Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наемите в София
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеВ сравнение с края на 2021 и 2022 г. се наблюдава значително увеличение на предлагането на жилища под наем на годишна база в държави от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) - Унгария (+301%), Румъния (+244%), Полша (+217%) и България (+173%), показва доклад на "Колиърс".
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеМисли който може. Прочети откриващите постове
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеТази тема мисля, че е за НИ за живеене, а ти вече два поста с търговски и офис площи ни занимаваш
- 2 Харесвания
Коментар
-
Скочиха наемите в София
Повишение има и на таксите за поддръжка
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...-sofiia-245276
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
През 2005 до 2008 във Мусагеница (ЕПК) двустаен (добър етаж, дъд изложение и обзаведен) беше 400 лв,
как мислиш, дали във далечното бъдеще ще удвои от сегашните цени и да стане 1800 лв наема ????
Дали сегашните заплати ще станат двойни във далечното бъдеще, 3000лв (1500 евро) ????
Е, след 2030г не мога да прогнозирам, намесват се много фактори и шума пречи на изчисленията.
Аз съм гледал снимки на апартаменти, които се предлагат за наемане. Прави ми впечатление, че при евтините обяви масово е със стари мебели от времето на баба и дядо и стара бяла техника на 15-20г.
Ти от кой край на България си, на колко си години,
Коментар
-
През 2005 до 2008 във Мусагеница (ЕПК) двустаен (добър етаж, дъд изложение и обзаведен) беше 400 лв,
как мислиш, дали във далечното бъдеще ще удвои от сегашните цени и да стане 1800 лв наема ????
Дали сегашните заплати ще станат двойни във далечното бъдеще, 3000лв (1500 евро) ????
Е, след 2030г не мога да прогнозирам, намесват се много фактори и шума пречи на изчисленията.
Дано в бъдеще се балансират поне малко, защото в момента от инвестиционна гледна точка си е кофти сделка.
П.с. като гледам как реват по ФБ групите за наеми, срещу всичко което е над 750 лв., за двустаен чак се чудя изобщо ще го бъде ли?
- 3 Харесвания
Коментар
-
тия имоти са се избили преде десетки години
и като отчетем ситуацията, че не ги ремонтират изобщо, освен да сменят тапетите
мисля, че нямаш никакви проблеми да ги обитаваш поне до 2030
само да не бавиш наема.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Любопитно ми е кой от вас ще познае коя статистика е приложена тук. Ще дам един жокер. Това една от малкото области в които България е водеща в света. Тренда е нагоре и се ускорява.
Ъпдейт: Един от вас вече позна правилният отговор. Надявам се като инвеститори да ви накра да се замислите. Отговорът е смъртност. Това е един от най-отрицателните индикатори които една държава може да има. По-лошо от замърсяване, корупция, бедност и дори емиграция... . Смърт..
Замислете се и го вземете в предвид в бъдщите си планове.
Всички реакции:
2020
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнениеЗдравейте, какви смели прогнози за цените на наемите в София предвиждате, за 2023г?
До 2019г., пазара беше добър и наемите разстяха, след пандемията така се закучи, че не му се види края на тая мъка?
А сега сериозно, гледам че прилични двустайни в южни и централни райони вървят до 900лв, в масовият сегмент, при 950лв, вече има сериозна съпротива. Дали тази година ще стигне ниво 950лв за двустаен в централен и южен район, съвременно ремонтиран и обзаведен или това ще го гледаме 24г., евентуално?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар