IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да

амин

Коментар

• Re: още

Първоначално изпратено от batzoro
      вихрова помпа = центробежна помпе
      абе има и други видове помпи ама не ми се изброя
      ва

Нали виждаш, че съм го сложил в скоби след това, т.е. е едно и също.

А ние не спорим, а ти казвам, че тия вакуумни тоалетни са се наложили навсякъде, не само от хотелите по Карибите, кораби, самолети, а навсякъде и то по-обясними причини.

8 пъти са по-иконочни от 10-те литра вода, които се ползват при сегашния гравитационен тип в БГ.

Пак те питам, сметни го на 1 хотел със 100-200 стаи, колко ще е икономията? Ами, ако се пречистват и се върти само една вода??

Няма за какво да спорим, колега

Поздрави!

Коментар

• Re: до маранди

Първоначално изпратено от marandi
        Първоначално изпратено от Negramoten
        ами как работят сухопътните? даи повече инфо че ми стана интересно
        и няма 3 атмосфери вакуум .максимума е -1 атмосфера
        Така е. За това и смукателна помпа от повече от 10 метра дълбочина не може да дърпа. Няма как да отидеш под абсолютния вакуум.

Значи да уточня, че говорим за техн. атмосфера - помпата е или центробежна самозасмукваща / вихрова / или мембранна.

Няма значение къде е изнесена помпата.

Неграмотен май се заблуждаваш с физическа атмосфера, ама то е друго.

Толкова вакуум поддържат: - 3 атмосфери или - 0.3 МПаскала.

Ако няма генератор, тогава като спре тока, спира и помпата, но нали вакуума в системата е -0.3 МПа, започва да спада бавно като се ползва, а НЕ, че спират да работят тоалетните.

Поздрави!
        Marandi, защо не се върнеш обратно при юридическите аспекти на собствеността на ипотекираните имоти? Съвсем стана за резил.

Коментар

• още

вихрова помпа = центробежна помпе
          абе има и други видове помпи ама не ми се изброя
          ва

Коментар

• щом така ти харесва нека да работи и на -300 атмосфери тая помпа
            или на -30Mpa.за мен спора приклучи.

Коментар

Така е. За това и смукателна помпа от повече от 10 метра дълбочина не може да дърпа. Няма как да отидеш под абсолютния вакуум.

Значи да уточня, че говорим за техн. атмосфера - помпата е или центробежна самозасмукваща / вихрова / или мембранна.

Няма значение къде е изнесена помпата.

Неграмотен май се заблуждаваш с физическа атмосфера, ама то е друго.

Толкова вакуум поддържат: - 3 атмосфери или - 0.3 МПаскала.

Ако няма генератор, тогава като спре тока, спира и помпата, но нали вакуума в системата е -0.3 МПа, започва да спада бавно като се ползва, а НЕ, че спират да работят тоалетните.

Поздрави!

Коментар

• отговор

да центробежна помпа смуче от танка с "Л.....а" вода +Л..а и сместа се нагнетява през ежектор (които създава вакуум в системата) и се връша отново в танка.та в системата от 30 тоалетни се създава вакуум.
                при достигане до стоиност от около- 0.6 бара пресостат изклучва центробежната помпа и гумена клапа затваря смукателя на ежектора и системата остава под вакуум.отивам аз в тоалетната натискам копчето ,клапанът се отваря и .......отлита в танка през ежектора.налягането в системата се повисава и пресостата вклучва отново центробежната помпа.....................................и т.н.

Коментар

• 406-ма арестувани за ипотечни измами

Американското федерално бюро за разследване е арестувало 406 души, причинили ипотечни измами на стойност 1 млрд. USD, предаде BBC. Сред арестуваните са посредници на имотни сделки, строители и ипотечни брокери

http://banks.dir.bg/2008/06/20/news3119302.html

Независимо че вече е бил загубил собствената си вяра във фондовете, както се вижда от изтеглянето на средствата му от фонда Bear Stearns High-Grade Structured Credit Strategies, Чиофи изразявал увереност във тях, насърчавайки инвеститорите да добавят още средства, вместо да ги изтеглят.

http://banks.dir.bg/2008/06/20/news3120360.html

Коментар

Коментар

• Щом говориш за ежектор, с центробежна помпа ли е било изпълнението?

