Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наемите в София
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Много си в грешка за наемите. Тва, че някой си бичи няква измислена цена с довода "ми то има инфлация" -- нищо не означава и няма да му помогне по-никакъв начин с отдаването.
Няма такова нещо като санитарен минимум -- сметката винаги излиза, когато отдаваш наследен имот с минимални подобрения, които често се правят за сметка на наемателите и се приспадат от наема. Много наемодатели се намират в положение, в което просто не могат да си позволят да останат без наематели. Болшинството от хората не са толкова ларж да държат празен имот, пък нека "не яде и не пие" -- всичко останало са празните приказки от хиляда и една нощ на тукашните форумни милионери.
Кое е по-изгодно -- сигурен наемател от 5 години на 12х600лева, или да се пробваме на вероятни 800 лева, щото "всичко много поскъпна" и да преценяме нервно надеждността и платежоспособността на кандидат младежа. И после едвам да връзваме пълни 6 месеца и да не говорим за съпътстващите разправии. Човек, който си е направил добре сметката и е попаднал и отсреща на човек -- печели, печелят и двамата. Може и да не е много, но е спокойно.
Който иска да си драпа м...ете по цял ден с надценен имот и да се прави на рентиер без да има други особено печеливши занимания, му казвам, че е изключително малко вероятно да уцели и му пожелавам успех, докато той се любува на празния си имот в секцията наеми на някой сайт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Toва в най-добрия случай важи за горния сегмент наеми, а в най-лошия са откровени глупости. До тази зима майка ми даваше гарсониера в Борово след основен ремонт за 300 лв. 4 години без промяна на наема. На един и същи човек. Естествено ремонта съм го правил в значителна степен лично аз. Същото го гледам в Слатина, но за 350. Там май се връзват 7-8 години с един наемател. Сам си ремонтира дребните неща човекът.
форумните милионери наематели оставят толко за сметка
в чалготеката петък вечер.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
Коментар
-
Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
Няма такова нещо като санитарен минимум -- сметката винаги излиза, когато отдаваш наследен имот с минимални подобрения, които често се правят за сметка на наемателите и се приспадат от наема. Много наемодатели се намират в положение, в което просто не могат да си позволят да останат без наематели. Болшинството от хората не са толкова ларж да държат празен имот, пък нека "не яде и не пие" -- всичко останало са празните приказки от хиляда и една нощ на тукашните форумни милионери.
Кое е по-изгодно -- сигурен наемател от 5 години на 12х600лева, или да се пробваме на вероятни 800 лева, щото "всичко много поскъпна" и да преценяме нервно надеждността и платежоспособността на кандидат младежа. И после едвам да връзваме пълни 6 месеца и да не говорим за съпътстващите разправии. Човек, който си е направил добре сметката и е попаднал и отсреща на човек -- печели, печелят и двамата. Може и да не е много, но е спокойно.
Който иска да си драпа м...ете по цял ден с надценен имот и да се прави на рентиер без да има други особено печеливши занимания, му казвам, че е изключително малко вероятно да уцели и му пожелавам успех, докато той се любува на празния си имот в секцията наеми на някой сайт.Last edited by lefti; 11.04.2023, 23:36.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Защо не сложиш от новите тапети.
Те хората се дразнят на тези неща,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеИмот под наем давам
в Люлин, на етаж десети
сърдечно си признавам
е на старите тапети.
Люлин, Кооперативния пазар
Те хората се дразнят на тези неща,
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениезначителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеМакроикономическата ситуация в България и по света
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеЩе, ще, направо ще ви пускаме без пари да обитавате.
Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така
А за цените,не,няма да падат само в БГ.
В цял свят падат,но тук това няма как да да стане . Просто защото сме много ценни и освен това сме и центъра на Вселената
п.п. тоя ми е бил в игнора.Откривам нов бъг във форума.Показва го,после го няма ..повече F5 трябваLast edited by petrg5s; 11.04.2023, 13:23.
Коментар
-
Какво те навежда на тази мисъл?препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНаемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.
Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така )))
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеКакво те навежда на тази мисъл?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНаемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар