IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пасивна Къща

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност керамичната вентилируема фасада по скъпа ли е от 3 слойния стъклопакет с к стъкла-благодаря предварително?
    Още си спомням когато ериксон гсм беше по 600 usd и 15 мин сметка на месец беше лукс...А сега гсм за 15 лв и сметка с 200 безплатни минути и месечно сметки над 100 лв.Какво ще стане когато свърши газта?Ако къщата ти в един момент е на стойност годишните ти сметки за енергия от фосилни източници?Ако пасивната къща е ключът към здравето ти?Ако изолирането от външната среда с много патогени и зарази стане приоритет, какво значение ще имат лихвите...Има много и сложни проблеми и за радост решението им е в ръцете на инжинерите , не на финансистите или на юристите...Айде да те питам някой допускал ли е че може да се заговори за отрицателен ръст;отрицателни лихви и всякакви дивотии които имат една цел -не решаването на реални проблеми и наричането им с неясни и размити понятия...
    Един умен човек каза че там където няма решения на проблеми се пишат ъпътвания, указания , наредби , закони...

Коментар

• Re: въпрос към мумето20

Първоначално изпратено от nns
      Първоначално изпратено от nikrum
      Може ли да ме ориентирате колко струва 100 кв.м окачена вентилируема керамична фасада- височина за 2 ет къща? Същото за фасада от италбонд и същото от плоскости на митсубиши?Има ли възможност за структурно остъкляване с 3 слоен стъклопакет?Смятате ли че с оглед ъпгрейд на системите и достъп до тръбна разводка и технология има смисъл от окачен под?Благодаря Ви предварително, смятам че отговорите ще са интересни за мислещите хора/скромен съм нали/
      Последно съм говорил доста отдавна към 400лв./кв.м. беше окачена вентилируема керамика - но офератата беше за цялостна фасада - проект керамика , етал бонд където трябва и прозорци/врати.
      значи само с лихвите от парите за тая фасада ще си плащам газта за цяла
      година.
      извод: Скъпо и икономически неоправдано.

Коментар

• Re: въпрос към мумето20

Първоначално изпратено от nikrum
        Може ли да ме ориентирате колко струва 100 кв.м окачена вентилируема керамична фасада- височина за 2 ет къща? Същото за фасада от италбонд и същото от плоскости на митсубиши?Има ли възможност за структурно остъкляване с 3 слоен стъклопакет?Смятате ли че с оглед ъпгрейд на системите и достъп до тръбна разводка и технология има смисъл от окачен под?Благодаря Ви предварително, смятам че отговорите ще са интересни за мислещите хора/скромен съм нали/
        Последно съм говорил доста отдавна към 400лв./кв.м. беше окачена вентилируема керамика - но офератата беше за цялостна фасада - проект керамика , етал бонд където трябва и прозорци/врати.

Коментар

• въпрос към мумето20

Като имате пред вид строгите норми за сертифицирани от http://www.stroma.com/course/csh/sT0...ASE-8oct8.html
          мислите ли че с досега използваните технологии ще е възможно покриването на параметри за 3, 4 ниво ? Може ли да ме ориентирате колко струва 100 кв.м окачена вентилируема керамична фасада- височина за 2 ет къща? Същото за фасада от италбонд и същото от плоскости на митсубиши?Има ли възможност за структурно остъкляване с 3 слоен стъклопакет?Смятате ли че с оглед ъпгрейд на системите и достъп до тръбна разводка и технология има смисъл от окачен под?Благодаря Ви предварително, смятам че отговорите ще са интересни за мислещите хора/скромен съм нали/

Коментар

• Първоначално изпратено от mumeto20
            Първоначално изпратено от bertram
            тук саморекламата винаги е антиреклама
            Антиреклама може да бъде само за тези, които разполагат единствено с грубото си отношение, без нужните за целта финансови ресурси. На пръв поглед не бях останала с впечатлението, че в този форум се подвизават толкова огорчени от живота хора. Това беше от мен. Ако някой някога пожелае да се свърже с нас, имате координати. Всички останали - дерзайте във форумите, докато Ние продължаваме НАПРЕД.
            с такава евтина самореклама няма да стигнете далече...
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Re: Здравей!

Първоначално изпратено от mumeto20
              Първоначално изпратено от mumeto20

Аз мисля, че можем да си бъдем полезни. Казвам се Мария Райнова и съм от строително-монтажна фирма "Стройпроект Варна" ЕООД. Занимаваме се основно с проектиране и изграждане на промишлени сгради, а също така и със сглобяеми енергоспестяващи къщи. Наясно сме и с технологията на изграждане на "пасивните къщи", но все още нямаме произведена такава. Ако желаеш малка консултация с нас, заповядай. Може и да излезе нещо от това. Телефонът ми за връзка е 0893463686. Имаме и сайт, но е в процес на разработка все още (дизайнерът ни има много друга работа с 3D визуализациите, които изготвяме за клиентите ни и все не му остава време за сайт-а), но все пак основната информация я има: www.stidogroup.com. Приятен и успешен ден!

Предложението ми важи за всички останали желаещи да строят или просто да се консултират. Много важно е да отбележа, че прилагаме 3 различни технологии при изграждането на нашите къщи.

Мога да ти покажа единствено изградени от нас сглобяеми къщи, но не и пасивни къщи. Вниквай в смисъла на това, което четеш!!
              мименце, темата е за пасивните къщи, а не за производствени халета и когато нямаш какво да добавиш към темата която ни интересува - стой настрана и се саморекламирай по други места

Вниквай в смисъла на това, което четеш !!!

