Първоначално изпратено от AfterDark
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина
Collapse
X
-
AfterDark
Първоначално изпратено от JuliusЗа 1/4!
8)
Коментар
-
От долната статистика, която е приблизителна, само ще коментирам да обърнете внимание на Румъния и Турция, там % е такъв, защото за горните ни съседи ОЛП на централната им баМка е малко над 10%, а за долните ни съседи около 20%.
Тия са най-близо до нас по доходи и то пред нас, за останалите, които са на графиката не мисля да коментирам дали в близките 5 години ще им доближим доходите и стандарта.
Затова бях загатнал, че нашият регулатор БНБ е пълен ташак на фона на случващото се по света от 1 година насам и дано не се окажа прав, но на доста 'орица ще им изгърмят ипотеките като "бутнат" пак лихвите баМките, не че и сега не са височки.
Поздравчета!
Коментар
-
Питам професионално. Аз също се порових но не открих информация. Затова благодаря!
...Сега да прочетем...
Сетих се за един друг показател: Брутният външен дълг, който доближава 30 млрд евро. (повече инфо и графики има в темата за дълга http://forum.investor.bg/viewtopic.p...D+%E4%FA%EB%E3 ).
Според мен основната част от нарастването са взети от БГ банки кредити, които после са раздадени на БГ население и фирми.
Първоначално изпратено от marandiХех мастър stdmv,
ако не беше готин, нямаше да ти отговоря! Понеже тия 2 кратки, "невинни" въпроса са доста коварни и трудоемки
Едва ли някой може да каже с точност, но за ориентир по първия погледни този материал:
http://www.medicalbg.com/news.php?m=details&id=196
Зависи по какво се сравнява, но БГ-то е доста "напред" с кредитите, въпреки масовата промивка, че не е така от медиите / правителството /.
Погледни и данните за брутния ни външен дълг как се редуцира, скоростта на кредитно проникване, инфлационните процеси, спадът на ПЧИ и делът им в имотите досега, междуфирмената задлъжнялотст и т.н. и т.н.
Ще се ориентираш донякъде със ситуацията.
По втория въпрос пак е като първия
Едва ли някой знае точния отговор, там освен справката от БНБ за ипотечни и потребителски + ПЧИ / делът им в НИ-та /, добави партийните каси, които сега излизат на светло, демек сивата икономика, емигрантските капитали, спекулативно задържаните, пак междуфирмената задлъжнялост / понеже като обеми фирмените кредити са доста/ и т.н и т.н.
Поздравчета!
Коментар
-
Хех мастър stdmv,
ако не беше готин, нямаше да ти отговоря! Понеже тия 2 кратки, "невинни" въпроса са доста коварни и трудоемки
Едва ли някой може да каже с точност, но за ориентир по първия погледни този материал:
http://www.medicalbg.com/news.php?m=details&id=196
Зависи по какво се сравнява, но БГ-то е доста "напред" с кредитите, въпреки масовата промивка, че не е така от медиите / правителството /.
Погледни и данните за брутния ни външен дълг как се редуцира, скоростта на кредитно проникване, инфлационните процеси, спадът на ПЧИ и делът им в имотите досега, междуфирмената задлъжнялотст и т.н. и т.н.
Ще се ориентираш донякъде със ситуацията.
По втория въпрос пак е като първия
Едва ли някой знае точния отговор, там освен справката от БНБ за ипотечни и потребителски + ПЧИ / делът им в НИ-та /, добави партийните каси, които сега излизат на светло, демек сивата икономика, емигрантските капитали, спекулативно задържаните, пак междуфирмената задлъжнялост / понеже като обеми фирмените кредити са доста/ и т.н и т.н.
Поздравчета!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груеввъв всяка нова сграда живеят хора колкото в един вход на панелка или вече взеха да правят небостъргачи?
Коментар
-
А колко е кредитното проникване?
И колко от имотите се пазаруват с ипотека? Има ли някакви данни?
Първоначално изпратено от marandiПървоначално изпратено от nordicПървоначално изпратено от PIMPРекордно поскъпнаха жилищните заеми през юли
http://money.ibox.bg/news/id_617480351
Питам се дали българина осъзнава, когато е губещ? Дали осъзнава, че ако купи скъп имот и му плаща още по-скъпи лихви по кредита ще е по-губещ от това да няма имот и бреме. "Свободата Санчо е Най-важното..."
Вярно, че темата си е изчерпана отдавна
Края на миналата година бях подсказал да се следи кредитното проникване, то като ритне камбаната, отиде конят У рЯката.
После има един емоционален момент, ама как ще струва толкова това като аз съм плащал еди колко си за него, а ако е с ипотечка по 2-3 се умножава в зависимост от срока и така ...
Досадна тема, ай наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nordicПървоначално изпратено от PIMPРекордно поскъпнаха жилищните заеми през юли
Питам се дали българина осъзнава, когато е губещ? Дали осъзнава, че ако купи скъп имот и му плаща още по-скъпи лихви по кредита ще е по-губещ от това да няма имот и бреме. "Свободата Санчо е Най-важното..."
Вярно, че темата си е изчерпана отдавна
Края на миналата година бях подсказал да се следи кредитното проникване, то като ритне камбаната, отиде конят У рЯката.
После има един емоционален момент, ама как ще струва толкова това като аз съм плащал еди колко си за него, а ако е с ипотечка по 2-3 се умножава в зависимост от срока и така ...
Досадна тема, ай наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMPРекордно поскъпнаха жилищните заеми през юли
Коментар
-
[quote="polopot"][quote="toto"][quote="Pastir"][quote="polopot"]Първоначално изпратено от totoПървоначално изпратено от marandiМастър Тотов,
Ха Ха - Банките управлявали света стига с тая конспирация. Купете си акции на банки, тогава ми ги разправяйте тия
все едно да кажеш че бензиностанциите диктуват цената на бензина
Колкото да бензиностанциите те ако не се лъжа са собственост на петролните компании - Лукойл например. А ти от къде мислиш че си купуват бензина от аптеката ли? И утре ако това лоби издейства удар по Иран и петрола стане 200 долара.Ще зареждаш бензин на 5 лв.
Коментар
-
[quote="toto"][quote="Pastir"][quote="polopot"][quote="toto"]Първоначално изпратено от marandiМастър Тотов,
Ха Ха - Банките управлявали света стига с тая конспирация. Купете си акции на банки, тогава ми ги разправяйте тия
все едно да кажеш че бензиностанциите диктуват цената на бензина
Колкото да бензиностанциите те ако не се лъжа са собственост на петролните компании - Лукойл например. А ти от къде мислиш че си купуват бензина от аптеката ли? И утре ако това лоби издейства удар по Иран и петрола стане 200 долара.Ще зареждаш бензин на 5 лв.
Коментар
Коментар