4000 мегавата от АЕЦ при товар от 2519 мегавата.
          Не забравяй и всичките тецове, топлофикации и ко-генерации
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Тази сутрин в 5 часа, товарът на електроенергийната система в България е бил 2519 мегавата. Може ли да ми кажете, как при такъв товар ще работят едновременно АЕЦ Козлодуй с 2000 мегавата и АЕЦ Белене с 2000 мегавата, тоест общо 4000 мегавата от АЕЦ при товар от 2519 мегавата.
            Last edited by the money-maker; 14.04.2013, 10:17.

Коментар

• Ще бъде интересно да чуем мнението и на някои индустриалци.

Коментар

• Един и същ се оказа собственикът на всички чудодейни фотоволтаични централи, които според справка на МИЕТ произвеждат ток от слънце повече от 24 часа на денонощие. https://www.bivol.bg/vei-night.html

02.07.2010 - Няколко думи за далаверата в България с така наречените "възобновяеми източници" http://borsi.blog.bg/biznes/2010/07/...enite-q.571235

... Та кой ми обясняваше, че това което съм бил написал "не може да стане" и било "лъжа"?
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Боже, Боже-е-е, колко мъка има по тоя свят Боже! Ей в такива случаи се вижда, че от съвременните информационни технологии може да има не само полза, а и вреда. Огромните възможности на интернет, гугъл и уикипедия направиха така, че всеки с компютър и нет да си мисли, че разбира от всичко. За много хора вече, нещо ако го няма в гугъла или уикипедията, то не съществува. А ако го има - то написаното там е истина от последна инстанция и ти дава възможност да се репчиш на истински експерти в областта. С нетърпение очаквам да ме осветлиш и по въпросите на ядрената енергетика. Предполагам, че ще се окажа пълен профан в сравнение с теб.

П.С. Тая "гугълизация" вече става опасна. Ние тук просто си приказваме, но някои хора вече не ходят на лекар, а се лекуват с Гугъл. А и тия "обществени съвети" ..... скоро ще почнат да се образоват от Гугъл и ще си помислят, че това е достатъчно за да налагат решенията си на специалистите.
                  Мрежата не го предизвиквай щото ей сега ще те изкара че си неграмотен.Не знаех че споря с Гугъл.Не мога да победя Гугъл нито телевизора нито агресивната простотия.Как да спориш с хора които не са ходили на училище незнаят чужди езици и са агресивни?Преди време тук имаше един такъв подобен смешник с друг ник който се фукляваше че продавал ток в Америка но изчезна.А този екземпляр освен че не знае езика е тотално неграмотен за да разбере за какво става дума.Щото първо трябва да си грамотен на български а след това на друг език.
                  Last edited by Бате Пешо; 11.04.2013, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                    Отговаряш напълно достатъчно за мен. Благодаря.
                    Не търся лекция или да навлизам дълбоко в нещата, просто любопитство.
                    И понеже темата е за белене, според мен заедно с централата би трябвало да върви и съответната инфраструктура. Колко би струвало изграждането на присъединителната мрежа към съществуващата?
                    Строежа на централата е си е за нея а на връзките и с ЕЕС друго перо.Подстанция Царевец е построена вече.Ще трябват поне два електропровода от Белене към нея.Отделно От Царевец към Пловдив още един.Един в поска Плевен и един поне на изток към перкопанелите в Добруджа и Варна.Ще е добре и към Румъния още една връзка.Това за 400 киловолта.В Белене ще е необходими трансформатори 400/110киловолта и няколко електропровода на 110 киловолта.Незнам към момента колко ще струва всичкото това.Но ще са стотици милиони.И задължително трябва да се построи язовир който да разшири капацитета на ПАВЕЦ Чаира.Рано или късно кризата ще свърши и тогава цените ще станат други.Както сега се оказваме с излишък така при една тежка зима може да се окажем с недостиг.Миналата година на два пъти спирахме износа а хората разчитаха на нас.Времената и ситуациите се менят.Както сега кухите лейки крещят против Белене така след време ще викат обратното.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                      Защо трябва да обиждаш като грешиш? Искаше да ти покажа къде, хванах първия резултат от гуглето и ти сложих линка. Посочвам ти точната схема, продължаваш да говориш глупости. Който иска да гледа в линка и да чете. Написано е повече от ясно.
                      Боже, Боже-е-е, колко мъка има по тоя свят Боже! Ей в такива случаи се вижда, че от съвременните информационни технологии може да има не само полза, а и вреда. Огромните възможности на интернет, гугъл и уикипедия направиха така, че всеки с компютър и нет да си мисли, че разбира от всичко. За много хора вече, нещо ако го няма в гугъла или уикипедията, то не съществува. А ако го има - то написаното там е истина от последна инстанция и ти дава възможност да се репчиш на истински експерти в областта. С нетърпение очаквам да ме осветлиш и по въпросите на ядрената енергетика. Предполагам, че ще се окажа пълен профан в сравнение с теб.

