IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наемите в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Toва в най-добрия случай важи за горния сегмент наеми, а в най-лошия са откровени глупости. До тази зима майка ми даваше гарсониера в Борово след основен ремонт за 300 лв. 4 години без промяна на наема. На един и същи човек. Естествено ремонта съм го правил в значителна степен лично аз. Същото го гледам в Слатина, но за 350. Там май се връзват 7-8 години с един наемател. Сам си ремонтира дребните неща човекът.
    300 кинта не е ли малко
    форумните милионери наематели оставят толко за сметка
    в чалготеката петък вечер.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
      Toва в най-добрия случай важи за горния сегмент наеми, а в най-лошия са откровени глупости. До тази зима майка ми даваше гарсониера в Борово след основен ремонт за 300 лв. 4 години без промяна на наема. На един и същи човек. Естествено ремонта съм го правил в значителна степен лично аз. Същото го гледам в Слатина, но за 350. Там май се връзват 7-8 години с един наемател. Сам си ремонтира дребните неща човекът.

Коментар

Казваш това поскъпване на ремонтни услуги, строителни материали, електроуреди и т.н. което увеличава разходите на наемодателя не стига че няма да повиши наема, а и ще го намали?. Нали се сещаш, че има санитарен минимум под който няма да се отдава защото не излиза сметката или бъркаш наемодателите със социални грижи. Единственият вариант да имаш по- ниски наеми в София е значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
        Много си в грешка за наемите. Тва, че някой си бичи няква измислена цена с довода "ми то има инфлация" -- нищо не означава и няма да му помогне по-никакъв начин с отдаването.

Няма такова нещо като санитарен минимум -- сметката винаги излиза, когато отдаваш наследен имот с минимални подобрения, които често се правят за сметка на наемателите и се приспадат от наема. Много наемодатели се намират в положение, в което просто не могат да си позволят да останат без наематели. Болшинството от хората не са толкова ларж да държат празен имот, пък нека "не яде и не пие" -- всичко останало са празните приказки от хиляда и една нощ на тукашните форумни милионери.

Кое е по-изгодно -- сигурен наемател от 5 години на 12х600лева, или да се пробваме на вероятни 800 лева, щото "всичко много поскъпна" и да преценяме нервно надеждността и платежоспособността на кандидат младежа. И после едвам да връзваме пълни 6 месеца и да не говорим за съпътстващите разправии. Човек, който си е направил добре сметката и е попаднал и отсреща на човек -- печели, печелят и двамата. Може и да не е много, но е спокойно.

Който иска да си драпа м...ете по цял ден с надценен имот и да се прави на рентиер без да има други особено печеливши занимания, му казвам, че е изключително малко вероятно да уцели и му пожелавам успех, докато той се любува на празния си имот в секцията наеми на някой сайт.
        Last edited by lefti; 11.04.2023, 23:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Защо не сложиш от новите тапети.

Те хората се дразнят на тези неща,
          Защото ако сваля старите, ще вляза при жената на съседа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
            Имот под наем давам
            в Люлин, на етаж десети
            сърдечно си признавам
            е на старите тапети.

Люлин, Кооперативния пазар
            Защо не сложиш от новите тапети.

Те хората се дразнят на тези неща,

Коментар

значителен спад в цената на имотите, а поне аз такъв с над 10-15% в близко бъдеще не виждам.
              Ще останеш много изненадан.

Коментар

• Имот под наем давам
                в Люлин, на етаж десети
                сърдечно си признавам
                е на старите тапети.

Люлин, Кооперативния пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                  Макроикономическата ситуация в България и по света

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
                    Ще, ще, направо ще ви пускаме без пари да обитавате.
                    Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така
                    Аз няма как да живея в оборите които ти и колегите ти предлагате (видяхме и снимков матреал ) , ако ще и да ми плащаш !

А за цените,не,няма да падат само в БГ.
                    В цял свят падат,но тук това няма как да да стане . Просто защото сме много ценни и освен това сме и центъра на Вселената

п.п. тоя ми е бил в игнора.Откривам нов бъг във форума.Показва го,после го няма ..повече F5 трябва
                    Last edited by petrg5s; 11.04.2023, 13:23.

Коментар

Какво те навежда на тази мисъл?
                      меракът
                      препоръка е

Коментар

Наемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.
                        Ще, ще, направо ще ви пускаме без пари да обитавате.
                        Те и цените на имотите ЩЕ паднат, нали така )))

Коментар

Макроикономическата ситуация в България и по света

Коментар

Наемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.

Коментар

• Наемите ще паднат осезаемо до началото на зимата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Нито Пасъм, нито друг клети наемател се е похвалил с намален наем, въпреки тези увеличени %-ти на предлагане. Моя колега от отсрещното бюро в офиса, си плаща 4б0лв. за малкото студио и не мрахти..
                                еми ще плаща
                                иначе ще излети към някой от тия триста процентните увеличения с 20-25% по-висок наем.

ти само си представи, свободните квартири са се увеличили с 300%
                                а наемите са нагоре с 20%
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X