IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
    При създалата се ситуация - едва ли някой ще си търси жилище в София в този момент. Така че може и цените да паднат.
    А ЕДВА ЛИ ЩЕ ПАДНАТ ЦЕНИТЕ В СОФИЯ. ТОВА Е НАЙ БЛЯНУВАНИЯТ ГРАД. ТАМ ИМА МНОГО РАБОТА , МНОГО МОЛОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ И ДИСТЕЧКИ

Коментар

• При създалата се ситуация - едва ли някой ще си търси жилище в София в този момент. Така че може и цените да паднат.

Коментар

• Като има търсене, има и предлагане. Или по друг начин казано - не е луд този, който яде баница...В София търсенето е огромно, а идват и много чужденци с по-високи доходи. И е нормално да се вдигат цените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнение

И тук в БГ май на повечето хора сивият цвят е любим.
          Има нещо. Много често не се пресключва и продължава договор за наем, защото си уж коректен.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз съм бил 15 години в сивата икономика, преди това мама и тати и те 15 години в сивата.
            Сега пак в сивата ама не в БГ.
            Обичаме сивото
            И тук в БГ май на повечето хора сивият цвят е любим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Наемът зависи от няколко неща:

1) квартал

2) брой стаи

3) какъв е ремонта и обзавеждането

4) дали има метро наблизо

Има такъв момент, че при стар наемател (клиент) понякога наемът е по-нисък, защото човекът е коректен и плаща дълги години без да има празни месеци. Има и други неща, но нека да не даваме пълната картина,
              Напълно съм съгласен. Аз бях 6 години в един и същ апартамент и при един наемодател. Винаги стриктно изплащах всичко навреме и за този период хазяина дори не е говорил за увеличение, макар скокът на наемите да бе постоянно.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                Не знам при наемите колко е сивият сектор. Ако предположим, че е като средното за икономиката 35% смятай...
                При тези официални данни ако разделиш 602 млн на 124 474 наемодатели се получава 400 лв на месец деклариран доход. И това е за цялата страна. Мисля, че в София тези 46 751 (почти 1/3 от всички) получават приличен доход, може би средно 600 лв
                Аз съм бил 15 години в сивата икономика, преди това мама и тати и те 15 години в сивата.
                Сега пак в сивата ама не в БГ.
                Обичаме сивото
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Не знам при наемите колко е сивият сектор. Ако предположим, че е като средното за икономиката 35% смятай...
                  При тези официални данни ако разделиш 602 млн на 124 474 наемодатели се получава 400 лв на месец деклариран доход. И това е за цялата страна. Мисля, че в София тези 46 751 (почти 1/3 от всички) получават приличен доход, може би средно 600 лв
                  Наемът зависи от няколко неща:

1) квартал

2) брой стаи

3) какъв е ремонта и обзавеждането

4) дали има метро наблизо

Има такъв момент, че при стар наемател (клиент) понякога наемът е по-нисък, защото човекът е коректен и плаща дълги години без да има празни месеци. Има и други неща, но нека да не даваме пълната картина,

Коментар

• Не знам при наемите колко е сивият сектор. Ако предположим, че е като средното за икономиката 35% смятай...

Коментар

За година: Хазяите декларираха 602 млн. лв. приходи от наеми
                      Това са декларираните а нелегалните?????

Коментар

• Друг е въпроса, че преди 20г. отдавах тази приземна стая + приземна кухня и две преходни стаи с обща площ от 25м2 на етаж за общо 200лв. Ама това беше преди 20г. Сега за 400, ще се изтрепат

Коментар

• Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
                          Хора, нормално ли е отдаване на една стая приземно разположение в София за 400 лв месечен наем? Всичко зависело от местоположението - ми отговориха.
                          Първо, колко голяма е стаята? Аз обитавам такава от 13м2. отоплявана с конвектор de longhi.. При изключен радиатор не пада t°под 13° С.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
                            Хора, нормално ли е отдаване на една стая приземно разположение в София за 400 лв месечен наем? Всичко зависело от местоположението - ми отговориха.
                            Според мен не е много нормално.

За тези пари може да се наеме апартамент, на 5-10 мин от метро в СФ.

Коментар

• Хора, нормално ли е отдаване на една стая приземно разположение в София за 400 лв месечен наем? Всичко зависело от местоположението - ми отговориха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение

Ако имаш толкова пари няма да си под наем, ще си купиш жилище. Кой е луд да хвърля пари на вятъра?
                                Абсолютно вярно. Даже предпочитам, ако нямам налични пари, чрез кредит да изплащам собствено жилище. Но въпросът е както pesimist4o na kvadrat казва - тук таргетът наематели е друг

Коментар

Working...
                                X