IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АДСИЦ-убежище при криза?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• LAND

Коментар

• Първоначално изпратено от cmexypko
      Ако не разчиташ на някакъв ръст, има ли смисъл да се набутваш с допълнителни комисионни и да купуваш акции на адсиц? Може би по-доброто решение е да се държи кеша и да се чакат сериозни индикации за край на корекцията.
      Освен това много сериозно започва да се споменава думата рецесия. Как би се отразила тази думичка върху цените на адсиците?
      От ФПП и аз съм доволен, а и по неговите стъпки (визирам ръстът, предизвикан от преоценката на активите) може да минат и други адсици. Така че, моето мнение е такова: Ако даден адсиц дава индикации за някаккъв макар и малък ръст по време на корекцията, то си заслужава да се влезне краткосрочно там. Ако няма такива индикации - кеш и туйто!
      Е да, ама при сегашната инфлация кешът не е убежище.
      АДСИЦ-ите в земя изглеждат атрактивно убежище т.к. земята (за разлика от сградите) се предполага че не може да загуби, а напротив, вероятно ще увеличи цената си.

По отношение на БФБ аз съм умерен песимист (краткосрочно).
      Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
        Първоначално изпратено от Investorrr
        За убежище, да не губиш пари да, но да изкараш пари, малко трудно )
        разбира се!убежище е място,където се криеш,а не живееш,нали?въпреки,че от фпп съм над 50 % от края на юли!
        Ако не разчиташ на някакъв ръст, има ли смисъл да се набутваш с допълнителни комисионни и да купуваш акции на адсиц? Може би по-доброто решение е да се държи кеша и да се чакат сериозни индикации за край на корекцията.
        Освен това много сериозно започва да се споменава думата рецесия. Как би се отразила тази думичка върху цените на адсиците?
        От ФПП и аз съм доволен, а и по неговите стъпки (визирам ръстът, предизвикан от преоценката на активите) може да минат и други адсици. Така че, моето мнение е такова: Ако даден адсиц дава индикации за някаккъв макар и малък ръст по време на корекцията, то си заслужава да се влезне краткосрочно там. Ако няма такива индикации - кеш и туйто!
        Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Наистина АДСИЦ са убежище според мен, имам позиции само в АТЕРА И ФПП купени от нива 1.40 лв и 1.20лв съответно и кеш .Тъй като покрай сухото гори и мокрото очаквам спадове и при тях които ще използвам за добавяне .Когато преценя че сме стигнали дъното ще търся други позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
            В БГ са много надценени жилищните и ваканционните имоти, така че АДСИЦове в такива имоти не ми ги хвалете, хич )
            Навлизаш в моя територия

Какво означава надценен според теб можеш ли да ми кажеш?

Едно нещо не струва ли толкова, колкото някой е готов да даде за него? А те продават голяма част от построеното! Не го складират Не е ли много по-малък риска така от евентуален балон при недвижимите имоти?

Спомням си като купувах FPP на 1.05 как участници от форума ми се чудиха и даваха "компетентни" мнения Първо PARK имах, че FPP скъпо ми се видя ама след увеличението на капитала се усетих и ги смених с Феърплей. После си добавях. Сега като гледам добре съм направил

Колко са като проценти? Колко паднаха през корекцията ... а те май качиха Качественото си е качествено!

Сега за надценеността още да ти кажа Не знам дали си запознат с проектите, предлаганото качество и локациите им но ще ти кажа, че търсене не липсва благодарение на тях. Отделно те не предлагат по 1000 обекта! Залагат на визия, инфраструктура, качество, уникалност и локация.

Виждам също, че менъджмънта е на много добро ниво и това също помага доста! Избарана работа откъдето и да го погледнеш

Примерно за по-високата оценка на Явлена дето им дава съм склонен да се съмнявам. Явлена на изложения съм гледал щанда им и какви са цифри, кво е чудо ... да се чудиш в България ли сме или Paradise Island на Бахамите Правят си увеличение хората на 2.25 и съм склонен да приема тази стойност за справедлива.

Хайде сега да те чуя теб с твоите доводи ще ми е интересно
            Keep going ...

Коментар

• Съвет?

През последните 2 борсови сесии продадох 1/3 от акциите си в "Адванс Тера Фонд " (АТЕRA) с цел осигуряване на кеш за заемане на позиции (индив.акции) в края на срива/корекцията.
              Т.е. изпълзях от убежището си.
              Днес ми се струва че това беше грешка.
              Какво мислите???
              Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• В БГ са много надценени жилищните и ваканционните имоти, така че АДСИЦове в такива имоти не ми ги хвалете, хич )

Коментар

• http://imoti.investor.bg/?cat=109&id=59309

Коментар

• Според мен по време на корекция, трябва да се забравят дружествата, които се движат в синхрон с пазара и са тотално зависими от движенията на пазара и единственото положително, около тях, което да се очаква, да е поредния добър отчет ) Трябва да се търсят дружества, около които могат да се очакват бомбастични новини, които да променят силно фундамента им - нещо, като нов мажоритар, те да на направят придобиване, абе, да покажат нов фундамент ) Ще има такива дружества, и тогава ще се види, според мен, че може да има и дружества, които да растат и когато пазара се срива дори )

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                      За убежище, да не губиш пари да, но да изкараш пари, малко трудно )
                      разбира се!убежище е място,където се криеш,а не живееш,нали?въпреки,че от фпп съм над 50 % от края на юли!

Коментар

• За убежище, да не губиш пари да, но да изкараш пари, малко трудно )

Коментар

• АДСИЦ-убежище при криза?

винаги съм смятал,че адсиц-ите ще бъдат убежище при криза.сега през тази седмица,наблюдавайки фпп,еларг,атера и бреф се убедих,че е така!наистина цените им почти не мръднаха,за разлика от много други позиции......
                          13
                          да
                          84.62%
                          11
                          не
                          15.38%
                          2
                        Working...
                        X