IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия за балона на НИ у нас и в чужбина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    Първоначално изпратено от sunlight
    Засега толкоз, не еднократно съм заявявал прогнозата си - 1000 евро на квадрат за реална плош в София, в нормален квартал, в края на корекцията, която е неизбежна, т.е. по-груби мои сметки около 1/3 даун от сегашните нива
    Подкрепям! В Будапеща е 1200 Eur за реална площ. В София не бих дал повече от 1000! И понеже у нас ВИНАГИ ще си смятаме общите части, СПРАВЕДЛИВАТА цена е 800-850 Eur.
    Ами носи парите и да си стискаме ръцете.
    Какво предлагаш дай линк.

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight
      Засега толкоз, не еднократно съм заявявал прогнозата си - 1000 евро на квадрат за реална плош в София, в нормален квартал, в края на корекцията, която е неизбежна, т.е. по-груби мои сметки около 1/3 даун от сегашните нива
      Подкрепям! В Будапеща е 1200 Eur за реална площ. В София не бих дал повече от 1000! И понеже у нас ВИНАГИ ще си смятаме общите части, СПРАВЕДЛИВАТА цена е 800-850 Eur.
      Ами носи парите и да си стискаме ръцете.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
        Хубаво ги пишеш, то и маз съм апокалиптик, но тази ти теза е малко за самонадъхване и не ми е много логична, да не говорим, че не е подкрепена с данни.
        1. Къде пише, че София е 2 милиона, вярно нараснала е доста, но 2 милки не е. Аз също нямам точна статистика колко,но за разлика от теб ще там пример различен от "ми бат Бойко рече че е 2 милки, значи може и 3 да е" - по големи празници София се изпразва, нали? Приемаме, че половината население напуска (реално е повече) - кой на село, кой по курортите и в чужбина. Тъй тези хора се придвижват някак си - с кола, влак, автобус или самолет. Със самолет са пренебрежимо малко да преположим 20 000 (пряко сили), с автобус - 1000 автобуса на ден (абсолютно пряко сили) - това са ти още 50 000 човека и свлак оше 100 000 (пак абсолютно пряко сили) - нарочно съм завишил бройката на хора не придвижващи се със собствен транспорт и съм завишил бройакта на хората оставащи в София. Та какво остана - 830 000 души придвижващи се с кола. За твое удобство ги намалявам на 800 000, като приемам абсолютно нереалната цифра от 4 човека във всяка кола - общо 200 000 коли. Сега тези хора се връщат в последния ден на отпуската (и да има балъци, които са се прибрали по рано от село, то те се поемат от тези 30 000 коли по-горе). Та имаш 200 000 коли, които се прибират в Спфия в рамките на 10 часа - от 10 сутринта (по-реално е 12) до 20 вечерта (по-реално е до 21, но оставям пак аванс). В София с кола се влиза от 3 пътя - Цариградско, Ботевградско шосе и през Владая. Като всички имат светофар на влизане в София - при Горубляне, при циганския квартал и при Княжево. Пътя през Владая трудно може да се нарече нещо повече от селско шосе, но все пак го приемаме за 1/2 път. Сега делим и какво се получава - всеки час в София влизат по минимум 20 000 коли на час, делено на 2,5 пътя, се получават 8 000 коли на път или преминаване на 133 коли в минута на път, който трудно може да се нарече магистрала и на който има светофари, които незибежно убиват всякаква скорост, а и не всички са с реакциите на Шумахер, нали . Та цифрата 2 милки ми е малко неоправдана, ще се радвам да ме обориш.
        2. За новите сгради в Младост - ми не знам, коя част си броил - ще се радвам пак да го постнеш, но дори и да има такава в което се съмнявам, все пак гаджето ми живее там, във всяка нова сграда живеят хора колкото в един вход на панелка или вече взеха да правят небостъргачи?
        3. 150 000 нови жилища годишно в София - баце ти би строителството по бай Тошово време. Случайно имам приятели във водеща финансова институция, та знам по колко кредита горе-долу се отпускат годишно и няма нищо общо с тази цифра. А нали не си мислиш, че някой ще си вземе жилище без кредит, вече и мутрагените го правят за да си оправдаят кинтите
        4. В София всяка година идват нови хора иколкото и да ми е неприятен този факт, елементарните сметки показват, че дори и повече кьорав неграмотен селтик да не дойде, пак ще имаме прираст от поне 20 000 годишно (толкова бълват само вуз-овете в Софето), не желаещи да отидат по родните си места хорица. И те ще бачкат на какввато и да е заплата във финансовите институции и държавнта заплата. Заради това и един мангла с 2 клас по строежите ще продължи да взема повече от висшистите тук.
        1.
        а) Ти си противоречиш с точка 4, само от студентите нараства с 20 000, а ме съмнява да смяташ, че само студентите идват в София... накрая излиза че от 1,3 милиона по тошово време за 20 години по 20 000 имаме 400 000 висшисти Хайде сега добави още толкова среднисти и с основно образование, извади емигриралите и отрицателния естествен прираст и ми кажи какво получи...
        б) Виж по-внимателно колко са изходите от София, ще ти подскажа, пропуснал си Сливница, а освен това може би като отчетеш факта, че почти цяла северозападна България се пренесе в София (виждам че дори и лафа "баце" го ползва вече като Софийски, кой знае може "даге" или "майна" да се внедри по някое време...), то добави и пътя през Своге и Петрохан, после се замисли дали и Самоков+селата не се е преселил в София и добави и Самоковско шосе и ето ти освен 4-те основни артерии още 3 по-малки, като към тях може да сложиш и Банкя и Железница, но да не издребняваме...
        в)твоята сметка със 133 коли при 2 милиона население, дали ще се промени много, ако населението е 1,5 милиона? Или 133 коли ти се струват много, а 100 коли малко?

