IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АДСИЦ-убежище при криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С vhk съм много съгласен. Да приемем, че настъпва криза и потреблението се свива до минимум. Къде човек най-трудно се ограничава - ами в хранителните продукти. От тук си правя и извода, че при криза земеделската земя си остава солиден и ценен актив при много различни апокалиптични и не толкова сценарии. Това е една от основените причини да държа над 40% в портфейла ми акции инвестиращи в земеделски земи от бая време насам

За биогоривата съм по-скоро спектично настроен. Чувал съм от хора, чието мнение ценя, че биогоривата не помагат много много за предотвратяване на глобалното затопляне. Отделно ако трябва да избирам какво да сложа в колата ми ... без биогориво, ако обичате. При положение, че се наложи като алтернатива на другите, то мога само да спечеля.

Отделно процесите, които текат при земеделските земи (комасация, европейски субсидии, развитие на рентовите отношения) ме навяват на мисълта, че тук нещата тепърва се развиват и то във вярна посока, което пък ме навява на мисълта, че има още нереализиран солиден потенциал.

Поздрави
    Keep going ...

Коментар

• ВХК, да, цените им се качват, така е, но там става въпрос повече за спекулации с цените. Т.е. очаквания за увеличение на населението в световен мащаб, свиване на предлаганите количества и прочие. Поне според мен.
      Клио, това за биогоривата за съжаление не сме го измислили ние и едва сега да се правят първите опити. Погледни как стоят нещата в САЩ примерно с биогоривата и какво точно става дума. Ако има криза /недай Боже/ търсенето и на суровини намалява, нали така?
      Така стоят нещата от моята гледна точка. Не ангажирам никого с мнението си.

Коментар

• Zemedelskite zemi sashto taka se izpolzvat za proizvodstvoto na surovini za biogoriva. Pri poslkapvashtiya i namalyavasht petrol, kakvo mozhe da se ochakva spored teb?
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Ordinary Man,предполагам че си забелязал как цените на хранителните продукти се уджоиха за по- малко от година в цял свят ,а земеделската земя е средство за тяхното производство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man
            Първоначално изпратено от Mr.Profit
            Ordinary man, кои земи по-точно имаш предвид, че тук за доста се поговори.

Investorrr, по този показател донякъде съм склонен да се съглася с теб но написаното от мен специално за FPP не оборва ли твоята теза?

И това е друго вече Като изказваш мнение казвай и на каква база го правиш ... аз откъде да знам какво витае в остриганата ти глава

Поздрави!

Ами говоря за всички земи, били те земеделски, ваканционни или за построяване на търговски комплекси и прочие. Затова и съм го казал под общото понятие земи. Когато има криза, обикновено няма сектор, който да не бъде засегнат. Така че убежището би било успешно в много кратък период, според скромното ми мнение.

Не е препоръка за каквото и да е.
            Хубави въпроси задаваш и има резон в тях. За тази криза, за която говориш доста мисля напоследък и се опитвам да анализарам как ще ни се отрази, на кои сектори, доколко и все такива. До интересни изводи стигам понякога но бързо сменям мнението си като открия нещо ново. Не съм преживявал подобно нещо и нямам лични наблюдения

Ама все ми се струва, че когато големите пари играят, големи неща се случват

Сега примерно гледам за сертфикатите. 2 дълги, 3 къси ... и откъде се взе тази ABN Amro и откъде пък и хрумна да прави сертификати за Софикс От тук ще да е дошла идеята и то от нашите играчи според мен. Никой не бара там, където не разбира! Като не може деривати на нашата борса да си ги осигурят там, далече. Аз примерно също бих играл на късо по някои позиции ама не знаех, че имам тази възможност. За определени играчи е било ...погледни, че нищо не се спомена по медиите. Сега разбираме благодарение на човека открил темата. Той пък не се обади повече Отделно като гледам датите на сертификатите и изявления по медии и на представители пак на определени дати ... абе навръзват се някакси нещата.

А кой би се отказал да вземе парите на неразбиращите и лесно манипулируеми играчи на БФБ?

Ти за земите ме пита, аз къде отидох Значи и при земеделските земи има големи игри. Възможно е и там да наблюдаваме криза ама се съмнявам да е нещо по-сериозно. Виж как се държат в последно време. Има причина ми се струва. И много неща мога да напиша още ама ми се ще да се поровя, че писането време ми отнема а то е ценно ... особено тези дни.

Да кажа, че изразявам лично мнение и хипотези.

Пак ще говорим Успех!
            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
              Ordinary man, кои земи по-точно имаш предвид, че тук за доста се поговори.

Investorrr, по този показател донякъде съм склонен да се съглася с теб но написаното от мен специално за FPP не оборва ли твоята теза?

И това е друго вече Като изказваш мнение казвай и на каква база го правиш ... аз откъде да знам какво витае в остриганата ти глава

Поздрави!

