IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от минувач Разгледай мнение
    Ужас !
    Бургас - морска столица ...
    Нали, голям е ужаса за безпросветните. На 21.09.24г. ще посетя централния плаж. Сигурно много ще страдам...На 22 септември и на 23-ти също ще ги посетя,голямо страдание ми се очертава..

Коментар

• Ужас !
      Бургас - морска столица ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Морската столица Бургас изненадващо оглави класацията със зашеметяващо увеличение от 125.8% на наемите за една година. Столицата София не остана по-назад, регистрирайки почти двоен скок от 98.1%. Третият български град в челото - Варна, отбеляза "по-скромно" повишение от 67%, пише вестник СЕГА.

https://www.dunavmost.com/novini/rya...oogle_vignette

ужас
        препоръка е

Коментар

• Морската столица Бургас изненадващо оглави класацията със зашеметяващо увеличение от 125.8% на наемите за една година. Столицата София не остана по-назад, регистрирайки почти двоен скок от 98.1%. Третият български град в челото - Варна, отбеляза "по-скромно" повишение от 67%, пише вестник СЕГА.

https://www.dunavmost.com/novini/rya...oogle_vignette

Коментар

Вдигат наемите на модерно обзаведени апартаменти

https://trud.bg/%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D...D%D1%82%D0%B8/
            Това е някаква гореща новина направо Труд отново със сензация

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Ама не се вижда - иска регистрация.
              Накратко, наемодателят ,застрелял и изгорил НАЕМАТЕЛИТЕ защото не си плащали наема в щатите. Луди, има навсякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
                https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/18229404
                Гледайте какво се случва като ядосате наемадателя.
                Ама не се вижда - иска регистрация.

Коментар

Вдигат наемите на модерно обзаведени апартаменти

лордче, имай малко колегиалност
                  повечето наматели са бивши активисти от имотните теми,
                  които дебнат големите дискаунти
                  Last edited by ratten; 11.09.2024, 21:55.
                  препоръка е

Коментар

• Вдигат наемите на модерно обзаведени апартаменти

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Това е от мой договор:

"Наемната цена може да се променя един път годишно от последното и уговаряне, като се съобразява с годишния инфлационен индекс за изтеклата година и средните пазарни цени за подобен тип обекти."
                      Това звучи добре формулирано и според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Инфлацията е разтегливо понятие.По лесно да се индесира с твърд процент.Примерно 5% годишно
                        Кое му е разтегливото, имаш НСИ?

Отделно в клаузата залагаш, че оценката е и на база пазарни нива.

Това е най-чистия вариант, 5% фиксирано ще изглеждат като несправедлива претенция (а може и да са малко в определен момент).

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
                          Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.
                          Инфлацията е разтегливо понятие.По лесно да се индесира с твърд процент.Примерно 5% годишно

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
                            Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.
                            Това е от мой договор:

"Наемната цена може да се променя един път годишно от последното и уговаряне, като се съобразява с годишния инфлационен индекс за изтеклата година и средните пазарни цени за подобен тип обекти."

Коментар

• Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Вкарването на чужденци работници в БГ като цяло е нова практика (засилила се устремено последните 2 години).
                                Това е нова схема за която и аз чувам за пръв път. И звучи много страшно.
                                Повече от красива

Коментар

Working...
                                X