2.
        Ето ти картинката за Младост1, като след като я направих се случи да се разходя пак в района и намерих още 4-5 блока, сега не ми се занимава да я ъпдейтвам, а ако отново имам път на там, то сигурно ще видя и още куп нови строежи, на предприемачи разбързали се да започнат преди забраната за строителство в Младост. Прав си, че блоковете са по-малки от някой панелки с използвана цялата азбука за входове, но това са блокове в квартал, на който бяха застроени градинките. Виж какво става в Манастирски ливади, Витоша и другите нови квартали, като там няма много панелки за сравнение... Или виж и кварталите по витошката яка, които до скоро бяха застроени само с къщи, вече са с 5-6 етажни блокове...

3.
        По бай тошово време направиха от поляни - квартали, идваха панелите и редяха, а сега всеки с нива стана предприемач, паралелно стартираха стотици строежи. Предполагам ще се съгласиш, че навремето бетон се е изливал само при подходяща температура, а сега изливат целогодишно, също и техниката е претърпяла някакво развитие през последните 50 години...

4.
        За тези 1000 евро искам да кажа нещо, цените тръгнат ли надолу, то и заплатите тръгват на там, както и безработицата нагоре, та може доста малко хора дори да им се струва евтино, да имат възможност да купуват за 1000 евро. Просто защото няма да могат да вземат толкова от банките...
        За демографската криза ми писна да повтарям, но за теб специялно ще напиша пак. Населението на България в момента се топи с около 80-100 000 годишно, като в момента жените които раждат са от най-многобройните поколения, след 10 години майки ще бъдат, тези от най-малобройните поколения, и тогава очаквай да намаляваме с 110-130 000 годишно, и то само ако емиграцията се запази, а не се увеличи. А при поредното ограбване на народа (новата икономическа криза, която се задава, бъди сигурен, че ще сме по-зле от прибалтика), то не се съмнявай, че ще има нова емигрантска вълна.
        Предполагам ти е ясно че при население от 5 милиона (оптимистично), то в София няма да има повече от 2, докато жилищата тук при този темп на сторителство сигурно ще за поне 2,5 милиона.

Коментар

• Засега толкоз, не еднократно съм заявявал прогнозата си - 1000 евро на квадрат за реална плош в София, в нормален квартал, в края на корекцията, която е неизбежна, т.е. по-груби мои сметки около 1/3 даун от сегашните нива

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
            Първоначално изпратено от polopot
            Първоначално изпратено от toto
            Първоначално изпратено от marandi
            Мастър Тотов,

в БГ спад на НИ-та е нямало и никога няма да има, налЕ?

П.П. Най-малко с % инфлация и нагоре и така до победата: БГ с най-скъпите имоти в Света
            отдавна си мисля да запея песента за поскъпването, ей тъй за майтап, нещо защитниците охлабиха позициите и мисля че мога да вкарам доста по-стойностни аргументи от техните, ма ше поизчакам още малко

Напр.: Разработването на лизингови схеми от самите строители, ще направи излишни банките и брокерите и ще стимулира покупките

