IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• stdmv

В България цените не могат да паднат защото трябва да има жилища с ниски наеми за целта а то жилища за живеене няма !!! У нас схемата е 90% на акт.14. после да ги лае мурджо да имат да вземат пък за живеене който се е уредил да вземе от първите бройки - уредил а останалите да търсят квартири..как ще паднат цените ? никога няма да паднат може и Дубай да минем по цени.
    D.Y.F-091066

Коментар

• От историята се налага една зависимост:
      Когато другите растат, ние се ояждаме. Когато другите са в рецесия, ние се омазваме тотално.

Да видим този път как ще е....

Първоначално изпратено от toto
      Испания ще се изправи пред много сложни икономически обстоятелства: рецесия, дефлация и широко разпространяване на фалитите - депресията е факт."

Испанският ипотечен балон се пука

Коментар

• Испания ще се изправи пред много сложни икономически обстоятелства: рецесия, дефлация и широко разпространяване на фалитите - депресията е факт."

Испанският ипотечен балон се пука

Коментар

• Fannie Mae and Freddie Mac
          End of illusions

http://www.economist.com/finance/dis...ent=readBottom

American banks
          Fear of failure

http://www.economist.com/finance/dis...ry_id=11751195

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Първоначално изпратено от Cleo
            Първоначално изпратено от marandi
            Аз лично тази седмица отказах 2-ма души за ипотечен и им метнах една финансова гимнастика с потребителски, която пак им върши работа.

Комисионната ми е 2.5 пъти по-малка в този случай, но хората ми благодариха, че не ги подвеждам.

Оттам са вечно мои и за застраховане и за регистрация на фирми и за счетоводни услуги и за бъдещо финансиране.

Просто всичко им се разигра в числа, варианти и като го видят черно на бяло .... сега ще ходя пак пиян, добре че имам тренинг

Поздрави!
            Маранди, можеш ли да обясниш и на нас с няколко думи? До каква сума може да се изтегли потребителски кредит?

До 30 хил. без поръчил, важно е кой е работодателят, понеже тоя единият мисля, че беше на лихва 9%, което е почти колкото при ипотечен, срокът е по-къс и не се получава такова "оскъпяване" при почти сходни месечени вноски и като се сметнат таксите и застраховките в единия и другия случай ..... и винаги му остава опцията за "ипотека" пак, ако се случи някакъв финансов трус през периода.

При всеки е различно, трябва да се смята точно, да се разиграят вариантите, сравнят и Клиентът да си решава, аз акъл не давам на никой

На тия клиенти такива суми им вършеха работа и затова за мен беше безмислено да залагат имоти по 80-100к цена, с каквото намерение дойдоха.

Хубав ден, бебета сладки!
            Мога да потвърдя от личен опит, според работодателя, Райфайзен дават даже до 35000 при лихва 8.28%, в лева!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
              Първоначално изпратено от marandi
              Аз лично тази седмица отказах 2-ма души за ипотечен и им метнах една финансова гимнастика с потребителски, която пак им върши работа.

Комисионната ми е 2.5 пъти по-малка в този случай, но хората ми благодариха, че не ги подвеждам.

Оттам са вечно мои и за застраховане и за регистрация на фирми и за счетоводни услуги и за бъдещо финансиране.

Просто всичко им се разигра в числа, варианти и като го видят черно на бяло .... сега ще ходя пак пиян, добре че имам тренинг

Поздрави!
              Маранди, можеш ли да обясниш и на нас с няколко думи? До каква сума може да се изтегли потребителски кредит?

До 30 хил. без поръчил, важно е кой е работодателят, понеже тоя единият мисля, че беше на лихва 9%, което е почти колкото при ипотечен, срокът е по-къс и не се получава такова "оскъпяване" при почти сходни месечени вноски и като се сметнат таксите и застраховките в единия и другия случай ..... и винаги му остава опцията за "ипотека" пак, ако се случи някакъв финансов трус през периода.

При всеки е различно, трябва да се смята точно, да се разиграят вариантите, сравнят и Клиентът да си решава, аз акъл не давам на никой

На тия клиенти такива суми им вършеха работа и затова за мен беше безмислено да залагат имоти по 80-100к цена, с каквото намерение дойдоха.

Хубав ден, бебета сладки!

