IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
    Пак казвам ЕДИНСТВЕНИЯ вариант за спад на наемите е спад в цената на имотите за да може да излезе сметката.
    Така де

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Много си в грешка за наемите. Тва, че някой си бичи няква измислена цена с довода "ми то има инфлация" -- нищо не означава и няма да му помогне по-никакъв начин с отдаването.

Няма такова нещо като санитарен минимум -- сметката винаги излиза, когато отдаваш наследен имот с минимални подобрения, които често се правят за сметка на наемателите и се приспадат от наема. Много наемодатели се намират в положение, в което просто не могат да си позволят да останат без наематели. Болшинството от хората не са толкова ларж да държат празен имот, пък нека "не яде и не пие" -- всичко останало са празните приказки от хиляда и една нощ на тукашните форумни милионери.

Кое е по-изгодно -- сигурен наемател от 5 години на 12х600лева, или да се пробваме на вероятни 800 лева, щото "всичко много поскъпна" и да преценяме нервно надеждността и платежоспособността на кандидат младежа. И после едвам да връзваме пълни 6 месеца и да не говорим за съпътстващите разправии. Човек, който си е направил добре сметката и е попаднал и отсреща на човек -- печели, печелят и двамата. Може и да не е много, но е спокойно.

Който иска да си драпа м...ете по цял ден с надценен имот и да се прави на рентиер без да има други особено печеливши занимания, му казвам, че е изключително малко вероятно да уцели и му пожелавам успех, докато той се любува на празния си имот в секцията наеми на някой сайт.
      Ти прочете ли въобще какво съм написал? Човека пише, че щели зимата да спаднат наемите, тоест от сегашните 600 лева дето си писал да почнеш да го даваш същия имот на 500лева. Въпреки инфлацията и т.н. Тия самостоятелни ремонти не знам кой си ги прави, ако имаш наемател момиче примерно ще си смени само кухнята или ще си купи и монтира нова пералня примерно? Всеки ремонт на апартамента, на входа, на покрива, асансьора и т. н. са разходи на наемодателя и няма как след като цените им се вдигат наема да пада, в най- добрия случай ще се задържи на същото ниво или ще се покачва плавно. Пак казвам ЕДИНСТВЕНИЯ вариант за спад на наемите е спад в цената на имотите за да може да излезе сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Toва в най-добрия случай важи за горния сегмент наеми, а в най-лошия са откровени глупости. До тази зима майка ми даваше гарсониера в Борово след основен ремонт за 300 лв. 4 години без промяна на наема. На един и същи човек. Естествено ремонта съм го правил в значителна степен лично аз. Същото го гледам в Слатина, но за 350. Там май се връзват 7-8 години с един наемател. Сам си ремонтира дребните неща човекът.
        300 кинта не е ли малко
        форумните милионери наематели оставят толко за сметка
        в чалготеката петък вечер.
        препоръка е

Коментар

Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
          Toва в най-добрия случай важи за горния сегмент наеми, а в най-лошия са откровени глупости. До тази зима майка ми даваше гарсониера в Борово след основен ремонт за 300 лв. 4 години без промяна на наема. На един и същи човек. Естествено ремонта съм го правил в значителна степен лично аз. Същото го гледам в Слатина, но за 350. Там май се връзват 7-8 години с един наемател. Сам си ремонтира дребните неща човекът.

Коментар

Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
            Много си в грешка за наемите. Тва, че някой си бичи няква измислена цена с довода "ми то има инфлация" -- нищо не означава и няма да му помогне по-никакъв начин с отдаването.

Няма такова нещо като санитарен минимум -- сметката винаги излиза, когато отдаваш наследен имот с минимални подобрения, които често се правят за сметка на наемателите и се приспадат от наема. Много наемодатели се намират в положение, в което просто не могат да си позволят да останат без наематели. Болшинството от хората не са толкова ларж да държат празен имот, пък нека "не яде и не пие" -- всичко останало са празните приказки от хиляда и една нощ на тукашните форумни милионери.

Кое е по-изгодно -- сигурен наемател от 5 години на 12х600лева, или да се пробваме на вероятни 800 лева, щото "всичко много поскъпна" и да преценяме нервно надеждността и платежоспособността на кандидат младежа. И после едвам да връзваме пълни 6 месеца и да не говорим за съпътстващите разправии. Човек, който си е направил добре сметката и е попаднал и отсреща на човек -- печели, печелят и двамата. Може и да не е много, но е спокойно.

Който иска да си драпа м...ете по цял ден с надценен имот и да се прави на рентиер без да има други особено печеливши занимания, му казвам, че е изключително малко вероятно да уцели и му пожелавам успех, докато той се любува на празния си имот в секцията наеми на някой сайт.
            Last edited by lefti; 11.04.2023, 23:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Защо не сложиш от новите тапети.

Те хората се дразнят на тези неща,
              Защото ако сваля старите, ще вляза при жената на съседа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                Имот под наем давам
                в Люлин, на етаж десети
                сърдечно си признавам
                е на старите тапети.

Люлин, Кооперативния пазар
                Защо не сложиш от новите тапети.

Те хората се дразнят на тези неща,

Коментар

значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
                  Ще останеш много изненадан.

Коментар

• Имот под наем давам
                    в Люлин, на етаж десети
                    сърдечно си признавам
                    е на старите тапети.

Люлин, Кооперативния пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                      Макроикономическата ситуация в България и по света

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
                        Ще, ще, направо ще ви пускаме без пари да обитавате.
                        Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така
                        Аз няма как да живея в оборите които ти и колегите ти предлагате (видяхме и снимков матреал ) , ако ще и да ми плащаш !

А за цените,не,няма да падат само в БГ.
                        В цял свят падат,но тук това няма как да да стане . Просто защото сме много ценни и освен това сме и центъра на Вселената

п.п. тоя ми е бил в игнора.Откривам нов бъг във форума.Показва го,после го няма ..повече F5 трябва
                        Last edited by petrg5s; 11.04.2023, 13:23.

Коментар

Какво те навежда на тази мисъл?
                          меракът
                          препоръка е

Коментар

Наемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.
                            Ще, ще, направо ще ви пускаме без пари да обитавате.
                            Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така )))

Коментар

Макроикономическата ситуация в България и по света

Коментар

Наемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.

Коментар

Working...
                                X