какато за новите автомобили

ха-ха - ха

По-скоро банките ще направят всичики строители излишни. Toto запомни банките управляват света и никой не е по-голям от тях. Цялото това строителство се дирижира от банките за по-високи ипотечни кредити. После като им вземат имотите и пресметни каква ще е печалбата.
            За това, че банките управляват света си на 100 % прав. Двама американски президенти са споменали за безлихвени кредити от правителството и двмата не са свършили добре.
            Верно е, че и строителството се дирижира от банките, ама със сигурност почнат ли да "гушват" имоти, които са кредитирали с повече пари отколкото могат да им вземат, тогава става лошо.
            Ха Ха - Банките управлявали света стига с тая конспирация. Купете си акции на банки, тогава ми ги разправяйте тия

все едно да кажеш че бензиностанциите диктуват цената на бензина

Коментар

• Това е от една друга тема за НИ, но го пускам и тук да има дискусия, която винаги е полезна. Напоследък ми прави доста негативно впечатление и факта, че феновете на спада (сред които съм и аз, пак да го подчертая) се превърнаха в сектата от времената на ъп-а, начело с Афтъра, Джоанката, 22-то и други велики герои. Спад щеима, но не се самонадъхвайте, никой не може да върви срешщу пазара, а и какво от това, че си спечелил спора с някого в някакъв анонимен форум в Интернет, освен да си начешеш крастата, това ще ти купи ли имот или акции или храна Успех на всички.
              Първоначално изпратено от Negramoten
              Първоначално изпратено от bate Goiko
              Здравей Negramoten,извинявай ти си по статистиката колко жилища има в София регистрирани като апартаменти(става дума без ателиетата) мисля ,че ти беше писал някъде ?
              Здравей, писах колко се строят, само че с ателиетата. Без тях на сайта на НСИ има данни:
              http://www.nsi.bg/Homes/NewHomes07.htm е за 2007
              http://www.nsi.bg/Homes/NewHomes06.htm е за 2006

Както виждаш според тези данни са София излиза, че през 2006та са построени по 8 жилища/сграда, а миналата година - 11 жилища на сграда. Освен това само като се види над двойния скок за една година и се разбира колко грешна е статистиката...

Според мен по-точна оценка може да се получи от населението, което неофициално вече е над 2 милиона. Все пак не сме виждали палаткови лагери, което ще рече, че трябва да са построени жилища за 800 000 души. Което при 17 кв/човек прави 13 милиона кв. разпределено за около 10 години излиза по 1.3 мил.кв.м./година. или по поне 150 000 жилища годишно...

Освен това, ако се погледнат строежите дадени само на един сайт: http://www.novatasofia.com/bg/index.html се вижда, че са 362 по 80 жилища на обект излизат 30 000, които се строят за две години, а като се добавят и тези, които не се рекламират в Мрежата, които според мен са поне 3-4 пъти повече пак стигаме до подобна цифра.

Така че според мен реалното число е около 45 000 - 150 000 нови жилища годишно, което е доста по-различно от даденото от НСИ 1600-3400...