Коментар

• Най-големият строителен предприемач в Испания фалира
                http://money.ibox.bg/news/id_9742300

Ако нашите цени не корегират и не започнат да се правят сделки с НИ може да гледаме същия филм.
                През юни, индикаторът за бизнес климата в строителството се понижи с 2.2 пункта спрямо предходния месец. Намалението се дължи в по-голяма степен на оценките за текущата бизнес ситуация, които са се влошили с 4.1 пункта. Очакванията за бизнес ситуацията през следващите шест месеца също се влошават – с 0.2 пункта, като повечето предприемачи очакват запазване на текущото състояние в бранша. Осигуреността с поръчки обаче се е подобрила в сравнение с миналия месец, подобрен е също и обемът на поръчките в гражданското строителство. Очакванията за продажните цени през следващите три месеца са те да намалеят, както и заетостта. Конкуренцията в бранша, високите цени на материалите и несигурната икономическа среда са основните пречки пред дейността на строителните предприятия.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Поздрави!
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• еее тези да не видят нещо от нас

WASHINGTON/NEW YORK (Reuters) - U.S. securities regulators issued an emergency rule on Tuesday to limit certain types of short selling in major financial firms, including Fannie Mae and Freddie Mac.

The rule is the latest effort by the U.S. Securities and Exchange Commission to clamp down on market manipulation that some blame for the sharp declines in financial stocks and the demise of investment bank Bear Stearns in March.

The rule will go into effect on Monday, July 21, and last through July 29, although it could be extended to last up to 30 days. The SEC said it will consider rules to address short selling issues across the entire stock market.

The emergency rule applies to 19 financial firms including Lehman Brothers, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co and Citigroup Inc.

http://www.reuters.com/article/wtMos...33827820080716

Коментар

• On Monday morning, customers of the failed IndyMac Bancorp Inc. lined up at the thrift's retail branches to withdraw their hard-earned savings

Spread your money among several banks to stay fully protected]

нещо и американцитеукнаха към банките да теглят?

Коментар

• Аз лично тази седмица отказах 2-ма души за ипотечен и им метнах една финансова гимнастика с потребителски, която пак им върши работа.

Поздрави!

Коментар

• http://imoti.investor.bg/?cat=109&id=66423

И през тази година средният кредитополучател тегли кредит между 30 и 50 хил. евро и има месечен доход между 500 до 1000 лв. Той работи в сферата на информационните технологии и телекомуникациите или в държавната администрация и финансира между 80 и 90% от покупката на жилище със заемен капитал. Обвързва се за срок от над 25 години, тегли кредит в евро и подписва договор за лихва между 6,4 и 7,25% в евро.
                          И тук има грешка. Не става дума за ИТ бизнеса, а за сервитьори и разносвачи на пица.
                          ***В извадката не влизат плочкаджий, шофьори на бетоновози и кофражисти, които са се ориентирали към покупки в Дубай или Лас Вегас.

Коментар

• 18% от одобрените за ипотека се отказват от нея
                            14.07.2008 17:15

Нова тенденция се очертава на пазара на ипотечни кредити през първите месеци на годината, сочи анализ на кредитния консултант КредитЦентър.

Общо 18% от клиентите, получили предварително одобрение за кредит, се отказват от реалното му изтегляне. Най-голям дял от „изгубените от банките клиенти” намират цените на жилищата за твърде високи. Това са 32% от представителите на групата. 18% от тези, които са се отказали да ползват кредита, посочват, че се притесняват от покачване на лихвите. Други 14% пък не са си харесали жилище по време на периода, в който е действало предварителното одобрение от банката, а 12% се притесняват от високата инфлация

П.П. Е що така се отказват тея хора бе,

нали тази година ще има Ъп 15-20% и

следващата още ЪП 15-20% т.н., ще спечелят ЯКО,

интересно що се отказват , БАЛАМУРНИЦИ,

вместо да купуват и пишманпредприемачите,

и мафиотите да печелят , те се ослушват...................!;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от rex
                              Старите апартаменти в Букурещ и в София поевтиняха

Цените на старите апартаменти в румънската столица са спаднали с 12% през второто тримесечие на 2008 година в сравнение с първите три месеца на годината. Най-много са поевтинели двустайните апартаменти.

Цените на старите жилища и панелните апартаменти падат и у нас, заяви за Money.bg Орлин Владиков, бивш председател на Сдружението на недвижимите имоти. За година този спад е около 15 %.

http://money.ibox.bg/news/id_611389987

Не е истина
                              Тоя се е объркал! Току що видях графиката в имоти.нет. Сочи обилно ЪП!

Коментар

• Първоначално изпратено от rex
                                Старите апартаменти в Букурещ и в София поевтиняха
                                Оригинала на статията:
                                http://www.mediafax.ro/engleza/old-a...l?6966;2777322

12% среден спад ЗА ТРИМЕСЕЧИЕ! 13% за двустайните!
                                Нашата статистика пак е нейде на почивка, добре че румънците си вършат работата.
                                Нещо много яко се заформя ...

Коментар

Working...
                                X