Коментар

• сега по темата: Това е кодекса за сертифициране на новите сгради.Материала е сериозен по обем ,но и показва важността на темата по отношение на енергийна обезпеченост и екологичност.Аз искам къща която да покрива тези норми с възможност за ъпгрейд в близко бъдеще до най високо ниво на сертификата.Това е инвестиция в здравето на моето семейство с мисъл за минимални данъци и качество на живот;Ако някое брокерче е закъсало да ходи да си плаща курса и да сменя професията....
                http://www.stroma.com/course/csh/sT0...ASE-8oct8.html

Коментар

• Отговорите които си заслужихте са на място!Гладния на сития не вярва, както и незаетия на заетия...За мен информацията която тя даде в форума ми е полезна и ще поясня защо.Метода по който работи тази фирма изисква координация между няколко типа специалности монтажници и достъп до специализирана техника и интелигентен подход най вече...Видях сред клиентите обекти които говорят сами за себе си-познавам и собствениците им, които имат строителен бизнес и все пак са поверили на конкурентите си ключови части от проектите си.До сега не знаех даже че не са ги правили самите те...Това е информация подадена от интелигентни хора за интелегентни хора.Темата ме интересува и следващата ми къща ще е точно такава!

Коментар

• тук саморекламата винаги е антиреклама
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Браво, polki! Чудех се дали ще се сетиш
                      randelova

Коментар

• Също така мога да те съпроводя най-учтиво до много завършени от нас обекти
                        Аз също се интересувам от пасивна къща и изгарям от желание да видя ПОНЕ един завършен обект. Моля, представете ни един такъв!

Коментар

mumeto20 Мария Райнова на 20 год. с тел.номер 0893 46 36 86 и с тел.номер на мъжа ти 0897 954 739 от строително-монтажна фирма "Стройпроект Варна" ЕООД и "ARTDEKO" Моб. +359 888 154 198 ; +359 878 822 212 - монтаж и консултаци ; Факс: +359 2 931 86 10 и т.н.

ако си мислите, че ще зарибите някой с тези елементарни опити - дълбоко се съмнявам в подобни мероприятия...

гледам, че двете сте с фирмени сайтове и служебни пощи /имейли/ по всяка вероятност ползвате ... както и телефони имате и не можете да се свържете, но за сметка на това много добре си комуникирате във форума, но пък не можете да ползвате лични съобщения защото е доста трудно --- тцтцтц ег@ти и бизнесмените, еб@ти и мениджърите...

не мога да си представя , че на вас ще оставя да строите къщата ми

Коментар

[quote="mumeto20"]
                            Първоначално изпратено от ангел петков
                            имам парцел в банкя подходящ за строителство на 6-10 къщи и сериозно обмислям идеята за строителство на пасивни къщи.ако някой смята,че можем да сме си полезни да пише на лични
                            Аз мисля, че можем да си бъдем полезни. Казвам се Мария Райнова и съм от строително-монтажна фирма "Стройпроект Варна" ЕООД. Занимаваме се основно с проектиране и изграждане на промишлени сгради, а също така и със сглобяеми енергоспестяващи къщи. Наясно сме и с технологията на изграждане на "пасивните къщи", но все още нямаме произведена такава. Ако желаеш малка консултация с нас, заповядай. Може и да излезе нещо от това. Телефонът ми за връзка е 0893463686. Имаме и сайт, но е в процес на разработка все още (дизайнерът ни има много друга работа с 3D визуализациите, които изготвяме за клиентите ни и все не му остава време за сайт-а), но все пак основната информация я има: www.stidogroup.com. Приятен и успешен ден!

Предложението ми важи за всички останали желаещи да строят или просто да се консултират. Много важно е да отбележа, че прилагаме 3 различни технологии при изграждането на нашите къщи
                            artdeko -достъпният лукс
                            опитах да се свържа с вас но не вдигате тел......
                            ако имате въпроси се свържете с нас
                            artdeko - достъпният лукс
                            0888 154 198

Коментар

• Re: artdeko - новата къща

Аз съм строителен инженер - проектант конструктор вече повече от 20 години. Съгласна съм с проф. Назърски - наш преподавател във ВИАС - хората трябва да живеят икономично в света на изчерпващите се енергийни ресурси, но не бива да ги превръщаме в роби на икономиите. Виждали ли сте проект на т.нар. "пасивна къща"?
                              Тя е грозна /сложните инсталационни системи изискват проста конструкция и проста архитектура/, трудна за строителство, сложна за управление /като космически кораб/, консервативна във вътрешното си разпределение, капризна за подръжка на автоматиката и т.н. Нека не апелираме към превръщане на живота на хората в научно-фантастичен филм. Всички от нашя бранш носим вина от последните 20 години за израждането на средата ни на обитаване,особено в големите градове. Виждахме,че това което правим е лошо - презастрояване, уплътняване и т.н.,но нищо не правехме. Нека сега повече да мислим предварително.
                              Икономична къща - ДА. На всяка цена трябва да спрем пилеенето.
                              Сградите имат освен цена в пари и естетична , възпитателна и емоционална цена.[/quote]
                              randelova

Коментар

• artdeko - новата къща

предлагам ви да ни се обадите за нас преставлява интерес да инвестираме в вашата идея за строителство на къщи в банкя
                                стига да е в рамките на разумното
                                влесте за да видите артдеко - достъпният лукс
                                artdeko - достъпният лукс
                                0888 154 198

Коментар

Working...
                                X