Както казах, това са си мои сметки, на които аз вярвам, но не карам никой друг да вярва, защото преди намерих много опоненти, които сляпо вярваха на НСИ. Дори на една карта преброих новите блокове в една част на жк.Младост и броят им се оказа по-голям от панелните, но в крайна сметка ме изкараха звездоброец...
              Хубаво ги пишеш, то и маз съм апокалиптик, но тази ти теза е малко за самонадъхване и не ми е много логична, да не говорим, че не е подкрепена с данни.
              1. Къде пише, че София е 2 милиона, вярно нараснала е доста, но 2 милки не е. Аз също нямам точна статистика колко,но за разлика от теб ще там пример различен от "ми бат Бойко рече че е 2 милки, значи може и 3 да е" - по големи празници София се изпразва, нали? Приемаме, че половината население напуска (реално е повече) - кой на село, кой по курортите и в чужбина. Тъй тези хора се придвижват някак си - с кола, влак, автобус или самолет. Със самолет са пренебрежимо малко да преположим 20 000 (пряко сили), с автобус - 1000 автобуса на ден (абсолютно пряко сили) - това са ти още 50 000 човека и свлак оше 100 000 (пак абсолютно пряко сили) - нарочно съм завишил бройката на хора не придвижващи се със собствен транспорт и съм завишил бройакта на хората оставащи в София. Та какво остана - 830 000 души придвижващи се с кола. За твое удобство ги намалявам на 800 000, като приемам абсолютно нереалната цифра от 4 човека във всяка кола - общо 200 000 коли. Сега тези хора се връщат в последния ден на отпуската (и да има балъци, които са се прибрали по рано от село, то те се поемат от тези 30 000 коли по-горе). Та имаш 200 000 коли, които се прибират в Спфия в рамките на 10 часа - от 10 сутринта (по-реално е 12) до 20 вечерта (по-реално е до 21, но оставям пак аванс). В София с кола се влиза от 3 пътя - Цариградско, Ботевградско шосе и през Владая. Като всички имат светофар на влизане в София - при Горубляне, при циганския квартал и при Княжево. Пътя през Владая трудно може да се нарече нещо повече от селско шосе, но все пак го приемаме за 1/2 път. Сега делим и какво се получава - всеки час в София влизат по минимум 20 000 коли на час, делено на 2,5 пътя, се получават 8 000 коли на път или преминаване на 133 коли в минута на път, който трудно може да се нарече магистрала и на който има светофари, които незибежно убиват всякаква скорост, а и не всички са с реакциите на Шумахер, нали . Та цифрата 2 милки ми е малко неоправдана, ще се радвам да ме обориш.
              2. За новите сгради в Младост - ми не знам, коя част си броил - ще се радвам пак да го постнеш, но дори и да има такава в което се съмнявам, все пак гаджето ми живее там, във всяка нова сграда живеят хора колкото в един вход на панелка или вече взеха да правят небостъргачи?
              3. 150 000 нови жилища годишно в София - баце ти би строителството по бай Тошово време. Случайно имам приятели във водеща финансова институция, та знам по колко кредита горе-долу се отпускат годишно и няма нищо общо с тази цифра. А нали не си мислиш, че някой ще си вземе жилище без кредит, вече и мутрагените го правят за да си оправдаят кинтите
              4. В София всяка година идват нови хора иколкото и да ми е неприятен този факт, елементарните сметки показват, че дори и повече кьорав неграмотен селтик да не дойде, пак ще имаме прираст от поне 20 000 годишно (толкова бълват само вуз-овете в Софето), не желаещи да отидат по родните си места хорица. И те ще бачкат на какввато и да е заплата във финансовите институции и държавнта заплата. Заради това и един мангла с 2 клас по строежите ще продължи да взема повече от висшистите тук.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                Грешиш леко...

ЕПК е едроплощен,
                ПК е пълзящ кофраж.

Като енергийни показатели и 1000 маймуни в блока няма голяма разлика между двете

Първоначално изпратено от luboil
                Първоначално изпратено от bate Goiko
                Първоначално изпратено от beginner
                Абе не е тука мястото, но какво по дяволите е ЕПК? Все се чудя. Едро панелен комплекс ли е или нещо подобно? Ако е така , това панелка ли е или не? И монолит какво е? Тухла ли?
                Едро площен кофраж.Сградата е с колони като новото строителство,но повечето стени също са излети от бетон.
                ЕПК = Едро пълзящ кофраж
                Съгласих се

Коментар

• Първоначално изпратено от polopot

ха-ха - ха

По-скоро банките ще направят всичики строители излишни. Toto запомни банките управляват света и никой не е по-голям от тях. Цялото това строителство се дирижира от банките за по-високи ипотечни кредити. После като им вземат имотите и пресметни каква ще е печалбата.
                  Да бе като им вземат тези Имоти с Цена неколко пъти под ипотеката - и гледай си кефа!

След Инвеститорите в НИ съвсем скоро ще изгърмят Яко и банките !
                  СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Лято 2008: Опит за приземяване
                    Тази година хит в Златни пясъци е следният виц: Двама хотелиери си говорят. Единият пита: "Колега, как е сезонът?" Другият му отговаря: "По-добре от следващия." Извън шеговития тон за част от хотелиерите и туроператорите сезонът премина успешно на мускули, други го вързаха на нивата от миналата година, а на трети им се наложи да смъкват цените до неочаквани нива, за да си осигурят запълняемост.
                    http://dnevnik.bg/show/?storyid=543543

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                      Първоначално изпратено от експерт-строител
                      Нов ръст на повишение на покачването на офертите
                      в имот.бг - 260 000!!! От тях "търси" - 2000, останалите - "продава"., Като само за София обявите са вече 126 000.
                      В имоти.нет пък рекорда днес е 285 000 обави.
                      Въобше следващото поколение отсега може да бъде спокойно - няма да остане на улицата
                      И отново ръст на повишение на покачването за офертите "продава/отдава":
                      в имот.бг над 266 000,
                      само за София - над 130 000 !!!
                      В имоти. нет - над 190 000.
                      Надувайте момчета....
                      Да ни е честита 300 000 -ната оферта "продава" в имоти.нет
                      всеки може да сметне какъв е ръста на повишението на годишна БАЗА, че ако го сметна аз се плаша от голямата БАЗА, която ше се получи

