LAND
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АДСИЦ-убежище при криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cmexypkoАко не разчиташ на някакъв ръст, има ли смисъл да се набутваш с допълнителни комисионни и да купуваш акции на адсиц? Може би по-доброто решение е да се държи кеша и да се чакат сериозни индикации за край на корекцията.
Освен това много сериозно започва да се споменава думата рецесия. Как би се отразила тази думичка върху цените на адсиците?
От ФПП и аз съм доволен, а и по неговите стъпки (визирам ръстът, предизвикан от преоценката на активите) може да минат и други адсици. Така че, моето мнение е такова: Ако даден адсиц дава индикации за някаккъв макар и малък ръст по време на корекцията, то си заслужава да се влезне краткосрочно там. Ако няма такива индикации - кеш и туйто!
АДСИЦ-ите в земя изглеждат атрактивно убежище т.к. земята (за разлика от сградите) се предполага че не може да загуби, а напротив, вероятно ще увеличи цената си.
По отношение на БФБ аз съм умерен песимист (краткосрочно).Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от metalaПървоначално изпратено от InvestorrrЗа убежище, да не губиш пари да, но да изкараш пари, малко трудно)
Освен това много сериозно започва да се споменава думата рецесия. Как би се отразила тази думичка върху цените на адсиците?
От ФПП и аз съм доволен, а и по неговите стъпки (визирам ръстът, предизвикан от преоценката на активите) може да минат и други адсици. Така че, моето мнение е такова: Ако даден адсиц дава индикации за някаккъв макар и малък ръст по време на корекцията, то си заслужава да се влезне краткосрочно там. Ако няма такива индикации - кеш и туйто!Бех мечка, сега ми се бичи нещо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrВ БГ са много надценени жилищните и ваканционните имоти, така че АДСИЦове в такива имоти не ми ги хвалете, хич)
Какво означава надценен според теб можеш ли да ми кажеш?
Едно нещо не струва ли толкова, колкото някой е готов да даде за него? А те продават голяма част от построеното! Не го складиратНе е ли много по-малък риска така от евентуален балон при недвижимите имоти?
Спомням си като купувах FPP на 1.05 как участници от форума ми се чудиха и даваха "компетентни" мненияПърво PARK имах, че FPP скъпо ми се видя ама след увеличението на капитала се усетих и ги смених с Феърплей. После си добавях. Сега като гледам добре съм направил
Колко са като проценти? Колко паднаха през корекцията ... а те май качихаКачественото си е качествено!
Сега за надценеността още да ти кажаНе знам дали си запознат с проектите, предлаганото качество и локациите им но ще ти кажа, че търсене не липсва благодарение на тях. Отделно те не предлагат по 1000 обекта! Залагат на визия, инфраструктура, качество, уникалност и локация.
Виждам също, че менъджмънта е на много добро ниво и това също помага доста! Избарана работа откъдето и да го погледнеш
Примерно за по-високата оценка на Явлена дето им дава съм склонен да се съмнявам. Явлена на изложения съм гледал щанда им и какви са цифри, кво е чудо ... да се чудиш в България ли сме или Paradise Island на БахамитеПравят си увеличение хората на 2.25 и съм склонен да приема тази стойност за справедлива.
Хайде сега да те чуя теб с твоите доводи ще ми е интересноKeep going ...
Коментар
-
Съвет?
През последните 2 борсови сесии продадох 1/3 от акциите си в "Адванс Тера Фонд " (АТЕRA) с цел осигуряване на кеш за заемане на позиции (индив.акции) в края на срива/корекцията.
Т.е. изпълзях от убежището си.
Днес ми се струва че това беше грешка.
Какво мислите???Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Negramoten
-
Според мен по време на корекция, трябва да се забравят дружествата, които се движат в синхрон с пазара и са тотално зависими от движенията на пазара и единственото положително, около тях, което да се очаква, да е поредния добър отчет) Трябва да се търсят дружества, около които могат да се очакват бомбастични новини, които да променят силно фундамента им - нещо, като нов мажоритар, те да на направят придобиване, абе, да покажат нов фундамент
) Ще има такива дружества, и тогава ще се види, според мен, че може да има и дружества, които да растат и когато пазара се срива дори
)
Коментар
Коментар