П.С. Тая "гугълизация" вече става опасна. Ние тук просто си приказваме, но някои хора вече не ходят на лекар, а се лекуват с Гугъл. А и тия "обществени съвети" ..... скоро ще почнат да се образоват от Гугъл и ще си помислят, че това е достатъчно за да налагат решенията си на специалистите.
                      Last edited by netware5; 11.04.2013, 20:50.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• http://en.wikipedia.org/wiki/Circuit_breaker

A circuit breaker is an automatically operated electrical switch designed to protect an electrical circuit from damage caused by overload or short circuit. Its basic function is to detect a fault condition and interrupt current flow. Unlike a fuse, which operates once and then must be replaced, a circuit breaker can be reset (either manually or automatically) to resume normal operation. Circuit breakers are made in varying sizes, from small devices that protect an individual household appliance up to large switchgear designed to protect high voltage circuits feeding an entire city
                        Circuit breaker е автоматично задействан електрически ключ, проектиран да защити електрическа верига от повреда поради претоварване или късо съединение. Базовата му функция е да засече проблемно състояние и да прекъсне течащия ток. За разлика от fuse, който задейства веднъж и след това трябва да бъде подменен, circuit breaker може да бъде рисетнат (или ръчно или автоматично) за да се възстанови нормална работа. Circuit breakers се произвеждат в различни размери от малки устройства за защита на индивидуални домашни уреди, до големи switchgear проектирани за защита на високоволтови вериги захранващи цял град.
                        Всеки сам да слижи автоматичен предпазител или предпазител със стопяема жичка/проводник или каквото иска на circuit breaker и fuse.

А за мрежта за Белене, предишното правителство каза 1 млрд. евро, от колеги работещи по проекта съм чувал 1 млрд. лева. И този разход не е включен в цената на централата. Просто ВЛ са 3.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Факушката алуминия е всичко но не и здрав.В тези проводници АСО има и стоманени нишки.Те осигуряват здравината и механически носят натоварването а алуминия служи само като проводник.Не ме мързи да ти отговарям но просто няма как то не става във форум.Много са нещата и няма как.То са проводимости индукции корона ефект.Има заместващи схеми които се описват с диференциални уравнения просто не става във форум.Освен електрическото изчисление има и механично.
                          Отговаряш напълно достатъчно за мен. Благодаря.
                          Не търся лекция или да навлизам дълбоко в нещата, просто любопитство.
                          И понеже темата е за белене, според мен заедно с централата би трябвало да върви и съответната инфраструктура. Колко би струвало изграждането на присъединителната мрежа към съществуващата?

Коментар

• ПРЕКЪСВАЧ
                            ел. switch, circuit-breaker;

ножов ПРЕКЪСВАЧ a knife switch.

ПРЕДПАЗИТЕЛ
                            safety device/lock/catch;safety guard;

(решетьчен, за съоръжение) fender;

(бушон) safety fuse;

ПРЕДПАЗИТЕЛ на молив point-protector;

ПРЕДПАЗИТЕЛ на пушка safety-bolt;

ПРЕДПАЗИТЕЛ за пръст (кожен или гумен) finger-stall;

ПРЕДПАЗИТЕЛ за свръхнатоварване overload release/switch;

ПРЕДПАЗИТЕЛ против светкавица ел. lightning-arrester.

БУШОН
                            ел. (safety-)fuse;

БУШoНите изгоряха the fuses have blown;

сменям БУШoНите put in a new fuse, replace/change the fuse.

ТАКА КАЗВА РЕЧНИКА.Пред простотията съм безсилен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Не съм. Завършил съм електронна техника и микроелектроника, и те питам за обща култура. Интересни са ми нещата от другата страна така да се каже. Принципно ги знам нещата без детайли разбира се, и се сетих че за високоволтови проводи използвате алуминий поради здравина и магнитни свийства. С високоволтови неща съм се занимавал по оптимизиране на искрата за автомобилни бобини, което няма много общо с вашите неща. Със сигурност няма да си купя тези книги, та ако не те мързи да отговаряш ще се радвам.
                              Факушката алуминия е всичко но не и здрав.В тези проводници АСО има и стоманени нишки.Те осигуряват здравината и механически носят натоварването а алуминия служи само като проводник.Не ме мързи да ти отговарям но просто няма как то не става във форум.Много са нещата и няма как.То са проводимости индукции корона ефект.Има заместващи схеми които се описват с диференциални уравнения просто не става във форум.Освен електрическото изчисление има и механично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Факушката ти колега ли си?Тук сметките са различни не е като при инсталации на сгради.Не може да се обясни във форума.Има една книжка Електрически мрежи се казва и е две части.Автора е Влъчков.Там е обяснено.
                                Не съм. Завършил съм електронна техника и микроелектроника, и те питам за обща култура. Интересни са ми нещата от другата страна така да се каже. Принципно ги знам нещата без детайли разбира се, и се сетих че за високоволтови проводи използвате алуминий поради здравина и магнитни свийства. С високоволтови неща съм се занимавал по оптимизиране на искрата за автомобилни бобини, което няма много общо с вашите неща. Със сигурност няма да си купя тези книги, та ако не те мързи да отговаряш ще се радвам.

Коментар

Working...
                                X