IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иронията ти винаги ми е харесвала.
    Но понеже знам, че анализираш нещата, искам да те питам нещо сериозно:
    Не мислиш ли че задържането на цените и липсата на корекция на пазара ще има още по-негативни последици в средносрочен план (например около 1-2 години)?

Първоначално изпратено от marandi
    В БГ-то цените ще са само ЪП - казах, хау

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
      Първо вдигане на лихвата от ЕЦБ - първи жертви. Ако не бъде купена бързо от някой или от кредитиращите банки, такова осребряване на активи ще се случи, че дефлацията и фалитите в Испания ще ги тресе дълги години.
      А иначе по европейски - Бундесбанк охлади Средиземноморския клуб.
      +1

най-после смислена дискусия.

А някой чувал ли е нещо за жабарите (Италия), че съм заитересован в този регион

Коментар

• Първо вдигане на лихвата от ЕЦБ - първи жертви. Ако не бъде купена бързо от някой или от кредитиращите банки, такова осребряване на активи ще се случи, че дефлацията и фалитите в Испания ще ги тресе дълги години.
        А иначе по европейски - Бундесбанк охлади Средиземноморския клуб.

Коментар

• В БГ-то цените ще са само ЪП - казах, хау

Коментар

• индианеца

Не лакомия а глупост на тези които се връзват , би трябвало да е ствършена конкретна работа и платена след това и така до завършване на сградата с всичко.Ще видиш проблеми с падащи цени толкова няма да имаме защото няма условия , но задържат ли цените и пазара да се нормализира такива мизерии които няма да се довършат ще останат че ни е бедна фантазията.Това ще стане и в курортите сигурно а то директно ще ги опропасти , колко ли време ще ги блокира и какви загуби ще нанесе а от това ще дойде мизерия ...
            D.Y.F-091066

Коментар

• Испания отбеляза най-големия крах в имотния сектор
              ...
              Крахът засегна първо 12 500 семейства, които са капарирали жилища още в строеж от "Мартинса-Фадеса" и вече са направили авансови вноски. Вторият удар пада върху работещите във фирмата и нейните поддоставчици в строителния сектор. Засега компанията е поискала разрешение от Министерството на труда за освобождаване на около 25% от работниците си.
              ...
              Жалко за тез юнаци - Мартинса-Фадеса. Тук в БГ-то бяха поставили добри условия - плащане на 65% от цялата сума при Акт 16! Друго си е БГ дюлгера - 90% на груб стриеж. Лакомия голяма, еййй.

Коментар

• fxx

Ползвал съм услуги на строители за които потърпевши ми бяха казали плащай им толкова колкото работа са свършили ако им платиш малко повече предварително забрави че ще ги видиш на другия ден.Постоянно правеха опити да изкрънкат паори предварително до последно. И ако знаеш как се изненадах че от групичката се е пръкнала строителна фирма с много кооперации...те болшинството са такива и АНИ-тата са виновни агитират хората да им плащат по 30 процента до 90 на акт 14. защото като се актува така вече било готово.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Прост народ винаги ще има, но дано да намалее, иначе тежко на дацата им, които ще тънат в мизерия поради неразумните им родители.

Коментар

• Re: arokh

Първоначално изпратено от supertrader
                    Пиленце вземи пообиколи малко "построени кооперациийки" и си направи труда да си сметнеш приблизително вярно площа на посетените от теб разделена на броя на хората които се мотат из тях..посети такива с акт.14. и пресметни колко народ се мъчи да ги довършва.Какво говориш пазара направо ще се налее с жилища по подобие на това както е налят с обяви.В други държави на ЕС с половин заплата се плаща наем у нас с цяла...докога така.
                    Докога ли, колега, ами докато има прост народ.

Коментар

• arokh

Пиленце вземи пообиколи малко "построени кооперациийки" и си направи труда да си сметнеш приблизително вярно площа на посетените от теб разделена на броя на хората които се мотат из тях..посети такива с акт.14. и пресметни колко народ се мъчи да ги довършва.Какво говориш пазара направо ще се налее с жилища по подобие на това както е налят с обяви.В други държави на ЕС с половин заплата се плаща наем у нас с цяла...докога така.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• В "Капитал"

