IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като затънат балъците в дългове и с по 2-3 кредитни карти, тогава идва деня на кешовица. За хората със спестяваня идва хубавото време.
    Затова гледам и да заделям по малко всеки месец, пък да видиме.
    Само тая инфлация ме дразни, ама дано от догодина дано влезе в некви нормални рамки. Имам познат в Германия, който ми каза, че въпреки голямата инфлация лихвите по депозитите я покриват поне с 1 % отгоре.

Коментар

• Задлъжнялостта на българите скочи 900 пъти
      Фирмите са увеличили своите задължения петорно

Задлъжнялостта на домакинствата в България се е увеличила близо 900 пъти през последните 11 години, показва последният доклад на БНБ. Централната банка сравнява задлъжнялостта на хората от юни 1997 г. спрямо май тази година.

http://pari.bg/article.aspx?article_id=357406

Коментар

• Кредитните карти се превръщат в бреме за кредиторите в САЩ...

Много потребители обаче са ползвали кредити прекомерно и все повече са задлъжнявали, тъй като лихвите при много от кредитните карти са се покачили много над 20%, а такси като например такса за просрочване от 39 долара и 3% комисион при транзакциите с чуждестранна валута са станали стандартни.

http://www.investor.bg/?cat=6&id=66879

Четете и гледайте каво ни чака и нас!

Дори и без къси продажби Сити вчера пак връщат назад - това вече е много лошо .... това значи че продават хора заели дълги позоции ...

Коментар

• като станат готовите жилища на 750Е и тук нещата ще се нормализират.

Коментар

• rex, ти представяш ли си те какъв стандарт имат и на какви цени произвеждат и продават, а ние българчетата на какви високи цени купуваме тукашните дупки.

Коментар

• Българи пазаруват масово имоти в Гърция

Българи и албанци масово купуват апартаменти в Серес и в курортите западно от Кавала, на остров Тасос, на Халкидическия полуостров и на други места в Гърция, съобщава атинският в. "Елефтеротипия".
              Квадратният метър застроена площ бил между 750 и 1000 евро.
              Представители на местни строителни компании казват, че българи, албанци и други чужденци плащали в брой,
              докато на местния пазар в момента царял спад в търсенето на имоти заради високите им цени и най-вече заради голямата задлъжнялост на домакинствата към банките в страната.

http://banks.dir.bg/2008/07/24/news3227870.html

Коментар

• Fannie Mae, the largest U.S. mortgage finance company, couldn't find a buyer who would pay $6,900 for the three-bedroom house at 1916 Prospect St. in Flint, Michigan. So broker Raymond Megie, who is handling the foreclosure sale, advised cutting the price to $5,000.

Megie still couldn't sell it. ``There's oversupply,'' he said. The home sold in 2005 for $110,000.

http://www.bloomberg.com/apps/news?p...wjU&refer=news

Айде сега някой да свърже цена с производствени разходи и да сметне спада за 3 годинки

Коментар

• ува

"Около нас" е София, до бул. Черни връх. Чувам, че в "Нов Люлин" (Манастирски ливади) е още по-зле - населени са около 10% от апартаментите.

Първоначално изпратено от supertrader
                  Къде е това около вас ?

Коментар

• търся информация как може да се оцени и продаде кланица

Коментар

• Почти навсякъде, където има ново строителство. До мен има една нова кооперация готова преди 3 години. Сега е наполовина пълен. В друга кооперация готова предната есен има 3 или 4 апартамента заселени. И това се повтаря навсякъде. Става въпрос за района около Нов Български.

Коментар

• stdmv

Къде е това около вас ?
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Интересно кога ще започнат да продават спекулантите?
                          Около мен новите блокове са празни на 80%.

Първоначално изпратено от Пепи
                          Един от първите показатели,

че тръгваме надолу е намаляване броя на сделките.................

Коментар

• Един от първите показатели,

че тръгваме надолу е намаляване броя на сделките.................

Коментар

• Първоначално изпратено от arokh
                              Здравйте пиленца. Аз работя като финансов посредник при покупко/продажба на недвижими имоти (брокерче по нашенско). Тъй като имам информация от първа ръка искам да потвърдя написаното от колегата преди мен, а именно ЖИЛИЩАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ДОСТИГАТ. Сега ще ми кажете не е така. А защо братята роми живеят набухани по десетина в техните къщурки? Значи при мен на ден идват поне 5-6 ромски млади семейства (ТОЙ работи в ИТ сектора, ТЯ във финансовия) и ми казват бате дай да купим хапартамент. Ама искаме да е качествен, с добра локация, на кумунукатифно място, с изглед към морето (Исках да кажа Витоша ама то толкова много продажби в Слънчев бряг, че се бъркам вече). И аз им казвам МИ НЕМА. Всичко стои на акт 14 и НЕМА. А пък те са одобрени от поне 5 бамки за ипотека и само чакат да излезе нещо ама НЕМА. Ей вижте обявите по сайтовете се топят всеки ден. Некви си 300к останаха само. А па някой ако ви казва, че имотите щели да поевтинеят. Пълни глупости! Имотите могат само да растат. Сега ще ми кажете ми какво става в хамериката бе уйова главо. Драги ми патенца, имотите в хамериката не падат, а отначалото на годината са нарастнали с около 20.3785757%. Това, което го пишат за некви кризи е конспирация на тяхното ДАНС, с цел да заблудят теруристити (или туристите забравих вече). Аре оставям ви, че имам 17 сделки утре и трябва да подготвя дукиментити.

Който взима по малко от 5000лв на месец в България е пълен нещастник.

Цените на имотите са само UP UP UP
                              +1 С малки допълнения:
                              1. Който взима по-малко от 50000 лв на месец в България е пълен нещастник.
                              2. Който взима повече от 50000 лв на месец в България е пълен нещастник.
                              3. След ромсакта инвазия в последните 8 месеца се наблюдава засилена сомалийска инвазия. Очакват се нови кандидати от Бурунди, Буркина Фасо, Тринидат и Тобаго, а след рязкото забогатяване на жителите на Зимбабве (банкноти от 100 милиарда долара) се очаква и тяхната поява на пазара на НИ. ЖИТЕЛИ НА ЗИМБАБВЕ! КУПУВАЙТЕ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ! ЦЕНИ ОТ 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА (ЗИМБАБВИЙСКИ) НАГОРЕ! UP! UP! UP!
                              При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                                Иронията ти винаги ми е харесвала.
                                Но понеже знам, че анализираш нещата, искам да те питам нещо сериозно:
                                Не мислиш ли че задържането на цените и липсата на корекция на пазара ще има още по-негативни последици в средносрочен план (например около 1-2 години)?

Първоначално изпратено от marandi
                                В БГ-то цените ще са само ЪП - казах, хау

Ами аз казах, когато прописах в този форум, че за момента "движещата" сила на цените са кредитите. Понеже сега сме във фаза на забяване ръста на банковото проникване, тук ще се усети след 18-24 месеца.

Това го писах в началото на годината и дотогава очаквам да скокнат лошите ипотеки, което ще повлияе определено, а до каква степен: ще поживеем - ще видим. Дотогава само се "базикам" с ЪП-ърите, защото според мен първи ще изгърмят гредоредите, после са панелките / особено по-старите /, неизлолираните жилища също и там ще стане мазано.

Хубава седмица, бебета сладки!

П.П. Може да се ориентираш по броя сделки, който за тази и другата година очаквам да е надолу, а виж в статс-а на НСИ-то и как пада броя на разрешителните в Софето.

Коментар

Working...
                                X