IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
    Мисли който може. Прочети откриващите постове
    Някои си имаме и търговски имоти. Не сме и виновни, че други си нямате

Коментар

• Мисли който може. Прочети откриващите постове

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
        Тази тема мисля, че е за НИ за живеене, а ти вече два поста с търговски и офис площи ни занимаваш
        Мисля, че никъде не пише "за живеене"

Коментар

• Тази тема мисля, че е за НИ за живеене, а ти вече два поста с търговски и офис площи ни занимаваш

Коментар

• Скочиха наемите в София

Повишение има и на таксите за поддръжка

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-sofiia-245276

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

През 2005 до 2008 във Мусагеница (ЕПК) двустаен (добър етаж, дъд изложение и обзаведен) беше 400 лв,
              как мислиш, дали във далечното бъдеще ще удвои от сегашните цени и да стане 1800 лв наема ????
              Дали сегашните заплати ще станат двойни във далечното бъдеще, 3000лв (1500 евро) ????
              Е, след 2030г не мога да прогнозирам, намесват се много фактори и шума пречи на изчисленията.
              През 2005 г. заплатите бяха ниски и 400 лв бяха много пари. До скоро можеше да се намери неремонтиран апартамент за 300-400 лв в София.

Аз съм гледал снимки на апартаменти, които се предлагат за наемане. Прави ми впечатление, че при евтините обяви масово е със стари мебели от времето на баба и дядо и стара бяла техника на 15-20г.

Ти от кой край на България си, на колко си години,

Коментар

През 2005 до 2008 във Мусагеница (ЕПК) двустаен (добър етаж, дъд изложение и обзаведен) беше 400 лв,
                как мислиш, дали във далечното бъдеще ще удвои от сегашните цени и да стане 1800 лв наема ????
                Дали сегашните заплати ще станат двойни във далечното бъдеще, 3000лв (1500 евро) ????
                Е, след 2030г не мога да прогнозирам, намесват се много фактори и шума пречи на изчисленията.
                Реално е така, съвсем друг е въпроса с покупателната способност на парите (цената на ремонта и обзавеждането), в момента наемите са ниски спрямо цените на ремонтите, а спрямо цените на имотите положението е драматично зле.

Дано в бъдеще се балансират поне малко, защото в момента от инвестиционна гледна точка си е кофти сделка.

П.с. като гледам как реват по ФБ групите за наеми, срещу всичко което е над 750 лв., за двустаен чак се чудя изобщо ще го бъде ли?

Коментар

докато обитаваш комфортната си зона, панел или епк под наем, не е нужно да се тревожиш чак толкова за наемите
                  тия имоти са се избили преде десетки години
                  и като отчетем ситуацията, че не ги ремонтират изобщо, освен да сменят тапетите
                  мисля, че нямаш никакви проблеми да ги обитаваш поне до 2030
                  само да не бавиш наема.
                  препоръка е

Коментар

• Любопитно ми е кой от вас ще познае коя статистика е приложена тук. Ще дам един жокер. Това една от малкото области в които България е водеща в света. Тренда е нагоре и се ускорява.
                    Ъпдейт: Един от вас вече позна правилният отговор. Надявам се като инвеститори да ви накра да се замислите. Отговорът е смъртност. Това е един от най-отрицателните индикатори които една държава може да има. По-лошо от замърсяване, корупция, бедност и дори емиграция... . Смърт..
                    Замислете се и го вземете в предвид в бъдщите си планове.

Всички реакции:
                    2020

Коментар

• Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнение
                      Здравейте, какви смели прогнози за цените на наемите в София предвиждате, за 2023г?

До 2019г., пазара беше добър и наемите разстяха, след пандемията така се закучи, че не му се види края на тая мъка?

А сега сериозно, гледам че прилични двустайни в южни и централни райони вървят до 900лв, в масовият сегмент, при 950лв, вече има сериозна съпротива. Дали тази година ще стигне ниво 950лв за двустаен в централен и южен район, съвременно ремонтиран и обзаведен или това ще го гледаме 24г., евентуално?

Коментар

• По-малко свободни имоти, наемите се вдигат

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-vdigat-245134

Коментар

• Здравейте, какви смели прогнози за цените на наемите в София предвиждате, за 2023г?

До 2019г., пазара беше добър и наемите разстяха, след пандемията така се закучи, че не му се види края на тая мъка?

​​​​​​​А сега сериозно, гледам че прилични двустайни в южни и централни райони вървят до 900лв, в масовият сегмент, при 950лв, вече има сериозна съпротива. Дали тази година ще стигне ниво 950лв за двустаен в централен и южен район, съвременно ремонтиран и обзаведен или това ще го гледаме 24г., евентуално?
                          Last edited by KalinG; 29.01.2023, 16:02.

Коментар

а, тарикатееш май,
                            сигурно говориш за Изток/Изгрев/Мусагеница/Дървеница,
                            програмиста да е на десетина минути до Център и месторабота, хем района добър,
                            хем Метрото и Студенски град (за мацки) наблизо.
                            Програмиста работи дистанционно и въобще не му дреме офиса къде е. Аз се преместих на 400 км от моя офис...

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                              Аз пък. От 2016 не работя и само от бфб се издържам...Kiro почина лека му пръст на човека!
                              Добро утро,

не си ми изпратил снимките. Прати ги, моля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Хахаха, това с парите на БФБ, беше култово, един простак, дето чел финансови отчети до побъркване ми изрекламира Софарма, а аз се набих, като първия балък, но после, като добих вътрешна инфо за броя камиони за републиките, разбрах,че трудно ще изляза на +. Същата работа с Атера, рекламирана от Бертрам и Монбат рекламиран от Киро. Добре,че беше BSO, че да излеза на +.
                                е, имаш мегдан още, вкарай джобните на жената от частни уроци във прехваленото Алтерко и ще имаш за хайвер и сьомга.

Коментар

Working...
                                X