Към коментарите на статията в "Капитал" - "Време е за продажби", един от коментаторите (n 78) се похвали, че за 5 години е построил 3 кооперации с около 70 апартамента всяка - тоест около 200 апартамента, и има чиста печалба 2 000 000. Това са по 10 000 на апартамент. Всеки да си прави сметката:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от arokh
                          Здравйте пиленца. Аз работя като финансов посредник при покупко/продажба на недвижими имоти (брокерче по нашенско). Тъй като имам информация от първа ръка искам да потвърдя написаното от колегата преди мен, а именно ЖИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ДОСТИГАТ. Сега ще ми кажете не е така. А защо братята роми живеят набухани по десетина в техните къщурки? Значи при мен на ден идват поне 5-6 ромски млади семейства (ТОЙ работи в ИТ сектора, ТЯ във финансовия) и ми казват бате дай да купим хапартамент. Ама искаме да е качествен, с добра локация, на кумунукатифно място, с изглед към морето (Исках да кажа Витоша ама то толкова много продажби в Слънчев бряг, че се бъркам вече). И аз им казвам МИ НЕМА. Всичко стои на акт 14 и НЕМА. А пък те са одобрени от поне 5 бамки за ипотека и само чакат да излезе нещо ама НЕМА. Ей вижте обявите по сайтовете се топят всеки ден. Некви си 300к останаха само. А па някой ако ви казва, че имотите щели да поевтинеят. Пълни глупости! Имотите могат само да растат. Сега ще ми кажете ми какво става в хамериката бе уйова главо. Драги ми патенца, имотите в хамериката не падат, а отначалото на годината са нарастнали с около 20.3785757%. Това, което го пишат за некви кризи е конспирация на тяхното ДАНС, с цел да заблудят теруристити (или туристите забравих вече). Аре оставям ви, че имам 17 сделки утре и трябва да подготвя дукиментити.

Който взима по малко от 5000лв на месец в България е пълен нещастник.

Цените на имотите са само UP UP UP
                          Ще ме убиеш, човек. Голям смЕх!

Коментар

• Магурски, не виждаш ли, че се ебава пича.
                            От тази жега ви се е поизпарило чувството за хумор нещо.

Първоначално изпратено от Магурата_
                            Първоначално изпратено от arokh
                            А защо братята роми живеят набухани по десетина в техните къщурки? Значи при мен на ден идват поне 5-6 ромски млади семейства (ТОЙ работи в ИТ сектора, ТЯ във финансовия) и ми казват бате дай да купим хапартамент. .... Аре оставям ви, че имам 17 сделки утре и трябва да подготвя дукиментити.

Тц,тц,тц... аз пък си мислех, че ромките само връткат свирки по магистралите а те били превзели финансовия и IT сектора. Абе ти на колко пиячки домашна каменярка си?

Коментар

• Първоначално изпратено от arokh
                              А защо братята роми живеят набухани по десетина в техните къщурки? Значи при мен на ден идват поне 5-6 ромски млади семейства (ТОЙ работи в ИТ сектора, ТЯ във финансовия) и ми казват бате дай да купим хапартамент. .... Аре оставям ви, че имам 17 сделки утре и трябва да подготвя дукиментити.

Тц,тц,тц... аз пък си мислех, че ромките само връткат свирки по магистралите а те били превзели финансовия и IT сектора. Абе ти на колко пиячки домашна каменярка си?
                              Цар Симеон Велики

Коментар

• Здравйте пиленца. Аз работя като финансов посредник при покупко/продажба на недвижими имоти (брокерче по нашенско). Тъй като имам информация от първа ръка искам да потвърдя написаното от колегата преди мен, а именно ЖИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ДОСТИГАТ. Сега ще ми кажете не е така. А защо братята роми живеят набухани по десетина в техните къщурки? Значи при мен на ден идват поне 5-6 ромски млади семейства (ТОЙ работи в ИТ сектора, ТЯ във финансовия) и ми казват бате дай да купим хапартамент. Ама искаме да е качествен, с добра локация, на кумунукатифно място, с изглед към морето (Исках да кажа Витоша ама то толкова много продажби в Слънчев бряг, че се бъркам вече). И аз им казвам МИ НЕМА. Всичко стои на акт 14 и НЕМА. А пък те са одобрени от поне 5 бамки за ипотека и само чакат да излезе нещо ама НЕМА. Ей вижте обявите по сайтовете се топят всеки ден. Некви си 300к останаха само. А па някой ако ви казва, че имотите щели да поевтинеят. Пълни глупости! Имотите могат само да растат. Сега ще ми кажете ми какво става в хамериката бе уйова главо. Драги ми патенца, имотите в хамериката не падат, а отначалото на годината са нарастнали с около 20.3785757%. Това, което го пишат за некви кризи е конспирация на тяхното ДАНС, с цел да заблудят теруристити (или туристите забравих вече). Аре оставям ви, че имам 17 сделки утре и трябва да подготвя дукиментити.

Коментар

Working...
                                X