В имот.бг пък наблюдаваме интересна тенденция: оферти - 267 693 за момента, или повишение на нарастването "само" 1700 оферти за две седмици /за цялата страна/. Какво е положението за София, обаче - от 130 000 оферти преди две седмици, 136 064 сега. Да не би пък софиянци да разпродават и да бягат в по-нормални места за живеене? Не знам?!
                      Хвърлих един поглед на статистиката днес и какво да видя:
                      в имот.бг - 270 000 продавачи, от тях в София - 140 000 достигнали, а в имоти.нет нямат срама - надминали 307 000.
                      Чудя се защо тези хора така продават, не знаят ли, че ще има ръст на повишение на поскъпването? И както се чудя изведнъж попадам на това:
                      Шок и ужас в Слънчев бряг
                      20 хотела вече затвориха и обявиха фалит. Други 20 са обявени за продажба.
                      http://news.ibox.bg/news/id_1972982075
                      След едномесечна ваканция - отново ГАЗ на продажбите в имот.бг - вече 275 000 оферти. За имоти.нет нямаше ваканция - там цяло лято сяха оферти - вече са 346 000.
                      Всичко това на фона на фалиращи агенции:
                      Масови фалити на агенции за недвижими имоти
                      http://money.ibox.bg/news/id_61117259

Коментар

• Продуктът не е лош, но казуси, които не познавам, не коментирам

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                          Мастър Тотов,

П.П. Най-малко с % инфлация и нагоре и така до победата: БГ с най-скъпите имоти в Света
                          отдавна си мисля да запея песента за поскъпването, ей тъй за майтап, нещо защитниците охлабиха позициите и мисля че мога да вкарам доста по-стойностни аргументи от техните, ма ше поизчакам още малко

Що бре, бати Афтър се промени, Профитов също! Уважавам хора, които не спират да се развиват!

Дотук чатнаха, че имало и лоши сделки с НИ-та, пак е някакъв напредък

ЧЕкам някой да ми направи анализ за панелите, ама ... сопа
                          Що бе за панелите - Пълно саниране от предпримач, срещу дострояване на още един етаж и ей ти още +20% Средно поскъпване за 12 месеца

Само за протокола Фондът за енергийна ефективност изтича догодина, ама кога беше? ... да се таковам в русия, трябва да погледна.

Така че, ако някой ще прайка нещо по въпроса, да действа. Тук визирам свестни жилища, понеже за панел не виждам смисъл от санировка.

Иначе кирийката с %, които се поема си струва, излиза като безлихвен кредит и се предлага от 7 баМки.

Ай, наздраве!
                          Епа яз действах, що действах. Наравиме изолацията и дограмата на панелката и вече трети месец чекам да ми възстановат тия прословути пАри по тая програма, па ке видиме :|. Не ми аресват нещата нещо, слушал съм легенди как и по шест месеца се чака...
                          Иначе и от Стилпласт обадиха добри промоции за летото, та съм доволен...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                            Мастър Тотов,

Що бре, бати Афтър се промени, Профитов също! Уважавам хора, които не спират да се развиват!

Що бе за панелите - Пълно саниране от предпримач, срещу дострояване на още един етаж и ей ти още +20% Средно поскъпване за 12 месеца

Само за протокола Фондът за енергийна ефективност изтича догодина, ама кога беше? ... да се таковам в русия, трябва да погледна.

Така че, ако някой ще прайка нещо по въпроса, да действа. Тук визирам свестни жилища, понеже за панел не виждам смисъл от санировка.

Иначе кирийката с %, които се поема си струва, излиза като безлихвен кредит и се предлага от 7 баМки.

Ай, наздраве!
                            Епа яз действах, що действах. Наравиме изолацията и дограмата на панелката и вече трети месец чекам да ми възстановат тия прословути пАри по тая програма, па ке видиме :|. Не ми аресват нещата нещо, слушал съм легенди как и по шест месеца се чака...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto
                              Мастър Тотов,

Ай, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от polopot
                                Мастър Тотов,

Напр.: Разработването на лизингови схеми от самите строители, ще направи излишни банките и брокерите и ще стимулира покупките

какато за новите автомобили

ха-ха - ха

За това, че банките управляват света си на 100 % прав. Двама американски президенти са споменали за безлихвени кредити от правителството и двмата не са свършили добре.
                                Верно е, че и строителството се дирижира от банките, ама със сигурност почнат ли да "гушват" имоти, които са кредитирали с повече пари отколкото могат да им вземат, тогава става лошо.

Коментар

Working...
                                X