Ами говоря за всички земи, били те земеделски, ваканционни или за построяване на търговски комплекси и прочие. Затова и съм използвал общото понятие земи. Когато има криза, обикновено няма сектор, който да не бъде засегнат. Така че убежището би било успешно в много кратък период, според скромното ми мнение.

Не е препоръка за каквото и да е.

Коментар

• Ordinary man, кои земи по-точно имаш предвид, че тук за доста се поговори.

Поздрави!
                Keep going ...

Коментар

Първоначално изпратено от Investorrr
                  В БГ са много надценени жилищните и ваканционните имоти, така че АДСИЦове в такива имоти не ми ги хвалете, хич )
                  Навлизаш в моя територия

Какво означава надценен според теб можеш ли да ми кажеш?

Едно нещо не струва ли толкова, колкото някой е готов да даде за него? А те продават голяма част от построеното! Не го складират Не е ли много по-малък риска така от евентуален балон при недвижимите имоти?

Спомням си като купувах FPP на 1.05 как участници от форума ми се чудиха и даваха "компетентни" мнения Първо PARK имах, че FPP скъпо ми се видя ама след увеличението на капитала се усетих и ги смених с Феърплей. После си добавях. Сега като гледам добре съм направил

Колко са като проценти? Колко паднаха през корекцията ... а те май качиха Качественото си е качествено!

Сега за надценеността още да ти кажа Не знам дали си запознат с проектите, предлаганото качество и локациите им но ще ти кажа, че търсене не липсва благодарение на тях. Отделно те не предлагат по 1000 обекта! Залагат на визия, инфраструктура, качество, уникалност и локация.

Виждам също, че менъджмънта е на много добро ниво и това също помага доста! Избарана работа откъдето и да го погледнеш

Примерно за по-високата оценка на Явлена дето им дава съм склонен да се съмнявам. Явлена на изложения съм гледал щанда им и какви са цифри, кво е чудо ... да се чудиш в България ли сме или Paradise Island на Бахамите Правят си увеличение хората на 2.25 и съм склонен да приема тази стойност за справедлива.

Хайде сега да те чуя теб с твоите доводи ще ми е интересно
                  Жилищните имоти в БГ са надценени на база дохода, който могат да носят от наеми, и спрямо средната годишна заплата в страната - не официаланта, на която се разписват хората, а парите с които реално разполагат месечно. Отделно има голям превес на предлагането, спрямо търсенето и това ще лъсне в следващите години С две думи, и на пазара с недвижими имоти, хорската лакомия, ще си изиграе своята лоша шега с инвеститорите в такива активи )

Коментар

• Първоначално изпратено от Ordinary Man

Мистър Профит съгласен съм за връзката на цената с балансовата стойност, ама какво става при евентуално скорошно понижаване цените на земите?
                    това е много евентуално.....не мисля,че ще има понижение на цените на земите......

Коментар

Имаш правото да чувстваш каквото си поискаш.

Една от причините да залагам на част от тях е близката пазарна стойност до балансовата. Отделно търся най-голямо припокриване на вижданията ми с всички сектори и акции и си избирам тези, които най ми пасват на целите. Отделно следя мениджмънта внимателно!

Смятам, че всяка добра акция на добра цена може да бъде убежище! При Адсици-те и по-специално моите, цената никога не се отдалечавала прекалено много от балансовата стойност и това според мен е една от основните причина да не се подаде на по-голяма корекция. Просто би било чист арбитраж

Бъди здрав и успех!
                      Мистър Профит съгласен съм за връзката на цената с балансовата стойност, ама какво става при евентуално скорошно понижаване цените на земите?

Коментар

• Имаш правото да чувстваш каквото си поискаш.

Една от причините да залагам на част от тях е близката пазарна стойност до балансовата. Отделно търся най-голямо припокриване на вижданията ми с всички сектори и акции и си избирам тези, които най ми пасват на целите. Отделно следя мениджмънта внимателно!

Смятам, че всяка добра акция на добра цена може да бъде убежище! При Адсици-те и по-специално моите, цената никога не се отдалечавала прекалено много от балансовата стойност и това според мен е една от основните причина да не се подаде на по-голяма корекция. Просто би било чист арбитраж

Бъди здрав и успех!
                        Keep going ...

Коментар

• Аз мразя всички АДСИЦИ. Просто нещо от вътре ми казва стой далеч от Адециците

Не е препоръка.
                          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                            Лесно немааааааааааа ...
                            :-) Ми давайте да пием тогава, кво сме седнали да си губим времето! Тя кат падне до долу, все ще се чуе нещо от рода на бум, прас или т.н. Тогава ще му мислим :-)
                            Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Лесно немааааааааааа ...
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Забравяш обезценката на компаниите, в този аспект кеш позволява бързото влизане на добри нива. Обръщането на кеша в дялове от адсици, неминуемо изисква след това отново преобразуване в кеш и чак тогава интервенция по покупка на добра компания, чийто акции са паднали на добри за влизане цени, а това на нашата свръхликвидна борса не е толкова лесна задачка.
                                Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

Working...
                                X