Коментар

• до маранди

Коментар

• Re: не е точно така

маранди не сам инвеститор като теб а корабен инжинер.поддържал съм такава система предназначена за 30 кабини.Та искам да и кажа че не си прав.първо вакуумните системи са сложни за поддръжка задръстват се на входа на ежектора с"......." след 10 годишен срок на експлоатация а и не само там.помпите които създават вакуум в системата също се нуждаят от периодично обслужване и ремонт а и консумират ел енергия.така че спре ли тока забрави за тоалетната сте трябва да ходиш в междублоковото пространство .на корабите ги използват застото е международно изискване "конвекцията MARPOL" idwa ot marine pollution.и от мен да знаеш че вакуум 3 атмосфери няма .
                          максимума които е абсулутен вакуум в космоса е-1атм.. а при вакуумните тоалетни се поддържа -0.6 бара.Та това от мен
                          Данке, за забележката.

За сушата е малко по друго изпълнение по обясними причини, може да се вържат и към мръсния канал директно.

Ами за 10 годинки - при 8 пъти намален разход на вода .... не ми се смята при тия цени колко е икономията, ако си хотел със 100-200 клетки, с фотоклетчици и без течове, на каквито масово попадам по нашите хотели, влизаш в банята с плавници?

Щом се е наложило, значи има някакви причини за това.

Поздрави!

Не знам кога си плавал, но сега са на 3 атмсфери и не знам за кой тип помпи ми говориш е било изпълнението.

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
                            Първоначално изпратено от nns
                            Първоначално изпратено от Веско
                            Пипи, какво продаваш на морето на 450 евро?
                            Може и да ме заинтересува, зависи къде се намира.
                            Ето ти една оферта от мен:

Обзаведен апартамент в к.к. Слънчев бряг за 450 евро/кв.м.
                            Подчертавам че от 5г. Слънчев бряг тотално не ме кефи - но това на снимката освен че е поляна и комплект документи е и на няколко километра от Сл бр. в промишлената зона?!
                            Аз даже заобикалям , когато пътувам надолу. Приятелите ми от Бургас също , идвайки към Варна.
                            Благодаря, но питах и къде. Не работя в туризма, децата ходят на училище и автомобил ползвам веднъж седмично, ако се налага. Сериозна оферта е жилище с всички комуникации в бял квартал, да се вижда морето от прозореца, свободен паркинг и всички услуги на пеша разстояние през цялата година. Такива не знам и за 1450.
                            За кредит не е ставало и дума.

Коментар

• не е точно така

маранди не сам инвеститор като теб а корабен инжинер.поддържал съм такава система предназначена за 30 кабини.Та искам да и кажа че не си прав.първо вакуумните системи са сложни за поддръжка задръстват се на входа на ежектора с"......." след 10 годишен срок на експлоатация а и не само там.помпите които създават вакуум в системата също се нуждаят от периодично обслужване и ремонт а и консумират ел енергия.така че спре ли тока забрави за тоалетната сте трябва да ходиш в междублоковото пространство .на корабите ги използват застото е международно изискване "конвекцията MARPOL" idwa ot marine pollution.и от мен да знаеш че вакуум 3 атмосфери няма .
                              максимума които е абсулутен вакуум в космоса е-1атм.. а при вакуумните тоалетни се поддържа -0.6 бара.Та това от мен

Коментар

• Това за вакуумните тоалетни е вярно, опитах се на няколко предприемачи и архитекти да им ги предложа, че са 8 пъти по икономични само с литър и 200 мл / от сегашните гравитационен тип и не се задръстват + 100 години гаранция на тръбите.

Понеже системата работи на 3 атмосфери разреждане и колкото повече се опитва да се задръсти, толкова повече се увеличава вакума в системата.

Като цена от 40 станции в сграда, се избиват много бързо, ама грам интерес не проявиха

Нищо, като надуят още цената на водата, ще се сетят.

После защо е скъпо крайното строителство - хихихиххихи

П.С. Всички самолети, кораби и т.н. са с такива, а иначе ги измислят на Карибите, за да не си мятат хотелите отпадните води във водата, където плуват хората, че са острови.

Ади бай от миня, дано ви е било интересно

П.С. А това за повторното използване също е вярно. Събира се отпадната вода в един танкер и там се пускат едни бактерии, които ги изгризват: пишуту и акуту и после пак.

Коментар

Working...
                                X