IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    Вдигат наемите на модерно обзаведени апартаменти

https://trud.bg/%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D...D%D1%82%D0%B8/
    лордче, имай малко колегиалност
    повечето наматели са бивши активисти от имотните теми,
    които дебнат големите дискаунти
    Last edited by ratten; 11.09.2024, 21:55.
    препоръка е

Коментар

• Вдигат наемите на модерно обзаведени апартаменти

https://trud.bg/%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D...D%D1%82%D0%B8/

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Това е от мой договор:

"Наемната цена може да се променя един път годишно от последното и уговаряне, като се съобразява с годишния инфлационен индекс за изтеклата година и средните пазарни цени за подобен тип обекти."
        Това звучи добре формулирано и според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Инфлацията е разтегливо понятие.По лесно да се индесира с твърд процент.Примерно 5% годишно
          Кое му е разтегливото, имаш НСИ?

Отделно в клаузата залагаш, че оценката е и на база пазарни нива.

Това е най-чистия вариант, 5% фиксирано ще изглеждат като несправедлива претенция (а може и да са малко в определен момент).

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
            Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.
            Инфлацията е разтегливо понятие.По лесно да се индесира с твърд процент.Примерно 5% годишно

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
              Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.
              Това е от мой договор:

"Наемната цена може да се променя един път годишно от последното и уговаряне, като се съобразява с годишния инфлационен индекс за изтеклата година и средните пазарни цени за подобен тип обекти."

Коментар

• Здравейте, може ли да ми кажете или дадете пример как мога да формулирам в договора моето желание всяка година наема да се индексира спрямо инфлацията и средните цени на наемите в района на отдаване. Предстои ми дългосрочно отдаване на апартамент на компания и искам да има някаква свобода, но на която и те биха се съгласили, защото едностранно и по моя преценка повишаване няма да се приеме. Но казаха, че може да помислим за обвързване с инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Вкарването на чужденци работници в БГ като цяло е нова практика (засилила се устремено последните 2 години).
                  Това е нова схема за която и аз чувам за пръв път. И звучи много страшно.
                  Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнение

За пръв път чувам тази практика. Но, нали затова се подписват договори.... Ужасно звучи, да няма човек вяра на никого вече....

Вкарването на чужденци работници в БГ като цяло е нова практика (засилила се устремено последните 2 години).

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                      Много внимавайте как си давате апартамента под наем чрез агенции. Да не ви пробутат индийци и непалци, които не са виждали тоалетна през живота си и да разберете за това след като сте подписали. Ще ви кажат, че се нанасят трима, а ще сложат във всяка стая по трима. Другият им номер на мода сега е да ви представят палестинци, сирийци и подобни бежанци от Близкия изток за турци, дето ще ви освинят апартамента още при огледа.

Също така, преди да пуснете обява, си купете предплатена карта за 10лв от А1, за да не давате публично личния си телефонен номер. Изобщо за какво българите и то интелигентни ползват услугите на агенции, не знам.
                      За пръв път чувам тази практика. Но, нали затова се подписват договори.... Ужасно звучи, да няма човек вяра на никого вече....
                      I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                        Много внимавайте как си давате апартамента под наем чрез агенции. Да не ви пробутат индийци и непалци, които не са виждали тоалетна през живота си и да разберете за това след като сте подписали. Ще ви кажат, че се нанасят трима, а ще сложат във всяка стая по трима. Другият им номер на мода сега е да ви представят палестинци, сирийци и подобни бежанци от Близкия изток за турци, дето ще ви освинят апартамента още при огледа.

Също така, преди да пуснете обява, си купете предплатена карта за 10лв от А1, за да не давате публично личния си телефонен номер. Изобщо за какво българите и то интелигентни ползват услугите на агенции, не знам.
                        Хахаха, е как по-точно агенцията ще те задължи да си дадеш апартамента на някого?

Коментар

• Много внимавайте как си давате апартамента под наем чрез агенции. Да не ви пробутат индийци и непалци, които не са виждали тоалетна през живота си и да разберете за това след като сте подписали. Ще ви кажат, че се нанасят трима, а ще сложат във всяка стая по трима. Другият им номер на мода сега е да ви представят палестинци, сирийци и подобни бежанци от Близкия изток за турци, дето ще ви освинят апартамента още при огледа.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

И кой е този хотел?
                            Може и Airbnb, но пак ще излезе по евтино със сигурност.....
                            I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

В БГ наемите са супер- съответстват на цените на имотите отпреди 3 години
                              То това е нормално явления и е така навсякъде в момента. Наемите се качват по-бавно от цените на имотите, особено във фаза на бум. Естествено, това съотношение не е винаги така.

Коментар

• 1200 лв ако е център и е многостаен изобщо не е много на фона на заплатите в София

Коментар

Working...
                                X